2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
anaaaa oluyo yav burda :)))ikici çocuk meraklısı ne çokmuş ...iyi ki de açmışız bu konuyu burcu :))kardeşlik güzel vesselam ama doğurmak istemeyene durumu müsait olmayana da asla doğur denmemeli ve sıkıştırılmamalı ...burcucum bir çocukla da anne olmak aynı iki çocukla daha bir ayrı babalar için de geçerli bir durum bu...hadi ane babayı boşver bir kere tatmaları yeterli diyosun ..ama şu dünyada kardeşlik de tadılması gereken en önemli duygu ...zira önce öz kardeşimizle yaşayamazsak diğer insanlarla kardeşlik bağını kurmak zorlaşabilir ..iyi eğitilmeli yani ..bu konuya babanemin bir sözüü yazarak kapamak istiyorum .babannem der ki :)))); çocuğun biri az ,ikisi karar,üçüncüsü çingeneye yarar :)))ehuuuehuehuuu:)))rahmetli oldu kendisi ama sözlerini beynimize kazıdı gitti ...

demir bey inşallah çabucak çıkarır dişini ..evet geç çıkarınca daha zor çıkarmış ben de öyle biliyorum ...infox resimleri gördüm bayıldım çok şeker oğluş olmuş yanaklarını ısır yerime ..ama yok ısırma yaaa öp öp :)))
biz de sabah eşimle erkenden serin serindi hava aldık kızımı pazara gittik ..ona taze meyve sebze aldım ...o da serin havayı buldu uyudu arabasıda ...eve gelince de ablasıyla boğuştu ...kedi yavruları gibiler sarmaş dolaş...ayça ablasının saçını başını yoluyor o da kaçıyor garibim ...kıskaçlık hiç yaşamadım ben ..araları üç yaş çünkü ..hamileyken hep konuştum büyüğüyle hep anlattım ..o da sabırsızlıkla bekledi kardeşi ..doğunca da bana destek oldu yavrum beraber baktık ...yani bez falan getiriyoru banyo yaparken malzemeleri diziyodu ..kıyafetleri veriyodu ..o olmasa en nasıl bakardım ayçaya :))))))))

kıziar napıyosunuz bebişler nasıl benimki çok huysuz ama huysusluğunun nedeni belli oldu üstten 4 diş birden patlatıyo bide yavrumu ilk defa sivrisinek ısırmış hemde göz kapağıyla yanağından gözü çok şişti nasıl kaşımaya çalışıyo o kaşırken benim canım yanıyo

kıziar napıyosunuz bebişler nasıl benimki çok huysuz ama huysusluğunun nedeni belli oldu üstten 4 diş birden patlatıyo bide yavrumu ilk defa sivrisinek ısırmış hemde göz kapağıyla yanağından gözü çok şişti nasıl kaşımaya çalışıyo o kaşırken benim canım yanıyo

mesajım 2 kere çıktı bu arada bebeklerinizin ağzını yüzünü ıslak mendille siliyomusunuz ben hiç silmiyodum ama bikaç gündür silmeye başladım

atopiklerin çoğunda besin alerjisi özellikle de süt alerjisi oluyor benim okuduğum.

bizim oğlanlar benziyor gerçekten. alerjik olduklarından mı acaba? benim oğlan da son kontrolde yarım kilo almıştı boyu da 2 cm uzamıştı. benimkinin de kalçalarında isilik var. sıcaktan ve bezden oldu. arada elocon sürüyorum. en iyi o geliyor. tabii onu sık süremiyorum. bepanten sürüyorum bolca. günde 2 kere de tüm vücudunu kremliyorum. ama geçmiyor da geçmiyor. benim oğlum da kaşığı 1,5 ay reddetti. yeni 2 gündür biraz yemiş.

ben yemeğine çorbasına biraz kuzu eti atıp sonra hepsini blenderdan geçiriyorum. o zaman kıyma olmuş sayılmaz mı?

benim oğlum da atopik dermatit. 4 aylıkken süt alerjisi olduğu anlaşıldı. ama kan testinde çıkmadı. bebklerde alerji testleri doğru sonuç vermeyebiliyormuş. besin alerjisini anlamanın en kesin yolu o besini kesmek. dr bize normal aptamil mama yerine özel pregomin as verdi. atopik drmetit ve burun tıkanıklığı hemen hafiflemeye başladı. tabii atopik sütü kesince tamamen geçmiyor. soğuk ve kuru hava, nem polenler vs bir dolu şey atopiği azdırıyor. zamanla azalıyormuş.

