asilada anne sütü almıyor.hemde doğdu doğalı alamadı diyebilirim.olmadı sütüm.ama gayet akıllı zeki bir bebek.takılma öyle anne sütü alamadı bilmem ne falan diye.elbette zekasını geliştirmeye yarar şeyler yapacağız ama bunun anne sütü alıp almamasıyla alakası yok.avokado zeka gelişimi için çok önemli demişti yılllaaarrrr yıllaaar önce bir çocuk hekimi.yakın zamanda araştırmadım.sormak lazım
arkadasım yapmıyo sorun o işte kıvranıyo aglıyo kucagımıza alıyoruz susuyo tekrar sallamaya baslayınca ayaklarını sinek gibi birbirine sürtüyoöyle anlıyoruz kakasının geldigini bugün zeytinyagı içirdim ne yapsada yaptırmıcam kendisi yapana kadar sanırım biz alıştırdık yaptırmaya
canım bebeginin ismi asilamı
canım zeka için anne sütü çok önemli ama yoksa da sorun değil çünkü zeka geliştirici aktiviteleri yaptırsan, dengeli beslesen yeter. zeka için balıkta önemli. bu arada benim kardeşim sadece 1 ay anne sütü emmiş. sonra pirinç unu ile beslenmiş ve zekası maşallah yani matematik öğretmeni oldu. hemide marmara matematiği bitirdi. daha ne olsun demi ama. 2 ay emse ne olcekmiş bilmem artık:)))))))))))))))))
dikkat ediyoruz cnm,ek besinlere karşı zaten çok istekli değil,pirinç hiç kullanmıyorum,irmik hiç kullanmıyoru,muz gün aşırı veriyorum,bebebisküvisi,ekmek hiç vermiyorum.sadece emiyormu ek gıdalar konusunda dikkat et pirinç vs verme
bende öyle düşünüyorum doktorumuzda emeklemeye başlayınca verir diyor,benim ailemde yok şişmanlık ama bende 5kilo doğmuşum çokda tombikmişim annem ada senin yanında cılız bebek kalır diyordu.ama şuan normalin,sadece doğumda aldım fazla kilo.eşimin ailesi hep şişmannüzülüyorum ben inş. emeklemeye başlayınca veriri,doktorumuz verir diyor,bana şişman gelmiyor hergören tombiş diyince bazen gerçekden üzülmeye başladım,dün görümceme gittik,orda onun arkadaşları vardı,kadının ada'dan 3gün küçük oğlu 6,5kiloymuş,senin kzıın çok tombiş olucak,dikkat et,ben kızlarımı diyetisyenden çıkaramıyorum diyince mahvoldum sabaha kadar düşündüm.sabah uyandığımda ilk aklıma gelen şey kadının cümleleri oldu,artık sebze çorbasını da çok az vericem,çokda sulu yapıcamama çocuk emiyor,emen bebek obezite tehlikesi yaşamaz diyorlar dimi?doğrudur dimi?
Canım veriyolar sakın canını sıkma evet emen bebek obezite riskini çok az taşır ama ailede varsa kilo problemi genelde çocukda da oluyo hem daha küçük hareketlenince atar kilosunu
tatlım banada öyle pofidik gelmiyoo,çevremdekiler hep gelişim sorunu olan bebeklerele kıyaslıyorlar sinir oluyorum.3,150kg 49cm doğdu,şuan 10,500kg 74cm.resimde aman aman tombik çıkmamış kaç kilo doğdu şimdi kaç kilo
canım yaa keşke yapmasaydınız,iyi değil işte,çoookk zorlansada yapmanız doğru değildi,bende kabız old.zaman anneme yapalım diyodum o asla izin vermedi,alışır kendi yapmayı öğrenemez derdi.bundan sonra sakın yapma,balkabağı-kayısı püresi yap yedir,sabah ilk kalkınca 1 tatlı kaşığı z.yağı ver,bağırsaklarını çk yumuşak tutki kendini tutamasın yapsın.arkadasım yapmıyo sorun o işte kıvranıyo aglıyo kucagımıza alıyoruz susuyo tekrar sallamaya baslayınca ayaklarını sinek gibi birbirine sürtüyoöyle anlıyoruz kakasının geldigini bugün zeytinyagı içirdim ne yapsada yaptırmıcam kendisi yapana kadar sanırım biz alıştırdık yaptırmaya
dikkat ediyoruz cnm,ek besinlere karşı zaten çok istekli değil,pirinç hiç kullanmıyorum,irmik hiç kullanmıyoru,muz gün aşırı veriyorum,bebebisküvisi,ekmek hiç vermiyorum.
