2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
sırf bu konuda uzman kişilerin alanı ne oluyor?

Kadın doğumcudan farklı bir isimleri, ya da uzmanlık alanları mı var?

Kadıköy Şifa'ya gidiyorum ben, orası doğumda uzmanlaşmış iyi bir hastanedir aslında.
Ama yine de özel hastane olunca, gerekli gereksiz herşeyi mi istiyorlar acaba diye kuşku duydum şimdi.
Canım bütün jinekologlar aynı değil onlarda kendi aralarında gruplara ayrılıyor bazıları onkolok bazıları tüp bebekçi bazıları yüksek riskli gebelik uzmanı falan gibi. Mesela bazı doktorlar sadece bu tarama testlerini ayrıntılı ultrason incelemesini ve amniyosentezi yapıyor ama gebelik takip etmeyebiliyor. Zaten 3 lü yada 4 lü testte herşey normalse bile kendi doktorun muhakkak başka bir göz daha görsün diyecektir ve seni yönlendirecektir. Genelde öyle yapıyorlar. Kadıköy şifaya giden bir iki arkadaşımı tarama testleri için benim doktoruma göndermişti doktorları. Sen kime gidiyosun egemen hanıma mı??

simnil bu arada doktorunun söylediği sonuç bana tuhaf geldi bildiğim kadarıyla ikili testte kramozom anomalisine bakılıyor. (buda zaten down sendromu yada halk arasındaki adıyla mongol bebek olup olmadığı demek) Yani mongol bebek olasılığı 5 bin küsür down sendromu olasılığı 11 bin küsür bana değişik geldi.
Benim testimin sonucunda birinci değer 1/700 ikinci değerde 1/23989 çıktı . Doktorumda bana benim yaşımda ve benim şartlarımda 700 gebeden birinde bu olasılığın olduğunu ama sonuçlarım incelendiğinde bendeki riskin 23989 gebelikte bire düştüğünü bununda çok iyi bir sonuç olduğunu söyledi.Yani öyle ayrı ayrı bi risk vermedi.

gülüm benim,
tuhaflık olsa olsa benim ifademde olabilir.
Bu meretin nasıl ifade edilebileceğini ben bilemedim.
Söylediklerimden ilki 1. test, 2. side 2. test sonucum.

Canım bütün jinekologlar aynı değil onlarda kendi aralarında gruplara ayrılıyor bazıları onkolok bazıları tüp bebekçi bazıları yüksek riskli gebelik uzmanı falan gibi. Mesela bazı doktorlar sadece bu tarama testlerini ayrıntılı ultrason incelemesini ve amniyosentezi yapıyor ama gebelik takip etmeyebiliyor. Zaten 3 lü yada 4 lü testte herşey normalse bile kendi doktorun muhakkak başka bir göz daha görsün diyecektir ve seni yönlendirecektir. Genelde öyle yapıyorlar. Kadıköy şifaya giden bir iki arkadaşımı tarama testleri için benim doktoruma göndermişti doktorları. Sen kime gidiyosun egemen hanıma mı??

Evet.
Senin doktorun kim, nereye gönderiyorlar?

kıslr demiştım ama bilglndrn lütfen

Hayır canım bazı doktorlar ikili test sonucuna göre 3 lü test yapmıyor yada ikili test yapmayıp direk üçlü teste bakıyor. Yani ikili yada üçlü en az birtanesi (doktorun seçimine göre ) her gebeye yapılıyor.Ama yaş 30 un üstüyse genelde hepsini yapıyorlar gözden bişey kaçırmamak adına

kıslr demiştım ama bilglndrn lütfen

canım hayır yaşla ilgili olan 2li ya da 3lü test değil..
hepimiz 2li test oluyoruz.. ama bazılarının doktoru 2li teste gerek görmüyor sadece 3lü test yapıyor.
bu testler down sendromu riskini ölçmek için yapılıyor.
ikili test 11-14 haftalar arası
3lü test de 17. hafta yanlış hatırlamıyorsam, yapılıyor.

sen 10. haftada doktora gideceksen seni 11. hafta yeniden cağırabilir, ya da12. hafta.
ama bunu en iyi öğreneceğin yer doktorundur..

ikili ve üçlü testle ilgili çok ayrıntılı bilgiyi yine doktorundan alabilir ya da google da aratabilirsin

Evet.
Senin doktorun kim, nereye gönderiyorlar?

