2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

kızlar bizimkide tv karşısında yiyenlerden.şu 118 reklamında yeşil yaratığın müziğine bayılıyor.indirdik sürekli onu oynatıp duruyoruz.bugün havuç elma armut suyunu karıştırıp muz püresine kattım süper oldu:) inanın o yedikçe ben doyuyorum.

afiyet olsun
bir gün bende ohhh severek yedi diye yazarmıyım acaba benimki anasından biberonla doğmuş sanki :S

inşallah o günlerde gelecek bence biraz sabır.ben emziremedim sağarak veriyorum biberonuda sevmiyor ama sabrettim yılmadım içirdim sütümü.şimdi kaşığa alıştırıyorum biberondan daha kolayıma geliyor.

kızlar birde bugün dut gördüm pazarda kara dut.hemenn aldım ama yedirsemmi diye kararsız kaldım.şuanda 5 buçuk aylık.allerji falan yaparmı.yasaklı meyveler arasındamı bilemedim zaten fazla değil bitane vericem şimdilik.ne dersiniz?

dut hiç duymadım verilip verilmediğini.
1 taneden bişey olmaz herhalde.

benim kızda o reklamın hastası susmadığı zamanlar açıyom pcden karşısında zıplayıp duruyo

dün oğlum bebelacın sebze çorbasını yemiş. patetes havuç karnıbahar olanı.
bu sabahta patetes,havuç,kabak ve pirinçten oluşan sebze çorbası yaptım. içine biraz nane attım bakalım sevecek mi. anneme dünden kalan kavanoz mamasınıda karıştır içine dedim.

oğluşum şu ek gıdalarını tam olarak yese ne iyi olacak. mamayı az yesin artık!
dün malta eriği eriği altım. muzdan sonra onu deneyeceğim.

Son düzenleme:

benim kızım 5 aylıktan beri dut yiyor , hemde bayıla bayıla , biraz sıkıp süzgeçten geçiriyorum 200 ml biberonla bayılıyor içmeye alerji de olmadı hiç yalnız kakası simsiyah oluyor

kızlar çok dertliyim.sütüm azaldı.mama veriyorum ama kusuyor.ama sadece mamayı kusuyor.aptamil bebelac falan denedim olmadı.daha dudağına değer değmez ağız kenarları kızarıyor.araştırdım inek sütüne allerjisi olabilir diye keçi sütünden mama aldım dün golden goat diye.sabah 40 cc verdim onuda çıkardı.şimdi süt almaya gidiyorum yoğurt yapıcam ilk defa yicek bakalım akmı karamı çıkacak ortaya.ama beni endişelendiren sütüm biterse ben ne yediricem bu kıza.sonuçta kemikleri için süt ve süt ürünlerine ihtiyacı olacak.en basitinden peynir,muhallebi bile yiyemeyecek.mama vermek istemezdim ama yeri geliyo insan keşke diyor..(

geçen hafta malta eriği aldım bende bir türllü deneyemdim....kendimde yemedim...öylece durdu masada..

süt alerjisi değildir umarım....ama öyle bile olsa endişelenme...yiyecekleri çok şeyler oluyor....yoğurt peynir yemesini tercih ederim tabi ama...ne yapalım..umarım seninki değildir...belki anne sütünden sonra mama verdiysen ona tepki vermiştir...

kızlar burayada sorayım...ben dün sebze çorbasına pirinç yerine bulgur kattım az bişey...sakıncası varmıki...erkenmi oldu caba..gerçi bir sorun yaşamadık ama...ne bileyim...yeniden verip vermemekte kararsız kaldım...

Yok canım niye erken olsun..ben bulgur ,pirinç ve irmiği dönüşümlü veriyorum...Koyduğun bir yemek kaşığı değil mi zaten,bişey olmaz

yok canım endişelenme sakıncası yok arkadaşında dediği gibi bende dönüşümlü veriyorum

benim kız meyve pürelerini hiç yemiyo veremiyorum çıkarıyo sürekli ne yapmalıyım acaba çorbasını zar zorda olsa yiyo ama meyveyi hiç istemiyo yoğurda hala başlayamadım onuda denesem iyi olucak artık galiba

yoğurda karıştırıp vermeyi deneyebilirisn. önce yoğurt ver sonra ikisini karıştır.

kızlar dün akşam ananas dilimini fileye koyup verdim bayıldı resmen.çok sulu olduğundan herhalde.inanın bi damla su kalmadı hepsini sünger gibi emdi:))) sizde deneyin.
ayrıca ilk defa muhallebi yaptım.iki kaşık verdim ama çok uykusu vardı o yüzden pek anlamadım sevip sevmediğini.3 4 adet gün kurusu yarım elma ve 1 yemek kaşığı irmiği haşlayıp blendırdan geçirdim.bence lezzetli oldu.siz neler veriyorsunuz bunun gibi değişik tariflere ihtiyacım var..

selam kızlar
biz altı aylık olduk ve kahvatıya başladık artık
şimdilik kahvaltıda yalnızca peynir ve yumurtanın sarısını veriyorum birde ıhlamur çayı
siz kahvaltıda neler veriyorsunuz yardımcı olurmusunuz:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…