2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydınnn
kızım çok ağladı yıne, dün akşam hastaneye götürdük.
gazdan dedıler. poposuna boru gıbı bısey takıp ne varsa çıkardılar.çok rahatladı ama guzum öyle bekledi.sakınleşsın dıe şurup verdıler. bi güzel uyudu.
idrar tahlılı yapılcaktı. poşet taktık çişini yapsın diye 2 saatten fazla hastanede bekledık. ama tık yok.
umrunda değil uyudu habıre. bızde eve geldik . evde yapınca götürcez ...

bız daha hıc ev gezmesıne gıtmedık yaaa. bebem 2 aylık oldu heç gıtmedık heçç..

Nalancım ben dogal bı yontem onerıceksın zannetmıstım sen ıkı cesıt ılac verıomuşsun, ben sab ı bıle bıraktım yıne, 5 gun kullanıp 3 gun ara verıyorum, ılactansa çayı tercıh ederım ama gece cayını kusuyo bızımkı rezeneyı ıcıyo da o da bı ıse yaramıo bence. aman az kaldı 2-3 hafta snr bıtıo gaz sıkıntımız ha gayret

Oy kıyamam, bize gelin tatlım, çocuklar birlikte gaz çıkartırlar bizde sohbet ederiz nolcek...:52:

Evet bu arada iki ilaç kullanıyorum hatta fitilide sayarsak üç oluyo ama yavrum artık deliksiz ve rahat uyuyo, zaten ilaçları dr. yazdı biz kendi kafamıza göre almadık, miktarlar da dr.un yazdıkları gibi...ama ilaç vermek istememeni anlıyorum, herkesin tercihi farklı işte...

Şöle sölim, sab neo baby kadar etkili değil, pırtlatıyo ama kaka yaptırmakta o kadar etkili değil, neo baby hem pırtlatıyo hem kaka yaptırıyo ama ben günde 2 ya da 3 kere verirsem kuzum ishal olur diye korktum onun için sabah sab ı akşam 6 gibide neo baby i veriyorum, saat 9-10 kadar kakasını yapıyo bizimki, bolca pırtlıyo da ve gece deliksiz 4-6 saat arası uyuyo ve güne çok mutlu başlıyo, gülücükler saçıyo etrafa kuzum benim... :nazar::nazar::nazar:

günaydınnn
gazdan dedıler. poposuna boru gıbı bısey takıp ne varsa çıkardılar.çok rahatladı ama guzum öyle bekledi.sakınleşsın dıe şurup verdıler. bi güzel uyudu.
idrar tahlılı yapılcaktı. poşet taktık çişini yapsın diye 2 saatten fazla hastanede bekledık. ama tık yok.

çok geçmiş olsun.. gazın bebeklerde oluşmasında en büyük sebep hareketsiz olmalarıymış yani yürüme vs olmadığı için. bizim yediklerimizinde etkisi var tabi ama başka seylerde var mesela bizim ayaklarımız üşüse bebeğe gaz, soğuk içsek gaz. hangibirinden koruyacağız anlamadım.. seninki gazdan sonra rahatladıysa baska problemi yoktur sıkma canını..

Oy kıyamam, bize gelin tatlım, çocuklar birlikte gaz çıkartırlar bizde sohbet ederiz nolcek...:52:

Evet bu arada iki ilaç kullanıyorum hatta fitilide sayarsak üç oluyo ama yavrum artık deliksiz ve rahat uyuyo, zaten ilaçları dr. yazdı biz kendi kafamıza göre almadık, miktarlar da dr.un yazdıkları gibi...ama ilaç vermek istememeni anlıyorum, herkesin tercihi farklı işte...

