yaaa canım çokkk istiyor inşallah bilen vardır. netten tariflere bakıorum bi sürü deişik tarif. emin olamadım. siz verince daha kolay oluooo. aksilik nalanda yok
geldim cnm yettim gari...
1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı kaynar su ile bulguru ıslat ve kapağını kapatıp 15-20 dakika kadar demlendir
domatesleri küp doğrayıp bi tabağa koy suyu biraz süzülsün, en son bunları dibe çöken suyunu almadan kısırın içine koyacaksın.
kısırın içine:
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1-2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi
- yarım limonu bi bardağa sık onu yavaş yavaş damak tadına göre ilave edersin ben mesela kısırı biraz ekşi ve acılı seviyorum
- yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
- sumak
- nane
- tuz
- kırmızı pul biber
- maydonoz
- taze soğan (isteğe göre)
- istersen yeşillik de koyabilirsin ama servis yapacağın zaman koy yoksa pörsür
sıvıyağını ve limonu yavaş yavaş ilave et cnm buna dikkat et...
şöle başla, kısırın içine önce salçayı, sıvıyağ, limon ve nar ekşisinin bi kısmını koy onları iyice ovalayarak yedir bulgura, sonra baharatları ve tuzu ekle yine ovuştur, sonra tuz, limon ve sıvıyağ kontrolünü yap, damak zevkine göre eklemeye devam et, ama sıvıyağa dikkat et çok koyarsan vıcık vıcık olur tamammı, en sonda domates, taze soğan, maydonoz ve istersen yeşillikleri koy ve kaşıkla şöle bi çevir kısırın hazır, ama bi yarım saat kadar dinlendirip yemeni tavsiye ederim tadını çekmiş olur...