2010 Kasım Anneleri

• Konu Sahibi Konu Sahibi bafo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydın canım nerelerdesin ne zamandır görmüyodum seni eski arkadaşlardan çoğu yok merak ediyorum nereye kayboldular bazen benim bebeğimde senin dediğin gibi oluyo ama genelde gece uyku düzeni iyi gece 2 veya 3 kere emmeye kalkıyo gündüzleri çok fena doğduğundan beri en fazla uykusu yarım saat nasıl uyutucağımı şaşırıyorum hiç bi şekilde uyumak istemiyor ne ayakta ne kucakta uyku gözlerinden akıyo ama uyumamak için direniyo benimki ağlıyo canım görüşürüz arada yaz

Valla canim bu bebekleri anlamak cok zor kizim 3 aydir böyle gündüz uykularını azaltmayı gece mama verip uyutmaya koynuma almayı hepsini denedim hic fark etmiyor napicam bilemedim

kızlar sanki benim kızı anlatmışsınız aynısı valla gündüzleri hiç uyumak istemiyo uykusuzluktan gözleri küçülüyo ayaklarımıza alıp allayamıyoruz atıyo kendini yere kucakta deniyelim dedik olmadı mama vererek uyutalım dedik bi kere oldu oh dedim bundan sonra böyle yaparız oda bi kereye mahsusmuş yine umuyo yine uyumuyo anlamadımki niye böyle yapıyo bu bebişler felaket valla

kızlar sanki benim kızı anlatmışsınız aynısı valla gündüzleri hiç uyumak istemiyo uykusuzluktan gözleri küçülüyo ayaklarımıza alıp allayamıyoruz atıyo kendini yere kucakta deniyelim dedik olmadı mama vererek uyutalım dedik bi kere oldu oh dedim bundan sonra böyle yaparız oda bi kereye mahsusmuş yine umuyo yine uyumuyo anlamadımki niye böyle yapıyo bu bebişler felaket valla

kızlar selam benim oğlum da ynı şekilde, hafta içi evde olmadığım için bir kere uyuyormuş gündüz ama, hafta sonu benimle daha fazla vakit geçirebilmek için sanırım , uyumamak için ağlıyor, geen hafta sonu beşiğine yatırdım ağlaya ağlaya uyudu, almadm ordan, uyuması gerekiyor çünkü,
ben bu konuda biraz acımasız anneyim, bilmiyorum siz dayanabilir misiniz ama ben mesela gece altını değiştirmem, mama-su-süt gibi bi şey vermem, uyku vaktinde eğer açlık- alt temizliği gibi her ihtiyacını gidermişsem yatağına yatırır uyuması için ağlamasına göz yumarım,
çünkü uykuda beslenmeye alışırsa yarın benim başıma iş açar, 10 yaşına kadar her gece kaldırıp da ben ona su süt veremem,
kendi kendie uyumayı öğrenmesi lazım ben ayağımda sallayamam, koynuma alıp uyutamam,
o yüzden ağlasa da kendi kendine bırakıyorum uyuyor biraz ağladıtan sonra..

off offf benim oğlan sabah temizlik yaparken temizlik kovasını devirdi heryer su oldu anca temizldim çok kızdım bağırdım ama sonra üzüldüm sanki anladı beni
umutta uyumuyo gündüz belki bir kere falan gecede çok sık uyanıyo yanımda yatmak istiyo huy değiştirdi resmen:27:

kızlar bebişlerinize kahvaltıda tahin veriyormusunuz ben almıştım bu sabah pekmezle karıştırdım ekmeği bandırıp biraz yedirdim bide ben kahvaltısını genelde bebe bisküvisi ile veriyorum ama bebe bisküvisini sık vermek sanki içime sinnmiyo siz veriyormusunuz bisküvi

kızlar bebişlerinize kahvaltıda tahin veriyormusunuz ben almıştım bu sabah pekmezle karıştırdım ekmeği bandırıp biraz yedirdim bide ben kahvaltısını genelde bebe bisküvisi ile veriyorum ama bebe bisküvisini sık vermek sanki içime sinnmiyo siz veriyormusunuz bisküvi

Merhaba canım,
ben tahin yağlı gelir sisndirimi zor bir gıda diye vermiyorun,
bebe bisküvisini hele hiç vermedm,
hazır gıda diye dışardan bi şey alıp yedirmiyorum ben,
onun yerine tam tahıllı ya da çavdar ekmeği alıp onun içini yedir, daha sağlıklı..bir de bebe bisküvisinde bildiğim kadarıyla yumurta var ve bebeklerimiz bir yaşını doldurana kadar yumurta beyazı yemesi yaska diye vermiyorum..

