2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
ay deniz valla ha...alerjilerinden mi gerçekten :) bizede elocon verdi 3 günden fazla sürmeyin dedi...

bu arada söylücem sana unutuorum etinin pronat kurabi,yesinde süt ve yumurta var be nasıl yicem ben onu..kocaman yazmışlar üstüne taze süt ve yumurta vardır diye:56:

halenur sanada geçmiş olsun ben çektirmiştim 20lik bitane valla çok zor oldu

ay deniz valla ha...alerjilerinden mi gerçekten :) bizede elocon verdi 3 günden fazla sürmeyin dedi...

bu arada söylücem sana unutuorum etinin pronat kurabi,yesinde süt ve yumurta var be nasıl yicem ben onu..kocaman yazmışlar üstüne taze süt ve yumurta vardır diye:56:

halenur sanada geçmiş olsun ben çektirmiştim 20lik bitane valla çok zor oldu

evet elocon kortizon olduğundan en iyi geçiren. bize de dr 2-3 kere sürün yüze fazla kullanmayın çok hafif dokundurabilirsiniz demişti. ve dermatit-pişik vs tekrarlarsa 1 hafta ara verip öyle kullanın demişti. pronot da biraz çeşit var. pronot bisküvide süt var. üstünde de kocaman yazıyor. bebekler için o. tabii süt alejisi olan bebekler için değil gulutensiz unla beslenmesi gereken bebekler için. ama pronot kurabiyesinde süt yok. 10 kere okudum içeriğini. batu ya da verdim hatta yemek yediği günlerde. pregomin ve sütsüz milupa 7 tahıllı ile mama hazırlayıp içine 1 tane koyuyordum sabahları. pronot keklerde de süt yok. bunlar büyükler için zaten. okuduğum kadarıyla başka ürünler de çıkarmış. bir de eti kakaolu bisküvinin içeriğinde süt göremedim. hani koyu kahveengi ambalajlı olan bisküvi. sen de bak istersen.

evet elocon kortizon olduğundan en iyi geçiren. bize de dr 2-3 kere sürün yüze fazla kullanmayın çok hafif dokundurabilirsiniz demişti. ve dermatit-pişik vs tekrarlarsa 1 hafta ara verip öyle kullanın demişti. pronot da biraz çeşit var. pronot bisküvide süt var. üstünde de kocaman yazıyor. bebekler için o. tabii süt alejisi olan bebekler için değil gulutensiz unla beslenmesi gereken bebekler için. ama pronot kurabiyesinde süt yok. 10 kere okudum içeriğini. batu ya da verdim hatta yemek yediği günlerde. pregomin ve sütsüz milupa 7 tahıllı ile mama hazırlayıp içine 1 tane koyuyordum sabahları. pronot keklerde de süt yok. bunlar büyükler için zaten. okuduğum kadarıyla başka ürünler de çıkarmış. bir de eti kakaolu bisküvinin içeriğinde süt göremedim. hani koyu kahveengi ambalajlı olan bisküvi. sen de bak istersen.

olabilir ben tek çeşit gördüm zaten....atladım hemen..hayal kırıklığı..:D bakayım artık her gittiğim markette...

İyi geceler Kasım anneleri!
Çok mutluyum ilk 2 gün hasta olduğum için tutamamıştım ama bu gün orucumu tuttum.Sahurda maden suyu içtim(Ender Saraç tavsiyesi)Kızım gün boyu emdi sütüm de hiç azalmadı.Ben de endişelenmiştim acaba azalır mı diye ama kuzenimle konuştum.Kızımdan tam 1 yaş büyük kızı var.Geçen yıl tutmuş.Kızı hala emiyor.Ramazanda herkesle tutuluyor ama sonra kazası zor.Geçen sene tutmamıştım hamileyken 30 gün de ordan var.Tutanlara Allah kolaylık versin diyorum.Tutmayanlar da keyfine baksın Allah izin veriyor nasıl olsa bize.torpilliyiz vesselam:)İyi gecelerrr

kızlar bılen bılıyo benım kızım ıstahsız ve secıcı bı bebek.şimdi size bı gunluk menusunu yazıyorum sızde bana sunun yerıne bunu yap vs. vs. dersınız.
normal bı gun mu gecırıyoruz merak edıyorum yanı yemek konusunda

