kaka tahlillerimiz temiz çıktı.yediklerindenmiş herhalde
leylacım yapılışı bıraz ugraştırıcı turkıyeden tanıdıgın varsa getırtırebılırsın bu arada topıkteki eskı arkadaslar hıc gırmıyorlar yada bana denk gelmedı sen gordunmu hıc gırenlerı
leylacım öncelilkle resimlerine baktım çok güzelsin masallah bayıldım azerbaycanlıymış zaten azerileri çok begenirim çok güzeller...tarhanayı biz gençler yapamıyoruz cnm annemler yada babaannemler yapıyo her sene çok zor oluyo kırmızı biberi haşlıyolar yoğurtla unla falan yoğurup 7 yada 10 gün bekletiyolar sonra çarşaflara serip güneşte kurutuyolar sonrada elleriyle hep birlikte ufalıyolar tekrar kurutuluyo bu şekildeydi galiba...öyle görmüştüm yaparken bir tek dısarıda kurutuluyo ya toz toprak uçmuşmudur diye tedirginlenyorum yaparken pirinç ayıklar gibi incelemeden geciriyorum bir şey varmı diye birde kayınvalidemler rüzgarlı havada serdiler oyüzden sonra içeride kurutmuş
tebrikleeeer hayırlı olsunnnheyyyyyooooooo
zümram incilendiiii
dedesi gördüüüüü
gözünüzaydınnnkaka tahlillerimiz temiz çıktı.yediklerindenmiş herhalde
maaşallaaahhhay ırlı olsuuuun canımmm
eskiler derken kimi diyorsun canim?
blacksiya ve esrayi mi diyorsun yoksa?onlarla face-de konusuyorum ben buraya pek ugramiyorlar gordugum kadariyla....
tşk ederim cnm
hıııı ivvitt çok zahmetliymiş yakınım yok yoksa isterdim bende tarhanalı çorba yapmayııı..
tebrikleeeer hayırlı olsunnn
gözünüzaydınnn
heyyyyyooooooo
zümram incilendiiii
dedesi gördüüüüü
heyyyyyooooooo
zümram incilendiiii
dedesi gördüüüüü
leylacım öncelilkle resimlerine baktım çok güzelsin masallah bayıldım azerbaycanlıymış zaten azerileri çok begenirim çok güzeller...tarhanayı biz gençler yapamıyoruz cnm annemler yada babaannemler yapıyo her sene çok zor oluyo kırmızı biberi haşlıyolar yoğurtla unla falan yoğurup 7 yada 10 gün bekletiyolar sonra çarşaflara serip güneşte kurutuyolar sonrada elleriyle hep birlikte ufalıyolar tekrar kurutuluyo bu şekildeydi galiba...öyle görmüştüm yaparken bir tek dısarıda kurutuluyo ya toz toprak uçmuşmudur diye tedirginlenyorum yaparken pirinç ayıklar gibi incelemeden geciriyorum bir şey varmı diye birde kayınvalidemler rüzgarlı havada serdiler oyüzden sonra içeride kurutmuş
evet evet kesin kararlıyım kızlar bu hafta sonu tarhana üretümüne başlıyorum :)) hatta hafta sonu kızımla gezebilmek için cuma akşamı yapıyorum tarhanamı acaba kalorifer üzerinde falan kururmu yoksa yaş tarhana varmış ondanmı yapsam heyt beeeee nasılda profosyonel konuştum öleeee bie
Kızlar, hazır ya da başkasının yaptığı tarhanaya güvenemeyenler (ben :) ) nette bir tarif buldum paylaşmak istiyorum:
Tarhana çorbası (2 porsiyon)
Yoğurt (150 cc) (1.5 çay bardağı)
Buğday unu (2 yemek kaşığı)
Değişik sebzeler
1 tatlı kaşığı z.yağ
Malzemelerin hepsi az su katılarak pişirilir . Ocaktan inmeye yakın zeytinyağı eklenir.
ben denemek istiyorum...
bebeğim sadece sebze çorbası seviyor..yogurt çorbasını sevmedi. tarhana yapmak istedim ama yok elimde güvendiğimm.. bunu deneyeceğim ama değişik sebzeler diyor ya ne koyabiliriz. tarhananın içine ne konur normalde bilmiyorum..
hadi bakalım darısı basımaheyyyyyooooooo
zümram incilendiiii
dedesi gördüüüüü
bizimde ikinci dişimiz geldiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.
herkese günaydıınnn.canım ben şu tarhana olayını bu hafta sonu bi denicem az bişi yapabilcekmiyim diye.dün int te şöyle bir baktımda kurutmadan yapılanıda var sanırım.yapayım bakalım belki becerebilirim.nerde hangi şartlarda kurutuldu bilmeden bende vermek istemiyorum asilaya.ben yapayım becerebilirsem sende yaparsın.benim gibi hayatında ilk kez yumurta haşlayıp ondada beceremeyip elini yakan biri tarhanayı yapmayı becerirse herkes yapabilir :)
evet evet kesin kararlıyım kızlar bu hafta sonu tarhana üretümüne başlıyorum :)) hatta hafta sonu kızımla gezebilmek için cuma akşamı yapıyorum tarhanamı acaba kalorifer üzerinde falan kururmu yoksa yaş tarhana varmış ondanmı yapsam heyt beeeee nasılda profosyonel konuştum öleeee bie
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?