• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

kızlaaarrr doktorumuz normal bizim içtiğimiz caylardan verebılırsın dedı cok acık ıcıldıgı zaman bircok yararı varmış
tatlım çayın açıkda olsa demlide olsa hiçbir yararı yoktur,yediği besinlerin vitamini alır,emilimini azaltır.yarrını sordunmu doktoruna nedir diye??çay yerine sıvı bişeyler vermek istiyorsanız şayet,meyvelerin suyundan verin,ben kendim bile çay içmiyoruum kiii nerde kaldı bebeğe vermek..

kızlar bebişlerinizi yastıktamı yatırıyosunuz ben ince bebek yastığında yatırıyorum

hayır tatlım,henüz yastıkla yatmak için erken,omurilik gelişimini yalnış etkiler.bebeğinizin geceleri kusma problemi yoksa kullanmasanızdaolur.ama kullansanda çook çook sorun değil.

HERKESE İYİ GECELERRR!!BENDE YATIYORUM,KIZIMIN 2. DİŞİ ÇIKIYOR,HAFİFDEN UCU GÖRÜNMÜŞ,ÇOK HUYSUZ,O YATARKEN BENDE UYKUMU ALIYİİM.:69:

kızlar bebişlerinizi yastıktamı yatırıyosunuz ben ince bebek yastığında yatırıyorum

ben hala dumduz yatiriyorum 1 yasina kadar da oyle yatiricam galiba.cunku yastiktan dusuyor,uyuyamiyor :D:D:D
Meraba kızlaar herkes ek gıdalarla boğuşuyor anlaışlan.Benimde sütüm artık çok azaldı.Oğlum biberon maması kaşık maması yiyor.Benide emiyor ama doymuyor artık sanırım.Bugün tel şehriyeli tavuk çorbası verdim çok sevdi.Ben bebe bisküvisini biberonun içine katıyorum davam sütü ile içiyor.Biz kahvaltılara 6.aydan sonra geçeceğiz ve peynirede 7.aydan sonra.Bu arda kızlar bebeğinize muz vermeyin bence biraz daha bekleyin çünkü potasyum ağırlıklı olduğu için böbreklerine çok zaralımış.Ben hala vermiyorum.
bende biskuviyi biberon mamasina katiyorum.
canim tavuk icin erken degilmi size tickere bakiyorum da 6 ayiniz olmamis.bize dr 7. ayda baslayabilirsiniz demisti tavuk,et corbasina...

ben de internette biraz arastirdim,cayin hicbir besleyici deyeri yokmus yaziyor,demir emilimini azaltip,gidalarin besleyici deyerini dusuruyormus ve kansizliga yol acabiliyormus....offf ya her konuda her yerden farkli farkli seyler okuyup duyuyoruz.ne yapacagimi sasirmis durumdayimmm....
emzik ver verme,cay icir icirme,kasik mamasi ver verme,saysammm cooook cikar vallaha :D:D:D

kızlar peki yürütece koymaya basladınızmı ben daha erken diye koymuyorum birde erkek bebekleri fazla yürüteçte tutmamak gerekiyomuş

selam kızlar kımler varkımler yok
hava nekdr soguktu bugun tatıl gunmde oglumla eve tıkıldık kaldk cok sıkldım esımnde işlerı youndu
buarada 2 gun oldu oglum ilk dişi cıktı.darısı 2.yeee

kızlar peki yürütece koymaya basladınızmı ben daha erken diye koymuyorum birde erkek bebekleri fazla yürüteçte tutmamak gerekiyomuş

yürüteç aldım ama günde 2 dakikadan fazla koymuyorum.daha 6 ayımızın dolmasına 1 hafta var çünkü.ama benim kızım hızlı gelişen bir bebek.herşeyi erken yapma telaşında.2-3 hafta sonra 5 dakika civarında bindirebilirim.şimdi aman çok zararlı şöyle böyle yap diyecek çiçeği burnunda annelere şimdiden söyleyeyim ilk çocuğum değil.şimdi gelelim bebekleri diş çıkaran annelere .aranızda doktoru flor tableti ya da damlası öneren var mı.yurtdışında sıklıkla öneriyorlar.burada ise annenin kararına bırakıyorlar.