maşallah bizimkiler erken yürüyecekler galiba. o zaman tam mahvolduk
sm_confused.gif

Selam denizbulut, ben de öyle yapıyorum, ben blendıra vurmuyorum gerçi çatalla eziyorum ama, maksat et çiğken parçalanmaması, suyu içinde kalacak ve pişerken de o suyu muhafaza edecek, piştikten sonra parçalasan da yemeğe gidiyor zaten etin suyu :42:

oyyy 4 diş birdenmi....:53: kıyamam..

ben siliyordum ıslak mendille....ama her ıslak mendille değil.....gerçi şuan pek tüketmiyoruz....sürekli su içindeyiz çünkü..:)

infox mümkün olduğunca ıslak mendil kullananma. bizim bebeklere iyi değil. ben mecbur olmadıkça poposunu bile yenidoğanlarla dahi silmiyorum. bir tülbenti ıslatıp temizleyiver. yanımda hep birkaç tülbent oluyor. onu gerekirse içme suyu ile ıslatıp temizliyorum.

Selam denizbulut, ben de öyle yapıyorum, ben blendıra vurmuyorum gerçi çatalla eziyorum ama, maksat et çiğken parçalanmaması, suyu içinde kalacak ve pişerken de o suyu muhafaza edecek, piştikten sonra parçalasan da yemeğe gidiyor zaten etin suyu :42:
sağol cevaba. bakalım oğlum zorlan yemeğe başladı. çiğnemeyi biliyor ama yemiyor. biraz alışsın katı gıdaya ben de çatalla ezip vereceğim.

infox mümkün olduğunca ıslak mendil kullananma. bizim bebeklere iyi değil. ben mecbur olmadıkça poposunu bile yenidoğanlarla dahi silmiyorum. bir tülbenti ıslatıp temizleyiver. yanımda hep birkaç tülbent oluyor. onu gerekirse içme suyu ile ıslatıp temizliyorum.

bizimkilere zararı olduğunu bilmiyordum.....genelde iyi bişey değil zatende ...ben ıslak pamukla sildim hep popoyu...ıslak mendili dışarıda kullandım..yüzünüde kolayıma geldiğinde kullanmaıştım...çok değil tabi...biz yiğit biraz büyüdükten sonra hep çeşme başında yıkadık elimizi yüzümüzü...şimdi komple sudayız her alt değiştirmede....:)

selam kızlar..ay sabahtan beri ayaktayım ama ancak yazılanları okudum..temizlikçi kadın aldım bugün heyoooo:33::66:
evim tertemiz olduu oh bea..deli miyim ben ya hem çalış deli gibi akşam sekişzlerde eve gel, hem de bir haftasonunu temizlikle cebelleş, artı becereme, artı bir de bir hafta bel ağrısı çek..:1:
bu ne yaa.bundan sonra 15 günde bir alıcam kadını, ohh miss..dünya varmış:46:
burcu geçmiş olsun canım ya, uyumama olayı kötü, bi de devamlı ağlayınca çileden çıkıyor insan..
ikinci çocuk mevzuunda bi şey sorucam, tamam uzmanlar birinciyi kendfiniz için, şkşnciyi de birinci çocuk için yapın diyolar ama, ben mesela, sezeryanla doğum yaptım, ikinciyi yapsam aynı yerden kesiyorlarmış, ödüm koptu..tövbe dedim...
zaten yaşım da 31 ne zaman yapıcam ki kalsın bari böyle ne ypym:69:
ayrıca biz 9 kardeşiz, hiç bi faydasını da görmedim yani, tamam kardeşlerimin hepsini çok seviyorum ama hayat, evlendikten sonra özellikle hayat onlarsız devam ediyor..bilmiyorum bence ne kadar az insan o kadar az dert:37:

mesajım 2 kere çıktı bu arada bebeklerinizin ağzını yüzünü ıslak mendille siliyomusunuz ben hiç silmiyodum ama bikaç gündür silmeye başladım

halenur ne ıslak mendili. senin bebek egzamalı değil miydi? deydirme öyle kimyasallarla dolu şeyleri bebeğin cildine.

selam millet nabersiniz 2 aydiraradan sonra dondum, sizler nasilsiniz?

hoşgeldin. sen memlekete mi gitmiştin? biz iyiyiz bebeklerle uğraşıyoruz. sen nasılsın?