Şöle sölim, sab neo baby kadar etkili değil, pırtlatıyo ama kaka yaptırmakta o kadar etkili değil, neo baby hem pırtlatıyo hem kaka yaptırıyo ama ben günde 2 ya da 3 kere verirsem kuzum ishal olur diye korktum onun için sabah sab ı akşam 6 gibide neo baby i veriyorum, saat 9-10 kadar kakasını yapıyo bizimki, bolca pırtlıyo da ve gece deliksiz 4-6 saat arası uyuyo ve güne çok mutlu başlıyo, gülücükler saçıyo etrafa kuzum benim... :nazar::nazar::nazar:

of nalan kocam getırse valla gelırım evın cok uzak :((
:nazar::nazar:maşallah duruya uyusun tabi güzel güzel. bizim kaka problemimiz yok zaten günde 1 ya da 2 defa yapıyo mutlaka. gaz konusunda da dedıgım gıbı bızım doktor hıc ılac yazmadı sab ı kendım aldım verıorum doktora kalsa heç vermeyecek. ama cok da ıstemıorum vermeyı ıste boyle aralıklı aralıklı verıorum. ama sızde ıse yarayan bızde yaramayabılıo, zaten erkekler daha gazlı olur dıolar bılmıom n kdr dogru :(

günaydınnn

e lavman yapmışlar işte mis gibi rahatlamıştır çocukcağız:nazar:

çok geçmiş olsun.. gazın bebeklerde oluşmasında en büyük sebep hareketsiz olmalarıymış yani yürüme vs olmadığı için. bizim yediklerimizinde etkisi var tabi ama başka seylerde var mesela bizim ayaklarımız üşüse bebeğe gaz, soğuk içsek gaz. hangibirinden koruyacağız anlamadım.. seninki gazdan sonra rahatladıysa baska problemi yoktur sıkma canını..

kendim dikkat ediyorum yediklerime falan. evımız çok sıcak oluyor üşütmüyorumda. ayağımda çorap eksik olmaz zaten. eşimde 2 tane giy diyor :))
bi şekilde oluyor işte ne kadar korusakta. gaz problemımız yok die sevınıyordum bide. alttan üstten bi güsel çıkarıyor ama :((

kızlar sizin bebekler kaç saatte bir acıkıyo? biz doktorun onerısıyle 3 saatten once beslememeye calısıoruz artık haftasonu kırk takla attık bıkac kez dayandı 3 saat ama ıkıncı saatın sonunda ellerını yemeye baslıyo obur cocuk zar zor dayanıo yanı. gece ısrar etmıyorum 1.5-2 saatte bır emıyo gece :S 3 saatı beklıcek olsam 1 saat aglar zaten uykusu cok az bı daha da tobe uyumaz sonra :14: napcaz bılmıorum ya gıdısının altı fln hep pişik olmuş şişko cocuk ya...

Ben gündüz ne zaman isterse o zaman emziriyorum, genelde 1.5 - 3 saat arası oluyo emzirme aralığı, ama gece uzun uyuduğu zaman dokunmuyorum ne zaman kalkarsa o zaman emziriyorum, dr. um uyursa uyandırma bırak uyusun uyku çok önemli dedi, 6-7 saate kadar yolu var dedi...

ya ben ya babası kucaklıyoruz kız :) aman o kadar mikrop alsın nalancım alışsın. yoksa zırt pırt hasta olur :S ilaçların dibine vurmak istemiyorum.. fileyi sevmiyorum ben yüzsün suyun içinde. zaten son zamanlarda yastıklı bi alt açması var onu kullanıyorum hep. onu banyoya ayırmıştım ama hijyen meselesi aklıma gelmemişti :)

dün mevlütte bi ebe teyze vardı. hatta benim sağlık ocağımda çalışıyomuş. neyse ona sordum şu aşı işini. aşıya gitmeden önce sakın ilaç vermeyin etkisini azaltır dedi :S

bi de en son hangi mememizi emdiyse bir sonraki emzirmede ilk onu vercekmişiz ki memede kalan yağlı besleyici sütü alsın..

Meme olayını biliyordum hep öle yapıyorum zati...bende şurubu aldım onu vercektim giderken vermim mi şimdi?

ya bi şi sorcem, bu karma aşıyı tek dozda yapamıyorlar mı, biz dışardan satın alıp götürsek öle bi seçenek varsa, ben çocuğumun 3 yerinden deşilmesine dayanamam döverim dr.u herhalde...:41::41:

günaydın kızlar...
yarın doktora gidicez yüzü bebişimin sivilce oldu yanakları ve çenesinde var bazen geçer gibi oluyor sonra gene beliriyor...gözü gene çapaklandı o da öyle geçer gibi yapıyor sonra tekrar başlıyoo.....
inşallah kötü bişey demez doktor..gazı içinde sorucam ne yapabiliriz diye???

