2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhabaaa bayanssulusmile
lady cim senınde oğlun olcamış gözün aydın.:nazar: bende çok merak ediyorum kız mı erkekmi diyee . 2 hafta sonra gidicem doktoraa . günler geçmiyooorr.
benim yüzümde sivilce çıktı çook sabah kalktım dudağımdada bişey çıkmış uçukmu sivilcemi neyse acıyoor ..
acaba böyle sivilce çıkınca kızmı erkekmı oluyor bılıyomusunuzz... bilmiyorumkismile

ohh ne güsel buluşçakmışsınızz kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
istanbulda olsaydım bende gelirdim . bende böyle buluşmalara katılmak istiyorum ama eskişehirde böyle buluşma yok :umursamaz::1ninca:

yarencim ucuk konusunda gerçekten bir bilgim yok..öyle cinsiyeti etkiliyormuymuş
ama bir bildigim var kız bebek annesinden güzelligini alirmiş erkekde güzellik katarmiş sende sivilce ve ucuk çıktıgına göre acaba kızmı

buluşma haberlerinizi bekliyorum kızlar ben katılmayı inann çok isterdim sizlerle tanışıp karşılıklı oturup sohbetetmeyi ama malessef gelemem bebişim var biliyosunuz..artikin sizden alirim haberleri

esincim tamam olur sen tarif yaz. ben kafama göre uyarlıyorumda nasıl yapıcamı öğrendikten sonra

yaaa canım çokkk istiyor inşallah bilen vardır. netten tariflere bakıorum bi sürü deişik tarif. emin olamadım. siz verince daha kolay oluooo. aksilik nalanda yok :(

geldim cnm yettim gari...

1 su bardağı köftelik ince bulgur
1 su bardağı kaynar su ile bulguru ıslat ve kapağını kapatıp 15-20 dakika kadar demlendir

domatesleri küp doğrayıp bi tabağa koy suyu biraz süzülsün, en son bunları dibe çöken suyunu almadan kısırın içine koyacaksın.

kısırın içine:

- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1-2 çorba kaşığı kadar nar ekşisi
- yarım limonu bi bardağa sık onu yavaş yavaş damak tadına göre ilave edersin ben mesela kısırı biraz ekşi ve acılı seviyorum
- yarım çay bardağı kadar sıvıyağ
- sumak
- nane
- tuz
- kırmızı pul biber
- maydonoz
- taze soğan (isteğe göre)
- istersen yeşillik de koyabilirsin ama servis yapacağın zaman koy yoksa pörsür

sıvıyağını ve limonu yavaş yavaş ilave et cnm buna dikkat et...

şöle başla, kısırın içine önce salçayı, sıvıyağ, limon ve nar ekşisinin bi kısmını koy onları iyice ovalayarak yedir bulgura, sonra baharatları ve tuzu ekle yine ovuştur, sonra tuz, limon ve sıvıyağ kontrolünü yap, damak zevkine göre eklemeye devam et, ama sıvıyağa dikkat et çok koyarsan vıcık vıcık olur tamammı, en sonda domates, taze soğan, maydonoz ve istersen yeşillikleri koy ve kaşıkla şöle bi çevir kısırın hazır, ama bi yarım saat kadar dinlendirip yemeni tavsiye ederim tadını çekmiş olur...

Son düzenleme:
nalan nerlerdesinnn cmts bulusuoruz bıjoux gelıomus ıstanbula o gelmısken bulusalım bı dedık gelcek mısın gelcek mısın

bu ctesi mi :1shok:
nan niye sölemin :umursamaz:
nalan bugün gezicekti geç gelir prop

kızlarrrrr bana iş çıkışı yapabileceğim kolay pratik ama çokkkk tatlı bi kısır tarifi verirmisiniz lütfennnnnnnnnnnnn cokacimcoook

ay ben bi kere yaptım ama yanlış olmasın tarıfı de unuttum kafamçokkarıştı
neden cuma buluşmuyoruz sezende gelirdi...
olmaz cuma çalışan var laelaelaelaelae
merhabaaa bayanssulusmile
lady cim senınde oğlun olcamış gözün aydın.:nazar: bende çok merak ediyorum kız mı erkekmi diyee . 2 hafta sonra gidicem doktoraa . günler geçmiyooorr.
benim yüzümde sivilce çıktı çook sabah kalktım dudağımdada bişey çıkmış uçukmu sivilcemi neyse acıyoor ..
acaba böyle sivilce çıkınca kızmı erkekmı oluyor bılıyomusunuzz... bilmiyorumkismile

