2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ne güzel ya millet gezme derdinde
hey kızlar benim ev toz içinde ben yarın temizlik yapıcam
benim içinde gezin olurmu şekerler

teşekkürler arkadaşlar.sağolun.darısı herkesin başına

ben de takmıyorum arkadaşım tak diyo ama ben kendimi bana bişi olmicana inandırmak istiyorum çekim yasası yapıyom aklımca :))

en güzelini yapıyosun bence :) çağırmamak lazım bazı şeyleri. ben hiç gitmedim hastaneye daha ama gidersem takmam herhalde.

kızlar benimde ikili test sonuçlarım çıktı.doktora gösterdim geldim.allah şükür iyi sonuçlar.
hadi bakalım inşallah herkesdeb sırayla güzel haberler alırız.

aysey, benim de ikili test sonucumu az önce doktorum arayıp söyledi.
Allaha şükür sonuçlar güzel, down send. ya da mongol bebek olma ihtimali çok düşükmüş. Ama yine de 16. haftada 3'lü test yapılacakmış.

Şu anda 34 yaşındayım. Doğum esnasında 35 olucam. Bu yüzden doktorum amniyosentez yapmakta fayda var dedi. Neden dedim, herşey normalken, istenen düzeydeyken neden yapıcaz, yaş riski var dedi. Ama bunu yaptırmak annenin tercihine kalmış, biz durumu açıklarız sadece dedi. Huylandım şimdi.

Arkadaşlar ben zaten pimpiriğin tekiyim, moralim bozuldu şimdi. Lütfen doktorlarınıza gittiğinizde bu durumdan bahseder misiniz, farklı görüşlere ihtiyacım var, içimin rahatlaması lazım.

Daemon mesela sen yarın gidince bundan bahsedebilir misin, napıcam ben şimdi.
benim bildiğim 2'li iyiyse, 3'lüyü bile yapmıyor doktorlar, kaldıki amniyo sentez çok riskli düşüklere bile yol açabiliyor. Kocam da şiödi doktor yapmakta fayda var dedi mi, yapalım diye tutturur, ben istemiyorum napıcam ya...

kızlar bişey sorucam iştah açılması için ilaç filan oluyomu hiç doktorunuza sordunuzmu benim doktorum yok diyo ama böyle benim gibi olanların bünyesi nasıl dayanıyor sürekli açlığa bulantıya anneye yada bebeğe bişey olmuyomu

Allaha şükür sonuçlar güzel, down send. ya da mongol bebek olma ihtimali çok düşükmüş. Ama yine de 16. haftada 3'lü test yapılacakmış.

Şu anda 34 yaşındayım. Doğum esnasında 35 olucam. Bu yüzden doktorum amniyosentez yapmakta fayda var dedi. Neden dedim, herşey normalken, istenen düzeydeyken neden yapıcaz, yaş riski var dedi. Ama bunu yaptırmak annenin tercihine kalmış, biz durumu açıklarız sadece dedi. Huylandım şimdi.

Arkadaşlar ben zaten pimpiriğin tekiyim, moralim bozuldu şimdi. Lütfen doktorlarınıza gittiğinizde bu durumdan bahseder misiniz, farklı görüşlere ihtiyacım var, içimin rahatlaması lazım.

benim bildiğim 2'li iyiyse, 3'lüyü bile yapmıyor doktorlar, kaldıki amniyo sentez çok riskli düşüklere bile yol açabiliyor. Kocam da şiödi doktor yapmakta fayda var dedi mi, yapalım diye tutturur, ben istemiyorum napıcam ya...

canım valla amniyosentez tamamen senin tercihine baglı..

bak benim bir arkadaşımda geçen gün öğrendim, down sentromu riski yüksek çıkmış. doktor amniyosentez istemiş.
bunlarda baska bir prof.a gitmişler. prof. demiş ki bakın, bu cocugun down olma riski 1/536... amniyosentez yapılırsa düşme riski 1/200, hangisini secersiniz demiş. bunlar da demiş ki, tabii ki 536 da 1 riski seceriz. doktor da ben de olsam onu seçerdim demiş.
sen de risk yüksekliğini öğren ona göre karar ver istersen

bana doktrum bır ay sonra gel dedi en son muanemden sonra hesplyrm 10+4 yapyr 11 hafta olmamış olyr daha bır hafta sonrda tekrrmı gtmm gerek

canım benim 3 arkadaşım var biri 34 de doğum yaptı biri 37 sinde ikisinde de
amniyosentez yapıldı ama bebişler sağlıklı zaten düşük riski %1 miş
ama tabi risk gurubuna giriyorsa yapmışlardı öle sebepsiz yapmadılar..
diğeri 34 yaşındaydı ama bi sorun çıkmadı amniosentez yapılmadı...

