2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bir de bizim kız ağlamıyordu ama ıkınıp duruyordu uykusunda. ben de kakasını yapamaya çalışıyor ya da gazı vardır diye düşünüyordum. meğer çok sık emzirmekten oluyormuş. 2 saatten önce süt bağırsaklara geçmiyormuş. o yüzden ıkınır ya da kusarlarmış. 2 saatten önce emzirme dedi doktor. eğer süt yeterli ise ilk 5 dakikada kendine yeteni alıyor sonrasında keyif yapıyorlarmış. ben de 5 dk emdiği için üzülüyordum. ama süt yetiyormuş ki fazlasıyla kilo almış.

maşallah canım tosun kızına böyle giderse evde kalmasın dermişim :))
bende saat tutmaktan çok sıkılmıştım 5 dk nın yettiğine sevindim

bir de bizim kız ağlamıyordu ama ıkınıp duruyordu uykusunda. ben de kakasını yapamaya çalışıyor ya da gazı vardır diye düşünüyordum. meğer çok sık emzirmekten oluyormuş. 2 saatten önce süt bağırsaklara geçmiyormuş. o yüzden ıkınır ya da kusarlarmış. 2 saatten önce emzirme dedi doktor. eğer süt yeterli ise ilk 5 dakikada kendine yeteni alıyor sonrasında keyif yapıyorlarmış. ben de 5 dk emdiği için üzülüyordum. ama süt yetiyormuş ki fazlasıyla kilo almış.

hadi ya,ilk 5 dk doyuyomuşlar ha:26:bilmiyodum

ben takmıyorum artık sinir oluyordum zaten ama tırnaklarını kesemedim diye takıyordum kestim tırnaklarını anında attım eldivenleri çocuğum rahat rahat ellerini kullansın keşfetsin

peki elleriyle gözüyle oynamıyomu? benimki resmen gözünün üstüne koyuyo elini ve oyma hareketi yapıyo,ovuşturuyo :) eldiven olmasa resmen göz elden gidicek gibi

slm kızlar...
arkadaşlar ben ocak annelerindenim kısmetse. siz tecrübelı annelere bırsey sormak istıyorum nişan gelmesi nasıl oluyor kanamamı oluyor
benım son uc gundur sarı sümük şeklinde akıntım oluyordu bu gece daha yogun gelıo

hayırlı olsun,bildiğim kadarıyla hafif kanlı sümüksü bi akıntı oluyomuş,en iyisi doktoruna sorman tabiki

ben normal doğum yaptım ama nişan falan gelmedi. sadece suyum geldi.

sağol teyzesi. yok canım ilaç falan vermedim. ateşi de çıkmadı zaten. sadece korktu galiba. verem aşısından önce de ilaç vermememi söyledi hemşire.

livece sen 1. ay hepatit aşısınımı yaptırdın bizimkide yarın olacak:14:

bende yatayım bari,kızım 1-2 saate kalkacak gerçi ama dinleneyim yinede,herkese deliksiz uykular,bebişlere gazsız geceler

maşallah canım tosun kızına böyle giderse evde kalmasın dermişim :))
bende saat tutmaktan çok sıkılmıştım 5 dk nın yettiğine sevindim

hadi ya,ilk 5 dk doyuyomuşlar ha:26:bilmiyodum

canım tekrar belirteyim sütün yeterliyse dedi doktor. ki çok şükür benimki bizim kıza fazlasıyla yetiyor. ememediğini de sağıp dolaba atıyorum. :nazar: süt az geliyorsa 5 dakikada doymaz yani.

livece sen 1. ay hepatit aşısınımı yaptırdın bizimkide yarın olacak:14:

evet canım hepatit. size de Allah kolaylık versin. bizimkinde ateş yapmadı ama çok korkmuş pıtırcığım. zor uyuttum. hatta uykusunda ağladı bile garibim.

canım tekrar belirteyim sütün yeterliyse dedi doktor. ki çok şükür benimki bizim kıza fazlasıyla yetiyor. ememediğini de sağıp dolaba atıyorum. :nazar: süt az geliyorsa 5 dakikada doymaz yani.

evet canım hepatit. size de Allah kolaylık versin. bizimkinde ateş yapmadı ama çok korkmuş pıtırcığım. zor uyuttum. hatta uykusunda ağladı bile garibim.

sütüm yetiyormu bilmiyorum ama sağacak kadar kalmıyor malesef senden tavsiye alalım canım sütü arttırmak için:56:
canım benim el kadar bebelerinde canı yanıyor bizimkinden yarın TSH için kan alınacak birde:14: inşallah aşı bizede ateş yapmaz...

fınfık, gripin iyi geceler sizede...
bizimki uyumadı hala kollarım ağrıdı babasına verdim al bebeni dedim 5 dk sonra getirir gerçi...

sütüm yetiyormu bilmiyorum ama sağacak kadar kalmıyor malesef senden tavsiye alalım canım sütü arttırmak için:56:
canım benim el kadar bebelerinde canı yanıyor bizimkinden yarın TSH için kan alınacak birde:14: inşallah aşı bizede ateş yapmaz...

