2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

of ya yazamıyorum ama sormasam meraktan çatlıycam. zaten çatlaklaım azdı:)))) epiduralli normal için ne düşünüyorsunuz???

emin ellerde yapılması lazım epiduralin bence sonrasında sıkıntı yaamamak için.

zone reality diye bir belgesel kanalı var orda doğum hikayleri diye belgesel gbi bişey çıkıyor. O kadınların % 99 una normal yapanların tabi epidural yapıyorlar ve hepsi sadece ıkınıyor hiç bağıran çağıran yok. Bence güvenilir bir anestezi dr u varsa güzel bişey

benimde sol kasığıma oluyor kaç gündür sanki bıöak saplanıyormuş birde içinde kıvrılıyormuş gibi yatınca geçiyor hemen bence fazla gezme hemen uzan mümkünse dr una ara

canım işte sabaha geçerdi ağrılar. ama geçmek bilmedi. off ya her gün başka bi yerim ağrıyo bu nasıl bişeymiş. annneeeeeeeeee:çok üzgünüm:

lık bir banyo gevşemenize ve sancılarınızın hafiflemesine yardımcı olur. Ayrıca dinlenme egzersizleri ile de rahatlayabilirsiniz. Ağrılarınız dayanılmayacak kadar şiddetliyse doktorunuza başvurunuz. yesica vücudun doğuma hazırlandığı için ağrıların oluyo geçmiş olsun bebeeeeemzemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemuszemus

of ya yazamıyorum ama sormasam meraktan çatlıycam. zaten çatlaklaım azdı:)))) epiduralli normal için ne düşünüyorsunuz???

Benim dogum konusunda kafam cok karisik ilki sezeryan oldu kime sorsam buda sezeryan olur bosuna normal dogum yaparim diye bekleme diyo.
Ama ben normal dogum yapmak istiyorum bilmiyorumkismile
Doktoruma bu randevumda sorucam bakalim o ne dicekkeyvahedigeldismile

Canim doktorun senin durumunu en iyi bilen kisidir o neyi tavsiye ediyorsa onu dusun derim

kaydirigubbakcemile3:roflol:
kaydirigubbakcemile3:roflol:

AĞRISIZ (EPıDURAL ANALJEZı ıLE) DOĞUMDA NELER YAŞAYACAĞIM ?

Hamile kaldınız, doğum yapacaksınız; “Nasıl doğurmalıyım, sezaryen mi, normal doğum mu yapayım ?” derken epidural analjezi diye bir yöntem olduğunu duydunuz. Bu şekilde ağrılarınızı hissetmeden hem normal hem de sağlıklı bir şekilde bebeğinize kavuşabileceğinizi öğrendiniz. Ama yine de merak ediyorsunuz: neler yaşayacağım, neler hissedeceğim, veya bana neler yapılacak?
ısterseniz gelin adım adım bir normal ağrısız ( epidural ) doğumu izleyelim:

Hamileliğinizin son haftalarında yalancı doğum sancılarınız olabilir.Bu sancılar yoğunlaşınca kadın-doğum uzmanınızı arayıp sancılarınızın sıklığını ve şiddetini tarif edersiniz. “Gel bir göreyim” veya “ hastaneye git, bir muayene etsinler” diyecektir. Hastaneye giderken, önceden tanışıp telefonunu aldığınız anestezi uzmanınızı arayıp hastaneye gitmekte olduğunuzu haber vereceksiniz. Hastaneye vardığınızda kendi doktorunuz veya nöbetçi doktor veya ebe sizi muayene edecek ve tuşe sonucunu (doğum kanalı açıklığı ve efasman da denilen collum silinmesi yüzdesini) ölçecek. Kanal açılığı 4 cm ulaşınca anestezi doktorunuz gelip sizi müdahale odasına götürecek ve ana menüde Nasıl Uygulanır? sekmesinde ayrıntılı olacak anlattığımız işlemleri yapacak.