simnilcim geçen sene görümcem doğum yaptığında 36 yaşındaydı sonuçları iyi olmasına rağmen bi doktor yapalım bir doktorda yapmayalım dedi oda yaptırmadı bebişi şimdi bir yaşında oldukça sağlıklı. evet yaşdan dolayı 3 lü testi ve 4 lü testi muhakkak yaptır. Ama bunların hiçbirinde sorun çıkmazsa bence amniyo yaptırma. Sorun çıkarsa da çok iyi bir doktora amniyo yaptır. Bu konuda sana doktor önerebilirim. Bu arada amniosentezin düşük ihtimali 300 de birmiş bana bu pazartesi doktorum söyledi. Bilgine canım.

bende 26 yasındayım kıslr bu dedıgın 3lü 4lü test yaşı ılerlmş olnlr ıcınmı gecrlı simdi anlmdım ılk hmllgm oldgu ıcın

canım valla amniyosentez tamamen senin tercihine baglı..

bak benim bir arkadaşımda geçen gün öğrendim, down sentromu riski yüksek çıkmış. doktor amniyosentez istemiş.
bunlarda baska bir prof.a gitmişler. prof. demiş ki bakın, bu cocugun down olma riski 1/536... amniyosentez yapılırsa düşme riski 1/200, hangisini secersiniz demiş. bunlar da demiş ki, tabii ki 536 da 1 riski seceriz. doktor da ben de olsam onu seçerdim demiş.
sen de risk yüksekliğini öğren ona göre karar ver istersen

canım benim 2'li sonuçlarım dan ilki; 1/5.610
ikincisi : 1/11.191
yani çok düşük ihtimal, sonuçlar gayet güzel. Doktorun derdi, doğum esnasında 35 olmuş olucam, yaş faktörü dedi.

arkadaşlar ikili testler vs. konusunda hepimiz güzel haberler alırız inşallah..
simnilcim sen de özgenin dediği gibi iyice bi araştır, amniyosentez riskli olduğu gibi acılı da bişeymiş aynı zamanda..
neyse ben birazdan çıkıcam bayram sonuna kadar görüşemeyiz hepinize güzel bayramlar diliyorum öpüyorum sizleri...

simnilcim geçen sene görümcem doğum yaptığında 36 yaşındaydı sonuçları iyi olmasına rağmen bi doktor yapalım bir doktorda yapmayalım dedi oda yaptırmadı bebişi şimdi bir yaşında oldukça sağlıklı. evet yaşdan dolayı 3 lü testi ve 4 lü testi muhakkak yaptır. Ama bunların hiçbirinde sorun çıkmazsa bence amniyo yaptırma. Sorun çıkarsa da çok iyi bir doktora amniyo yaptır. Bu konuda sana doktor önerebilirim. Bu arada amniosentezin düşük ihtimali 300 de birmiş bana bu pazartesi doktorum söyledi. Bilgine canım.

ben de aynen öyle yaptırmayı düşünüyorum hayatım.
2'limin, biri 5.500'ler de 1 ihtimal :nazar:
2.si 11.000'lerde 1 ihtimal :nazar:
bence lüzumsuz , zaten 16. hafta 3'lü yaptırıcaz.
Allahtan hayırlısı.

simnilcim sonuçların oldukca düşükmiş..
seni asla etkilemek istemem ama ben olsam amniyosentez yaptırmaz 3lü yaptırırdım.. ama bu benim görüşüm tabii ki

Simnil bence sen 3 lü testinide yaptırdıktan sonra sırf bu konuda uzman bi doktora daha danış bence.

Simnil bence sen 3 lü testinide yaptırdıktan sonra sırf bu konuda uzman bi doktora daha danış bence.

sırf bu konuda uzman kişilerin alanı ne oluyor?

Kadın doğumcudan farklı bir isimleri, ya da uzmanlık alanları mı var?

Kadıköy Şifa'ya gidiyorum ben, orası doğumda uzmanlaşmış iyi bir hastanedir aslında.
Ama yine de özel hastane olunca, gerekli gereksiz herşeyi mi istiyorlar acaba diye kuşku duydum şimdi.

simnil bu arada doktorunun söylediği sonuç bana tuhaf geldi bildiğim kadarıyla ikili testte kramozom anomalisine bakılıyor. (buda zaten down sendromu yada halk arasındaki adıyla mongol bebek olup olmadığı demek) Yani mongol bebek olasılığı 5 bin küsür down sendromu olasılığı 11 bin küsür bana değişik geldi.
Benim testimin sonucunda birinci değer 1/700 ikinci değerde 1/23989 çıktı . Doktorumda bana benim yaşımda ve benim şartlarımda 700 gebeden birinde bu olasılığın olduğunu ama sonuçlarım incelendiğinde bendeki riskin 23989 gebelikte bire düştüğünü bununda çok iyi bir sonuç olduğunu söyledi.Yani öyle ayrı ayrı bi risk vermedi.

Back
X