2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

benim kızımın alttan 2 dişi var,şimdi üst kesiciler çıkıcak diye beklerken,üstteki tabir-i zaizseee köpek dişi kabarmış,felaket huzursuz.

benim kızımın alttan 2 dişi var,şimdi üst kesiciler çıkıcak diye beklerken,üstteki tabir-i zaizseee köpek dişi kabarmış,felaket huzursuz.

ayyy bu dişin kabarması nasıl oluyor ben bakıyorum kabarmış gibi ama banamı oyle gelıyor

cnm ben denemedim mercimekli yaptım onu yedi mercimekli yapmaya devam edicem bi süre

Son düzenleme:

bu arada devam sütünü toz halde mi koydun yoksa suyla hazırlayıp öylemi koydun cnm diğer çorbasına öyle yapıyım bende

kızlar ben çıkıyorum geç oldu daha sütümü sağıcam 1 saatte sonrada uyuyım herkeze iyi geceler yarın görüşürüz.....

7 aylık olduk

7 aylık bebek gelişimi:
Neler Yapabilir?
-Emeklemeye başlar. Pek çok emekleme stili vardır. Mutlaka dört elli

emeklemeyebilir, popo üstünde, karın üstünde sürünebilir veya kendine özgü stili yaratabilir.
-Kendini yukarı çekip ayakta pozisyona gelmeye çalışır.
-Değişik gördüğü her objeyi tadarak, sallayarak, koklayarak, atıp vurarak tanımaya çalışır.
-Sosyal olaylara katılmaya çalışır, birey olduğunu hissettirmek ister.
-Kelimeleri ve sesleri taklit etmeye çalışır.
Değişiklikler
-Dengesi iyice gelişir. Elinde oyuncakla oynarken bile rahatça oturabilir.
-Çok meraklı ve maceracı olur, ancak korku bu duyguları dengeler. Araştırmak için yanınızdan ayrılır, ancak kısa sürede geri döner.
-Bütün elini kullanmak yerine parmaklarını kullanmayı öğrenir.
-Düşünme yeteneği gelişir. Örneğin yüksekte göremese bile ilginç objelerin varlığını bilir, araştırır.
-Bebeğiniz sizin neleri yapmasından hoşlanmadığınızı ve kendinin neleri yapmak istemediğini kesinlikle bilir.

Oyunlar
-Bebeğinize bebek magazinlerini, resimli kitapları gösterin. Elleriyle kavrayıp inceleyebileceği kitaplar alın.
-Ce-ee oynayabilirsiniz. Bir örtü ile yüzünüzü kapatıp, birden açın, çok keyiflenecektir. Daha sonra onun yüzünü kapatarak, oyunu geliştirin.
-Ayna karşısında kendini gösterip, kim? olduğunu sorun. Aynadaki imajı gösterip adını söyleyin.
-Ne yaptığınızı söyleyerek onunla dans edin.
-Bebeğinizi kucaklayın ve onunla yumuşak ses tonuyla konuşun, sevginizi söyleyin.

Beslenme
-Bebeğinizin eline kolay parçalanmayan bisküviler, ekmek kabuğu verebilirsiniz.
-Hazır mevye suları, kolalı içecekler, şekerli su, jöleli tatlılar veya diğer tatlandırılmış mamüller çocuğunuza uygun besinler değildir.
-Biberonla besleniyorsa yatağında uyurken biberonun ağzında kalmamasına özen gösterin. Diş sağlığı için buna dikkat edin.
-Yemek zamanı eline bir şeyler verin, kendini beslemesine izin verin. Kaşık tutabilir, bardağını ağzına götürmeye çalışabilir.

Bakım
-Diş çıkarma bulguları başlayabilir. Hafif ateş, dışkıda sulanma, hafif keyifsizlikler olabilir. Bu bulgular uzun sürerse doktorunuzu haberdar edin. Bebeğinize bakamayacak kadar meşgul olduğunuz zamanlarda onu birkaç oyuncakla birlikte oyun parkına koyun, onun için daha güvenli olur.
-Araba için yaşına uygun araba koltuğu alın. artık arka koltukta yüzü öne dönük olarak koltuğunda oturabilir.

