• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri buradan devam ediyor!

• Konu Sahibi Konu Sahibi daemon
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dktrum artık pek yapılmıyor bu tahliller dedi ama çok ısrar ediyorsan yaparım dedi akrabamda birçok kişi hamişken çiğköfte felan yedi çocukları sağlıklı ama yinede ben tedbiri elden bırakmayıym dedim kayınvalidemlerdede kedi vardı bi ara çok besledim hamiş kalmadan 1 ay önce ama neyse hayırlısı

Ben kendimi bildim bileli evimizde ya kedi yada köpek vardı, ama tahlilimde "Geçirmemiştir" çıktı.

senin doktor da ne rahatmış..
Artık yapılmıyor muymus.. delirmiş mi o canikom..
bunlar çok önemli
allah korusun milletin çocugu düşüyor toksoplazma yüzünden..
onların cocukları sağlıklı olabilir..
sigara içenlerin de cocuklarının kimisi sağlıklı oluyor..
ama sağlıklı olmayanlar da var..
o yüzden sen tedbiri elden bırakma, bebişkonu düşünüyorsan da bir daha çiğ et falan yeme..

benim doktorum hele riskli gebelik doktoru ve o kadar da rahattır ve moderndir..
tek yasakladıgı şey çiğ et oldu

:roflol:benim doktorda rahattır ama sanırım modernlikten yoksun yoksa oda et yeme demişti salyalarıma söz geçiremedim dedim bende işkembe yemiştim çok pişman olmuştum dedi

kızlar bende bir liste var sonundada yasaklar die yazıyo çiğ köfte midye hazır yiyecekler sucuk salam sosis boyalı yiyecekler ve mevsiminde olmayan meyve ve sebzeler yazıyooo düşününce bence mantıklı

uuuffffff herşey yasak eşimde bende et sevmiyoruz yemekte ağzımıza gelsen bırakıyoruz ama kokusu felan tadı hoşumuza gidiyor varlığından rahatsız oluyoruz herşey yasak ya bu ne yaaaaaaaa

kemik al kasaptan. kaynat. plastik bardaklara ya da buz torbalarına koy ay buzluğa . parça parça çıkar yemeklere çorbalara koy. ben oğkumun bütün çorbalaını böyle pişiriyorum.bulyon falan hikaye. ben de kullanbıyorum ama çok nadir. kimyasal onlar eve bile sokmamak lazım aslında

birazdan bebiş yangın vaaaarrrrrrrrrrrrr diye kaçacak kaydirigubbakcemile3

yanggggggggggııııııınnnnnnnnn
vaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrr:oklava:
ana ben burda sersefilim benim sıpa kıçını devirmiş parmağını emiyor reva mı bana :kızgın:

ya bu toksoplazma testi de neyin nesi, ben öyle bişey yaptırmadım, haberim de yok ayrıca allaala biri şu cahili aydınlatsın

toksoplazma kedi köpekten ve yediğimiz çiğ et ve sebzelerden geçen bir hastalık
eğer hamilelikten önce geçirmediysen benim gibi risk altında oluyorsun ve çiğ etten ve aşısız hayvanlardan uzak duruyorsun. sebzeleri iyice yıkamadan yemiyorsun
doktorların yaptırması gereken en önemli testlerden biri de o bence. allah korusun bebeklerde ölümle sonuçlanan hastalıklara yol açıyor.

kızlar bende bir liste var sonundada yasaklar die yazıyo çiğ köfte midye hazır yiyecekler sucuk salam sosis boyalı yiyecekler ve mevsiminde olmayan meyve ve sebzeler yazıyooo düşününce bence mantıklı
bence de çok mantıklı...
ben hamileliğin başında midye yemiştim bir kaç tane..
ayy pek de severim..
o neden yasak acaba CADIARZU

kemik al kasaptan. kaynat. plastik bardaklara ya da buz torbalarına koy ay buzluğa . parça parça çıkar yemeklere çorbalara koy. ben oğkumun bütün çorbalaını böyle pişiriyorum.bulyon falan hikaye. ben de kullanbıyorum ama çok nadir. kimyasal onlar eve bile sokmamak lazım aslında

evet mantıklı kemikten et suyu olur demi eğer öyleyse eşime kemik aldırayım gülecek ama istiycam bu arada nohut fasulye canım istiyor arada ama haşlamak işkence bana evim berbaat kokucak ne yapmalıyım fikri olan:uhm:

Almak istediğin mesajlarda Alıntı yap ve Hızlı yanıt butonları arasındaki HQ butonuna bas. En son da hızlı yanıt yada gelişmiş yanıta tıkla yazmak istediklerini yaz.

sağol canım oldu galiba kaydirigubbakcemile5

senin doktor da ne rahatmış..
Artık yapılmıyor muymus.. delirmiş mi o canikom..
bunlar çok önemli
allah korusun milletin çocugu düşüyor toksoplazma yüzünden..
onların cocukları sağlıklı olabilir..
sigara içenlerin de cocuklarının kimisi sağlıklı oluyor..
ama sağlıklı olmayanlar da var..
o yüzden sen tedbiri elden bırakma, bebişkonu düşünüyorsan da bir daha çiğ et falan yeme..

benim doktorum hele riskli gebelik doktoru ve o kadar da rahattır ve moderndir..
tek yasakladıgı şey çiğ et oldu

valla bende sordum doktora benimkiside yapmaya gerek yok dedi.. geçen gün çok canım çekti 6-7 tane kadar yedim çiğ köfte dedim o kadardan bişey olmaz ama sen yinede başka yememeye çalış dedi sadece...

yeme öyle hazır şeyleri
madem evinde hazırlayacaksın normal et suyu yap ya da tavuk suyu, en sağlıklısı o..

evet ama böyle de pratik oluyor işte... ve ben gerçek et yada tavuk suyunu kullanamıyorum ki hiç normalde de çok kötü kokuyor tiksiniyorum.. :sinifsinif:

Ben de bu toksoplazma korkusundan dışarıda köfte falan yemiyorum.. Yendiğinde illa bulaşacak diye bişey yok ama bi risk sonuçta.

birazdan bebiş yangın vaaaarrrrrrrrrrrrr diye kaçacak kaydirigubbakcemile3

napsın kızın ödünü kopardık:icecream:

Ben kendimi bildim bileli evimizde ya kedi yada köpek vardı, ama tahlilimde "Geçirmemiştir" çıktı.

al benden de o kadar. 28 sene kedilerle yaşadım toksoplazmam negatif çıktı.
evde bir tane daha kedi var. yaşayıp gidiyoruz yerimseniben

bence de çok mantıklı...
ben hamileliğin başında midye yemiştim bir kaç tane..
ayy pek de severim..
o neden yasak acaba CADIARZU

bende çok seviyorum midyeyi hatta liste gelmeden önce 1 poşet dolusu yemiştim ama yedikten sonra hepsini çıkardığım için sorun yok:)

Back
X