ışlemden sonraki 10-15 dakika içinde her gelen ağrı bir öncekinden daha hafif olacaktır. Daha sonra da sancınızın ağrısını duymayacak, sadece karnınızda kasılma hissedeceksiniz.
Uygulamadan sonra jinekologunuz doğum kanalı açıklığınızı tekrar ölçmek isteyebilir. Sonra yürüyerek odanıza döner, tam açıklığa kadar geçen zamanı odanızda dolaşarak geçirebilirsiniz. Bu arada ihtiyaç olursa epidural kateterden ek doz yapılabilir.
Doğum zamanı gelip, çıkım aşaması için sizi doğumhaneye aldıklarında karnınızdaki basıncı biraz daha sık ve kuvvetli hissedersiniz. Doğum pozisyonu verildikten sonra genellikle her 1-2 dakikada bir sancınızı, kasılma ve baskı olarak karnınızda ve kasıklarınızda hissedince sizin de eş zamanlı olarak ıkınmanız ve bebeğinizi dışarı doğru itmeniz istenecek. Baskı geçince derin ama yavaş nefesler alacak bir sonraki kasılma için kuvvet toplayacaksınız. Her kasılma ve eşzamanlı ıkınmanız sizi bebeğinize bir adım daha yaklaştıracak ve yavrunuz doğum kanalından aşağıya kayıp en sonunda kuvvetli bir ıkınma ile dünyaya gözlerini açacak. Size de o güzelliği kucağınıza alıp tüm çektiklerinizi unutmak kalacak !

Doğumdan sonra sırtınızdaki epidural kateter, canınız hiç yanmadan çekilip çıkarılacak. Ve siz, hiç ağrı sancı çekmeden normal hayatınıza dönecek, anneliğe alışacaksınız.

Geceden beri uyumamissin iste uyusan azda olsa gecerdi agrilarin.
Uzan yana dogru ac tv yi bak.Sakin kalkma iyi olana kadar.Hatta uyuyabilirsen uyumaya calis zorlada olsaboshayallersmile
Benimde agrilarima tek cözüm yolu uyku mirmirmirmir

Canlarim ben cikiyorummm guzel pazarlarrrrropuyorumnanaktan

ay ne hızlısınız,geçmişi oku oku zor bitirdim:))
ağrısı sızısı olan koca göbüşler,geçmiş olsunopuyorumnanaktan
şu kasılma ve kramplar için magnesyum konusunu konuşun doktorunuzla,hakikaten çok işe yarıyor..
ben de dün gece boğuluyordum:)))
uyurken mide sıvım ağzıma geliyor galiba,o da nefes boruma kaçıyor ve ben rengi atmış,nefes alamaz vaziyette uyanıyorum,6-7 kere falan oldu bugune kadar.. kuş gibi çırpınıyorum,eşim de napacağını şaşırıyor..
üstelik yan yatarken oluyor..kızım basıyor tekmeyi hoop benim mide ağzımda!!
doktora sordum,yastığını yükselt,yatmadan şurubunu iç dedi ama ne zaman olacağı belli olmuyor ki,her akşam ilaç içmek istemiyorum..
benzerini yaşayan duyan var mı?

Gunaydin sedefim blacsiyamm a.s.

Ben uyandim ama kahvalti etmedim dahacokacimcoook
Kahvaltimi hazirlayip yapim geliyorum siz kaynatadurunn

günaydın kızlarrrropuyorumnanaktan
kahvaltı yaparken geçmişi okuyayım,neler kaçırmışım bakayım:)
pazar diye kimse olmaz bugun ama bakalım:)

günaydın kızlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

günaydın kızlar herkese iyi pazarlar

herkese tekrardan günaydın uykucularrr :)) iyi pazarlarrr

benimde birinden gelmiş atletimden anladım diğerinden hiç tık yoktu sonra bir kere geldi 2 hafta önce falan artık hiç gelmiyor

Benim daha gelmedi bilmem erken diye mi ne?

kızlar selammm. sağ kasığımın üzerine bir bıçak saplanmış. eğilip yazamıyorum bile. biriniz

canım bebeişin oraya kafasını sokmustur.. Ben aynısını yolsa yasadım sol kasıgım idi doktora gittim baktık ki kafasını oraya sokmus zilliiiiii

canım bana 1 defa oldu sadece ama şimdi geçti.. Sadece bende de gece çok tükürük salgılıyorum o yüzden uyanıyorum bile artık..

geçmiş olsun canım

kızlar çok sağolun şimdi uzanayımmmm. laptopu da sehpa ya alayım da vır vırlarınızı kaçırmayım. faydalı muhabbetler yapınnnnnn :))) bilgi sahibi olalım.

ya kızlar benim cildim çok kötü olsu ne yaptıysam boş bal sürdüm salatalık domates sürdüm :roflol:

kremler sürdüm yok olmuyor daha da kötü oluyor sanki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…