• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bafocum
listede adım yazıo aama
eksik bilgiler var
bebeşimiz kalbi atıo
bide 49 kilo ile hamile kaldım canım

günaydın milleet ne kadar sessiz topic uyuyomusunuz hepiniz ohaoldumsmile

ben çokkkk çokk kötüyüm. bademciklerim şiş. öksürmekten o kadar ağrıyor ki artık karnım falan senağlama
doktorumu aradım. anlattım durumumu kbb'ye git dedi direk. hiçbişey söylemedi :dilcikar:
ki doktor bakmadı yardımcısıyla konuştum :mymeka:

GÜNAYDINNNNNNN
canım hamileliğimin başında (6-7 hftalıkken) bende öyle bi gribe kapılmıştımki dedim yandım kesnlikle geçmiyecek ciğerlerimden geliyordu öksürük öksürürken iki büklüm oluyordum vallah...Doktorum ilaç kullanmak yok dedi bol sıvı gıda al ve bol istirahat et dedi inanırmısın o ıhlamuru elimden bırakmadım devamlı su gibi içtim içim dışım ıhlamur olmuştu ama şükürler olsunki çok iyi geldi 1 haftaya kalmadı geçti bide c vitamini tatlım kivi portakal ne bulursan ye geçmişolsunnn inş en kısa zamanda iyileşirsin

canim aynisi bendede oluyor aksamlar karnim okadar büyüyorki gören 5aylik diyor ama sabahlari benimde iniyorsempatiksalakcinni

evet kızlar yaaa akşamları ne güsel şiş sabah yatakta uyanır uyanmaz elim göbişime gidiyor bomboş ilk başlarda düşünüyordum bişeymi oldu acaba diye ama akşamkiler gazmış onu sonradan farkettim yerimseniben

dün doktora gittim kızlar bebeğim artık şekillenmiş kolunu ayağını oynatıyordu.çok şirindi.doktorum kalbini dinledi çok iyi atıyor dedi.bebek gayet iyi anormallik gözükmüyor dedi.rahim temiz kanama alanları yok dedi.her şey iyiymiş.1 mayıs ikili için gideceğim.sadece 9 aylık oğlumdan için çok kaldırma karnına tekme vurmamasına özen göster dedi.

günaydın milleet ne kadar sessiz topic uyuyomusunuz hepiniz ohaoldumsmile

ben çokkkk çokk kötüyüm. bademciklerim şiş. öksürmekten o kadar ağrıyor ki artık karnım falan senağlama
doktorumu aradım. anlattım durumumu kbb'ye git dedi direk. hiçbişey söylemedi :dilcikar:
ki doktor bakmadı yardımcısıyla konuştum :mymeka:
çok geçmiş olsun canım.bencede bi uzmana görün.sıcak bi şeyler iç boğazın yumuşasın

dün doktora gittim kızlar bebeğim artık şekillenmiş kolunu ayağını oynatıyordu.çok şirindi.doktorum kalbini dinledi çok iyi atıyor dedi.bebek gayet iyi anormallik gözükmüyor dedi.rahim temiz kanama alanları yok dedi.her şey iyiymiş.1 mayıs ikili için gideceğim.sadece 9 aylık oğlumdan için çok kaldırma karnına tekme vurmamasına özen göster dedi.

Gözünaydın canımmm ne kadar güzel dimi yaaa şimdi için rahattır darısı bizlerin başına inşş:1hug:

günaydın güzel anneler..
helin çok sevindim cnm darışı başımıza inş.
toplantı başlıycak birazdan umarım bittikten sonra gelebilirim..
midem de bulanıyor :( nasıl olucak bilmiyorum...

helincim gözün aydin canim sen kac haftaliksin ticker yapsaydin daha iyi olurdu

Arkadaşlar Turkcell hattı olanlara bi bilglendirme vereyim banada arkadaşım önerdi dün yaptım ücretsiz cebime bilgiler geliyor çok güsel
Kızlar bilginiz olsun yararlanmak isteyenler denesin....

''Turkcellden anne adaylarına UCRETSıZ bebeğimi beklerken paketi! Anadolu sağlık merkezi uzmanlığında size özel tüm bilgiler cebinizde ! HAMıLE yazıp 7365 e gönderin''

günaydın güzel anneler..