şuanda çokta fazlası yok bence sürününce verir sen dikkat et yinede ek gıda konusundabende öyle düşünüyorum doktorumuzda emeklemeye başlayınca verir diyor,benim ailemde yok şişmanlık ama bende 5kilo doğmuşum çokda tombikmişim annem ada senin yanında cılız bebek kalır diyordu.ama şuan normalin,sadece doğumda aldım fazla kilo.eşimin ailesi hep şişmann
tatlım banada öyle pofidik gelmiyoo,çevremdekiler hep gelişim sorunu olan bebeklerele kıyaslıyorlar sinir oluyorum.3,150kg 49cm doğdu,şuan 10,500kg 74cm.
canım yaa keşke yapmasaydınız,iyi değil işte,çoookk zorlansada yapmanız doğru değildi,bende kabız old.zaman anneme yapalım diyodum o asla izin vermedi,alışır kendi yapmayı öğrenemez derdi.bundan sonra sakın yapma,balkabağı-kayısı püresi yap yedir,sabah ilk kalkınca 1 tatlı kaşığı z.yağı ver,bağırsaklarını çk yumuşak tutki kendini tutamasın yapsın.
sevmedı cnm bebelac gece maamsı denedım tahıllımilupa nın tahıl karışımlı gece mamasını veriyorum ben canım
vatoz tatlım sütün hiç mi yok yoksa azda olsa geliyosa süt arttıcı çay filan kullansan belki çoğalır
üzülüyorum ben inş. Emeklemeye başlayınca veriri,doktorumuz verir diyor,bana şişman gelmiyor hergören tombiş diyince bazen gerçekden üzülmeye başladım,dün görümceme gittik,orda onun arkadaşları vardı,kadının ada'dan 3gün küçük oğlu 6,5kiloymuş,senin kzıın çok tombiş olucak,dikkat et,ben kızlarımı diyetisyenden çıkaramıyorum diyince mahvoldum sabaha kadar düşündüm.sabah uyandığımda ilk aklıma gelen şey kadının cümleleri oldu,artık sebze çorbasını da çok az vericem,çokda sulu yapıcamama çocuk emiyor,emen bebek obezite tehlikesi yaşamaz diyorlar dimi?doğrudur dimi?
ya az var cay pek işe yaramdı ıcıyrm ama işte gunde 2 kere sabah aksm emzryrm anca yetyrrr bideee gece formalıtdn emıyorrr ugrstm ama sanrm sut kesılyr calısnca böle olyr galıbaacanım tahıllı muhallebinin üstünde yazıyor tarifi,gece tahıllısını al tok tutsun,2 çeşit var bi devam sütü ile yapılan bide suyla,bence devam sütü ile yapılanı al,hem bebeğin süt ihitiyacınıda karşılamış olur.hem diğerine göre daha sulu oluyor,bebek daha rahat beslenir.
canım ben yatarken günlük yaptığım yoğurdun içine bebe bisküvüsü katıp yediriyorum bazende devam sütünün içine bisküvi katarak veriyorum sabaha kadar tok tutuyo sabaha karşı anca emziriyorum hem yoğurt bebeğe uyku yapıyo hemde rahatlatıyo istersen bi dene canım
evet canım kızımın ismi asila deniz
bende öyle düşünüyorum cnm,dikkatte ediyoruz.dikkat ediyoruz cnm,ek besinlere karşı zaten çok istekli değil,pirinç hiç kullanmıyorum,irmik hiç kullanmıyoru,muz gün aşırı veriyorum,bebebisküvisi,ekmek hiç vermiyorum.
