2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
9. aya kadar getirme mi dedi? biz her ay götürüyoruz.
evde nasıl bakıyorsun kilosuna?
bu dr.lar çok tuhaf valla.

9. aya kadar getirme mi dedi? biz her ay götürüyoruz.
evde nasıl bakıyorsun kilosuna?
bu dr.lar çok tuhaf valla.

hamileyken arkadaşımın hediye ettiği hassas tartım var,
onun üzerine oturtuyorum orada nakıyorum,
sonra bi gün sağlık ocağına götürüp tarttırdım , hem de bakalım benim tartı doğru mu diye, gramı gramına doğru

gerke yok ki artık her ay goturmeye, bızım doktor da gerek yok demıstı, saglık ocagındakı de gerek yok demıstı, ben hoşuma gıdıo ve evımın yanı dıye goturuorum sdece :)

prop maşallah demire ...ben de en son sekiz ayını doldurunca götürdüm yani daha bir ay tam olmadı ..doktor bir yaşına kadar getirmene gerek yok dedi aşı o zamanaymış...bizim evin de yanında sağlık ocağı var kaydımızı aldırıcaz götürürüm her ay sonu oraya bakalım ...sadece kilosuna ve boyuna bakmak için o kadar ...

boncuk ben de onun ıcın gıdıyorum hep, bı de bu sefer pariste ne yedırecem ben bu cocuga dıye ayrıntılı konuşmam gerekıodu, onlrı da sormuş oldum.. zaten allaha sukur artık hasta olmadıkları surece gerek yok tabı bence de

vaww prop parise mi gidiyonuz?
ordan gelirken oğluşuma miki maus alsana

:)) napcaksın mickey mouse u anlamadım, yok mu burda :))
evet bu sene oraya tatıle gıdıoruz, endıselendıgım en buyuk konu da demır camısının ne yıyecegı bu yuzden...

:)) napcaksın mickey mouse u anlamadım, yok mu burda :))
evet bu sene oraya tatıle gıdıoruz, endıselendıgım en buyuk konu da demır camısının ne yıyecegı bu yuzden...

var burda olmaz mı da,
olay şu '' oooolum bak bu ciciyi sana burcu teyzen taaa fransa'dan getirdi ''
diycem teyzesiii ( gerçi teyze kadar yaşlı deilsin ama oğluşumla yaşıt oğluşun var-mecbur teyze oldun )
benim kuzen oralarda topuk eskittiydi zamanında,
peynir, tavuk ve vejeterjan pizza gidi yemekler haricinde zor diyor,
kabuklu deniz böcükleri, ıvır zıvırı var bir de ama onları demire yedimen tabüü

oğluşum geldi dr.dan ama moralim bozuldu. 9810 gram 72 cm ve 46 kafa çevresi.
geçen aya göre 230 gr. almış sadece. dr. az bulmuş. herşey üstüste geldi.
acaba ben mi iyi besleyemedim. mamasını düzgün alıyor. öğün sayısını arttırmam lazım.
şu uykusuyla yemek programını nasıl ayarlamam lazım bilmiyorum.
yemek ve meyve sayısını 2 ye yükseltmem lazım.
kreşe gidiyor orada ilgilenmediklerine eminim, diş çıkartıyor, sıcaklar bir taraftan hepsi üst üste geldi.
bana örnek beslenme listesi yazar mısınız?
birde mesela her yemeğin içine patates ve havuç koymalı mıyım? kavanoz mamalarında hep patetes ve havuç oluyor.

Son düzenleme:
vayyy prop paris haaaa...anacım benim yerime de gez oraları ...demir yiyecek bişiler bulur canııııııımm dert ettiğin şeye bakee benim kızımı da unutmazsın dimi ama çamsakızı çoban armağanı
melodi sıkma canını yaa kilosu gayet iyi bence tabi ki bundan sonra az alırlar hareketleniyorlar ...haklısın yaz olduğu için uyuyamıyorlar ee bi de diş çıkardı sıpalar olacak o kadar

hee tabı tabı, hepınıze hedıye getırırım hıc mrk etmeyın :)))

melodı doktor neyı eksık bulmuş ben anlamadım, 230 gr gayet normal, kılosu da gayet normal, doktor delırmıs bence

