maşşllah nilayaa,msajlarda yapılırmış.ben yumurta hergün veriyorum,dr ver dedi.demir ilacıda günde 10damla kullanıyoruzbiz de dun masaja basladik.
Yaz bebegi oldugu icin,ustelik bıngıldagı kucuk oldugu için d vitamini kullanamamıştık.(burda yaz bebeklerine d vitamini verilmiyor)
onun için küçük çaplı raşıtızm sorunumuz var(olması normal)
ayaga kaldırınca da ayaklarının ucuyla geziyor balerinler gibi.
3 aylıkken 10 gun yaptırdk,cok faydasını gordum.
Simdi yine yaptırıyoruz.durmuyor yerinde eşek akla karayı seciyoruz resmen masaj bitene kadar.
8 gunumuz kaldıııı bitse de kurtulsak ))
kızlar demir ilacı veriyor musunuz?
.
Bide gecenlerde sormustum ama cevap goremedim yumurtayi hergun mu veriyorsunuz yoksa arada mııı cevaplayan olursa cok sevinirimmm
sağol canım bnde öyle düşünüyorum çevreden hiçde etkilene birdeğilim ama gözüme soka soka söylüyorlar.canım benim ilk kızım da öyleydi.şimdi barbie bebek gibi maaşallah.sakın çevrene aldırış etme .çünkü kızlarımız uzun boylu aynı zamanda.valla o hanım kendi bebeğinin sağlığını düşünsün.resmen gelişme geriliği var gibi duruyor.ben biraz da kıskançlıktan, kıyaslama yaptıklarından konuştuklarını düşünüyorum.pompayla şişirmiyoruz ya .seviyor cocuklar yemeyi.sen normal ölçülerde yedirmeye devam et.tam ek besine alışma döneminde çeşit azaltıp yiyen bebeği yemeye küstürme tamam mı canım...
evet yaa insanlar sinirbozucu,o yüzden görüşmüyorum kimseyle.büyük kızı var kiloluymuş diyetisyene gidiyormuş onu söylüyorlar bana.benim kzıımın ayına göre kilos evet biraz fazla bu ay fazla almış aydaşları 9 kilo civarındayken bizimki 10,5 kilo,tablo erkek bebekler için benim kzıım var teyzesi.1 – 12 aylar arası türk erkek bebekleri için boy kilo çizelgesi
en düşük en yüksek
1 aylık bebek 3000 g – 51 cm 5750 g – 59.5 cm
2 aylık bebek 3600 g – 53 cm 6600 g – 62.5 cm
3 aylık bebek 4150 g – 55 cm 7500 g – 65 cm
4 aylık bebek 4600 g – 57 cm 8250 g 67.5 cm
5 aylık bebek 5100 g – 58 cm 9000 g – 70 cm
6 aylık bebek 5500 g – 60 cm 9600 g – 72.5 cm
7 aylık bebek 6000 g – 62 cm 10250 g – 75 cm
8 aylık bebek 6300 g – 63 cm 10900 g 77 cm
9 aylık bebek 6700 g – 64.5 cm 11300 g – 78.5 cm
10 aylık bebek 6950 g – 66 cm 11900 g – 80 cm
11 aylık bebek 7200 g – 67.5 cm 12200 g – 81.5 cm
12 aylık bebek 7450 g – 68.5 cm 125000 g 82.5 cm
canım tahıllı milupanın kullanıyorum ben içinde devam sütü oluyo ama ben yine de koyuyorum
canım yukarıdaki tbloyu senin için koydum bebeğin hiç de kilolu değil doktorlar hep az kilo olsun istiyor hem senin bebeğinin boyu bayağı uzun benimkiler erken doğduğu için daha ufaklar boyları 64-66 cm kısa olanın kilosu 7800 uzun olanın 7400 ve doktora tombik değiller dedim her bebek öyle tombik olmaz sorun değil dedi yani bence zayıf demek oluyor benimkiler bu halde zayıfsa seninki nasıl kilolu olur o komşun da abartmış bence onun bebeği zayıf zaten ne diyetisyeninden bahsediyo komplekslimidir nedir başka bi doktora daha sor istersen hem ayına göre değil boyuna göre değerlendiriyo bizim doktor
canım ben de deniyim bari bizimkilerin uykusu bu ara çok kötü inşallah gaz yapmaz
benim de beğendiklerim arasındaydı bu isim ama eşimle ikimiz ortak karar verdiğimiz için eşim elemişti ben alminayı seçtim o da melisi alakasız isimler oldu yani :)))
biz de dun masaja basladik.
yaz bebegi oldugu icin,ustelik bıngıldagı kucuk oldugu için d vitamini kullanamamıştık.(burda yaz bebeklerine d vitamini verilmiyor)
onun için küçük çaplı raşıtızm sorunumuz var(olması normal)
ayaga kaldırınca da ayaklarının ucuyla geziyor balerinler gibi.
3 aylıkken 10 gun yaptırdk,cok faydasını gordum.
simdi yine yaptırıyoruz.durmuyor yerinde eşek akla karayı seciyoruz resmen masaj bitene kadar.
8 gunumuz kaldıııı bitse de kurtulsak ))
kızlar demir ilacı veriyor musunuz?
bide gecenlerde sormustum ama cevap goremedim yumurtayi hergun mu veriyorsunuz yoksa arada mııı cevaplayan olursa cok sevinirimmm
saoln kızlr muhallebıyı deneyecegm tarıf varmı szide sutlemı yapıyorsunz nasılll
yanı sut olsa emeck ama yok
devam sutude hergece ıcerdı yatrknn ama bıberonumu ıstemyr nedr artkk zorluyrm baskıylaaa veryrm onuda ıstemyrm ama napayım
nörüyon kız sen buralarda ipexusumun annesiesrammmmmmmmmmmmmmmmmm banummmmmmmmmmmmmmm
tatlım biz yumurtayı gün aşırı yiyorduk ama dün doktora sordum kontrolde hergün verebilirsin dedi alerji yoksa dedi ve havalar soğuk dedi..peynirle bir sıkıntı olmazmış beraber verilince aman her dr farklı birsey sölüyor zaten kafalar karşıyo ben bazen hergün peynirle bazen gün aşırı bazen de sade yumura bazen peynir veriyorum :) kafama nasıl eserse ..o yüzden dün dr a sordum hergün ver peynirle dedi..
demir i bazen ben de unutuyorum.. ama veriyoruz.. zaten onu da sordum dr ssonuçtao önlem için dedi demir eksikliği yok zaten dedi. günde 10 damla dedi bize...
nörüyon kız sen buralarda ipexusumun annesi
anağmm yakalandım ya napim arada bakıyorum canıım aslnda mayıs anasıyuım ama burdan tanıdıgım sen gibi çok güzel insanlar var bakınıyorum işte :)
hakikaten ya...HADİ FARKLI DOKTORLAR FARKLI ŞEY SÖYLÜYODA. aynı doktor nasıl farklı şey söylüyor onu anlayamadım ben:)))))))))))))))))) pes valla.
netim çok yavaş ya gıcık ediyo benibugün
:S:S allah alllah benimkisi süperötesi hızlı
allah allah gıcık oldum ya kakkatenmi
ekobora sen ne din gııııı burda:)
anam 9 aydır ilk yazışım şaşırdım bian ne edeceğimi ahaha
şeydammmmmmmmmmmmmmmm mucukkkkkkkkkkkkkkkkkksssssss
HADİ FARKLI DOKTORLAR FARKLI ŞEY SÖYLÜYODA. aynı doktor nasıl farklı şey söylüyor onu anlayamadım ben:)))))))))))))))))) pes valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?