tabiki cnm en önemlisi sağlıklı olması çok kiloda iyi değil çok geç yürümeye baslıyomuşlar yürüme zorluğu çekiyomuşlar kiloluysa yasında

çok doğru bir saptama.ilk çocuğumda yaşadım.tombiş bebeler daha geç yürüyor.tabii önce sağlık.kilo her zaman sağlığın göstergesi olmuyor.genelde toplumda yanlış bir kanı var.şişman çocuk sağlıklı çocuk eşleştirmesi yapılıyor.çocuğu azıcık zayıfsa anneye yükleniliyor.anneler ne yapsın bir yere kadar aldırmasalar da toplum baskısı fena birşey.insanı kendinden şüpheye düşürüyorlar.siz çocuklarınızla aranıza kimsenin girmesine izin vermeyin.

yürüteç aldım ama günde 2 dakikadan fazla koymuyorum.daha 6 ayımızın dolmasına 1 hafta var çünkü.ama benim kızım hızlı gelişen bir bebek.herşeyi erken yapma telaşında.2-3 hafta sonra 5 dakika civarında bindirebilirim.şimdi aman çok zararlı şöyle böyle yap diyecek çiçeği burnunda annelere şimdiden söyleyeyim ilk çocuğum değil.şimdi gelelim bebekleri diş çıkaran annelere .aranızda doktoru flor tableti ya da damlası öneren var mı.yurtdışında sıklıkla öneriyorlar.burada ise annenin kararına bırakıyorlar.

cnm ben kullanıyorum doktorumuz söledi bu vitamine geçiyoruz artık dedi.devit i bıraktık 2 gündür onu kullanıyorum günde 10 damla

soğuk bi antalya havasından herkese tünaydın... kar soğuğu gibi soğuk var :5:

Son düzenleme:
selam kızlar kımler varkımler yok
hava nekdr soguktu bugun tatıl gunmde oglumla eve tıkıldık kaldk cok sıkldım esımnde işlerı youndu
buarada 2 gun oldu oglum ilk dişi cıktı.darısı 2.yeee

maşşalh canım darısı başımızaa:)

soğuk bi antalya havasından herkese tünaydın... kar soğuğu gibi soğuk var :5:

tünaydın canım yozgatta da her yer karlı:)

ben hala dumduz yatiriyorum 1 yasina kadar da oyle yatiricam galiba.cunku yastiktan dusuyor,uyuyamiyor :D:D:D

bende biskuviyi biberon mamasina katiyorum.
canim tavuk icin erken degilmi size tickere bakiyorum da 6 ayiniz olmamis.bize dr 7. ayda baslayabilirsiniz demisti tavuk,et corbasina...

canım doktorumuz bize 6. ay dolduktan sonra kıymalı sebze yemkelrine başlayacağımızı söyledi.e bende azıcık zararı olmaz diye düşündüm.Evet bende ağır gelir diye düşündüm ama arada ben nohut tanesi kadar balık falanda taddırmaya başladım.Çok güzel bi şekilde yedi canım bugün sebze çorbası verdim kusacaktı zor yedi.

Yürütece oturtan arkadaşlar doktora sordunuzmu ben sormadım ama hergün bi yarım saat biniyordur.İçindede hiç eğik falan durmuyor tam dikiliyor bi tarfaa değmeden zaten elinden tutunca dolanyıor.Yürüteçlede fıldır fıldır dolanıyo zarar yapıyor şimdiden.Nette falan araştırdım sanırım yurt dışında ev kazalrı oluyor diye yasaklanmış.Ve içinde sürekli tutmayın diyorlar bacaklarında yanlış gelişme olmasın diye.Benim oğlumda hiç yerde debelenmiyor hep ayakta olacak yaaa:22::22::22:

zasaaaaacım doktor acık cay arada verebılırsın dedı bende şaşırdım acık ıcıldıgı zaman yararı var dedı bende sormadım cok vermem dıye ama bıdahakı sefere yararı neymış soracagım ama bana bunu doktor demeden once bende cok acık cayın yararı var zararı yok dıye duymuştum kiii doktorumuz cok titiz ve uzman ayrıca izmirde devlet cocuk hastanesi var baya iyi bı hastane oradada gorev yapıyor

Back
X