2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar arada mart annelerını oluyun derım, yazık hepsıne yaa... ALLAH kolay dogumlar nasıp etsın. hepsı sessiz sesszi beklıyolar sıranın gelmesını

haklısın şekerim temkinli olman çok normal aman neyse şimdi çağırmayalım bu durum kış kış

elhh bu olmamış, dikkatli bakmasam dae olduğunu anlamam bile sempatiksalakcinni

kızlar kocam gelmiş ben kaçar..
e artık bugün çok kaldım affedin onu sempatiksalakcinni

elhh bu olmamış, dikkatli bakmasam dae olduğunu anlamam bile sempatiksalakcinni

yarın şekerim düzgün çıksın ben size daha neler yaparım yaurım
bunnan idare edin

kızlar kocam gelmiş ben kaçar..
e artık bugün çok kaldım affedin onu sempatiksalakcinni

hergün yarımşar saat geç gelsin affediciiimmmaklinialirimsmile

öptüm şekerim seni

nerden buldun bu resmımı kıssssempatiksalakcinni

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar gebelik.org de hafta hafta gebelik kısmında 29. haftayı okuyodum doğrusunu öğrenelim kısmını sizlerle paylaşayım dedim. aşağıda bulabilirsiniz.

DOĞRUSUNU ÖĞRENELıM
Meme dokusu prolaktin adı verilen bir hormon sayesinde süt üretir ve üretilen bu süt, aynı zamanda rahim kasılmalarını da sağlayan oksitosin adı verilen bir hormon sayesinde süt kanallarında ilerler. Prolaktin hormonu salgılandıkça yumurtlama olgusunu da baskılar ve bu nedenle emziren annelerde belli bir süre yumurtlama olmaz. Yumurtlama devre dışı olduğu sürece normal şartlarda adet kanaması da olmaz.

Prolaktin hormonu gebe olunmayan dönemlerde kanda düşük seviyelerde olduğundan süt üretimi olmaz. Gebelik başlar başlamaz kanda seviyesi artan bu hormon gebeliğin erken haftalarından itibaren meme dokusunda süt üretimini başlatır ve bu üretilen süt doğum sancılarının yani rahim kasılmalarının başlamasını sağlayan oksitosin hormonu salgısı başlayana kadar kanallarda bekler.

Doğum sancısı çekmeye başlamadan sezaryan ile doğum yapan annelerde süt salgısının birkaç saat gecikmesinin nedeni işte bu oksitosin hormonu salgısının başlamamış olmasıdır. Bu annelerde oksitosin bebek doğduktan ve plasenta çıktıktan sonra kanamayı azaltmak amacıyla rahimin kasılmasına hizmet etmek üzere salgılanır ve süt salgısı gecikmeli de olsa mutlaka başlar. Emzirmenin kendisi de oksitosin hormonu salgısını kat kat artırır. Bazı annelerin emzirirken rahimlerinde ağrı hissetmesinin nedeni emzirmenin oksitosin hormonu salgısını artırması ve bu hormonun rahimin kasılmasını sağlamasıdır.

Bazı anne adaylarında bu haftalarda dahi kanallarda beklemekte olan süt akabilir. Bu bir erken doğum işareti olarak kabul edilmemektedir. Memeucu uyarısının süt salgısını artırıcı ve aynı zamanda oksitosin hormonu salgısını artırarak rahimde kasılmaya neden olabilen etkileri nedeniyle süt gelip gelmediğini kontrol etmek amacıyla asla meme uçları sıkılmamalıdır.

ınsan sütünün en mükemmel özelliklerinden biri de sütün içerdiği maddelerin çeşitliliği ve miktarlarının gebelik haftasına göre farklı olmasıdır. Bu, bebek erken doğduğunda premature bebeğin farklı ihtiyaçlarını karşılamak açısından son derece önemlidir.
Anne sütünün aynı zamanda ait olduğu bebeğe özgü özelliklerinin de bulunduğu tahmin edilmektedir. Bu nedenle anne sütünü bire bir taklit etmek hemen hemen imkansız gibidir.

Kızlar kaÇtım bendeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Çok Öptmmmmmmmmmmmmmmmmmm

daem kendini alıntı yapmışın nan sil onu

asfam görüşürük

akşama kadar gülmekten öldüm şimdide haberleri izliyorum ağlamaktan canım çıktı senağlama

aman izleme yaa boşver,
3 tane liseli tramvayın altında kalmış ya onları gösterdi. içim parçalandı o anne babalarının feryatlarına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…