huuu kızlar nasılsınızzzzzzzzzzz
fıstıklaarrr nasılsınızzz?
ütü yapıyorum,gaza geldim yavrumun iki parça kıyafetine de annesinin eli değsin dedim:)))
kızımın odasına kuruldum,pc mi de aldım,sohbetten kalmayım dimi:)))
hoş geldiiiiiiiiinnnnnnnnnnnn kaçakkk :))9
sen nAsılsıııınnnn
fıstıklaarrr nasılsınızzz?
ütü yapıyorum,gaza geldim yavrumun iki parça kıyafetine de annesinin eli değsin dedim:)))
kızımın odasına kuruldum,pc mi de aldım,sohbetten kalmayım dimi:)))
kızlar izmire tasınma olasılıgınız yok mu hiççç :))))))))))
var canım az kaldı bu adamı boşıycam. :mymeka::roflol:
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
sorma bende... az kaldı :))))
--------
ben hiç akıl etmedim kesmeyi.. bak yine senden bir seyler kaptım oturup keseyim aksam..
kes canım ya ben iç çamaşırlarımızınkini keserim hep. biçok kıyafetinkini de.
ama istisnasız her şeyini kestim ya. sanki markasını gösterip hava mı atacak yavrular. :roflol:
yaniiiii :) düşünsene benimki dayısına cekerse felaket markacı olur heheheheh
benim ki eşime çekerse markacı bana çekerse pazarcı olur:))) :roflol:
canım ben çıkıyorum malum misafir var yemek yapıcamm daha. sempatiksalakcinni
kızlar hepinizi öperimm opuyorumnanaktan
Arkadaşlar damdan düşer gibi giriyorum topiğinize ama izin verirseniz size doğum sonrasıyla ilgili bir kaç öneride bulunabilir miyim? .Aranızda belki ikinci bebeğini alacak olan vardır eminim. Ben ilk doğum yapacak olanlar için bir kaç şey söylemek isterim.İzin verirseniz.
Doğum yapmadan önce hep internetten araştırmıştım hamilelik vs.Ama hiç aklıma gelmiyordu bebek doğduktan sonra neler olur diye .Araştıyordum ama bazı şeylerde tecrübe gerekiyormuş ve ben hiç daha önce bebek görmemiştim(Etrafımda hiç büyümemişti). Bu kadar zor olduğunu bilmiyordum açıkçası.
Bebeğim doğduğunda ilk bebeği emzirebilme sorunu yaşadım bir çok anneninde yaşadığını gördüm eylül topiğimizde ve başka topiklerde. Keşke otomatik sağma makinası alsaydım dedim sonraları edinebilirseniz sağma makinası bulundurun eğer almaya gücünüz yetmezse ve hastanede sütünüz falan hemen gelmezse (Sezaryandan dolayı bazen olabiliyor.)Hastanelerde sağma makinası oluyor.
Benim istemek aklıma gelmemişti hastanede sağma makinası olduğunu bilmiyordum.
Hiç sütümün az olabileceğide aklıma gelmemişti.Ayrıca eylül topiğinde sütü fazla olan annelerin sütü sağıp buzlukta saklayıp ek besinlere geçince kullandığını gördüm.Yani sağma makinasını almak her halukarda faydalı bence.
Bebeğinizi kucağınıza aldığınızda tarifi olmayan bir sevgiyle bağlanıyorsunuz.
İlk günler uykusuzluk sorunu çekmek zor gelmiyor ama zamanla bu yorgunluk vucudu bitkin bırakmaya başlayınca işte sorun o zamana başlıyor .Depresif bir annenin (Anne farkında bile olmayabiliyor kendimden biliyorum.)Ve dolayısıyla bebekte etkileniyor.Tabi bu sorun herkezde olacak diye bir şey yok hele ki rutininiz olursa.
İzin verirseniz son bir şey daha söylemek istiyorum cahil bilmişliğimle:)
7 ay boyunca çok affedersiniz anam ağladı ne uyku, ne dinlenmek. Çünkü oğlum durmuyordu ve uyumuyordu doğru düzgün. Bebeklerimiz eğer ki 3 kilonun altındaysa 2 satte 3 kilodan fazlaysa 3 saatte bir emzirmek gerekiyormuş bu şekilde otomatikman bebeğin uykuları düzene giriyor sizin bir şey yapmanıza gerek kalmıyor ben bunuda bilmiyordum ve bebeğim göğsümde uykuya dalıyordu dolayısıyla memeyi uykuya dalma aracı olarak görmeye başladı.Kesinlikle 2 veya 3 satte bir emzirmeye özen gösterin.Bebeğinizin doktoru büyük ihtimalle sizi bu konuda uyarır onu dikkate alırsanız sizin için iyi olur.Ve önemli bir şey daha var. Ben daldığımda o uyandı .Bebeklerin gündüz uykuları 40 dk lık periyotlardan oluşuyormuş. Ben bunu bilmiyordum uyansa bile tekrar uyutup 1,5 saate tamamlamak gerekiyormuş ve benim bebeğim bundan dolayı huysuzmuş çok sonraları anladık. İlk 3 ay yattığı yerde pışpış yeterli oluyor.(Gazı olacağı için uyurken hariç kucak isteyebilir.Uyurken pışpış yeterli.) 4. aydan sonra ise genelde ya sallanmak ya kucak istiyorlar bunun için yatır kaldır yöntemine geçmenizi öneririm.
Şundan iki hafta öncesine kadar hep bu şekilde gidecek zannediyordum taa ki TRACY HOOG la tanışana kadar büyük harflerle yazıyorum çünkü bu kadın bir mucize.
Ayakta sallanmadan uyumayan çocuğum kendi kendine uyumaya başladı yatır kaldır yöntemiyle .Ve artık çocuğumun ağlamalarını tanıyabiliyorum çünkü bir rutinimiz oldu uykusumu var açmı hemen anlayabiliyorum ve bunu 3, 4 günde sağlayabildik (Maşşalah diyelim lütfen) :))
Şimdi diyorum ki bana altın hediye getireceklerine keşke biri tracy hoogun kitabını getirseydi 7 ay boyunca uykusuzluk ve sinir harbi çekmeseydim.
Arkadaşlar benden bir dost tavsiyesi alabilirseniz alın alamaycak gücü olan varsa bana sorabilir bende kitap var . Kafanızı şişirdim ama kendimi yeni doğum yapacak annelere karşı sorumlu hissediyorum keşke biri beni uyarsaydı veya altın getirenlerden biri bana bu kitabı getirseydi keşke diyorum umarım kızmassınız bana .:)Sizlerinde az zamanı kaldı allahım inşallah kucağınıza almayı nasip eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?