Günaydın canım kahvaltı yaptın dimi tuzlu bişeyler at ağzına da öyle git toplantıya bari

GÜNAYDINNNNNNN
canım hamileliğimin başında (6-7 hftalıkken) bende öyle bi gribe kapılmıştımki dedim yandım kesnlikle geçmiyecek ciğerlerimden geliyordu öksürük öksürürken iki büklüm oluyordum vallah...Doktorum ilaç kullanmak yok dedi bol sıvı gıda al ve bol istirahat et dedi inanırmısın o ıhlamuru elimden bırakmadım devamlı su gibi içtim içim dışım ıhlamur olmuştu ama şükürler olsunki çok iyi geldi 1 haftaya kalmadı geçti bide c vitamini tatlım kivi portakal ne bulursan ye geçmişolsunnn inş en kısa zamanda iyileşirsin

evet kızlar yaaa akşamları ne güsel şiş sabah yatakta uyanır uyanmaz elim göbişime gidiyor bomboş ilk başlarda düşünüyordum bişeymi oldu acaba diye ama akşamkiler gazmış onu sonradan farkettim yerimseniben

sağolasın canım yaaa. peki bu ıhlamur hamilelikte içiliomu. bi tehlikesi yok mu yani. ben hiç bitki çayı içmiyorum da artık

bende seni sorduydum. sevindim canım ne güzel gördün hareketlerini de. bi gelmedi 30 nisan bayilajayim kafamçokkarıştı artık görmek istiom bende bebemi

çok geçmiş olsun canım.bencede bi uzmana görün.sıcak bi şeyler iç boğazın yumuşasın

sağolasın helincim. ahhh evde yatabilsem sıcacık. çok kırgın bedenim. burda oturmak istemiorum hiç

günaydın güzel anneler..

hadi kolay gelsin tatlı sana

arkadaşlar eksiklikler olmuş olabilir. mesaj atarsanız düzeltirim. Uzun süre güncellemeyen arkadaşları listeden silmek durumundayız. bilginize... sevgiler

Lilypie - Pregnancy ticker details
1-siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..[/QUOTE]

sağolsun birisi düzeltti.

son durum budur arkadaşlar...:CüvCüv:[/QUOTE]

2 dene leydi var burdaa sempatiksalakcinni

kısçeler günaydın :CüvCüv:

gelemedim 5 gundur
işyerınde çok yoruldum doktorum rapor verdi 10 gün istirahat :delphin:
kafa dinliyom dünya varmış ya delikafadulden

Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler

Bitki Olası etkisi
Aloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır
Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.
Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.
Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır.
Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.
Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir.
Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir.
Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

Hamilelikte aşırı miktarlarda kullanılması zararlı olabilecek bitkiler.

Bitki Olası etkisi
Akçaağaç (Rhamnus frangula) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Melekotu (Angelica archangelica) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Anason ve anason tohumu yağı (Pimpinella anisum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır, düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir ancak yağı kullanılmamalıdır.
Kimyon (Carum carvi) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Akdiken kabuğu (Rhamnus purshiana) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Kereviz tohumu ve yağı (Apium graveolens) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Papatya yağı Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak papatya çayı içilebilir.
Tarçın (Cinnamomum zeylanicum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çuha Çiçeği(Primula veris) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Rezene ve rezene yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Çemenotu (Trigonella foenum-graecum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarımsak(Allium sativa) Yüksek miktarlarda tüketilmesi mşde yanmasına neden olabileceği gibi emzirme döneminde süte kendine özgü kokusunu verebilir.
Yasemin yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır.
Kore Ginsengi (Panax ginseng) Yüksek dozlarda alınması kız bebekte erkeklik hormonlarının yükselmesine neden olabilir.
Lavanta (Lavendula argustifolia) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Meyankökü (Glycyrrhiza glabra) Yüksek dozlarda kan basıncını arttırabilir.
Yaban kerevizi (Levisticum officinale) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Mercanköşk, keklik otu (Origanum vulgare) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sarısakız, mür (Commiphora molmol) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Maydonoz (Petroselinum crispum) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı ve fetusu irrite edici etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Nane yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak kuru nane ya da nane yaprağı yemeklerde kullanılabilir. nane yağı ise kullanılmamalıdır.
Ahududu yaprağı ve çayı (Rubus idaeus) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır. Doğumu kolaylaştırmak için kullanılabilir.
Ravent kökü(Rheum palmatum) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Biberiye ve biberiye yağı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Safran (Crocus sativa) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Adaçayı Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.
Sinameki (Senna alexandrina) Çok kuvvetli bir müshildir ve bu nedenle yüksek dozlarda uzun süre kullanılmamalıdır.
Siyah çay(Camellia sinensis) Fazla miktarda alınması çarpıntıya neden olabilir.
Kekik yağı (Thymus vulgaris) Rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi olabilir ancak kuru kekik yemeklerde kullanılabilir.
Mine çiçeği (Verbene officinalis) Yüksek dozlarda rahim kasılmalarını uyarıcı etkisi vardır ancak düşük dozlarda ve yemeklerde kullanılabilir.

arkadaşlar eksiklikler olmuş olabilir. mesaj atarsanız düzeltirim. Uzun süre güncellemeyen arkadaşları listeden silmek durumundayız. bilginize... sevgiler

