2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar ben şu 3 ayı doldurduktan sonra düzenli olarak yüzmeye gitmeyi düşünüyorum ama aklıma pilates de takıldı..acaba pilatesin riski var mıdır bilen var mı..

Kızlar herkez niye sustu birden. Sitedemi bişey var yine bende yeni mesaj gözükmüyor hiç

kızlar ben şu 3 ayı doldurduktan sonra düzenli olarak yüzmeye gitmeyi düşünüyorum ama aklıma pilates de takıldı..acaba pilatesin riski var mıdır bilen var mı..

hamile pilatesleri vardır
zaten sen normal insanların yaptığı pilatesi yapamazsın
o yüzden bir sıkıntı olmaz

Ben de yüzmeyi düşünüyorum. En risksiz ve faydalı olan sanırım bu. Pilates de iyi fikir ama antalya da hamilelere yönelik pilates yaptıran bir yer var mı bilmiyorum. Zaten öyle her spor salonuna da güvenemem. Bir de şu hastalıklar nedeniyle spor salonlarına üyeliklerimi dondurttum. Sanırım doğumdan sonra devam ederim. Ama yüzme için bir kaç otelle görüştüm ben de şubat gibi başlamayı düşünüyorum.

plates hamilelikde iyi diye biliyorum bende....imkanınınz varsa yapın valla....
benim ne imkanım ne fiziki durumum var benim yerime de yapın.....

ya ben de yüzmeye gitmek istiyorum ama hafta içi çalıştığım için çok zor olur akşamları gitmem gerekir gidemem..
hafta sonları da dinlenmeye calışmaktan bir halt edemem, zaten ctesileri 13.00e kadar çalışıyom..
hamile yogaları var aslında.. onları takip etmek lazım..
bir de memorial hastanesinde, perşembe akşamları galiba doğuma hazırlık kursu var kızlar.. okmeydanına yakın olanlar gitsin.. ücretsiz hemde.. eşlerle de gidilebiliyordu en son..
çağrı merk. arayıp sorabilirsiniz memorial in..
hamilelik yogası da vardı önceden orada, ama şimdi yok sanırım

biz burda ekim sonuna kadar denize girebiliyoruz..bir ay önce olsaydı bize gel derdimm özge:))

yogayıda son aylara dogru tavsiye ediyorlar dogumu kolaylastırıyormus

Gebelik süresince sürekli yapılan Yoga Programı ile hamile kadının fiziksel kondisyonu korunur. Duruş bozuklukları en aza indirilir. Solunum ve dolaşım sistemi güçlendirilir. Bulantılara veda edilir. Karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması ve kolay doğum sağlanır.

Hamilelikte yoga programı hamile kadına 5 altın anahtar vererek, hamilelik dönemini sağlıklı ve huzur içinde geçirmesini sağlar. Huzurlu bir hamilelik ve normal doğum yoganın faydalarından sadece bazılarıdır. Asıl önemli olan yoganın bebeğin fiziksel ve mental gelişimine olan katkılarıdır. Sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek her hamile kadının arzusudur ve yoga bu konuda onlara çok yardımcı olur. Bu 5 altın anahtar;

1. Yoga Asanaları, hamileliğin daha huzurlu geçmesi ve doğumun daha rahat olabilmesi için hamile kadının bedenini bu yeni duruma hazırlar. Bebeğe giden kan akımını artırarak onun daha iyi beslenmesini sağlar.

2. Nefes ya da Pranayama teknikleri hem annenin hem bebeğin daha iyi oksijenlenmelerini ve yaşam enerjisi ile dolmalarını sağlar.

3. Mudra'lar ve Banda'ların üreme organları üzerinde güçlü etkileri vardır.

4. Meditasyon, hamilelik sırasındaki korkuları, endişeleri ve akıl karışıklıklarını gidermek için harika bir yoldur. Kadının farkındalığını artırarak bebek ile iletişime geçmesini, onun neden hoşlanıp neden hoşlanmadığını anlamasına yardımcı olur.

5. Derin Gevşeme, hamilelik sırasında ve doğum için fiziksel ve ruhsal gevşeme için mükemmel bir yoldur.

selam kızlar nasılsınız hepinizi özledim umarım burda da herşey yolundadır. bulantılarım çok artmıştı o nedenle birkaç gün giremedim dün de kontrolüm vardı bebişimin kalp atışlarını duyduk süper yaaa Allah bize ne güzel bir duygu bahşetmiş br kez daha anladım kadın olmak zor derler ama çok güzel hele bu yaşanılanlar harika hihoyyyt

he valla ilkini doğuralım da
daha sonraki 5 yıllık kalkınma planıma çocuk sokmayı düşünmüyorum

Back
X