7.AY DÖNÜM NOKTALARI

SOSYAL FİZİKSEL ZİHİNSEL

• Şakaları anlar ve kendisi de şaka yapmaya çalışır.

• İstemediği bir şeyi yapmamak için direnir.

• Aynadaki görüntüsüne elleriyle vurur.

• Ses tonundan “hayır” ın anlamını kavrar.

• Sosyal bir etkileşimin içinde olmak ister.

• Kafasını tam olarak kontrol edebilir.

• Emeklemekten çok sürünür.

• Ellerini ve dizlerini iterek öne arkaya hareket eder.

• Sırtüstü yatarken kalçalarını öne arkaya kaldırarak hareket eder.

• İki diş çıkarmış olabilir.

• Aynı anda her iki elinde de birer nesne tutabilir ve bunları birbirine çarpar.

• Ağzı ve elleriyle vücudunu tanımaya çalışır.

• Nesneleri tutmak için parmaklarını kullanır.

• Tek başına desteksiz oturabilir.

• Dikkatini daha iyi toplar ve detaylarla ilgilenmeye başlar.

• Kendisinden saklanan nesnelerin aslında yok olmadığını bilir.

• Duyduğu sesi veya sesleri taklit eder.

• “ma,mu,da,di” gibi heceleri söyler.

• Bir nefeste birkaç ses çıkarabilir.

• Kendi hareketlerinin sonuçlarını anlamaya başlar.

• Bebek resmini kendisiyle özdeşleştirir ve bunu onaylayan sesler çıkartır.

• “Anne” sinin bir tane olduğunu ve sadece kendisine ait olduğunu öğrenir.

• Bir konuşmada kendi ismini çıkartabilir.

cnm muzu çatalla eziyorum elmayıda cam rendede rendeliyorum bazen armutta rendeliyorum karıstırıyorum sonra renden yoksa hepsini küp küp doğra rondodan geçir

rondodan gecirmeyi bende düsündümde metal deyince vitamin gidiyor ya,ondan tereddüt ettim.su cam rendeyi bulmaya calisayim.cevabin icin tskler canim.yarin elma yada muz vericem.benim kiz hippinin kara erik ile armut karisimina bayiliyor.tadi ise biraz eksi gibi.hamileyken en cok yedigim iki meyve. sari erik ve armut.sanirim ondan seviyor.

aman zaten yaprak dökümü iyice civitti,gecmisi sunup duruyorlar,cok severek baktigim diziydi ama su son 1 aya yakindir izlemiyorum slkti iyice.tek izledigim film öyle bir gecer zamanki.

maaşallah canım bızde daha tık yok ayyyy nasıl bişey nasıl olcak cok merak edıyorumcıksa bi ogumun dişide gorsem ayyyy cok tatlı olur
ciktigi zaman görüsün senaycim :18:anyayi konyayi,hart diye issiri veriyorlar,hemde emerken.nasil biliyormusun keskin keskin gecen parmagimi issirdi disine jel sürerken bir baktimki tek disinin izi gecmis.

günaydın kızlarrrrr nasılsınızzz? ben yıne uykusz bır geceden cıkmayımmm=) ama alıştımm=)
ben vatozza alcam
=)
leylacım bende yolda falan sornlara gıck olyrm cpocuk 9 aylıkmı dıyorlar cus yaaaa 9 aylk gozkmuyorkı benm oglum ben anlamdm gecn kadnn bırı ısrarlaa yok yok buyuk duryr ozmn 9 aylk gıbı annesı buyuk gostermeye clşyr cocugu falan dıyor ne dmk ıstyrsaa delrdmmm yaa dıyorumkı 6 aylkk aaa ozmn gelısımı ıyı dıyorlr dıyorum kılosu yastlarına gore az anlamyrlrrr.. oysakı biz daha 8 kıloya bıle ulasamadıknasıl buyuk gozukyr anlamadm ben

bende onu soracktım bızmde 2 dısımz cıktı buyuyor onlr ama dun yıne cok huyszlastııı sut veremedm zorldm falan sırada hangı diş var acabaaa dedımm cıkıyormuuu? ofya azcık dınlenseydıkdeee öleee cıksydı 3. diş:)
ben hediyemi yolladim kizlarrr

Sizlere ve bebişlerinize günaydın....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…