Lilypie - Pregnancy ticker details
1-siteye giriş yapın..
2-karşınıza çıkan sayfada, sol taraftan bir arka plan beğenin,sağ taraftaki şemaya next deyin..
3-yine sol taraftan bir resim seçin ve next leyin..
4-sol tarafta bulunan Event date bölümüne beklenen doğum tarihinizi..
5-hemen altındaki Optional settings bölümüne de son adet tarihinizi yazın
6-yine altındaki Optional text to display above the ticker: bölümüne eklemek istediğiniz yazıyı türkçe karakter kullanmadan yazın.. next leyin
7-çıkan sayfada hazır olan resmin altında yazan For Websites:in karşısındaki Image URL ye basın.
8-alt tarafta Code snippet: Image URL bölümünde bunun gibi; http://lbdf.lilypie.com/sWrIp2.png bi link çıkıyor kopyalayın
9-kendi profilinize gelip-hakkımda bölümüne girin.. çizelge satırındaki kaleme basarak kopyaladığınız linki yapıştırın..

sağolsun birisi düzeltti.

son durum budur arkadaşlar...:CüvCüv:[/QUOTE]

2 dene leydi var burdaa sempatiksalakcinni[/QUOTE]

hehe ne güzel seni kopyalamışlar işte canım -tatlicadiarzu-
kısçeler günaydın :CüvCüv:

gelemedim 5 gundur
işyerınde çok yoruldum doktorum rapor verdi 10 gün istirahat :delphin:
kafa dinliyom dünya varmış ya delikafadulden

öncelikle geçmiş olsun. bi yandan ohhhh keyfini çıkar. diğer yandan bende ölüommm -tatlicadiarzu- çok hastaım gitsem kesin rapor alırım. ama iştenm çıkarırlar bu sefer eyvahedigeldismile

Hamilelikte kullanılması sakıncalı olan bitkiler

Bitki Olası etkisi
Aloe Vera Yaprakları müshil etkisi gösterdiğinden ağızdan alınmamalıdır
Sarı çiğdem, Cohosh, (Colichicum autumnale) Yüksek dozlarda alındığında hücre bölünmesini etkileyerek doğum defektlerine neden olabilir.
Fesleğen (reyhan) yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kanotu (Sanguinaria canadensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Kusmaya neden olabilir.
Aslan kulağı (Caulophyllum thalictroides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Karanfil yağı Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Eşekkulağı, karakafes (Symphytum officinale) Bebek için toksik maddler içerdiğinden kullanılmamalıdır.
Pamuk kökü (Gossypium herbaceum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Dong quai (Angelica polymorpha var. sinensis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Koyungözü (Tanacetum parthenium) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Kırlangıç otu (Chelidonium majus) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir..
Ardıç ve ardıç yağı (Juniperus communis) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Ökseotu (Viscum album) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. İçerdiği toksik maddeler plasentadan bebeğe geçebilir.
Yarpuz (Hedeoma pulegioides) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kınakına (Cinchona officinalis) Geçmişte sıtma tedavisinde kullanılan bu bitki körlük ve komaya neden olabilir.
Yalancı Ginseng (Panax notoginseng) Doğum anomalilerine neden olabilir.
Sedefotu (Ruta graveolens) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.
Kafuriye (Artemisia abrotanum) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Adasoğanı (Urginea maritima) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Solucan otu(Tanacetum vulgare) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir. Doğum anomalilerine neden olabilir.
Yabani yer elması (Diascorea villosa) Uterus uyarıcıdır. Rahim kasılmalarını başlatabilir.

ımmm sağol canım. ıhlamur içeim bi bardak ozaman :1hug:

hehe ne güzel seni kopyalamışlar işte canım -tatlicadiarzu-

öncelikle geçmiş olsun. bi yandan ohhhh keyfini çıkar. diğer yandan bende ölüommm -tatlicadiarzu- çok hastaım gitsem kesin rapor alırım. ama iştenm çıkarırlar bu sefer eyvahedigeldismile

ımmm sağol canım. ıhlamur içeim bi bardak ozaman :1hug:

niye işten çıkarsınlar nan :mymeka:
hamilesin hastasın alla alla ya :1closedeyes:

ımmm sağol canım. ıhlamur içeim bi bardak ozaman :1hug:[/QUOTE]

DAha fazla da içebilirisn canım bak yararlarına ben içmiyorum bitki çayı ama ıhlamur yararlı

Ihlamurun Faydaları: Sinirleri yatıştırır ve rahatlatır. Kan dolaşımını düzenlemeye yardımcı olur. Uykusuzluğa ve iç sıkıntısına iyi gelir. Aybaşı ağrılarını hafifleterek daha kolay geçmesini sağlar. Sindirime yardımcı olur. İdrar söktürücüdür. Bağırsak ve böbrekleri temizler. Böbrek taşlarını ve kumlarını dökmeye yardımcı olur. Kansızlığı giderir. Saç dökülmesini azaltır. Vücudu terleterek vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar. Soğuk algınlığı ve gribe iyi gelir. Göğsü yumuşatır, bronşları açar ve balgamı söker. Romatizmaya ve gut hastalığına iyi gelir. Burkulma ağrılarını hafifletir

Back
X