2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bi 32. haftada gidiyorsun ssk ya 37. ye kadar çalışabilir diye birde doğumdan sonra
istersen eşinde götürebilirmiş doğum raporu ama o arada sskdan para alınıyormu onu bilmiyombilmiyorumkismile

peki illa 37. haftaya kadar çalışmakmı gerekiyo o zaman ben istemiyorum ya 36.haftada felan ayrılmak istiyorum ben :sinifsinif:

ben geldim öğlen iş patladı yine yok oldum gündem ne kızlar toksoplazma konuşuyorsunuz galiba doğrumu ???

gundem tam sana gecmıstı yeewwwruuumm:Dkaydirigubbakcemile3 iyi insannn işteee

şey archi tokso kk danda bulaşırmı sempatiksalakcinni

exir kullanana kadar sirkeyle yıkasana hem daha ucuz sempatiksalakcinni
ben sirkeli suda bekletiyorum yeşil yapraklı sebzeleri canım. sonuçta exir de yapay bir deterjan. içerisinde ne var kesin bilemiyoruz

Yapay değil%100 doğal o.Okudum uzerındekılerı.Sireknın bileşenlerındenmı ne yapılıyomuş.Ama sirkeden daha etkılı dedıler.Ne bıleyım Doktorumda onu kullan dedı.

Sen istanbulun bi tarafindan diger tarafina gitmeye useniyon anacim
te kayseriye mi gelecen. sempatiksalakcinni Nise gelirken bari cig et getir de cig kofte partisi yapalim. :roflol:
:roflol: :roflol: :roflol:

ohhh toxo lu toxo luuuu miss gibiii sempatiksalakcinni

duyduguma göre toxo çiğ ete daha bir lezzet katıyomuş.. sempatiksalakcinni

benim babam yedıgı çiğköfteden hastalık kaptı geçmişte 7 ay hastanede yattı ateşini ındıremedı doktorlar, havale geçirdi, ınanılmaz zayıfladı az kalsın kaybedıyorduk babamı, bu çiğ et işi şakaya gelemeyecek bır durum. şimdı çok şükür iyi ama hala daha az pişmiş et bıle yemesı yasak.
bilmiyorumkismilekendiniz mi yapmıştınız hazırmıydı
eti nerden almışlarki ya

Kızlar tokso konusundak son noktayı koymak için aşağıdaki yazıyı gönderiyorum. Yazının tamamını kopyalamadım isteyenler mumcu.com adresinden tamamını okuyabilir. Artık bunun üzerindede sormazsını diye düşünüyorum :)

mumcu.comdan alıntıdır

Bebek için riskleri nelerdir?
Hamilelikleri sırasında toksoplazma enfeksiyonuna yakalanan kadınların sadece %30-40'ı bu hastalığı bebeklerine geçirirler.

Annedeki enfeksiyonun bebeği de etkileme riski gebelik yaşı ile direkt ilişkilidir. Bu risk gebeliğin son trimesterında daha yüksektir ve %70'le kadar ulaşabilirken bu oran ilk trimester enfeksiyonlarında %15'ler civarındadır. Ancak ilk trimesterda bebeğe enfeksiyon geçme olasılığı düşük olmasına rağmen bebekte yaratacağı zarar daha fazladır.

Bir başka deyişle son 3 ayda bebeğe enfeksiyon geçmesi daha kolay ancak zarar yaratma olasılığı son derece düşükken, ilk 3 ayda çok zor geçen enfeksiyon daha ciddi sorunlara neden olmaktadır.

Erken dönemde görülen toksoplazma düşük ya da ölü doğumlara neden olabilir. Toksoplazmanın diğer etkileri ise beyin hasarı, beyinde su toplanması (hidrosefali), görme ve işitme bozuklukları, gelişme geriliği, zeka geriliği ve epilepsi gibi sinir sistemi bozukluklarıdır.

Hamilelikte toksoplazma enfeksiyonu saptanırsa ne yapılmalıdır?
Hamilelikl sırasında anne adayında toksoplazma enfeskiyonu saptanması bebekte mutlaka bir sorun olacağı anlamına gelmez. Böyle bir durumda detaylı ultrasonografi ile enfeksiyonun bebekte zarar oluşturup oluşturmadığı aranır. 20. gebelik haftasından sonra ise bebeğin göbek kordonundan kan alınarak (kordosentez) kesin tanı konulabilir. Burada bebek kanında IgM varlığı bebekte enfeksiyon olduğunun kesin belirtisidir.

Tedavi
Hamile olmayan bir kadında toksoplazmanın tedavisi antibiyotik ile yapılır. Hamilelerde ise uygulanan antibiyotiğin bebekte oluşması muhtemel hasarı engelleyip engellemediği açık değildir.

Eğer bebekte ciddi sekel saptanır ise tercih edilmesi gereken yöntem gebeliğin sonlandırılmasıdır.

Hamilelikte toksoplazmaya bağışıklık olmadığı saptanırsa ne yapılmalıdır?
Böyle bir durumda toksoplazmadan korunma önlemlerine dikkat edilmeli ve belirli aralıklarla kanda toksoplazmaya karşı antikor oluşup oluşmadığı araştırılmalıdır.