sabaha karsı 120cc sut
sabah: 4 bıskuvı,1 tatlı k. labne,1cay k.pekmezi ballı sutlu ırmıklı ek gıdayla karıstırıyorum toplam 50cc falan anca yıyo..
oglen:sebze corbası yapıyorum bı kasenın bıttıgını nadır gordum
ıkındı: yogurt yada yogurt corbası
aksam:sut
gece:sut

sut dedıgım anne sutu yada devam sutu oluyo.. yanı toplam bu kadar yıyo aralarda ıste meyve purelerını 1 kasık 2 kasık sokusturuyorum agzına. cokmu az yıyo sızce

oooo zeynep az kalmış ya, hadi gözün aydın :)

vayy zeynepçim az kalmış he...bende okula başlamadan bir bursa yapsammı diyorum..

sagolun kizlar valla bu tatil bana cok iyi gelicek gecen senede gidememistim gidince ömeri vericem bizimkilere doya doya uyuycam :88: dermisim ah nerde bende o yürek aklim kalir birsey olucak diye bana rahatlikta batar :37:

kızlar bılen bılıyo benım kızım ıstahsız ve secıcı bı bebek.şimdi size bı gunluk menusunu yazıyorum sızde bana sunun yerıne bunu yap vs. vs. dersınız.
normal bı gun mu gecırıyoruz merak edıyorum yanı yemek konusunda

sabaha karsı 120cc sut
sabah: 4 bıskuvı,1 tatlı k. labne,1cay k.pekmezi ballı sutlu ırmıklı ek gıdayla karıstırıyorum toplam 50cc falan anca yıyo..
oglen:sebze corbası yapıyorum bı kasenın bıttıgını nadır gordum
ıkındı: yogurt yada yogurt corbası
aksam:sut
gece:sut

sut dedıgım anne sutu yada devam sutu oluyo.. yanı toplam bu kadar yıyo aralarda ıste meyve purelerını 1 kasık 2 kasık sokusturuyorum agzına. cokmu az yıyo sızce

işin normali nedir bende bilemediğimden ve şaşırıp kaldığımdan listeye birşey diyemiyorum canım çünkü bizim listemiz bile yok :) muhallebi veriyor musun? kaç kilo oldu senin kız beni bu gün çığırımdan çıkardı ya birde dengesizin biri ne dedi aaaa çocuğu zayıflatmışsın ZAYIFLATMIŞIM bu nasıl bir zihniyettir anlamıyorum ceren fazla kilo almasada kaybıda olmadı çok şükür o nerden çıktı anlamadım sadece enine değil boyunada büyüyor dedim ama sinir oldum :(( ay bu yeme işinde çok dertliyim ya:5::5: biz kahvaltı yapamıyoruz ceren geç yatıyor yattıktan 2 saat sonra mamaya uyanıyor ee haliyle geç yatınca uykusunu alamıyor 8:30 gibi uyanıyor kaldırıp kaşıkla yedirsem sinirden çatlıyor koca gün deliriyorum biberonunu istiyor bitirip uykuya devam ediyor :( kazayla biberon vermeyip beşiğinden alsam öldürür beni :))))) uyandığındada muhallebi pişiriyorum ben bu gün çorba verdim katiyen yemedi ikindide yoğurt ve meyve püresi veriyorum akşam muhallebi yatarken mama abuk bir liste ama bizimkide böyle işte

sagolun kizlar valla bu tatil bana cok iyi gelicek gecen senede gidememistim gidince ömeri vericem bizimkilere doya doya uyuycam :88: dermisim ah nerde bende o yürek aklim kalir birsey olucak diye bana rahatlikta batar :37:

uyu be zeyn ne olacak annen veya kayınvalidene bırakırsın en fazla onlarda gözü gibi bakar samsundayken ceren uyandığında kayınvalidem koşarak gelip alırdı odadan nasıl sevinirdim çok iyi geliyor insana