Canım benim doktorum Prof.Dr.Rıza Madazlı , genelde Atıl Yüksel yada Rıza Madazlıya gönderiyolar ama bir şüphe duyarlarsa bu doktora yolluyolar bildiğim kadarıyla. Bu şekilde isim yapmış başka doktorlarda var herhalde herkes kendi hocasına yolluyordur.ama dediğin gibi şifa bu konuda oldukça iyi bir hastane kendi bünyelerindede danıştıkları uzmanlar vardır. Benim arkadaşlarımın yaşları senden biraz daha büyüktü. Sen üçlü testi falan bi yaptırda belkide gerek kalmaz başka bi hocaya gitmene. Takma şimdiden kafana içini ferah tut.

kıslarrrrrrrrrrr evim tertemiz olduuuuuuuuuuuu..üzerimden nasıl bir yük kalktı bilemesiniz..şimdi bıcı bıcıda yaptım aldım elime ıhlamuru foruma geldim..ay utanmasam temiz halinin resimlerini cekip duvara asıcammmkaydirigubbakcemile3

sizlerden ne haber bakemsositososito

canım benim doktorum prof.dr.rıza madazlı , genelde atıl yüksel yada rıza madazlıya gönderiyolar ama bir şüphe duyarlarsa bu doktora yolluyolar bildiğim kadarıyla. Bu şekilde isim yapmış başka doktorlarda var herhalde herkes kendi hocasına yolluyordur.ama dediğin gibi şifa bu konuda oldukça iyi bir hastane kendi bünyelerindede danıştıkları uzmanlar vardır. Benim arkadaşlarımın yaşları senden biraz daha büyüktü. Sen üçlü testi falan bi yaptırda belkide gerek kalmaz başka bi hocaya gitmene. Takma şimdiden kafana içini ferah tut.

teşekkürler tatlım.
öptüm seni.

Bu arada sen ilk yaptıranlardansın 2'liyi bebişin cinsiyeti hakkında bişey demedi mi dr?

teşekkürler tatlım.
öptüm seni.

Bu arada sen ilk yaptıranlardansın 2'liyi bebişin cinsiyeti hakkında bişey demedi mi dr?

ben ve eşim doktora yalvaran gözlerle bakınca söyledi. Kız sanırım ama yanılma ihtimalim çok yüksek bu nedenle şimdilik kendinizi alıştırmayın dedi. Ben sana bunu sabahta yazmıştım sen niye listede bi ben varım dediğin zaman ama gözünden kaçtı herhalde :)

kıslarrrrrrrrrrr evim tertemiz olduuuuuuuuuuuu..üzerimden nasıl bir yük kalktı bilemesiniz..şimdi bıcı bıcıda yaptım aldım elime ıhlamuru foruma geldim..ay utanmasam temiz halinin resimlerini cekip duvara asıcammmkaydirigubbakcemile3

bizim evler hala pis nolsun bacım:D kocan geldımı:hulya:

nasıl kıskandım şimdi senin evi
benim ev kalktı gidiyor, yarın eşim evde olursa onunla temizleyeceğiz
şu an makinaya bile zor çamaşır attım, ölüyorum baş ağrısından

hadi sana geçmiş olsun darısı benim evin başına inşallah.

arkadaşlar selam.ben 13 haftalık hamileyim dün bebeğimin ense kalınlığını falan bakıldı herşey gayet güzel çıktı.2 li test için dün kan verdim ancak cuma çıkıcak sonuç amaidrar bugün çıktı idrarda enfeksiyona rastlanmış.doktor çok önemli olmadığını çok bol su içmem gerektiğini söyledi ama içime kurt düştü.bide ben ultrasona her girdiğimde bebek uyuyor.en son dün gittiğimde doktorum gelmeden önce karnını doyur tatlı bişyler ye gel demişti bende dediğini yaptım ama ultrasonda bebek yine uyyor öksür dedi doktor ben öksürünce kollarını oynattı tekrar yattı.doktorum korkulcak bişiey olmadığını söyledi ama ben korkuyorum.ense kalınlığına bakamayız bu şekilde dedi ve vajinal ultrasonla kontrol etti.1 ay sonra görüşücez dedi.normal rutin kontrole geliceksin dedi herşey güzelmiş,bebek çok tembel uykucuymuş,inşallah bi sorun çıkmazda ikililerde,içim rahat eder.bide benim rahmim tersmiş.doktorum öyle söyledi....ya beni buluyo tüm bunlar........

