2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sağol nalan arkadaşım dikkat edicem biras daha ben ceviz fındık gibi çerezleri tüketemiyorum sanki midemde taş gibi kalıyorlar yiyince dışardan yemeği kesicem bende tost ekmeği alıp evde ekmek arası birşeyler hazırlıyacağım birde akşamları geç yemiycem gerekirse 7 de çıkacağım işden geç yememdende kaynaklanıyor biras mide sıkıntılarım :(

cnm bazı arkadaşlar bulantı için medpamid die bi hap kullandı dr.una bi sor istersen çok etkili bi ilaç...

medpamidi ben hamile kalmadan önce kullanıyordum canım.
hamile kalınca bıraktım.
sabah bulantılarım geçmişti ama bugün niye oldu anlamadım.
arada bulantım olunca yeşil erik yiyorum ya da limonlu soda içiyorum.

günaydn tatlm. bulantın varmış hala. en kısa zamanda geçer umarım.

canım ne zamandır sabah olmuyordu ama bugün oldu.
inşallah bir daha olmaz.

sağol canım merak ettiğin için, birtanesin Şeniz

herkese günaydın arkadaşlar,
uykusuz bir gece yolculuğundan sonra sağsalim evimdeyim.. çoook mutluyum, özlemişim.. kızkardeşim işe gitti erkek kardeşimin okulu cuma günü yaz tatiline girecekmiş o da gelecek süper olacak..

az sonra annemle kıyafet bakmaya gidicez dakka bir gol bir olacak ama çok kalmicam için değerlendirelim dedik, zaten yazdığım gibi gece uyumadım akşamüstü pilim iyice biter..

bu arada karnım baya çıkmaya başladı arkadaşlar :bbo: ama bişey hissetmiyorum daha..

oh ne güzel al cicilerini.
benime göbiş çıktı bende hissetmiyorum bişey.

Hamile kaldığım günden beri 2 defa kestirdim.

Benim annemde aynı şeyi söyledi bilimsel olarak ıspatlayamadığı için dinlemedim:umursamaz:

ya zaten adı ustunde hurafe işte benımkı salaklık :)
sen cmts gelıo muydun fınfık, gelıosan numaranı bana ozelden mesaj at buluscamız yerı ve saatı haber vercem telefonunuza

Melodi arkadaşım yazdığım gibi ceviz leblebi kuruyemiş atıştırmalık şeyler midemde taş gibi oturuyo rahatsız ediyor ceviz yemem gerekiyormuş ya
cezizi dözdüm ufaladım öyle yedim yemek gerekiyormuş çünkü çubek krekerde çok tuzlu geliyor midemi yakıyor ama iki gübü bir tabak meyva saatim var erik iyi geliyor bana yiyom hamileliğimin balşından beri

yaaa kahvaltımı yaptım işe gelmeden 7'de. şimdi yine acıktım normal dimi. saat 10 araöğün zamanım zaten. ama çok acıkıyorum yaa :ecrin_bebek:

normaldir cnm bende 2-3 saatte bir yiyiyorum, az ama sık yemeye başladım hamile kaldığımdan beri bide günde 3-5 litre arası su içiyorum, yani rejim yapsam anca bu kadar olur, eskiden 2 öğünle geçiştirirdim günü günde 1 bardak su yeterdi bana...

sağol canım merak ettiğin için, birtanesin Şeniz

herkese günaydın arkadaşlar,
uykusuz bir gece yolculuğundan sonra sağsalim evimdeyim.. çoook mutluyum, özlemişim.. kızkardeşim işe gitti erkek kardeşimin okulu cuma günü yaz tatiline girecekmiş o da gelecek süper olacak..

az sonra annemle kıyafet bakmaya gidicez dakka bir gol bir olacak ama çok kalmicam için değerlendirelim dedik, zaten yazdığım gibi gece uyumadım akşamüstü pilim iyice biter..

bu arada karnım baya çıkmaya başladı arkadaşlar :bbo: ama bişey hissetmiyorum daha..

hoşgeldin istanbula cnm, şansına hava kapalı bugün, neyse boşver buranın benzin kokan havası bile bi başka oluyo, sana annenle ii gezmeler cnm, bugün perşembe pazarı var talan edersiniz artık orayı, ooohhh benim içinde gez zeynepcim...

Sağol nalan arkadaşım dikkat edicem biras daha ben ceviz fındık gibi çerezleri tüketemiyorum sanki midemde taş gibi kalıyorlar yiyince dışardan yemeği kesicem bende tost ekmeği alıp evde ekmek arası birşeyler hazırlıyacağım birde akşamları geç yemiycem gerekirse 7 de çıkacağım işden geç yememdende kaynaklanıyor biras mide sıkıntılarım :(

haklısın geç yemeninde çok etkisi var ama dediğim gibi cnm yemekten sonra en az 1 saat otur sakın uzanma, bide akşam hafif ye mideni dinlendir biraz sonra düzelir zaten, gaviscon şurubu da dr.una mutlaka sor, çok faydasını görcen...

nalan bana numaranı atmadın mesajla cmts gunku ayarlamayı yapınca mesaj atcam sıze telden

hemen atim cnm, neresi olcek karar verdinmi?

