2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar ben kaçar yarın sabah şeker yüklemem var bakalım inş. ii haberlerle dönerim sizlere
Hepinizi öptüm dikkat edin kednnze
ıi akşamlarrrr

BROKOLı

Uzmanlar, brokolide, havuçtakinden daha fazla beta karoten bulunduğunu söyleyerek, bu sebeple yenilebilecek, suyu içilebilecek en iyi besinlerden olduğunu kaydediyor. Beta karotenin, gü...çlü bir kanser savaşçısı olduğunu vurgulayan uzmanlar, yemek borusu, mide, bağırsak kanserleri tehlikesini azalttığını ifade ediyor.

Brokolinin ayrıca, B1 ve C vitamini ile dolu olduğunun altını çizen uzmanlar, yüksek miktarda kalsiyum, kükürt, potasyum ve selenyum maddeleri içerdiğini belirtiyor. Mineral ve demir eksikliğini gideren brokolinin vitamin deposu olduğunu bildiren uzmanlar, suyunun havuç veya elma suyu ile karıştırılarak içilmesinin de faydalı olduğunu kaydediyor.

Brokolinin çeşitleri, taşıdığı renklere göre de, beyaz başlı, mor başlı ve yeşil başlı çeşit olarak üçe ayrılır. Çiğ ya da pişirilerek tüketilen brokoli, haşlandığında içerdiği vitaminlerin çoğu kaynayan suya geçeceğinden bu su dökülmeyip değerlendirilmelidir. Kalorisi düşük bir sebze olduğundan diyetlerde yer alan brokoli, dondurularak saklanmaya ve sonradan tüketilmeye çok uygundur.

BESıN DEĞERLERı100 gr. çiğ (pişirilmemiş) brokolinin içerdiği besin değerleri şöyle sıralanır: 34 kalori; 2,5 gr. protein; 2,9 gr. karbonhidrat; 0,2 gr. yağ; 0 kolesterol; yüksek oranlarda lif; 76 mgr. fosfor; 100 mgr. kalsiyum; 0,8 mgr. demir; 10 mgr. sodyum; 336 mgr. potasyum; 24 mgr. magnezyum; 0,6 mgr. çinko; 0.10 mgr. B1 vitamini; 0.20 mgr. B2 vitamini; 87 mgr. C vitamini; 1.3 mgr. E vitamini ve küçümsenemeyecek oranda A vitamini kaynağı betakaroten...

SAĞLIĞIMIZA YARARLARI Yukarıdaki değerlerden görüleceği gibi brokoli, besin olarak en yararlı sebzelerden biridir. Bunun yanı sıra; o Brokoli bedeni kanser tehlikesine karşı korur:

Yapılan son bilimsel araştırmalar, Turpgiller familyasındaki sebzelerin kansere karşı bedeni koruduğu; özellikle brokolinin yenilmesinin, akciğer, kolon (kalınbağırsak) ve prostat kanserlerine yakalanma rizikosunu iyice azalttığını ortaya koymuştur. o

Brokoli, yüksek oranlarda A vitamini kaynağı betakaroten ile C ve E vitaminleri içerir: Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme ve katarakt illetine tutulma gibi rizikoları da en aza indirger. o Yüksek oranlarda demir ile folik asit içeren brokoli kansızlığı önler.

Ayrıca doğum yapacak kadınların, spina bifida (yani omurganın bir yanının açık olması) hastalığına yakalanmış çocuk doğurması rizikosunu en aza indirir. Bütün bu önemli tıbbi etkilerinden yararlanılmak üzere, brokolinin diyetimize konularak öncelikle yenilmesi öğütlenmektedir.

arada yapmak lazım, onlarda farkına varsınlar yaşadıklarımızın. bu gece görev senı beklıyor aklinialirimsmile

valla hıc ugrasmıycam
aksam gelsın yemegını koycam onune.
yesın kaldırıcam sofrayı gıdıp uyuycam yapoıcagım surat yeter ona
olurda bı laf solerse noldu dıye sorarsa utanamdan o zamn uyarım ona acarım agzımı.
zaten uykusuzluktan oluyorum hıc ugrasamam onla.
yatıp uyuycam
rahat edemıyorum bugun sende baska odada yat dıcem

sen demiyor musun 10 kg aldım diye habire.
seni şişko seçtik bizde pikaçuuuu

o bugunun şekşi tombik ünlüsü

sen demiyor musun 10 kg aldım diye habire.
seni şişko seçtik bizde pikaçuuuu

evet şekşi tombik ünlüyüm.. sempatiksalakcinni

kıs dae gece yatarken çarp elini kolunu buna
uyandırıp dur sempatiksalakcinni

Canim yaa surat yapma, herifler ne anlar surat yapmaktan.
Bu sefer de surat yaparsin suratini anlamadi diye sinirlenirsin.
Geldiginde acik acik soyle bu yuzden sana cok sinirlendim de,
seni anlar hem onun da haberi olsun birdaha yapmasin.
Kadinlar nedense hep dolayli yollari tercih ederler yine olan kendilerine olur.

Kızlar ben kaçar yarın sabah şeker yüklemem var bakalım inş. ii haberlerle dönerim sizlere
Hepinizi öptüm dikkat edin kednnze
İi akşamlarrrr

Caniiiim iyi haberlerini bekliyoruz. Şeniz
Haa birde sakin ac gitme bosver senin manyak doktoru. alsanaalsanasmile

ay yine bişiler aldım..
melmea o attığın alt açma minderini aldım..beyaz olanını, çok ucuzlamıştı

Kiraz Bebe >> Bebek Banyoları >> Alt Açma Minderi

avent in göğüs ucu koruyucusu (kullanan bir arkadaşım mucize oldugunu söylemişti)
Kiraz Bebe >> Emzirme Ürünleri >> Göğüs Koruyucuları

ve de nuk fırça ve tarak seti
Kiraz Bebe >> Bebek Bakım >> Fırça-Tarak

1 saat önce aldım
hemen de kargoya verdiler
çok uygun bu site yaa

sözde bu ay başka bişi almıcaktım pofff sempatiksalakcinni

kusmuyom kusan güneşimmmm
benim kanca var midemde yukarı doğru çekiliyo midem :1rolleyes:
Bebek yer açıyo kednne sanırım a.s
efet kanca yok işte bebek ittiriveriyoo gariii :)
güneş kusan
cosmo kancalı
kasılan ukla
şişko olan özge
araştırmacı olan zynpmrt
kokoş olan elhamraa..... Ve liste böyle uzarrrrrrrrrrrrr giderrrrrrrr

heheh hoş olmuşşş
ukla takma boşver
bu arada alttaki imzamı deniyo ona ne kadar güzle olmuş öle bayıldımmmmm

bende imza istiyorum yafssss nasıl yapıyonussss

gec anlasılmalarda daha cok sınırlenıyorum.
daha dun sen ne kadar guler yuzlu oldun dıyodu bana.
bugun noldu bıgun kendımı ıyı hıssetmedım kı sebebı var.
bı guncuk ıdare edemedımı.
kendımı alltan almak zorunda hıssetmıyorum
isterse uyarım onunla kava ga ederım.
ben tek basıma huzursuz olmaktansa o da olsun.
bı dah abenımle konusurken aklına gelsın ona gore davransın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…