2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

yok cnm bizim acil değil

kızlar bu arada tarhana çorbası veriyoruz ama tarhana biliyosunuz ki dışarıda kurutuluyo içine toz, toprak, tüy falan pislikler ya uçmussa basında bekleniyo ama yine de tedirgin oldum gözden kaça biliyo bide kayınvalidemler rüzgarı bi havada kurutuyolardı gittiğimde sonra içeride kurutmuslar versemmiki kızlar o tarhanadan

güzelim bebekler ne dönemler atlatıyorlar.kolay değil tabii ki sinirlendiğimiz de olacak ama kim yavrusunun yüzüne bakıpta ona sinirini devam ettirebilir.şimdi az yer sonra artar.kilosu iyiyse zorlama biraz da sermayeden yesin.annelik en zor en uğraştırıcı meslek ama getirisi de sağlıklı mutlu bir insan tetiştirip onun gururunu taşımak.yazıktır bağırma bebeğine.büyümeye çalışmak kolay mı annesi.anlayamadığı bir sürü acı ve sıkıntı yaşıyor ve tek tutunacak dalı da sensin.

ben geldimmmm kizlarrrr
2 gundur giremiyordum.
ishalden yeni kurtulduk.balkabagi vermisdim ondan ola bilirmi ki bilmiyorum,ilk defa da vermiyordum halbuki.....simdilik kestik balkabagini...bir gunde 9-10 kere kaka yapilir mi yaa.cok korkmustum vallahi.neyse ki gecti...
artik herseyi korka korka veriyorum...
bugun 2 kucuk patates ve biraz sogan hasladim.
kenarda da bir yumurta.
sonra yumurtanin sarisini da patates ve sogana ilave edip pure yaptim,biraz tuz ve yagla birlikte.severek yedi.
ayrica dr-muz demir ilaci vermisti.onu henuz kullanamadik ishalden dolayi..korktum.yarin basliycaz insallah.

ben aşı dönemlerinde ağlayacak ne yapmalı derdim kiiiiiiiiiiii başımıza gelene bak. kendime de kızıyorum. şu sünnet olayı üzerine çok gittik. artık oluruna bırakacam. şurda iyi bir doktor var diyene kadarda sünnet olayını kapattım artık. belki de ilerde laserli sünnet iyice yaygınlaşır. büyük şehirlerin birinde laserle yaptırırız.

cnm sımdı okudmda nasıl uzldm ya kıyamam yavruma nasıl bır doktor oo yaaa dıplomasını bı gozden gecrmelerı lazmmm

valla bebeğim olduğundan beri şunu anladım iyi doktor diye birşey yok çanakkale için en azından böyle. tabi kendi muayehanesine gidip para vermiyorsan ki burda muayehanesi olan çocuk doktoruda kalmadı.

öyle yapıcm cnm,sağol.bende nazara çok inanıyorum.

evet cnm çok doğru söylüyosun,bağırdıkdan sonra kendimdende nefret ediyorum,çok pişman oluyorum,çok küçük daha.ama nedense kendime bazen engel olamıyorum,çok büyük boyutlarda değilama eğerki ilerlerse tedavi görmek istiyorum.ben yavrumu zor elde etmiş anne olarak böyle davrandığım için bazen kendimden tiksiniyorum.allahım affetsin beni.hep bidaha bağırmıcam diyorum yine aynını yapıyorum.onu anlamak çok istiyorum.

kızlar bebiş uyanınca tarhana yapıcam nasıl yapıyosunuz siz yağ koyuyomusunuz yoksa suda karıstıra karıstıra pişirip piştikten sonramı zeytinyağ koyuyosunuz yada tereyağmı ben kendimize yaparken önce soğanı kavuruyorum sonra tarhanayı koyuyorum biraz da su ekliyorum biraz sıcak olana kadar ateste tutuyorum altını kapatıyorum yarım saatten fazla yada yemek yiycemize yakın açıyorum atesi kaynayana kadar karıstırarak pişiriyorum bazende sadece önceden ıslatıyorum ama yağsız nasıl yapılıyo margarin koymasam tereyağ koysam olurmu ki kızlar nasıl yapıyım.......

canım tarhanayı nasıl yap biliyomusun.şimdi ilk suda ıslat açılsın sonra pişir,tavuk suyu varsa onla pişir,sonra hafif ılındıkdan sonra içinde peynir at,ezilsin yedir.ben biyerde duymuştum öyle yapıyolardı.hem daha besleyici olur.benim kayınvalidem vermişti,biraz acı olmuş,o yüzden yediremiyorum annemden alıcam sömestr tatilinde gidersem,annem acısız yapıyor,içinde yok yok.çok besleyici.bende bugün balkabağı,patates,havuç,kereviz,yeşilmercimek,kuzukıyma pişirdim,sonra birazcık z.yağı koydum sevdi gibi.hergün ıspanak veya brokoli ekliyodumbugün koymadım.

peynir ilginçmiş deniycem öyle yapıyım cnm sağol...........

tarhanadan bahsetmissiniz kizlarrr bende tarhana vermek istiyorum ama nedir bilmiyorum gercekten
kurutuldugunu okudum.nasıl yapıyorsunuz onu?

tarhanadan bahsetmissiniz kizlarrr bende tarhana vermek istiyorum ama nedir bilmiyorum gercekten

leylacım yapılışı bıraz ugraştırıcı turkıyeden tanıdıgın varsa getırtırebılırsın bu arada topıkteki eskı arkadaslar hıc gırmıyorlar yada bana denk gelmedı sen gordunmu hıc gırenlerı

leylacım öncelilkle resimlerine baktım çok güzelsin masallah bayıldım azerbaycanlıymış zaten azerileri çok begenirim çok güzeller...tarhanayı biz gençler yapamıyoruz cnm annemler yada babaannemler yapıyo her sene çok zor oluyo kırmızı biberi haşlıyolar yoğurtla unla falan yoğurup 7 yada 10 gün bekletiyolar sonra çarşaflara serip güneşte kurutuyolar sonrada elleriyle hep birlikte ufalıyolar tekrar kurutuluyo bu şekildeydi galiba...öyle görmüştüm yaparken bir tek dısarıda kurutuluyo ya toz toprak uçmuşmudur diye tedirginlenyorum yaparken pirinç ayıklar gibi incelemeden geciriyorum bir şey varmı diye birde kayınvalidemler rüzgarlı havada serdiler oyüzden sonra içeride kurutmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…