2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ben ateşini ölçüp gitmedim ki, yukseldıgını hıssetım sadece. kı zaten 37.8 calpol sonrası cok bıle, kım bılır kactan düştü :(

demır de gelcek tabı kı kıme bırakabılırım 10 gun cocugumu :) hatta kv ve kp yı de goturuyoruz demırle ılgılensınler de bız de rahat gezelım dıye, bencıl anne baba :))

aslı kork valal gec olunca güç oluo sanırım bu dişler :( daha ilk olcak bızım cıkınca ıste..

diş jeli sür prop rahatlatıyo baya

burcu geçmiş olsun..bilmiyordum....diştendir bencede...zor çıkartıcak demekki....off tatilede denk geldi.....uamrım orda anlamadan çıkartırsınız..

ayyy kıyamam demir diş mi çıkarıyor ...ee demek ona sır geldi annesi allahım ne zor oluyor ....ben de okurken acaba temizlik yapıyo bu kadın cereyan da mı bıraktı benim gibi dedim ama değilmiş allahtan ...sen yine de dikkat et ...
ben bugün kızıma sebzelerini ilk defa çatalla ezerek verdim ..bir iki ögg dedi ama sonra yedi:nazar:yanında yoğurt ounca herşeyi yiyor ..artık dokuz aylık olduk bıakalım di mi aa süzgeç falan ....bazı meyveleri cam rendenden eçiriyorum ama hala ...eee olucak o kadr her şey zamanla ..
burcu kırılma canım anca farkettim burcunameyi olsun geç olsun da güç omasın :))))))
infox link faln yok ben mi görmedim acep ..

ayyy kıyamam demir diş mi çıkarıyor ...ee demek ona sır geldi annesi allahım ne zor oluyor ....ben de okurken acaba temizlik yapıyo bu kadın cereyan da mı bıraktı benim gibi dedim ama değilmiş allahtan ...sen yine de dikkat et ...
ben bugün kızıma sebzelerini ilk defa çatalla ezerek verdim ..bir iki ögg dedi ama sonra yedi:nazar:yanında yoğurt ounca herşeyi yiyor ..artık dokuz aylık olduk bıakalım di mi aa süzgeç falan ....bazı meyveleri cam rendenden eçiriyorum ama hala ...eee olucak o kadr her şey zamanla ..
burcu kırılma canım anca farkettim burcunameyi olsun geç olsun da güç omasın :))))))
infox link faln yok ben mi görmedim acep ..

dur kız daha yeni ekleyebildim bizmkinden.....

catalla ezdım derken? pütürsüze mi geçiş yapıyosunuz :)) ben dogruyorum onune yıyo, yumusak meyvelerı tabı, kayıısı fln sertse rende yıne :) bgn hıcbısı yemedı, 3 kap yogurt yedı o kdr :)) soguk soguk dısıne ıyı gelıo heralde ac dolaşıyo bebe

selamın aleyküm :(
kabus gibi bir gece geççirdik biz. gece 4 saat fln uyudu demir toplamda, ben 2.5, bütün gece ağladı mızladı, of of.. televızyon fln actım sabahın 4unde oyle oturduk onu ızledık, emmedı uyumadı bagırdı cagırdı.. sbh uyuduk azıcık, kalkınca dvm ettı, ben de calpol verdım azıcık sakinleşsin diye.. snr 1 saat gecmeden atesı yukselmeye basladı, aha dedım noluoz, hemen doktora.. baktı ates 37.8, calpole ragmen hem de.. kulak burun cıgerler temız, bogaz kırmızı, ama dedı butun gece agladıysa ondan da olabılır, diş çıkıcakmıs artık nıhayet şişmiş davul gıbı, tahlıl ıstedı, calpol verdıgım ıcın asıl atesını bılemedı.. kan verdık, temız cıktı, ıdrar bekledım 1 saat yapmadı ınat ettı, eve geldık uyudu, bekle babam bekle.. uyurken yaptı, hadı gerı goturduk, e o da temız, ama aglıyor da aglıyor yanı.. hasta fln dııl, neden aglıyor? dişe bagladık artık.. gider ayak hasta olcak sandım ödüm koptu, dişse mıçtık yani kaç gunde cıkar allah bılır.. o kdr yorgun ve uykusuzum kı :(

ıslerı kolayladım evet, salonla banyolar kaldı temzılencek bı tek, ütüler bıttı, valız lıstelerı hazır koltuga yayıldı, valıze son gun koyacam.. ama cok uykusuzum yaaaa :((((

burcunameyı yenı mı gordun, aşkolsun boncuk :)

Allah kolaylık versin, sabırda versin... aynen benim yaşadığım son bi haftayı anlatmışsın valla.. bizde öle bi gece ateşlenmeyle başladık, mızır mızır sürekli.. diştendir dedim.. ama yinede dr a gittik.. herşey temiz.. kan, idrar, ciğer.. sadece boğazda hafif kızarıklık var dedi... ertesi gün burnu tıkandı, açtırmaz.. binbir kıyamet zorla açtık.. iki gece falan o sürdü, ateşle birlikte.. tabi gece 2 3 saat falan belki uyumuşuzdur, ben bide işe gidiyorum sabah, zombi gibi :) burun açıldı bu sefer öksürük başladı.. şimdi iyi allaha şükür..

