2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
tamam aç bırakmam sagol canım bılgıler ıçın deneyımlerın benım için çok önemli. sagol içimi rahatlatıyorsun.

günaydınnn...
şu kıpırtılar konusunda...
ilk gebeliğim olmasına rağmen ben hissediyorum, gerçekten aynı kelebek kıpırtısı gibi. hatta bazen karnımın ortasında bir kalp atışı bile duyuyorum. çok hoş bir duygu :)
Bir de endişeleriniz konusunda bence fazla abartıyorsunuz. Anladığım kadarıyla çoğunuz çalışmıyorsunuz ve bütün gün dikkatinizi hamileliğiniz üzerine topladınız. Benim işim oldukça rahat, ama mesela geçen hafta fabrika kontrolü için diyarbakıra gittim ve 4 gün boyunca çok yoğun bir tempoyla çalıştım ve hamileliğimi unuttum, garip ama normalde yaşadığım şikayetlerin yarısı bile olmadı. Sanırım olay birazda psikolojik. rahat olun ve herşeyi doğaya bırakın. emin olun onun dengesini hiç birşey bozamaz!!!

Bir de bunu okuyun...

İnsanın yaşadığı dışsal gerçeklik, aslında kendi içsel psikolojisinin somutlaşmış haliymiş...
İnsanlar, gördükleri dünyayı tanımlamazlarmış, tanımladıkları dünyayı görürlermiş...
Evrende her şey iki kez yaşanırmış, önce zihinde yaşanır, sonra gerçekleşirmiş...
Zihinde yaşanmayan hiçbir şey gerçekleşmezmiş...
Mevlânâ demişmiş ki; insan düşünceden ibaretmiş, geri kalan et ve kemikmiş, gül düşünürmüş gülistan olurmuş, diken düşünür dikenlik olurmuş...
Düşünceler insanın evrene saldığı manyetik frekanslarmış...
İnsanoğlu evrende bir etki ve tepki akışkanlığı içinde yaşarmış...
İnsan beyni anda yedi trilyon frekans yayarmış, bu frekanslar da kendisiyle eşdeğer frekanslarla rezonansa girermiş, dolayısıyla insan ne düşünürse etrafında o düşünceden halkalar oluşurmuş....
Düşünceler insanın evrene ektiği tohumlarmış, zamanla filizlenip karşılarına gerçek olarak çıkarlarmış...
Ludwig Wittgenstein demişmiş ki; düşünülebilir olan olanaklıymış da, tasarı da gerçeğin bir taslağıymış...
Evrende her şey bir algılama üzerine inşa edilirmiş...
Gerçek; bellek ve algıdan ibaretmiş...
Kafasını geçmişin acı ve kötü hatıralarına sürekli takan insanlar gelecekte de aynı acı ve kötü olayları yaşamak için dua etmiş olurlarmış...
Bir Yunan atasözü dermiş ki; keliminin gücü Tanrı'nın gücüne eşitmiş, insanoğlu bilseymiş kelimenin gücünü, kötü bir kelimeyi değil kullanmak, aklının ucundan bile geçirmezmiş...
Bir Japon atasözü de dermiş ki; kelimeler doğanın titreşimiymiş, güzel kelimeler güzel doğa, çirkin kelimeler çirkin doğa yaratırmış...
Jean Paul Sartre demiş ki; insan; ne ise o değilmiş, ne değilse o imiş...
Immanuel Kant da demişmiş ki; bizler sırlarla dolu bir evrende bir rüyanın rüyasını yaşamaktaymışız, bildiğimiz hiçbir şey yokmuş, bildiğimizi sandığımız sadece olaylarmış, o olaylar ki, bilmediğimiz bir objeyle hiç bilemeyeceğimiz bir subjenin ilişkisinden doğmuşmuş...
Mevlânâ demiş miş ki; insan tenini besleyip geliştirmeye bakmamalıymış, çünkü o sonunda toprağa verilecek bir kurbanmış, insan gönlünü beslemeye bakmalymış, çünkü yücelere gidecek, şereflenecek oymuş...
Mevlânâ yine demişmiş ki; insanlar gözlerden ibaretmiş, geri kalan et ve kemikmiş...
İnsanın yüzünde taşıdığı, sırtında taşıdığından daha önemliymiş, hareketler kelimelerden daha yüksek sesle konuşurmuş, kelimelerinin dilini pek sevmediğimiz nice insanlara hallerinin güzel dili yüzünden bağlanıverirmişiz...

canım benim verdiğin qüzel moral için çok teşekkür ederim :1hug: Allah inşallah hepimize bebeğimizi sağlıklı bir şekilde doğurup kucağımıza almayı nasip eder:Saruboceq:

çok güzelmiş gerçekten devereliniortak

canım benim çok üzüldüm inşallah kötü bir durum yoktur Allah meleğini sana bağışlar..

kızlar sizde qöğüs ağrısı yada sızlama varmı qöğüs uçlarında iğne batması qibi bi acı veya karıncalanma?

leach canım çok güzel bir yazı
paylaştığın için teşekkürler..

bende oluyo canım yaa nezaman geçer diye merak ediyorum...
geceleri çok acıyo.

evet qeceleri daha şiddetli oluyor.. aslında bu bebeğin sağlıklı qeliştiğinin qösterqesiymiş doktorum bana öyle demişti ama çok rahatsız oluyorum bu ağrılardan yaa

arkadaşlar sizde bebek kaçıncı haftada kesede görüldü?
ben salı günü dr. gittim 6haftalıktı ve bebek kesede gözükmedi dr.1hafta daha bekleyelim dedi...
çok korkuyorum canım çok sıkkın....

daha çok küçükmüş canım 1-2 haftaya kadar qörünür meraklanma benimde 6.hafta da qörünmemişti

arkadaşlar sizde bebek kaçıncı haftada kesede görüldü?
ben salı günü dr. gittim 6haftalıktı ve bebek kesede gözükmedi dr.1hafta daha bekleyelim dedi...
çok korkuyorum canım çok sıkkın....

benim 6. haftada gözükmüştü ama 8. haftaya kadar gözükmemesi normal
herkeste bir olacak diye kural yok
doktor bekleyelim dediğine göre bir bildiği vardır. sıkma canını

kız azize neredesin sen günlerdir.
karından baktıysa 6. haftada bebeğin kese içinde görünmemesi normal.. alttan baksa görebilirdi büyük ihtimal..
ama 7. hafta daha garanti olur görmek için.. korkma

canım şu an bebek hareketini hissetmen mümkün değil..onlar gaz hareketi,bağırsak hareketi falandır....bu kadar erken olamaz....zaten bebek şu an minnacık 7kat derinin altındaki hareket hissedilmez...

azizecim merhabalar..karından baktıysa dr görememiştir...benim alttan bakılmasına rağmen kalp atışını 8.haftada falan zor görmüştük..telaş yapma..bir sorun olsa dr sölerdi için rahat olsun.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…