sağol canımm ama yanılmıyorsa doktor tabi
sen 83 doğumlu musun kız olucak galiba aklinialirimsmile

ohh ne güsel buluşçakmışsınızz kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2
istanbulda olsaydım bende gelirdim . bende böyle buluşmalara katılmak istiyorum ama eskişehirde böyle buluşma yok :umursamaz::1ninca:

eskişehiri çok severim yılda ila 1 kere gelmişimdir
bu sene inşallah gideceğim gezmeye
görüşürüz :jeyyar:

yarencim ucuk konusunda gerçekten bir bilgim yok..öyle cinsiyeti etkiliyormuymuş
ama bir bildigim var kız bebek annesinden güzelligini alirmiş erkekde güzellik katarmiş sende sivilce ve ucuk çıktıgına göre acaba kızmı

işte onu bılemedım bende .çikinleşince kızmı erkekmiydi diye .
eğer kızım olursa doğru demekki buu.. benım gönlümden geçende kız zaten. eşim oğlum diye seviyor ama . sağlıklı olsunda kzı erkek farketmezde . merakdan çatlıyorummm.
senın cınsıyetı bellimi cnm .

he bu arada istersen bulgur miktarını kendinize göre arttırırsın, su ve bulgur miktarı aynı olcek cnm, annamadığın yada anlatamadığım bi şi varmı?

Merhaba kasim annelerii..
bazen takip edip sizin tecrübelerinizden faydalaniyorumm:))
cogunuz 2 li testlerinizi sorunsuz atlatmissiniz,hepinizin gözü aydin..
cinsiyeti belli olan bebisler icinde ayrica tebrikler kizlar..
Hersey gönlünüzce olsunnn,sevgilerr a.s.

begümcüm bende yarım paket bulgurdan biraz az bulgur(hep göz kararı yaparımda)sonra üzerini geçene kadar su artik ıslatma işlemini bilirsin..yeşil sogan maydonoz kıvırcık bunların hepsini dogruyorum küçük küçük..ardindan salça yağ ve tuzu ıslanmış bulgura bir güzel ekliyorum iyice karıştıryorum ardindan biraz ılımasını bekliyorum ılındıktan sonra malzemeleri atıyrum..bolö limon sıkıyorum
afiyet olsun...
bu arada benim kısırım çook meşhurdur kayınvalime hep bana yaptırır mevlülerde falan..aha şimdi can,im çekt,i valla

Merhaba kasim annelerii..
bazen takip edip sizin tecrübelerinizden faydalaniyorumm:))
cogunuz 2 li testlerinizi sorunsuz atlatmissiniz,hepinizin gözü aydin..
cinsiyeti belli olan bebisler icinde ayrica tebrikler kizlar..
Hersey gönlünüzce olsunnn,sevgilerr a.s.

çok saol ii dileklerin için, seninde her şey gönlünce olsun cnm...ben 2li testi maalesef sorunsuz atlatamadım amniyo zamanımı bekliyorum, inşallah ii haberlerle gelicem...

işte onu bılemedım bende .çikinleşince kızmı erkekmiydi diye .
eğer kızım olursa doğru demekki buu.. benım gönlümden geçende kız zaten. eşim oğlum diye seviyor ama . sağlıklı olsunda kzı erkek farketmezde . merakdan çatlıyorummm.
senın cınsıyetı bellimi cnm .

kız oluyor canim anne çirkinleşince..bakalım seninki ne gelecek:)hayırlı gelsinde

çok saol ii dileklerin için, seninde her şey gönlünce olsun cnm...ben 2li testi maalesef sorunsuz atlatamadım amniyo zamanımı bekliyorum, inşallah ii haberlerle gelicem...

ay canim inşallah hayırlı haberlerle gelirsin..zaten doktorlar yaparken yüzde yüz dogruluk payı var demiyorlar..ondan içini rahat tut canim seninkide lady gibi olmasin yanlişlikla karışmış falan..umarim öyledir...bu arada bebegin ense kalınlıgı neydi canim

Back
X