2010 Kasım Anneleri Ek Gıda Öneri ve Tarifleriniz

selam kızlar
benim kızım seve seve yediği meyve ve mamları yememeye başladı ne yapacağımı bilemiyorum neden böyle yaptığınıda bi türlü anlamış deyilim aceba giderek tatlarınımı beyenmiyo

slm gittiniz mi doktora?başladınız mı ek gıdaya ?

slm gittiniz mi doktora?başladınız mı ek gıdaya ?

gittik canım dün ilk defa 1-2 kaşık elma püresi yedik.çok şükür sevdi.bugünde sabah dışkısınıda yaptı.aynı saatte 3-4 kaşık daha vericem.böyle böyle arttır dedi doktor.sonra sebze çorbasına başlıcaz.patates havuç kabak püresi.sonraları çeşitlendireceğiz.yoğurt 6.aydan sonra.sen ne yaptın.gittinmi doktora.neler vermeye başladın.

kızlar bende mılupa ve bebelac kavanoz mamalarından verıyurm .brokolılı olana bayılıyo.bazende evde sebzelerı haslayıp ezıp yedırıyorum ama benımkı sureklı kabız oluyo.boyle olan varmı..meyve zaten sevmıyo zar zor yedırıyorum.dr.bana muhallebılere yada kasık mamasına gec bı ogunde ondan ver dedı ama pırınc unu .arı mama,mılupa,bebelac denedım yemıyo kesınlıkle rededıyo bıde ben bunları verırsem.yanı zaten toplam 6 yada 7 ogun yıyo.3 ogun ek gıda oluursa gerıye 3 ogun kalıyo ondada 150cc anne sutu alsa 450cc anne sutu almıs oluyo cok cok az degılmı.

canım bebişin kaç aylık? 6 aydan itibaren 500 gram anne sütü yeterli oluyormuş.
seninki 1 öğün çorba bir öğün meyve akşam üstü muhallebi yiyecek ozaman. 4 seferde anne sütü alacak. muhallebiyi yemiyorsa 2-3 gün ara ver tekrar dene. muhallebinin içine muz ezip versen. kabızlık için çorbanın içine biraz zeytinyağı koy ve su içirmeyi unutma.

Biz bugün doktora gittik. Bilen biliyodur ben kafama göre takılıyorum acılı lahmacun bile yedirdim :) Boyu az uzamasına rağmen çok kilo almış dedi doktor, ekmeği kesınlıkle azaltmamı söyledi. Günde max 2 dilim bebek ekmeği vereceğim artık :)

Bu arada 15 günde boyu yarım cm uzamış ama kilosu 800 gr artmış :S Boy 69.5 cm, kilo 8920... Mama vermiyorum bebek sütü daha doğrusu, ek gıdalarla böyle oldu o yüzden karbonhidratı azaltacakmışım işte...

Son düzenleme:

kızım 9 kasım dogumlu suan 5.5 aylık.neyse 6 aya az kaldı

kızlar hipp in kavanoz mamaları daha saglıklı diyolar zaten ustunde organık diye yazıyor benım kızımda kayısılı cokk sevdı.onları da bı deneyın derimmm.

kızlar bebeğim beş buçuk aylık pirinç unuyla muhallebi yapmıştım 5 aya yaklaşırken kustu midesinde bişey kalmayıncaya kadar neyse uyudu geçti.daha sonra milupanın denemelik pirinçunlu muhallebesinden yedirdim içi dışına çıktı korktuk bişey olcak diye 25 gün falan oluyo acile gittik damar yolu açıp serum verdiler.ben 1 hafta dır elma muz püresi içine bebe bisküvisi değişili olarak elma havuç veriyorum çok güzel yiyor bugün yapmaz olaydım pirinç unundan muhallebi yaptım içine muz bisküvi koydum 2 saat sonra yine aynı kustu şu anda midesi ara ara kalkıyo bayık şekilde uyuyo yarı uyanık vaziyette.
pirinçunuyla ilgili başınıza böyle şeyler geldimi.bilginiz varsa paylaşın lütfen.aynı zamandada kabızda oldu yaparken büyüğünü az az yapıyo bağırıyo bunun içinde çözümünüz varsa söylermisiniz