MELODİ bence de kilosu gayet normal,
anne fütü almıyor anladığım kadarıyla,
mama ve ek gıdayı da ne kadar çok yedirebilirsin ki..
doktor olayı abartmış bence, çocuğun midesi yumruğu kadar olurmuş,
daha fazlasını yedirmek de nesi, kusar çocuk sonra..
sen kreşte olduğundan vicdan yapıyorsun ve daha fazla büyütüyorsun bence,
bir gün içinde, kahvaltı-meyve-çorba-yoğurt yiyorsa aralarda da 1 öğün mama(benimki anne sütü içiyor ) içiyorsa,
daha e yiyecek yavrum bu çocuk?camış mı bu

melodı doktor neyı eksık bulmuş ben anlamadım, 230 gr gayet normal, kılosu da gayet normal, doktor delırmıs bence

geçen ay 440 gram almıştı o zaman iyi demişti. bu kadar az alınca güzel beslenememiş demiş. ama diş çıkartması, sıcaklar, kreşe gitmesi az kilo almasında etken demiş. 2 hafta kreşe gitti. ne zaman sorsam çok güzel yedi. mamasını bitirdi. yahu bu çocuk hiç mi tabağında bırakmıyor. herşeyi silip süpürüyor mu? ben zor yediğini biliyorum zaten. bugün başka yere verdim. sahibi bayanla sabah görüştüm. biraz önce tekrar aradı neyi nasıl vereceğim diye tekrar sordu. en küçük benimki orda. inşallah burda ilgilenirler.

kahvaltı öğlen sebze yemeği ve ikindi meyve yiyor. gün içinde 500 cc mama vermeye gayret ediyorum.
yani en azından meyveyi 2 kere yesin.
kilosu normal ona sözüm yok ama ay içinde aldığı kilo diğer aylara göre az.
evet kreşe veriyorum ve içim acıyor. herşeye çok güzel yedi bitiridi deyince içime kurt düştü.

haha.. o kadar paris muhabbeti döndü burda. bu sefer hakkaten biri gidiyo parise.

bence de delirmiş. daha kaç kilo olcaktı ki..

kızlar içimi rahatlattınız. eşimde sen az veriyorsun mamasını artık büyüdü dedi. akşam gidip fırçamı atayım bari.

ohooo melodi, daha nelerı yıyor evın ıcınde, kopartmadıgı sey kalmadı, dişi olsa ne değişirdi hayatımızda bilmiom dişi varmış gibi yaşıyoz cunku :)))

brc o parıse de giderim

melodicim benimki de aynı şekilde besleniyor,
- evden çıkmadan sabah emiyor - tahminim 150cc süt içiyor,
- benden sonra uyuyormuş, uyanıp sabah kahvaltı ediyor-ki dokunur hassas bi tip diye ben her gün yumurta vermiyorum-çoğu gün peynir-bir parça tam tahıllı ekmek içi-karpuz ; biraz oynayıp, uyuyor sonra
-yeniden 150cc süt içiyor
uyanınca çorbasını yiyor-yaklaşık bir çorba kasesi-çorbayı beğenmemişse ekmekle yediriyor anne/babaannemiz
-tekrar 150cc süt içiyor
-1 kase meyveli yoğurt yiyor( sade sevmiyor) şeftali ya da 1/2 muz ile
-150cc süt içiyor
akşam ben geliyorum, iki memeyi de miyor, tahminimce 200 cc.ye yakın da o zaman süt emiyor, yatıyor..

yan aynı şeyleri yiyor bebeklerimiz, hareketleri daha fazlaysa, daha az uyuyorsa, o bile etkiler kilo alımını..
takma bence kafana, bu ay benimki de diş çıkarmaydı, sıcaklardı filan iştahsız mesela dün çorbasından3-4 kaşık zor yedi istemedi, emmek de istemedi,
öğlen menüsü sıfırdı yani dün , ööle aç aça uyudu...ama üzülmedim gerçekten aç olsaydı uyuyamazdı zaten..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…