2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bence sadece sana geliyoo bendede aynısı olmuştuu ama inş. yanılmazsın canımm

inşallah. bişey vardır diye dua eden bi ben varımdır heralde kaydirigubbakcemile3
mide bulantılarım azaldı . ama sabah buzdolabını açınca tekrar öğürüyorum ve çıkarıyorumm bu buzdolabı beni mafetti :sinifsinif:

inşallah. bişey vardır diye dua eden bi ben varımdır heralde kaydirigubbakcemile3
mide bulantılarım azaldı . ama sabah buzdolabını açınca tekrar öğürüyorum ve çıkarıyorumm bu buzdolabı beni mafetti :sinifsinif:

benimde cumadan beri kusmam yok inş. gene başlamazz bitmiştirr artık en rahat etmemiz gereken dönemdeyizz geçmesi lazım yanii:oklava:

geldim cnm yettim gari...

1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı kaynar su ile bulguru ıslat ve kapağını kapatıp 15-20 dakika kadar demlendir

domatesleri küp doğrayıp bi tabağa koy suyu biraz süzülsün, en son bunları dibe çöken suyunu almadan kısırın içine koyacaksın.

kısırın içine:

- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1-2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi
- yarım limonu bi bardağa sık onu yavaş yavaş damak tadına göre ilave edersin ben mesela kısırı biraz ekşi ve acılı seviyorum
- yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
- sumak
- nane
- tuz
- kırmızı pul biber
- maydonoz
- taze soğan (isteğe göre)
- istersen yeşillik de koyabilirsin ama servis yapacağın zaman koy yoksa pörsür

sıvıyağını ve limonu yavaş yavaş ilave et cnm buna dikkat et...

şöle başla, kısırın içine önce salçayı, sıvıyağ, limon ve nar ekşisinin bi kısmını koy onları iyice ovalayarak yedir bulgura, sonra baharatları ve tuzu ekle yine ovuştur, sonra tuz, limon ve sıvıyağ kontrolünü yap, damak zevkine göre eklemeye devam et, ama sıvıyağa dikkat et çok koyarsan vıcık vıcık olur tamammı, en sonda domates, taze soğan, maydonoz ve istersen yeşillikleri koy ve kaşıkla şöle bi çevir kısırın hazır, ama bi yarım saat kadar dinlendirip yemeni tavsiye ederim tadını çekmiş olur...

ayyy nalanım hızır gibi yetiştin valla iiki varsın olumunekankayizsmile

he bu arada istersen bulgur miktarını kendinize göre arttırırsın, su ve bulgur miktarı aynı olcek cnm, annamadığın yada anlatamadığım bi şi varmı?

canım bişey sorcam malzemeleri bulgura yağda kavurmadan mı yedirecem CADIARZU

benimde canım çekti:umursamaz:
akşam eve gidince kısır yapayım bari
benim bu 3. oluyor kısırı canımın çekişibilmiyorumkismile

biliomusun haftalardır canım çekio yapamadım. ama artık pes dedim rüyama kadar girdi çünkü cokacimcoook

evet eşimden biliyorum garibim her gün beşiktaşa geçiyo ve akşam gerisin geriye beşiktaştan buraya...

keşke cnm keşke...buluşmaya gidemeyecekmişin, keşke cuma yapılsaydı buluşma

ay çok özür dilerim kızlar begümcük istemişte onun için yazdım valla...

ince cnm şimdi hemen yazarım...

yok bee şekerim ben çok severimmm
marulun içine koyup yemesine bayılırım
yanına da çay süper oluyorcokacimcoook

biliomusun haftalardır canım çekio yapamadım. ama artık pes dedim rüyama kadar girdi çünkü cokacimcoook

bende dayanamıyorumm akşam kocişe msj atıyım alsın malzemeleri yapıcam belki bebişin canı çekiyodurrr

ben iki kez yaptım bu akşam 3. olacak ama çok severim kısırı
ben birde biber salçasından yaparım daha bi güzel oluyor

ayy bulgur piavı çok istiyor canımmmmmm
kısırıda öyle bi anlatıyosunuz ki onuda canım istemeye başladı .
hem kısır hem bulgur pilavı ne güsel olurrr -tatlicadiarzu-

evet cnm hepsi çiğden eklenecek, sadece bulguru suda bekletcen o kadar ama ağzı kapalı kapta olsun, unutma yağını ve limonunu yavaş yavaş ilave et damak tadına göre ayarla, sıvıyağı çok koyarsan cıvık olur ona göre, yarın haber ver nasıl olduğunu tamam mı...

Back
X