YAY BEBEKLERı

Yay bebeği çok rahattır ve kendi bildiğini okur. Erken yürür. Keşfetmeyi çok sevdiğinden sürekli hareket halindedir. Bağımsız ve özgür ruhludur. Ona rahat rahat dolaşabileceği alanlar yaratmalısınız. Sınırlandırılmış alanlar bu bebek için felaket sayılır. Halka açık alanlarda bir gözünüz onun üstünde olmalıdır çünkü her an bir yerlere keşfe çıkıp kayıplara karışabilir. Yeni bir arkadaş olsun ya da yeni bir oyuncak, yay bebeği keşfetmeyi çok sever.
Ayrıca, arkadaş edinmeyi iyi bilir. Pek çok arkadaşı vardır ve olacaktır. ıster evde olsun ister dışarıdaki dünyada, yay bebeği bir grubun parçası olmaya bayılır. Aslında onun görmek istediği bu dünyadır ve bu yüzden daha fazlasını görmek için keşfe çıkmakta tereddüt etmez. Tren, uçak ya da gemi faketmez, bu bebekler diğer bebeklere oranla yolculuk yapmaya daha yatkındır.

yaaa kahvaltımı yaptım işe gelmeden 7'de. şimdi yine acıktım normal dimi. saat 10 araöğün zamanım zaten. ama çok acıkıyorum yaa :ecrin_bebek:

normal bence bende çok sık acıkıyorum. dr zaten sık sık ve az az ye dedi. sık yeme kısmı bende tamam da az yeme kısmı için aynı şeyi diyemiycem bazen abartabiliyorumcokacimcoook

günaydın güzell anneler ve bebişleriiiiiiii

saç kestirme konusu batıl kızlar ilk duyduğumda şaşırmıştım. Bi arkadaşım dinen araştırmıştı dinimize göre kestirilmesi uygun

Melodi arkadaşım yazdığım gibi ceviz leblebi kuruyemiş atıştırmalık şeyler midemde taş gibi oturuyo rahatsız ediyor ceviz yemem gerekiyormuş ya
cezizi dözdüm ufaladım öyle yedim yemek gerekiyormuş çünkü çubek krekerde çok tuzlu geliyor midemi yakıyor ama iki gübü bir tabak meyva saatim var erik iyi geliyor bana yiyom hamileliğimin balşından beri

cevizi bende yiyemiyorum. çok yağlı geliyor.
bir formül bulamadım kendime.
doktor günde 3 ceviz verdi, ben hala yicem.

Değerli Kardeşimiz;

Gerek hamile iken, gerek sair zamanlarda hanımların saçını kesmelerine iki açıdan bakmak gerekir. Birincisi: Saç kadının süsü ve zinetidir. Bir yerde kadını erkekten ayıran en önemli bir özelliğidir. Bundan dolayı hiçbir meşru sebep yokken ve mazeret bulunmazken kadının saçını kesmesine müsaade edilmez. Ancak bakımında ve kurutulmasında birtakım zorluklarla karşılaşırsa kısaltmasında bir mahzur olmamalıdır. Hamile ve lohusa olan bir hanım için bu gerekçe makul ve yerindedir. Demek ki, hamile bir hanım isterse saçını kısaltabiliyor. Bunun sünnette bir delilinin varlığına gelince; Kenzü’l-Ummal’da şu meâlde bir hadis-i şerif kaydedilmektedir:
“Ezvac-ı tâhirat, Peygamberimizin hanımları kulak yumuşağını geçmeyecek miktarda saçlarını kısaltırlardı.”1

Burada gözden uzak tutulmaması gereken önemli diğer bir nokta da, kadının saçını keserken erkeğe benzeme gibi bir niyetinin bulunmaması lâzımdır veya saçını erkek tıraşı gibi yapmamalıdır. Çünkü hadis-i şerifte Peygamber Efendimiz, “Allah, kadınlardan erkeğe benzemeye özenenleri ılâhi rahmetten uzak kılsın” buyurmaktadır.2 3

ceviz, balık, ıspanak ve semiz otu omega 3 olarak tüketilmesi gerekiyor
hamileliğin 4. ve özellikle 5. ayında mutlaka tüketilmeliler. 5. ayda bebeğin beyin gelişimi çok hızlı oluyormuş

günaydınnn kızlarr geçmişi okuyodumm ama oku oku bitme tosti :( Rabbim neyler neylerse güzel eyler cok üzüldümm zaten hiç ii değilim dün cok ağladım bebeğim üzülmemiştir işallah

normaldir cnm bende 2-3 saatte bir yiyiyorum, az ama sık yemeye başladım hamile kaldığımdan beri bide günde 3-5 litre arası su içiyorum, yani rejim yapsam anca bu kadar olur, eskiden 2 öğünle geçiştirirdim günü günde 1 bardak su yeterdi bana...

suyu çok zor içiyorum bende zorluyorum hergün 2 litre içebilmek için kendimi. sen valla ii içiyormuşşun gene canım

bijoux gözün aydın canım olumunekankayizsmile ohhh ne güzel istanbuldasın gez dolaş. cicilerini al resmini koyarsın göbük şova ordan bakarız bizde.

bu arada benim karnım daha şişti. indi şimdi. hafif bir çıkıntı var sadece eyvahedigeldismile gaz sıkıntımın bitmiş olmasıyla alakalı olabilirmi kızlar

Back
X