2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaşlar yardımlarınız için teşekkürler:) benim kızım da kasım doğumlu, ancak kasımın sonunda, 29' unda doğdu:) 8 aylık şuan, emeklemek istemiyor ama hep ayağım üzerinde tutun ve yürütün istiyor, benimde belim ağrımaya başladı nedense, dayanamıyoruuuuum:((((( dua edinde geçsin bel ağrım çok üzgünüm bu nedenle:(((((

yürüteç almasam da tomy ilk bisikletim mi alsam? yaa hakkaten bebekler oyuncaklardan çabuk sıkılıyor ne yapsam yaaaaaa:95:

Canım günaydın,
benim oğlum da 22 kasım doğumlu, aynı seninki gibi ayakta durmak ve yürümek istiyor ama haftaya 9 ayımız dolacak inşallah, bu hafta başında emeklemeye başladı,
belli olmuyor ya, emeklemeye de başlayabilir, ben de dedim ki bu çocuk heralde emeklemeden yürüyecek, ama başladı işte :1:

Meraba benim oğluşumda 26 kasım doğumlu emeklemiyo ama çok hızlı kendini ileri atarak gitmek istediği yere gidiyo. Bişey sorcam bebişlerinize tahin veriyomusunuz. Fazla araştıramadım ama çok faydalı diye bi kaç yerde okudum doktorumuza sormayı da unuttum.

günaydınlar anneler
yürüteç konusu açılmış ben yürüteç almıştım oğlumda kullandı ama artık büyüdüğü için yürüteci oturma sandalyesi oalrak kullanıyor:))
ilk arabam hiçbir işe yaramıyor çok fazla ilgisini çekmiyor :(
mama sandalyesinde oturup oyun oynamayı seviyoruz çok şükür salıncağı da seviyoruz kim sevmez ki:)))
arkadan ittirmeli bisiklet almıştım şimdi onunla oynuyoruz topumuzla oynuyoruz:nazar:
benim oğlum emekliyor tek elle tutunca belli mesafe yürüyor zaten 4,5 aylıktan beri yürüme isteklisi:nazar:
ilk ilk adım ayakkabısını eskitti bile ayağına küçük geldiği için yenisini aldım:nazar:
park yatağın kenarlarına tutup ayağa kalkıyor dönencesini açıyor yada alt değiştirme koyduğum oyuncaklarını alıp oyun oynuyor:nazar:
kısacası bu sıpalar büyüdükçe çok tatlı oluyorlar dediklerini bi güzel yaptırıyorlar:))))

Son düzenleme:
kızlar tekrar meraba ..geçmişi okudum ..yürüteç ben aldım tam dokuz ayını doldurduğu gün...şimdi jet hızıyla evin içinde dolaşıyor :10:banyonun kapısını açık görünce oraya da giriyor...ama tabi fazla koymuyorum yerde dönüp dolanıyor :emir_bebek:
çatalla ezip yemelere geçtik bir haftadır ..gayet iyi gidiyordu ama dün mırın kırın yedi anlamadım:26:midesi bulanıyo yine bu aralar..ben de temizlikti iftarlıktı misafirlerdi derken çok yoğundum ..:37:öyle yorgunum ki koşturmaktan ..görümcem de ben dekaldı bir gün ..çoluk çocuk curcuna ne kafa kaldı ne bişi :27:ev tekrar eski halini aldı yani nasıl toparlarım kaç gün sürer allah bilir:37: ayy dün istanbulu görmeliydiniz ..kışgeldi sandık..bir fırtına bi yağmur sıcaklık 15 derce düşmüş uzun kollu giydirdim kızıma gün boyu düşünün ..yatarken bodyle yatan gecelikleriyle yattı üstünü de örttüm.....
sizlerden naber ...melodi hoşgeldin canım ..fotolara bayıldım çok güel çıkmışsınız ailecek..oğlun çok tatlı allah bağışlasın ...tüm bebeleri öpüyorum

benim boncuk gözlüm $5379.webp

mavi kızıma yakışıyor ...pembe pembe sıkıldım yahuuuu..ilk çocuk da kız olunca :1:
maşallah bizim kasım bebişleri hep tombul...ben bir ay önce tarttırmıştım kontrolde 76 cm kilo 11 falandı ..şimdi noldu bilmem ..ama bu ay hastalandı pek kilo almadı sanıyorum ..boy attı gibi ....sizinkiler kaç kilo ?? deniz kilo konusunda bilmem ama tembellik konusunda yarıştırsak benimki birinci gelir ..hala geri geri gidiyor doğru yolu bulup emekleyemedi bir türlü...ama yürüteçle fırıl fırıl ...nolcak bu kızın hali bu gidişle iki yaşında yürür:26::26:

mavi kızıma yakışıyor ...pembe pembe sıkıldım yahuuuu..ilk çocuk da kız olunca :1:
maşallah bizim kasım bebişleri hep tombul...ben bir ay önce tarttırmıştım kontrolde 76 cm kilo 11 falandı ..şimdi noldu bilmem ..ama bu ay hastalandı pek kilo almadı sanıyorum ..boy attı gibi ....sizinkiler kaç kilo ?? deniz kilo konusunda bilmem ama tembellik konusunda yarıştırsak benimki birinci gelir ..hala geri geri gidiyor doğru yolu bulup emekleyemedi bir türlü...ama yürüteçle fırıl fırıl ...nolcak bu kızın hali bu gidişle iki yaşında yürür:26::26:
maşallah bebeğine boncuk44, benim kızım 2 aydır kilo almıyordu. sanırım 9 aylık kontrolüne gittiğimizde de almamış olarak göreceğim:( çünkü ek gıda almak istemiyor. kahvaltıyı hiç kabul etmiyor. ara sıra çorba yedirebiliyorum:( çokda hareketli hiç yerinde durmuyor, benim sütüm varr şükür ama çoğunlukla sütümle beslendiği için kilo alamıyoooor:(

yürüteç konusunda bir ses al diyor, bir see gerek yok diyor:( mamalove yürüteçler de hem hoppala hem ittirme hem yürüteç oluyor onumu alsam tomy ilk arabamı mı alsam kararsız kaldım:((( ayyy çok zor bebek büyütmek yaaa

maşallah valla benim oğlanla yarışır :nazar: batu 8 aylık kontrolde 78 cm 11 kiloydu. :nazar:2 aydır çok hareketlendiği için yarımşar kilo aldı daha önce her ay 1 kilo alıyordu. bundan sonra kilo alımı azalır durur sanırım. allahtan boyları uzun. batu çok hareketli. ben bakıcı bakıyor, çok oturtur diye yürüteç almadım. yürüteçlere 12 kiloya kadar diye de yazıyordu. batu aşırı hareketli. 5. ay dönmeye başladı. 6 ay hafiften emeklemeye. 7. ay tam emeklemeye. artık saniye durmuyoruz. oyuncakla ilgilenmiyoruz. ya emekliyor ya tutunup kalkmaya çalışıyor ve sıralıyor. emeklerken de dört el ayak üstünde popo kaldırıp ayağa kalkmaya çalışıyor. kısa bir süre sonra yürür sanırım. güzel bir bloga rastladım. şu ana kadar her ay için söyledikleri bize uydu. 8. ay için söyledikleri de beni rahatlattı.

BİR ANNE DOĞDU...: Hangi yaşa hangi oyuncak

Son düzenleme:
ilk arabam için 2 arkadaşım çocuklarının şu an değil asıl yürümeye başladıktan sonra çok oynayıp oyalandıklarını söylediler.

slm kızlarrrr ya sizce ceren emekliyor mu ben birşey anlamadım evi dolaşıyor ama göbeğini yerden kaldırmadan gidiyor garip bir tarzı var ben emeklemiyor diyorum görenler emekliyor işte diyor :)) her çocuk farklı emeklermiş eğer bu emeklemekse emekliyor artık bende yürüteç aldım kırdım inadımı yani kocam :( sen delimisin dedi sürekli ayakta tutuyorduk çünkü öyle istiyordu yürüteç 2 fonksiyonlu istediğinde sallanan at oluyor yalnız bir sorun var yürüteçte durmuyor içinden çıkmanın yolunu buldu iki bacağını aynı yere koyuyor nasıl yaptığını hala anlamadım hoppppp yürütecin altında bu seferde ordan çıkarmaya uğraşıyorum ilk adım arabasından kimse memnun değil bende almadım belki 12 aylık falan olduğunda alırım yürüteç alacaksanızda benim gibi abartmayın uygun fiyatlı birşey alın bu veletlerin işi belli olmuyor oda kullanılmayan eşyaların yanında yerini aldı :S dişimiz 4 tane oldu ısırıyor artık canımı yakıyor iştahımız aynı kusma problemi hala var yediriyorum sonra kusuyor hala mama ağırlıklı gidiyoruz ne olacak bilmiyorum :(( öğürüyor başka birşey verince yoğurdunu ihmal etmiyorum birde muhallebi yedikten sonra kusuyor ama ısrarla veriyorum dün 9 aylık olduk çok mutluyum

DENİZ MAŞALLAH OĞLUNA YAAA:nazar::nazar::nazar:ALLAH TÜM BEBEKLERİ NAZARLARDAN KORUSUN ..FOTOSU YOK MU FOTOSU MERAK ETTİM KUZUYU ..KOPEKOP SENİN OĞLANI DA MERAK EDİYORM YAAA KOYSANA RESMİNİ...DENİZ DEMEK OĞLUŞUN EMEKLİYOR ...BEN DE ETRAFTAKİ YORUMLARI BİRAZ DİKKATE ALARAK KİLOLU OLDUĞU İÇİN EMEKLEMESİ GECİKİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA BAK SENİN OĞLUN MEKLİYORMUŞ ..DEMEK Kİ BENİM KIZIMDA VAKTİNİ VE ZAMANINI BEKLİYOR ..
BEN DE BU ARALAR TAKTIM MAMA SANDALYELERİNE ...KIZLAR ALCAM DİYORUM BÜYÜK İHTİMAL DURUR İÇİNDE OTURMAY SEVİYOR ÇÜNKÜ ..AMA ÇOK MU GEÇ KALDIM DERSİNİZ...YA MESELA BİR SOFRAYA OTURUYORUZ ARTIK O DA ATILIYOR BİZE MERAK EDİYOR KUCAĞIMA ALSAM BEN RAHAT EDEMİYORUM ..KANEPEYE YASLASAM O RAHAT EDEMİYOR ..ŞAŞTIK KALDIK..ALMAK GEREK ALMAK...KOCİŞİ SIKIŞTIRAYIM DA ALSIN PRENSESE ...SİZ DE FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ...Bİ DE KAÇ YAŞA KADAR KULLANABİLİRİZ ??