Haklısın o çok zor işte sabah kahvaltıda yumurta peynir vs vermiyor musun?

veriyorum ama istemeye istemeye zorla yiyo biraz sonra ağzından dışarı döküyo bende yılmadan uğraşıyorum yani öle eline falan bişi alıpda hiç ağzına götürmez bebeğim bayıla bayıla yedi diye yazanların hayran kalıyorum bebişlerine benim fıstıkda böyle napalım sağlıklı olsunlarda zorlada olsa 3 -5 kaşık yediriyoruz.:nazar:

ben ateşini ölçüp gitmedim ki, yukseldıgını hıssetım sadece. kı zaten 37.8 calpol sonrası cok bıle, kım bılır kactan düştü :(

demır de gelcek tabı kı kıme bırakabılırım 10 gun cocugumu :) hatta kv ve kp yı de goturuyoruz demırle ılgılensınler de bız de rahat gezelım dıye, bencıl anne baba :))

aslı kork valal gec olunca güç oluo sanırım bu dişler :( daha ilk olcak bızım cıkınca ıste..

10 gün uzunmuş tabii kimseye bırakılmaz. ben geçen cuma bakıcı eşliğinde yazlığa bıraktım ama
620322ry1.gif
salı işe döndüm bu hafta sonu yine yazlığa gideceğim. öbür haftasonu da iznimi alıp bayrama kadar oradayım. şimdi bekarlığın keyfini çıkarıyorum. gezsem mi uyusam mı kitap mı okusam arada evde kalan işleri mi yapsam bilemedim. paris çok güzel şehir. tam sevgili ile el ele dolaşılacak cafelerinde keyif yapılacak şehir. kv ile kpeder iyi olmuş. demiri onlara satar siz gezersiniz bol bol. dinlenmek senin de hakkın.

catalla ezdım derken? pütürsüze mi geçiş yapıyosunuz :)) ben dogruyorum onune yıyo, yumusak meyvelerı tabı, kayıısı fln sertse rende yıne :) bgn hıcbısı yemedı, 3 kap yogurt yedı o kdr :)) soguk soguk dısıne ıyı gelıo heralde ac dolaşıyo bebe

:nazar:maşallah :nazar: batu zaten doğru dürüst ymiyordu diş çıkardığı dönem 1,5 ay sadece mama yedi. ne elle ne kaşıkla ağzına birşey sürdü. meyve suyu bile içmedi. şimdi 3 gündür az az çorba içip biraz meyve yiyormuş. devamı gelir inşallah. istemiyorsa zorlama. mama ve sıvı gıdalar ver. bir de anne sütü tabii. diş bir kaç gün sıkıntı yapabilir. hele bir de arkadan diğerleri gelirse.

ay lütfen diğerleri de orda gelmesin :( ama kucak fln ıstıolar ya o donemde, al sana kucak demır, onlar da zaten kucaga almaya hasret sureklı benden ızın alıolar kucaga almak ıcın, ama kaynanam anlıo tabı halımı, tek basımayım, kucaga alısırsa nası basa cıkarım :sbu satten snr alısmaz gercı, artık hep yerde olmak gezmek ıstıyo zaten..valla kocamla keyfını cıkartcagım kadar cok guzel yerler de gezecem, o gelmezmiş ama ben yalnız ya da kvyle gezerım artık, o kdr unlu bınayı gormemek ayıp olur. kocam sevmez oyle nerdeee benle vılla gezecek :) dogumgunumde de kocamla basbasa revü şova gıdıcez huheuehue :)) kv ve kpye once tepkı koydum ama ıyı kı gelıolar dıyorum sımdı, şükürrrr

gece uyumazsa da k.valide baksın. nasıl olsa dönünce uyur. siz bebek+k.valide+k.peder 2. balayınızı yapın. evet iyiki onları götürüyorsunuz. onlar gelmese gece gündüz bebek+diş birbirine karışacak tatiliniz mahvolacaktı. ben de çıkayım arkadaşıma gezmeye gideyim. artık gece kaçta dönersem. ay özgür olmak pek güzelmiş bundan sonra en az 1 yıl olmaz bir daha böyle fırsat tadını çıkarayım :119:oğlumu da özledim bu arada. neyse 2 gün sonra göreceğim :69:

prop benim dana meyveleri yiyor da sebzeleri tel süzgeçten geçiriyordum yemiyodu yoksa mırın kırın ..allaha şükür bugün daha iri bıraktım parçaları çatalla azcık ezdim o kadar yedi inallah bundan sonra sorun olmaz da rahat ederim ben de ..o da alışmış olur ...
ohhh gezin kızlar bakalım ..ben de seneye gezerim artıkın ...ayça hanım da büyür ...benim öyle bırakacak kimsem yok:(((
bir saatliğine bile...evde bu cadılarla bazen iyi bazen kötü geçiyor ..bazen çıldrıyorum ....şimdi kuzucuk ablasıyla oynuyor ..allahtan aralarında yaş farkı pek yok ..anlaşıyolar beraber büyüyolar işte :)))

valla ben tek cocukla basa cıkamıyorum ya, ıkı taneyı kesınlıkle halledemem, hele ıksı de kucuk olcak, peehhhh... acıyorum ıkı kucuk cocugu olanlara, sokakta bıle allah kolaylık versın yardımcınız olsun dıyorum :)))

tabi tabi o kadar zor ki ama alıştım .başardım iki çocuklu olmayı ve işlerimi planlı yapmayı..tek bşına yardımsız desteksiz .annem uzakta çünkü ..
doğum yaptığım ilk ayları hatırlıyorum da aklımı yitirmediğime şükrediyorum...
iki çocuklu olmak başka bişi öyle vaktin olmaz herşeye uzun uzadıya ..doğumu bile 1.5 saatte yaptım var mı dahası ...büyüğün kanını doyurdum yıkadım pakladım gittim hastaneye doğurdum ..ikisini de yanıma aldım ..büyük kızımdan ilk defa o gece ayrı uyudum bu ilk ve son olur büyük ihtimal ..o gece de hastanede benle kalacaktı nrdeyse eşim yetişti imdada ...sonra ...uzun koşturmaca ...akşam doğum yaptım ertesi gün sabah ayaklandım yemek yaptım bulaşık yıkadım çocuğumu wcye götürüdüm ..olgunlaştım pratikleştim ..zorluklarının yanında öğrettikleri de oldu işte ...şimdi mutluyum ..iyi ki de doğurmuşum ..kendimi avutmuyorum içten söylüyorum..şu an karşımda oynuyorlar ikisi...yalnızlık çekmiyorlar ..hayat boyu hep yan yana ourlar inşallah ...onları çoook seviyorum

bak ben de zıtlık olsun dıye soylemıyorum, elbette cok guzel bısı, teyze fln olcaklar ılerde.. ama ıkı cocuklu olmak sana ne ogrettı kı? bırını doyururken dıgerını oyalamyı fln mı mesela? bunları ogrensen ne ogrenmesen ne. ıkıncı cocuk tamamen bencılce duygularla yapılıo bence. annelıgı tatmıştın dımı, ıkıncı de annelık olarak ne degıstı? daha mı cok sevıyosun, annelıkle ılgılı yenı bır gözünü fln mı actı? yok ıste oyle bısı.. annelık duygusuyla ılgılı soyluyorum yanı bunu. elbette kardeş cok guzel, yalnız kalmasınlar, sana ılerde bakıcak bırı daha olsun fln fıstan, ama ıste bısı degısmıyo ıkıncı cocugu yapınca senın acından :) (ıkıncı cocuga sapına kadar karsı anne konuşuyor heuehuehe)

ayy niye öyle söylüyorsun prop ..sen hiç iki kız annesi olmayı bilir misin dünyadaki en güzel şeyy :))))
hem ben bebelerimi ilerde bana baksınlar diye doğurmadım ve onun içn de asla büyütmüyorum ...ama dediğin haklı o amaçla büyütenler var ....sen sabahları bir çift kara göz bir çift de yeşil gözle sabhalara gözünü açmanın onlarıyla sesiye çınlayan evde dolaşmanın lezzetini bilir misin ...bak görürsün senin de ikinci olur ben de çok büyük konuştum kaşıydım sen gibi ..ama iyi ki de büyük konuçmuşum ...yoksa ayçamı gremezim onu doğuramazdım...onu doğurmasaydım hem bu forumda işim neydi ki ..sizlerle de tanışmazdım :))))..bu sizinle ilgili olan boyutu şekerim ..sen bi de benle alakalı boyutunu dinlsen hemen doğuruverirsin :)))tabi herksin görüşü farklı ..ben hep kardeşolması taraftarıyım ..paylaşmayı öğrenir falan flan gibi tezleri uygulamak gibi saçmasapan bir istek değil bu ....bu kardeşlik yaaa dünyadaki en güzel şeylerden biri ..kardeşlik ...hem de hemcins olunca bi başka oluyor ....öpüyorum demiri çok geçmiş olsun yeniden inşallah bir an önce incilerine kavuşur ..ama ban pek diş giibi gelmedi :))tatile gitmek istemiyor galiba :))

Back
X