Meme olayını biliyordum hep öle yapıyorum zati...bende şurubu aldım onu vercektim giderken vermim mi şimdi?

ya bi şi sorcem, bu karma aşıyı tek dozda yapamıyorlar mı, biz dışardan satın alıp götürsek öle bi seçenek varsa, ben çocuğumun 3 yerinden deşilmesine dayanamam döverim dr.u herhalde...:41::41:[/QUOTE]

3 tane olmasına şükretmek lazım karma aşının içinde 5 tane aşının birleşimi var düşünsene ya onlarda ayrı olsaydı.. ayrıca veremle pnomokok var... dediğin gibi 5 li karma yapacaklarına 7 li yapsalar değil mi. yada hepsi ağızdan damla ile olsa ama olmuyor maalesef. uf yazık valla bebeklere..

günaydın kızlar...
yarın doktora gidicez yüzü bebişimin sivilce oldu yanakları ve çenesinde var bazen geçer gibi oluyor sonra gene beliriyor...gözü gene çapaklandı o da öyle geçer gibi yapıyor sonra tekrar başlıyoo.....

günaydın bebeğin kaç aylık

günaydınlarrr:16:off dün kayınvaldeme gittik uyudu sıpa uyanık olduğu zamanlardada full ağladıı eve geldik gülücükler saçtı yabancı evi yadrgıyo etrafada dikkatli bakıp durdu zatenn:1:
nalancım güle güle giyinsin duru cicişlerinii ya sana ne sorucam bu buhar makinasında haftada bie sirkeli suyla bakım yapılıyo ya beyaz sirke diyo elma sirkesimi buu:26:

Selam tatlım nerelerdesin sen bakem...

evet elma sirkesini kastetmiş cnm...ya bizim kızda hiç sevmi dışarı çıkmayı, misafiri de sevmi, hemen düzeni şaşıyo maymunun, uyumuyo, cıyak cıyak ağlıyo, misafir gidince ya da eve dönünce normale dönüyo hemen, aynı bize benzemiş diyo babası da, çatlak...

günaydınnn

geçmiş olsun cnm, rahatlamıştır kuzucuk...

gunaydın kızlar...

Günaydın asenamm...

of nalan kocam getırse valla gelırım evın cok uzak :((
:nazar::nazar:maşallah duruya uyusun tabi güzel güzel. bizim kaka problemimiz yok zaten günde 1 ya da 2 defa yapıyo mutlaka. gaz konusunda da dedıgım gıbı bızım doktor hıc ılac yazmadı sab ı kendım aldım verıorum doktora kalsa heç vermeyecek. ama cok da ıstemıorum vermeyı ıste boyle aralıklı aralıklı verıorum. ama sızde ıse yarayan bızde yaramayabılıo, zaten erkekler daha gazlı olur dıolar bılmıom n kdr dogru :(

Kocanla gel bebeğim nolcek, ailecenek otururuz hafta sonu, biz evdeyiz nasılsa hep...

Evet haklısın erkekler çok daha gazlı oluyomuş, Allah sabır versin erkek analarına valla, neyseki az kaldı...

Ben kendimde de böleyimdir ya, beklemem mesela baş ağrım kendiliğinden geçsin diye hemen ilaca atlarım, biliyorum bir yeri düzeltirken diğer yeri bozuyo ilaçlar ama nedense öle alışmışım, hiç sevmim acı çekmeyi...Annem şeker gibi ilaç tüketiyorsun diyodu hep...:1::1:

daha 25 günlük cnm:)))))))

Allah analı babalı büyütsün.. o sivilceler normal, yeni doğan aknesi diye geçiyor. benim kızımda da olmuştu oğlumda da oldu. oğlum 40 günlük hala var suratında yavaş yavaş geçiyor, başının içinde bile vardı. eskiler sütün yaramış derler kimiside sütün yağlı der. iyi işte yüzü sivilceli olunca nazar değmez..:1:

neo baby biz ilk günden beri onu kullanıyoruz verdiğim zamanlar çok rahatlıyo kuzum gazı olduğunu hissettiğimde veriyorum 2 ayı devirdik artık azalır heralde gazıı

günaydın kızlar...