hayatımda pirinç alerjisi diye bişi duymadım ama vardır belki :S doktor ne dıyo kı

bizimde serüvenimiz basladı ama biraz zor olcak gibi 2 hafta oldu baslayalı..kasık mamasını muzu elayı armutu çok sevio ama gel gelekimki sebze çorbaını yemiyo..bendde çaresini buldm azcık pekmez atıyorum içiyo valla o iğrenç seyi:)))
ha bide yoğurdu sade sevmiyo bebe büsküvili yada meyveli veriyorum..ben bide yarım elma 2 kuru kayısı biraz gün kurusu(aktarlarda var .çok faydalı)haslıyorum az suda sonra blenddrdan geçiriyorum çok lezzetli oluyo..kahvaltıya gecmedm henüz

Bu sabah itibariyle kahvaltımızı yulaf ezmesiyle yaptık, çok beğendi :) Hem tahıl, hem faydalı, hem bağırsak çalıştırır ve az kalorili, e daha nolsun, tavsiye olunur

Bu sabah itibariyle kahvaltımızı yulaf ezmesiyle yaptık, çok beğendi :) Hem tahıl, hem faydalı, hem bağırsak çalıştırır ve az kalorili, e daha nolsun, tavsiye olunur

yulaf ezmesi nasıl yaptın burcu...ben bu konuda çok cahilimde..tüm bilgileri okuyorum büyük bir heyecanla...

bizde ek gıdalı günlere devam ediyoruz
artık devam mamasını sadece geceleri tüketiyoruz
sabahları kahvaltı maması(bebelacın peynirli pekmezlisi) yapıyorum içine haşlanmış yumurta, yada normal mamasının içine peynir pekmez yumurta koyup veriyorum
daha sonra muhallebimiz var
öğlen çorbamız(bebelacın sebzeli çorbası) var
daha sonra yoğurdumuz var içine meyve katılmış ya da bisküvili ya da ekmekli
akşam tekrar çorbamız(milupanın kerevizli tavuk çorbası ya da evde yaptığım çorbalar) var
sonra uyumadan önce kaşık mamamız var

barayscım sen bebelacın mamalarını kullanıyorsun değil mi? doktorumuz bize bebelacın kitapçığını vermişti. orada kahvaltıda peynir ve yumurta dönüşümlü verilecek yazıyor sen birlikte veriyorsun.
valla kafam karıştı bende kafama göre mi takılsam acaba?
cumartesi günü bende elma püresine başlıyorum. sonra havucu deneyeceğim. eğer yerse bebelacın elma ve havuç püresini veririm. sonra sebze çorbasını kendim hazırlar veririm. bakalım benim ek gıda maceram nasıl olacak. şimdilik çorba ve meyve püresi yiyecek. 6 aylık olunca kahvaltıya başlarım.
yoğurt olarak babymix alayım diyorum. 1 hafta sonra onada başlarım.
bu arada ben 2 aylıktan beri çay,reçel,bal ve meyveleri ağzına sürdüm.
bu aralar kahvaltı yaparken bazen kucağıma alıyorum. bardağıma bakıyor ağzına dayıyorum emiyor. bıraksam hepsini içecek.
ek gıdalar konusunda heyecanlıyım.

yulaf ezmesi nasıl yaptın burcu...ben bu konuda çok cahilimde..tüm bilgileri okuyorum büyük bir heyecanla...

60 cc mamanın ıcıne 2 yemek kaşığı eti yulaf ezmesı koydum işte. sonra pekmez, meyve ve peynırını de koydum oldu sana kahvaltı. ama ek gıdalara tamamen gecmedıysen bunu vermemelısın cunku ustunde sut cocuklarına onerılmez yazıo normalde lifli oldugu ıcın. ama demır bayagdır yemek yedıgınden ve dıger lıflı seylerı de yedıgınden verdım, haftada 2 kere verırım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…