ilk günler humananın çayını içiyordum ama şu sıralar sadece arada bir ayva kompostosu içiyorum. bol bol tatlı yiyorum. bir de genetik bir durum olabilir. ablam yeğenimi 2 yaşına kadar emzirdi. annem de sütten yana sıkıntı yaşamamış. ben de 1,5 yaşıma kadar emmişim :1:
aşı için de şimdiden geçmiş olsun.:5:

ist.ne zaman gelicen zeynepp
ocak sonu subat başı gibi. gelecen de mi oturmaya kambersiz düğün olmaz bakkk :52:

benim bahsettiğim bir doktorun değilde bir hemşirenin ilaç tavsiye edip yazması...bana çok ta güvenilir gelmiyor. o zaman neden alıyor bu doktorlar uzmanlıklarını.hemşireler halletsin her şeyi.:44:
benim ebe hemşirem bana ilaç tavsiye etmedi o da sağlık ocağında çalışıyo bunu anlatmaya çalışıyorum neyse uzadı..

toprak bi uyudu saat 5 de, iki kere emmeye kalktı sadece bu saate kadar. bütün gün uyumamanın keyfini sürüyo heralde. bi de arada bi ev telefonu caldı uyandı. gerizekalı türk telekom banttan reklam yapıyo acayip sinirlendim zor uyuttum geri :S

prop geçmiş olsun demire üzüldüm ya :(

ben de yatayım iyi geceler iyi nöbetler..

ilk günler humananın çayını içiyordum ama şu sıralar sadece arada bir ayva kompostosu içiyorum. bol bol tatlı yiyorum. bir de genetik bir durum olabilir. ablam yeğenimi 2 yaşına kadar emzirdi. annem de sütten yana sıkıntı yaşamamış. ben de 1,5 yaşıma kadar emmişim :1:
aşı için de şimdiden geçmiş olsun.:5:

maşallah canım hepinize:nazar:
sağol teşekkür ederiz teyzesi...

offfffff uyumuyor ısrarla uyumuyor geceyle gündüzü iyice karıştırdı nasıl ayırt edecek bilmiyorum artık bir an önce geceyle gündüzü ayırsada bu saçma sapan durum bitse

nasıl bir gazsa emerken bile ıkınıyor yavrum. İki gündür böyle sanırım karnıbahar yaptı. aman dikkat anneler.
Uyananlara günaydın

bütün gece ıkındı dedim ya. Az evvel operasyon yaptım oğluma :) . bacaklarını karnına doğru bastırdım makatını da parmaklarımla iki yana açtım önce bi kaç pırttan sonra koyu kıvamlı kaka yapmaya başladı. Aynı şekilde 3 belki 4 seferde içini boşalttı yavrum. şimdi mutlu mutlu etrafı izliyor meğer kabız olmuş. Kakası hiç bu kadar koyu olmamıştı. Ih ıh ıh yapmaktan helak olmuştu yavruşkom. :nazar:

günaydınn :71:

ben de nedensiz ağlayınca öyle yapıyorum birisi. hemen gazını çıkarıyor veya kaka yapıyor ve çok rahatlıyor. iyi bari sevindim rahatlamasına kuzum benim kıyamam ben hiiiçbirisine.. karnabahar yemeğini ben de çok severim ama malesef yemeye cesaret edemedim..

5 bucukta kalkıp süt sağıyorum ne zamandır. öğleden sonra sütüm azalınca veriyorum. anca bu şekilde mamadan kurtulduk. o saatten sonra da uykum kaçıyor,inşallah sütüm çoğalır da gerek kalmaz artık yaa.. dünden itibaren maltana içmeye başladım, bugün irmik tatlısı ve ayva kompostosu yapıcam. bi de boza aldırim eşime bakalım nasıl olacak.. artık bunları içmekten yemekten inanın yemek yiyesim gelmiyor off..

günaydın bijocum!
Hadi bakalım inşallah fışkırır sütün :)
en önemlisi takmayacaksın sütüm az diye düşünme. Moralle ilgili biraz da süt. Bir de göğüslerdeki süt ne kadar çok boşalırsa o kadar çok süt üretirmiş vucüt. çektikçe geliyor yani.

evet bu da iyi gibi. doktora sorayım bari önce. kararsız kaldım.
Premaxx aldım ben.Ona da bir bak istersen
Ooooooohhhhhh sıhhatler olsun kız, güle güle uzat, bi şi sorcem Fınfıkım, sezeryan yerinin orası acıdımı ağda yaparken çok merak ediom...

Boyatma yavrum ya senin saç rengini çok beğeniyorum ben, eşim izin verse boyatcam o renge ama o da benim saç rengimi seviyo, piiiiiffffffff...:37:

Olleeeyyyy, çok özledim seni bebeğim, iyiki döndün, bi daha gitme öle, kocana söle yedek modem alsın sana valla...:27::16::16::16:

kızlar siz bebeklere eldiven takıyomusunuz? Biz hala takıyoruz,çıkardığım anda el sürekli yüzünde hatta gözünde :) korkuyorum gözünü oyacak diye,ondan çıkaramıyoruz hala eldivenleri
teşekkür ederim nalancım.:))))))))))))

Günaydın anneler nasılsınız.Ankara bugün de güneşli olacak sanırım.Azcık süt sağabildim bugün çok sütlü olsam da süt sağsam.ya akşama ya da yarın sabaha kuaföre gitsem artık.

Back
X