şuanda çokta fazlası yok bence sürününce verir sen dikkat et yinede ek gıda konusunda
sevmedı cnm bebelac gece maamsı denedım tahıllı
muhallebımı bu soledgn cnm norml mamamı
buda mantıklı geldı aslnda denemekte fayda var ama yogurt ancak haftasonu yapablyrmm haftaıcı ıstn cık et yogurda vakt ayırmdm hıc ama buhafta deneym bakalm neolckgaz yaparmı yapmzmı denems olrm 1-2 gun hem
evet cnm üsütünde öyle yazılıyor,aptamil mama ile yapılıyor bence ondan al,hem süt almış olur bebeğin.
hayırdır şeydacım neyin var?teşekkür ederim kızlar. şu toplu alıntılı msjı beceremiyorum bi türlü ondan tek satır halinde yazayım :)
elifcanım ben özlemedim seni ..
içim çok sıkkın bugunlerde :S
canım tahıllı milupanın kullanıyorum ben içinde devam sütü oluyo ama ben yine de koyuyorumsaoln kızlr muhallebıyı deneyecegm tarıf varmı szide sutlemı yapıyorsunz nasılll
yanı sut olsa emeck ama yok
devam sutude hergece ıcerdı yatrknn ama bıberonumu ıstemyr nedr artkk zorluyrm baskıylaaa veryrm onuda ıstemyrm ama napayım
canım yukarıdaki tbloyu senin için koydum bebeğin hiç de kilolu değil doktorlar hep az kilo olsun istiyor hem senin bebeğinin boyu bayağı uzun benimkiler erken doğduğu için daha ufaklar boyları 64-66 cm kısa olanın kilosu 7800 uzun olanın 7400 ve doktora tombik değiller dedim her bebek öyle tombik olmaz sorun değil dedi yani bence zayıf demek oluyor benimkiler bu halde zayıfsa seninki nasıl kilolu olur o komşun da abartmış bence onun bebeği zayıf zaten ne diyetisyeninden bahsediyo komplekslimidir nedir başka bi doktora daha sor istersen hem ayına göre değil boyuna göre değerlendiriyo bizim doktorüzülüyorum ben inş. emeklemeye başlayınca veriri,doktorumuz verir diyor,bana şişman gelmiyor hergören tombiş diyince bazen gerçekden üzülmeye başladım,dün görümceme gittik,orda onun arkadaşları vardı,kadının ada'dan 3gün küçük oğlu 6,5kiloymuş,senin kzıın çok tombiş olucak,dikkat et,ben kızlarımı diyetisyenden çıkaramıyorum diyince mahvoldum sabaha kadar düşündüm.sabah uyandığımda ilk aklıma gelen şey kadının cümleleri oldu,artık sebze çorbasını da çok az vericem,çokda sulu yapıcamama çocuk emiyor,emen bebek obezite tehlikesi yaşamaz diyorlar dimi?doğrudur dimi?
canım ben de deniyim bari bizimkilerin uykusu bu ara çok kötü inşallah gaz yapmazcanım ben yatarken günlük yaptığım yoğurdun içine bebe bisküvüsü katıp yediriyorum bazende devam sütünün içine bisküvi katarak veriyorum sabaha kadar tok tutuyo sabaha karşı anca emziriyorum hem yoğurt bebeğe uyku yapıyo hemde rahatlatıyo istersen bi dene canım
benim de beğendiklerim arasındaydı bu isim ama eşimle ikimiz ortak karar verdiğimiz için eşim elemişti ben Alminayı seçtim o da Melisi alakasız isimler oldu yani :)))canım bebeğinin ismi ve anlamı çok güzel...
ama aslında asila değilde galiba esila yanılmıyorsam..
anlamı da şöyle galiba ...
rabbinin ismini sabah akşam an demek
biz de dun masaja basladik.
yaz bebegi oldugu icin,ustelik bıngıldagı kucuk oldugu için d vitamini kullanamamıştık.(burda yaz bebeklerine d vitamini verilmiyor)
onun için küçük çaplı raşıtızm sorunumuz var(olması normal)
ayaga kaldırınca da ayaklarının ucuyla geziyor balerinler gibi.