günaydın kızlar ...nabersiniz ...benim daa bu sabah altıda uyandı :35:ben de kahvaltı yapmaya üşendim o saatte süt hazırladım içti geri uyudu bu da yeni çıktı bakalım yarın sabah da aynısını yapacak mı :37:kahvaltıyı da geç yaptık haliyle bu sabah labne yedi bir şeftali ve bi de armut :nazar::nazar:şimdi oyuyor sıpam :55:öğlen ne yapsam acaba tarhanaya bayılıyor o da bitmiş aldığım yer de uzak biraz gözüm keserse gidip alıcam :37:
prop sen naptın toparlanabildin mi...zeyn az kalmış canım memlekete gelmene :74:alerjisi olan bebeklere geçmiş olsun...infox maşallah yaaa yürüyecek desene seniki :nazar::34:benimki hala aynı göbüşünün üstünde geri geri gidiyor :10:ah bir doğru düzgün emeklemeye başlasa valla bişiler dağıtıcam mahalledeki çocuklara :27:bugün babamız evde dışarı çıkıp dolaşmayı özledim eşimle kolkola ..ama bu afacanlarla zor oluyor ..

günaydın arkadaşlar

kızlar hu huuuuuu nereledesiniz :74:
herk bir yerlere mi kaçtı ....brc80 hayırdır alerji uzmanı sormuşsun ...
aymes 9 aylık oldunuz heee :34:iki gün büyükmüş benim sıpa seninkinden :34:

evet canım allah çok şükür 9 aylık olduk aramaızda 2 gün var he seninki kasım1 galiba maşallah kuzucuklara büyüdüler valla

kızlarrrrrrrrr biz hala köftedir ettir pilavdır o yemeklere atlayamadık kahvaltıda yaptıramıyorum cerene ek gıdamız yoğurt çorba bebe bisküvisinden ibaret aradada ağzına labne tıkıştırıyorum ekmeğine pekmez fln sürdüğümde pekmezini yalayıp ekmeğini tükürüyor yada yutmaya çalışırken kıpkırmızı olup kusuyor çok geç kaldım değil mi??? çorbadaki kıyma bile kusturuyor çocuğu onun içinde köfteye cesaret edemedim çorbasına ekmekte doğrayamıyorum hala ağırlık mama olarak gidiyoruz bir konuyu aşabildim sadece artık yoğurdu sade yedirebiliyorum ben ne etcem :( daha küçük deyip kendimi teselli mi edeyim yoksa kafamı taşlara mı vurayım 5 aylıktan başladım deniyorum ama yok katiyen farklı birşey yemiyor :S babası gibi tuhaf bir yemek anlayışı var bu çocuğun

canım ben 4 aylıkken geçtim ek gıdaya ama hala köfte pilav makarna bu tarz şeyleri ağzına sokmuyo çorbada bile kıyma veremiyorum öğürüp duruyo bende şaşırdım ne yapıcağımı yanlız değilsin yani :( bende sadece sebze çorbası, yoğurt, muhallebi, ve kahvaltıdada hazır kahvaltılık bazen canı isterse bebek ekmeği ve bisküvi verebiliyorum meyveyi bile yediremiyorum anca suyunu sıkarsam içiyo posası gelirse öğürüyo hemen burda bebişlerin yediklerini okuyunca üzülüyorum benim kızım niye yemiyo diye ama inşallah alışır ileride

selam kızlar

aa bende aynı durumdayım canım. yemek yapsam ev işi ypamıyorum ev işi yapsam yemek yapmıyorum bakalım ne olcak sonumuz

fikir iyi de burcu sana 2 tanesi yeter 1ini bana yolla kadınların,çok ihtiyacım var millet yaz temizliğini yaptı bayram tmizliğine geçti benim hala daha camlarım silinecek off offf

3 ay sonra doğumgünleri geliyo kuzucukların burda konuşuruz mönüleri, partilerimizi artık. maşallah hepsine

ayy canım ya gerçekten çok zor çalışan anne olmak, bunları okuduktan sonra iyiki istifa etmişim diyorum doğumdan sonra..Akşamları eve gelince bebeğin kullandığı malzemelerin hepsini yıka bari canım, içine sinmeyen birinin bakması çok kötü bi durum

canım dikkatini dağıtmaya çalış ben Buğra'yı yedirirken pc'den Gummy Bear izlettiriyorum, sende bi dene istersen
‪The Gummy Bear Song - Long English Version‬‏ - YouTube

evet az kaldı doğum günlerine o telaş başlıycak bi kaç ay sonra. Benim kızda gummy beara bayılıyo çok ağlayınca onu açıyorum karşısında zıplayıp duruyo:66:

işin normali nedir bende bilemediğimden ve şaşırıp kaldığımdan listeye birşey diyemiyorum canım çünkü bizim listemiz bile yok :) muhallebi veriyor musun? kaç kilo oldu senin kız beni bu gün çığırımdan çıkardı ya birde dengesizin biri ne dedi aaaa çocuğu zayıflatmışsın ZAYIFLATMIŞIM bu nasıl bir zihniyettir anlamıyorum ceren fazla kilo almasada kaybıda olmadı çok şükür o nerden çıktı anlamadım sadece enine değil boyunada büyüyor dedim ama sinir oldum :(( ay bu yeme işinde çok dertliyim ya:5::5: biz kahvaltı yapamıyoruz ceren geç yatıyor yattıktan 2 saat sonra mamaya uyanıyor ee haliyle geç yatınca uykusunu alamıyor 8:30 gibi uyanıyor kaldırıp kaşıkla yedirsem sinirden çatlıyor koca gün deliriyorum biberonunu istiyor bitirip uykuya devam ediyor :( kazayla biberon vermeyip beşiğinden alsam öldürür beni :))))) uyandığındada muhallebi pişiriyorum ben bu gün çorba verdim katiyen yemedi ikindide yoğurt ve meyve püresi veriyorum akşam muhallebi yatarken mama abuk bir liste ama bizimkide böyle işte

muhallebı yemıyo canım.kılosuda 7750 boyu 71cm yanı hala zyıf.aman saglıklı olsunda.senınkı ne durumda

bu çocuğa ne olu yine bilmiyorum devamlı ağlıyor kucağımda susuyo bırakınca sanki etini kesmiş gibi ağlıyo diştenmi acaba bilmiyorum ana oğul diş çıkartıyoruz

Son düzenleme:
Benim oğlum da 4 Kasım doğumlu bugün tam 9 aylık oldu. yarın kontrole gidicez .
Bakalım ne diyecek doktor ?Bu ay aşı yokmuş.

yemek bi çok annenin derdi anlaşılan ben 2010 ekim annesiyim kızım 9,5 aylık mama ve meyve dışında pek bişi yedini söyliyemiycem.meyveyide hala tel süzgeçten geçiriyorum başka türlü yemiyo kusmaya çalışıyo posası gelince.bide benim kızım hala yatarak yiyo oturarak yutmuyo pek ağzından dışarı atıyo

iş yapmaktan nefret eder oldum kim pasaklı yarışması yapılsa hemen katılırım çünkü 1. gelirim dahası dün evi sildim süpürdüm ama bugün aklıma şeytan girdi dedi ki kalk odaları değiştir yatak odasını oturma odasına al çocuk odasınıda yatak odasının yerine al bende kalktım bütün gardorabı boşalttım (salak dediğinizi duyar gibiyim) yarısına kadar vidalarını söktüm yalnızım tabi bu arada aman yarabbi bana bi pişmanlık geldi sormayın yok dedim yapamıycam tekrardan giysileri tıktım içine anca şimdi oturdum

aman Ya Rabbim iyi cesaret odaların yerini değiştirmek, başaramasan bile teşebbüs etmen bile yeter

bu arada size söylemedim bugun yiğit 5-6sn tek başına ayakta durdu bir adım attı...dünde yürütecin arkasına tek elle tutunmuştu kendi isteği ile elini çekiverdi ve çok hoşuna gitti güldü....:)

az öncede yatakta sağa sola dönerken bende şarkı söylüyordum...değişik bir şarkı söyledim alkış yapmaya başladı beğendi zannımca :):46:

ay birde düz duvara tırmanma deyimini de yaşadık yani...dizlerinin üstüne kadar duvara tutunarak çıktı asılacak bir şey olsa ayağada kalkacaktı da kalkamadı..yakında onuda yaparsa şaşırmam :9:

erken yürücek desene

bu çocuğa ne olu yine bilmiyorum devamlı ağlıyor kucağımda susuyo bırakınca sanki etini kesmiş gibi ağlıyo diştenmi acaba bilmiyorum ana oğul diş çıkartıyoruz

geçmişler olsun

Benim oğlum da 4 Kasım doğumlu bugün tam 9 aylık oldu. yarın kontrole gidicez .
Bakalım ne diyecek doktor ?Bu ay aşı yokmuş.

maşallah büyüdü afacanlar

Back
X