Toksoplazmadan korunma yolları
Toksoplazmadan korunmanın en etkili yolu hijyen kurallarına uymaktır

* Ellerinizi sık sık yıkayın.
* Eğer toprak ile uğraşıyorsanız mutlaka eldiven giyin
* Çiğ ya da az pişmiş et yemeyin (salam sucuk vb)
* Çiğ et ile temas ettikten sonra mutlaka ellerinizi yıkayın
* Çiğ et kesiiğiniz bıçak ile iyice yıkamadan başka bir madde kesmeyin
* Çiğ et kestiğiniz kesme tahtalarını iyice yıkamadan üzerinde başka bir işlem yapmayın
* Çiğ sebze ve meyveleri mutlaka çok iyi yıkayın
* Tercihan dışarıda yeşil yapraklı salataları yemeyin
* Pastörüze edilmemiş süt içmeyin bu tür sütlerden üretilmiş ürünleri kullanmayın
* Evde kedi varsa kumunu siz değiştirmeyin
* Kedinin kumunun 24 saat aralıklarla mutlaka değişmesini sağlayın
* Kedinizi dışarı bırakmayın
* Kedinize çiğ et yedirmeyin

Ev kedisinden toksoplazma bulaşması son derece nadirdir ve hamile kaldığınızda evdeki kedinizi göndermeniz gerekmez. Konu ile ilgili olarak hamilelikte kedi beslemek güvenli midir? başlıklı yazıyı okumanızı öneririm.

Aslinda hangi akilli bu cig kofte isini uydurdu ki, hic te saglikli degil. :tomato:

çiğ et çok zararlı bişey, ben cevizli yada etsız yıyorum çiğköfteyı, komagene bir numara bu konuda tasıye ederım. birde şu gavurları anlamıyorum eti çok çok az pişmiş kanlı yıyıorlar turp gıbıler valla. biz bi kere oyle bır et siparışı verdık ben kanlı gelınce bıraz daha pişirin dedım, garsonda yazık ettınız ete hıçbir anlamı kalmaz dedı, bende kanlı yersem artıstlık olur farkındayım ama ben çiğ et yemeyecek kadar da bılınçliyım deyip bozmuştum adamı, tadı guzel olsa bıle önce saglık.

yanii evin işinde fazla bişey yok derken çok fazla iş yok.bide benim teyzem geliyo arada yardıma bana.ben şunu demek istiyorum eve gelen giden olsa hadi birde büyük çocukları olursa otur kalk otur kalk birde hiç yardımcı olmayan bayan olusa işte o zaman yorulurum.hiç çekemem walla .sırf bu yüzden fazla gezmiyorum.

ben sosyal olamadan duramam canım, gelınsın gıdılsın severım, yapı meselesi, yorgunluk oluypor ama dınlenıyorsun geçiyor yalnızlık daha yorucu benım için. ev işine gelınce de hıç kımse gelmese bıle ev tozlanıyor dagılıyor, ne bıleyım belkı benım evım öyledır bılemem ben yoruluyorum. hergun tuvaletler temızlenmesı lazım, hergun toz alınıyor, ütüsü, bulaşıgı yemegı bıtmıyor benım evımın.

Kızlar şimdi kim kim ben karıştırdım? :bbo:

A.D. kim?
H.T. kim?

exir, exir nedir faydaları nelerdir, exir bitkisi,exır,yetiştiriciliği, bitkiler, zeytin
Günümüzde, yediğimiz meyve ve sebzelerde kullanılan zirai ilaç ve zirai gübreler insan sağlığını tehdit etmektedir. Bilim adamları bu soruna duyarsız kalmayarak, tamamen bitkisel içerikli arındırı exsir isimli bir ilacı formülüze ettiler. Bizde televizyonda sık sık karşımıza çıkan bu arındırıcı formülü sizin için araştırdık ve exsir hakkında merak edilenleri sıraladık.
Exsir Nedir ve exsirin içeriği
Exsir Sanitizer’in tamamen bitkisel içeriğinde hiçbir katkı maddesi ya da koruyucu madde yoktur.
ıçindekiler: Mısır ve Hindistan cevizinden elde edilen yüzey aktif madde, şeker pancarından elde edilen organik asit, bitkilerden elde edilen organik çözücü. yiang yiang yağı tarçın yağı, beyaz sirke ve su.
Neden Exsir kullanmalıyım?
Dünyanın ilk ve tek, hiçbir katkı maddesi içermeyen, %100 bitkisel temelli sebze ve meyve arındırma konsantresi Ex’sir Sanitizer, sebze ve meyvelen, üzerlerinde bulunan zirai ilaç, parafin-wax, mikrop-bakteri, böcek ilacı, larva ve gübre kalıntılarından %100’e kadar arındırır. Size de sebze ve meyvelerin gerçek rengini, tadını, kokusunu, dokusunu yaşamak kalır.
Peki exsiri nasıl kullanırım?
Kullanım Şekli: Sağlıklı bir arındırma işlemi için, her 1 it suya 30 cc (yarım kapak) veya 2 it suya 60 cc (1 tam kapak) Exsir ilave edilmelidir.
1, Kabın izi, temizlemek istediğiniz sebze ve meyvelen alabilecek kadar suyla doldurunuz ve önerilen ölçü oranında Exsir ilave ediniz
2. Sebze ve meyvelerinizi 2-3 dakika exsirli suda bekletiniz.
3. Sebze ve meyvelerinizi Exsirli suyla ovalayıp, temiz suyla durulayınız.

Back
X