o sivilceler normal, hem yüzünde hem vücudunda çıkıyo, yok oluyo felan, hepimizde var o, ama sen yinede bi git dr.a tabi, çapak olmaması içinde bebişin göz kapaklarını kaynatılmış ve ılıtılmış suya pamuk batırarak sıkıp fazla bastırmadan silin, ben öle yaptım hiç çapak olmadı kuzumda...

3 tane olmasına şükretmek lazım karma aşının içinde 5 tane aşının birleşimi var düşünsene ya onlarda ayrı olsaydı.. ayrıca veremle pnomokok var... dediğin gibi 5 li karma yapacaklarına 7 li yapsalar değil mi. yada hepsi ağızdan damla ile olsa ama olmuyor maalesef. uf yazık valla bebeklere..

Hepsi aynı gün vurulmak zorunda mı? Ben Almanya da böle bi şi görmedim hiç, bakalım zeyn arkadaşımızın aşıları nasıl olcek, o almanyada ya...

Selam tatlım nerelerdesin sen bakem...

evet elma sirkesini kastetmiş cnm...ya bizim kızda hiç sevmi dışarı çıkmayı, misafiri de sevmi, hemen düzeni şaşıyo maymunun, uyumuyo, cıyak cıyak ağlıyo, misafir gidince ya da eve dönünce normale dönüyo hemen, aynı bize benzemiş diyo babası da, çatlak...

geçmiş olsun cnm, rahatlamıştır kuzucuk...

Günaydın asenamm...

Kocanla gel bebeğim nolcek, ailecenek otururuz hafta sonu, biz evdeyiz nasılsa hep...

Evet haklısın erkekler çok daha gazlı oluyomuş, Allah sabır versin erkek analarına valla, neyseki az kaldı...

Ben kendimde de böleyimdir ya, beklemem mesela baş ağrım kendiliğinden geçsin diye hemen ilaca atlarım, biliyorum bir yeri düzeltirken diğer yeri bozuyo ilaçlar ama nedense öle alışmışım, hiç sevmim acı çekmeyi...Annem şeker gibi ilaç tüketiyorsun diyodu hep...:1::1:

fırsatım olmuyo cnm yaaa bı sıpanın gündüz uykusu azaldıı bende onunla ilgileniyorum konuşmayınca tek bırakınca kızıyoo :1:propp cnmm malesef bizimkiler daha gazlı anacımm zart zyrt attırıyolar attıramadıklarındada bizim canımızı okuyolarr:24:

ya bi şi sorcem, bu karma aşıyı tek dozda yapamıyorlar mı, biz dışardan satın alıp götürsek öle bi seçenek varsa, ben çocuğumun 3 yerinden deşilmesine dayanamam döverim dr.u herhalde...:41::41:
valla ben de gitmeden calpol versem mi vermesem mi ben bilemedim nalancımm :S

aşıyı sordum burda bir arakdaş var ya eczacı burcu.. yokmuş malesef öyle bi şansımız.. 3 ünü de paşa paşa olcaz :S:S

o sivilceler normal, hem yüzünde hem vücudunda çıkıyo, yok oluyo felan, hepimizde var o, ama sen yinede bi git dr.a tabi, çapak olmaması içinde bebişin göz kapaklarını kaynatılmış ve ılıtılmış suya pamuk batırarak sıkıp fazla bastırmadan silin, ben öle yaptım hiç çapak olmadı kuzumda...

Hepsi aynı gün vurulmak zorunda mı? Ben Almanya da böle bi şi görmedim hiç, bakalım zeyn arkadaşımızın aşıları nasıl olcek, o almanyada ya...

off çarş. günü 3 aşı kabusunu ben yaşıycamm maleseff erende öyle değildii bir aşı birde ağızdan damlaydı yeni çıkmış aynı gün 3 tanee aşıı çok saçma ama :30:

Back
X