ben ve eşim doktora yalvaran gözlerle bakınca söyledi. Kız sanırım ama yanılma ihtimalim çok yüksek bu nedenle şimdilik kendinizi alıştırmayın dedi. Ben sana bunu sabahta yazmıştım sen niye listede bi ben varım dediğin zaman ama gözünden kaçtı herhalde :)

Bana da aynısını dedi ama, ben dayanamadım daemondan rica ettim, ilk sayfadaki listeye yazdı kızımı.

O yüzden dedim o listede niye kimse yok diye canım benim.

Ama sabah yadığını kaçırdım herhalde görmedim.

Daemon,
Zynpmrt: kız
Leyla01: erkek
bildiklerimiz bunlar duyrulur.

kızlar merhabalar..nasılsınız...

bende bugün 2li testi yaptırdım..100tl ye.....
bebişimi gördüm yüzüstü yatıyordu....cinsiyeti falan sormadım aman sağlıklı olduğunu öğreneyim yeter dedim....

size ipucu vereyim...bebeğin cinsiyetine bakarken kız ise 3 çizgi gözüküyor..erkek olunca bariz çıkıntı belli oluyor...

2hafta sonra tekrar gidicem belki o zaman bakar cinsiyetine drumuz...yine heyet raporu verecekmiş....bu yılı raporla geçiricem galiba....

ya kızlar birde benim canımın çağla istemesi ne zaman geçecek.....

Kızlar ben bugün çalışmama rekoru kırdım :) bütün gün burdaydım farketmişsiizdir zaten çenemde düştü kendimi durduramıyorum yazmadan laelaelaelaelae

bizim evler hala pis nolsun bacım:D kocan geldımı:hulya:

bayram sabahıı evde olcak garibim:jeyyar:bebişin nasılkaydirigubbakcemile2

nasıl kıskandım şimdi senin evi
benim ev kalktı gidiyor, yarın eşim evde olursa onunla temizleyeceğiz
şu an makinaya bile zor çamaşır attım, ölüyorum baş ağrısından

biter anacım biter..bitene kadar ananda aglar amakaydirigubbakcemile3sen nasıl oldunn kalkıyonmu ayagayerimseniben

hadi sana geçmiş olsun darısı benim evin başına inşallah.

işallah masallah tü tü tü tükaydirigubbakcemile3

kızlar merhabalar..nasılsınız...

bende bugün 2li testi yaptırdım..100tl ye.....
bebişimi gördüm yüzüstü yatıyordu....cinsiyeti falan sormadım aman sağlıklı olduğunu öğreneyim yeter dedim....

size ipucu vereyim...bebeğin cinsiyetine bakarken kız ise 3 çizgi gözüküyor..erkek olunca bariz çıkıntı belli oluyor...

2hafta sonra tekrar gidicem belki o zaman bakar cinsiyetine drumuz...yine heyet raporu verecekmiş....bu yılı raporla geçiricem galiba....

ya kızlar birde benim canımın çağla istemesi ne zaman geçecek.....

bu ilk haftalarda, kızsa da erkekse de çıkıntı var canım.
Eğer o çıkıntı yukarıya doğruysa yani omurgasına şöyle 45 derecelik bir açı yapıyorsa erkek demekmiş,

eğer o minik çıkıntı omurgaya paralelse kızmış.
Genital bölgenin ultrasonunu çektiyse böyle anlayabilirsin.

simnilcim canım sıkma kendini...sadece yaş riskinden kaynaklı yapmak istemiştir dr...tercih senin...
benim arkadaşımın 2li 3lü testleri sorunlu çıktığı için yaptırmıştı..bebeğinde bişey çıkmadı 2 yaşına girdi...yani hemen düşecek diye bişey yok....

Back
X