3 aylıkken 10 gun yaptırdk,cok faydasını gordum.
simdi yine yaptırıyoruz.durmuyor yerinde eşek akla karayı seciyoruz resmen masaj bitene kadar.
8 gunumuz kaldıııı bitse de kurtulsak ))
kızlar demir ilacı veriyor musunuz?
bide gecenlerde sormustum ama cevap goremedim yumurtayi hergun mu veriyorsunuz yoksa arada mııı cevaplayan olursa cok sevinirimmm
canım demir ilacı veriyorum ama bu aralar grip gibiler o yüzden ara verdik ymurtanın da gün aşırı verilmesi öneriyorbiz de dun masaja basladik.
yaz bebegi oldugu icin,ustelik bıngıldagı kucuk oldugu için d vitamini kullanamamıştık.(burda yaz bebeklerine d vitamini verilmiyor)
simdi yine yaptırıyoruz.durmuyor yerinde eşek akla karayı seciyoruz resmen masaj bitene kadar.
bide gecenlerde sormustum ama cevap goremedim yumurtayi hergun mu veriyorsunuz yoksa arada mııı cevaplayan olursa cok sevinirimmm
üzülüyorum ben inş. emeklemeye başlayınca veriri,doktorumuz verir diyor,bana şişman gelmiyor hergören tombiş diyince bazen gerçekden üzülmeye başladım,dün görümceme gittik,orda onun arkadaşları vardı,kadının ada'dan 3gün küçük oğlu 6,5kiloymuş,senin kzıın çok tombiş olucak,dikkat et,ben kızlarımı diyetisyenden çıkaramıyorum diyince mahvoldum sabaha kadar düşündüm.sabah uyandığımda ilk aklıma gelen şey kadının cümleleri oldu,artık sebze çorbasını da çok az vericem,çokda sulu yapıcamama çocuk emiyor,emen bebek obezite tehlikesi yaşamaz diyorlar dimi?doğrudur dimi?
canım tahıllı muhallebinin üstünde yazıyor tarifi,gece tahıllısını al tok tutsun,2 çeşit var bi devam sütü ile yapılan bide suyla,bence devam sütü ile yapılanı al,hem bebeğin süt ihitiyacınıda karşılamış olur.hem diğerine göre daha sulu oluyor,bebek daha rahat beslenir.
bende unutuyorum demiriii vermeyiiiii cok unutkan oldum hic boyle degildim ben yaaaaa bilmiyodum canım :S
ben demir ilacını unutuyorum vermeyi yaa :S d vit de bazen unutuyorum düzenli evrmeye calısıyorum.
mesela ipek yumurtayı benim gibi sevmiyo bazen veriyorum oda sarısının 4/1 ini yio:S sevmiyo anlicaan.. peynir manyağı benim giibi :))))))
bilmiyorum iim çok sıkılıyo
ben hatta haftada 2 kere veriyordum ama koyden taze taze gelince hem peynir hem yumurta hergun veriyorum abarttim birazcanım demir ilacı veriyorum ama bu aralar grip gibiler o yüzden ara verdik ymurtanın da gün aşırı verilmesi öneriyor
demir ilacı kullanıyoruz canım kilosuna göre damlası var 7 damladıyız biz hala 7 kilolardayız çünkü:)
canım yumurtayı birgün verip birgün vermiyorum ben ama arkadaşım hergün yediriyor sanırım hergün vermenin bir zararı yoktur eğer alerji yapmadıysa zaten havalarda soğuk bi problem olmaz
canım benim ilk kızım da öyleydi.şimdi barbie bebek gibi maaşallah.sakın çevrene aldırış etme .çünkü kızlarımız uzun boylu aynı zamanda.valla o hanım kendi bebeğinin sağlığını düşünsün.resmen gelişme geriliği var gibi duruyor.ben biraz da kıskançlıktan, kıyaslama yaptıklarından konuştuklarını düşünüyorum.pompayla şişirmiyoruz ya .seviyor cocuklar yemeyi.sen normal ölçülerde yedirmeye devam et.tam ek besine alışma döneminde çeşit azaltıp yiyen bebeği yemeye küstürme tamam mı canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?