kızlar somalide son üç ayda 5 yaşından küçük tam 29 bin çocuk açlıktan ölmüş:43::43::43::43::43: bizimkiler afra tafra yapar....o yavrularım bir lokma kuru ekmek bile yiyememiş tam yüreğimin ortası sızladı.....bu ayki bütün artırabildiğimi yollamayı düşünüyorum....nolur siz de destek olun...belki bir kaç meleği kurtarabiliriz Allahım oğlumu bütün nimetlerinle besleyebildiğim için sonsuz şükürler olsun........:14:

kızlar somalide son üç ayda 5 yaşından küçük tam 29 bin çocuk açlıktan ölmüş:43::43::43::43::43: bizimkiler afra tafra yapar....o yavrularım bir lokma kuru ekmek bile yiyememiş tam yüreğimin ortası sızladı.....bu ayki bütün artırabildiğimi yollamayı düşünüyorum....nolur siz de destek olun...belki bir kaç meleği kurtarabiliriz Allahım oğlumu bütün nimetlerinle besleyebildiğim için sonsuz şükürler olsun........:14:

aynen canım yaa katılıyorum sana, ben de bu ay ramazan vesilesi ile fitre verecektik zaten, fazla fazla göndereceğim inşallah,
150 tl havale yaparsanız, orada 6 kişilik bir aile 1 ay boyunca doyabiliyormuş, yardım yapalım inşallah..Efendimiz(sav)hz.nin hadis-i şerifi var : "komşusu açken, tok yatan bizden değildir", yani neredeyse İslamın şartı olacakmış, birbirini kollamak..

aynen canım yaa katılıyorum sana, ben de bu ay ramazan vesilesi ile fitre verecektik zaten, fazla fazla göndereceğim inşallah,
150 tl havale yaparsanız, orada 6 kişilik bir aile 1 ay boyunca doyabiliyormuş, yardım yapalım inşallah..Efendimiz(sav)hz.nin hadis-i şerifi var : "komşusu açken, tok yatan bizden değildir", yani neredeyse İslamın şartı olacakmış, birbirini kollamak..

çok şükür halimize.evde kalan yemekleri dökünce aklıma onlar geliyor kendimden utanıyorum:58:edelim yardım da insanlar o kadar üç kağıtçı olmuşki yarısını ceplerine indiriyor.türkiyede bile atılan tonlarca ekmekleri gönderseler bile yeter onlara.

kızlar geçmişi okudum biraz ikinci çocuk tartışmanıza bayıldım:1:
bence propun üstüne gitmeyin..kendince eminim ki çok haklı gerekçeleri vardır..ya da üç beş yıl sonra zaten fikri değişecektir:31: ben bile...bile diyorum çünkü benim başlarda inanılmaz gazlı, kolik, kucağımdan inmeyen, ağlama krizleri altı ay dolana kadar bitmeyen, uyku düzeni hiçbir zaman oyurmamış, 7.aydan itibaren sürekli yaramazlık peşinde olup bir sn durmayan, sürekli kapris yapan, hırçın, hırslı, arabasında bile oturmayı reddettiği için heryere kucakta gittiğimiz(alışveriş dahil düşünün benim durumu:14:), ..........(daha onlarca sayabilirim) tüm bunların hepsini de yapayalnız göğüslediğim (eşim geçen yıldan beri görevde) bir oğlum var bilenler biliyor...... herkesin bana acıyan gözlerle bakmasına sebep olan biricik canım oğlum büyüyüp de kendime gelince hiç düşünmeden ona kardeş yapıcam inşallah.....çünkü oğlum tüm gün beni hurdaya çıkarsa da gözlerindeki o yaşam enerjisini sevgisini görmek herşeyi unutmama yetiyor..varsın birkaç yılım da oğlumu büyütmekle geçsin...varsın ben de mesleğime geç döneyim.....herşeye bedel:69:

iyi akşamlar kızlar ...iftardan sonra gözüm açıldı resmen susuzluk zor ..su hayatımızda ne kadar önemli insan susuz kalınca anlıyor...somalideki bebekler .(((((ahhh o konuyu hiç açmayın ölüyorum resmen izleyemiyorum videoları ....biz bebeklerimze napcaz ne yediricez yok şu faydalı yok şunu da katalım yemeklerine diyoruz ..kılı kırk yarıyoruz oda bebeler ölüyor yaaa...
birtane senin dediğin gibi yavrularımızı verdiğin bunca nimetlerle beslediğimiz için sonsuz şükürler olsun ...o kadar şaslıyız ki içind bulunduğumuz nimetler bize sanki verilmek zorunda gibi düşünüyoruz hernedense ....offf derin mevzular bunlar ...
ıslak mendille ben de arada mecbur kalnca siliyorum ama alalede bir ıslak mendille değil...sabah kalkınca yüzümüzü yıkıyoruz ..gün için de de yıkıyorum ...popo temizlerken kullanıyorum ama ...tülbent falan ben beceremem gibigeliyor ...
kopekop canım evin pırıl pırıl olmuş...ne güzel temiz evlere baylırım sabun kokcak ohhh....benim ev de temiz de bir tek camlar duruyor o da bayrama yakın ..bi de mutfak dolaplarım silinicek ..gerisi de zaten günlük yapıyorum ....
çatalla ezip vermeye ben de başladım iki üç gündür ..allaha şükür sorun yaşamadım pek :nazar:

iyi akşamlar kızlar ...iftardan sonra gözüm açıldı resmen susuzluk zor ..su hayatımızda ne kadar önemli insan susuz kalınca anlıyor...somalideki bebekler .(((((ahhh o konuyu hiç açmayın ölüyorum resmen izleyemiyorum videoları ....biz bebeklerimze napcaz ne yediricez yok şu faydalı yok şunu da katalım yemeklerine diyoruz ..kılı kırk yarıyoruz oda bebeler ölüyor yaaa...
birtane senin dediğin gibi yavrularımızı verdiğin bunca nimetlerle beslediğimiz için sonsuz şükürler olsun ...o kadar şaslıyız ki içind bulunduğumuz nimetler bize sanki verilmek zorunda gibi düşünüyoruz hernedense ....offf derin mevzular bunlar ...
ıslak mendille ben de arada mecbur kalnca siliyorum ama alalede bir ıslak mendille değil...sabah kalkınca yüzümüzü yıkıyoruz ..gün için de de yıkıyorum ...popo temizlerken kullanıyorum ama ...tülbent falan ben beceremem gibigeliyor ...
kopekop canım evin pırıl pırıl olmuş...ne güzel temiz evlere baylırım sabun kokcak ohhh....benim ev de temiz de bir tek camlar duruyor o da bayrama yakın ..bi de mutfak dolaplarım silinicek ..gerisi de zaten günlük yapıyorum ....
çatalla ezip vermeye ben de başladım iki üç gündür ..allaha şükür sorun yaşamadım pek :nazar:

aman boncuk bana mutfak dolabı deme:50:benim mutfakta 4m2 dolap var, altlı üstlü düşün, iki günümü aldı temizlemek bebişle beraber:47:
ama tövbe dedim bi daha bu eve kızartma girmeyecek, illa yapıcam diyen varsa küçük tüpte balkonda yapsın bi zahmet:33:
şu sebze konusunu soracaktım ben bi de, siz sebze derken sebzeleri haşlayıp mı yediriyosunuz, ben bildiğin yemek yapıyorum, bugün mesela kıymalı prinçli semizotu yaptım, beğenmedi benim dana ama zorla morla yedirdim, yanına da yoğurtla:66: ohh pek de severim semizotunu :52:
yani ben yemek yapıp onu çatalla eziyom, epeydir de çorba yapmadım yarın tarhana yapıym bari hindi etiyle..
siz nasıl veriyosunuz kızlar sebzeleri :44:

Son düzenleyen: Moderatör:
kopekop bazen ayrı yapıyorum benim miniğe aklın gelen bütün sebzeleri pirinçle ya da irmikle pişiriyorum ...arasıra da eve ne yaptıysam onu veriyorum ....karışık gidiyoruz ..semizotunu ben de seviyorum canım ...bugün mesela arpa şehriyeli sebze çorbası yaptım iftaa kendime ondan yedirdim ...
içine yeşil biber _taze fasulye _patates_havuç_kabak_biraz ıspanak _reyhan_dereotu_maydonoz_biraz da semizotu ...bunları azcık kavurup salça koydum ...sonra suyunu ilave ettim ..kaynayınca arpa şehriyeleri ilave ettim ...hepsi pişince hopp mideye ..limon sıkınca da ayrı bir güzel oluyor ...
tarhana çorbası ben de yapıyorum kızıma ama pek fazla blamıyorum köy tarhanası ..marketekiler de hoşuma gitmiyo.:((

Back
X