DENİZ MAŞALLAH OĞLUNA YAAA:nazar::nazar::nazar:ALLAH TÜM BEBEKLERİ NAZARLARDAN KORUSUN ..FOTOSU YOK MU FOTOSU MERAK ETTİM KUZUYU ..KOPEKOP SENİN OĞLANI DA MERAK EDİYORM YAAA KOYSANA RESMİNİ...DENİZ DEMEK OĞLUŞUN EMEKLİYOR ...BEN DE ETRAFTAKİ YORUMLARI BİRAZ DİKKATE ALARAK KİLOLU OLDUĞU İÇİN EMEKLEMESİ GECİKİYOR DİYE DÜŞÜNÜYORDUM AMA BAK SENİN OĞLUN MEKLİYORMUŞ ..DEMEK Kİ BENİM KIZIMDA VAKTİNİ VE ZAMANINI BEKLİYOR ..
BEN DE BU ARALAR TAKTIM MAMA SANDALYELERİNE ...KIZLAR ALCAM DİYORUM BÜYÜK İHTİMAL DURUR İÇİNDE OTURMAY SEVİYOR ÇÜNKÜ ..AMA ÇOK MU GEÇ KALDIM DERSİNİZ...YA MESELA BİR SOFRAYA OTURUYORUZ ARTIK O DA ATILIYOR BİZE MERAK EDİYOR KUCAĞIMA ALSAM BEN RAHAT EDEMİYORUM ..KANEPEYE YASLASAM O RAHAT EDEMİYOR ..ŞAŞTIK KALDIK..ALMAK GEREK ALMAK...KOCİŞİ SIKIŞTIRAYIM DA ALSIN PRENSESE ...SİZ DE FİKRİNİZİ SÖYLER MİSİNİZ ...Bİ DE KAÇ YAŞA KADAR KULLANABİLİRİZ ??

boncuk , benim oğlumun resimlerine blogumdan bakarsın,buraya yüklemeye çalıştım büyük geliyor almıyor,sinir oldum en sonunda vazgeçtim,benim oğlum da 2 hafta önce bi hastalanmıştı o zaman gittiğimizde boyu 73cm kilosu 11080gr dı.:nazar:
biraz kısayız galiba ama babası da bebekken kısa ve şişmanmış , şimdi maşallah ince uzun, sanırım ona benzeyecek, tipi aynı zaten, jr.babayız yani:52:
ben yürüteç almadım ve almayacağım, tombul bebeklerin bacak gelişimine özellikle zararı var, zaten bizi yürüteç olarak kullanıyor danam, devamlı tutup yürütecez, yoksa bağırıyor:1:
mama sandalyesini ben 6 ayın sonuydu başladım, almanı tavsiye ederim, çünkü bizle masaya gelmek istiyorlar gerçekten ve zor oluyor öbür türlü, mama sandalyesini 4-5 yaşına kadar kullanabilirsin , uzun ömürlü bi şey,
ben de ilk arabam almadım almıycam da, o kadar pahalı şeyleri gereksiz görüyorum ya, çocuklar hemen sıkılıyor, boşuna para ısraf, o gibi şeylere para vereceğime altın alıp oğlum için kenara koymayı tercih ederim..tchibo diye bi yer var, oradan yürüme arkadaşım diye bi şey aldım, ahşaptan, içinde de ahşap geometrik şekiller var, tamamen yürümeye başladığında, sehpaları filan ters çevirip araba yapar ya bebekler, onu yapmasın diye işte, içine kendi oyuncaklarını da koyup dolanır evin içinde..resmini koyucam bloguma , ama haftaiçi uğraşamıyrum, hafta sonu düşünüyorum resmini çekip koymayı..

kopekop doğru söylüyosun pahalı şeylere para verme konusunda aşırı kaçmamak gerek...bloğunu bilmiyorum ben linkini atar mısın merak ettim ...
mama sandalyesi alayım o zaman kesin...şu ilk adım arabası yerine aldığın şeyi merak ediyorum çünkü ona benzer bişi büyük kızımda kullandım...eskiden tahtadan yaparlarmış üç tekerlekli babam memlekete gidince yaptırmıştı kızıma sonra da orda unutup gelmiştik kızım yürüyünce ..şimdi babamdan istedim geçen yapmıyolar eskiden kaldı dedi çok üzüldüm ..eğer benim dediğime benziyorsa hemen ben de alayım çünkü ilk kızım onun sayesinde yürüdü :)))

Back
X