Hale ben de hiç vermedim bebe bisküvisi ..ekmek de vermiyorum kahvaltıda çünkü kilosu fazla, çok kilo alsın istemiyorum.bi tek çorbalara hafif koyuyorum tok tutsun diye o kadar...
Lady ben de hiç karışım kahvaltı vermedim kızıma hep tek tek verdim baştan beri öyle alıştı ..
Kopekop kendi uyuması için iyi yapıyosun ..çok çok ağlamadıkça bence alınmamalı ..hem onların iyiyliği için .ben de ufak bir mızırdanmada almıyorum kucağıma öyle ,kendi uyumaya alıştı ..çevreden nasıl alıştırdın diye hep hayretler içinde bana bakıyorlar...ayağımda hiç sallamadım ..geçen çok huzursuzlandı ne yaptıysam olmadı aldım ayağıma, korktu ilk başta sonra kendi kafasını bir o yana bir bu yana hızlı hızlı sallamaya başladı ben de sinir oldum bıraktım..çok çaresiz kaldığımda kucağımda uyutuyorum sonra yatağına koyuyorum dalınca...tabi kol falan gidiyo ...olsun onun kendi uyuması için herşey..ama gece beslenmesne gelince ben besliyorum ..bir kez kalkıyor zaten o kadar ama alt kesinlikle değiştirmem zaten gerek de kalmıyor ki..yatmadan önce yeni bez takıyorum sabaha kadar gidiyo ...

çok geçmiş olsun canım benimkininde sağ tarafında sabahları kuru sümük oluyor
benimki günde 2 kez uyuyor bazen 1 kez büyüdüler artık 3 kez uyumasını beklemiyorum 2 kez de uyumasını beklemiyoum:)))

oy çok gecmiş olsunnn :s
sen nerelerdesin bakim:6:

benimki 8 aya kadar dönerek bi yere gidiyordu..bi anda emekledi tam 8. ayında..
3. ayından beri de ayağını basabiliyordu oğlum için erken yürüyecek dediler yürümüyo hala
desteksiz bi kaç saniye ayakta durabiliyo sadece, tek elle yürüyor
yani hiç belli olmaz bakarsın emeklemeden yürüyüvermiş kızın

sabah kahvaltıda meyve mi veriyosun :S maşallah hepsini yemiş biz kahvaltıyı karısık yemiyoruz peynir ve yumurtayı tek tek alıyo labne peyniri ekmeğe sürüp veriyorum domates salata yiyor..köyden süzme geldi süzme veriyorum tereyağı veriyorum öyle..
sevmesini yerim maşallah bizimkide seviyo işine geldiği zaman ama :)))

cnmmm gelemiyorum pek tatil dönüşü hazırlıklarımız başladı eee bu kadar beylik yeter evimi özledim :14:
toparlanıyorum kışlık domates filan yaptım işlerim vardı haftaya buralarda olurum inş..

Yok kizlar benim kizim gunduzleri uyuyor iki kere toplamda da bir buçuk iki saat falan eder.benim sorunum gece cok sık aralıklarla kalkması önceden böyle değildi 3 aydir 20 defa falan kalkıyordu geceleri inansin. Artikayakta durucak gucum kalmadı kizim da gelişimiyle ilgili bir problem oyuncak diye cok uzuluyorum

1 yasından sonra düzelirmiş boşuna mama vermeye falan kalkma
oğlum tombik olduğu halde akşam muhallebi denedim 3 gün baktım aynıydı
hiç bişey değişmiyo 1 yasına kadar böyle :)

Canim bende birkaç kez denedim birsey fark etmeyince vermedim çünkü benim fistigimda zombi boşuna ısırıyor dedim.ay inşallah geçer iki ay daha sikalim kizimiz ama neden oluyo ki ya

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar herkese

ben veriyorum bebe bisküvisi canım ama hergün değil dönüşümlü bi gün ekmekli kahvaltı hazırlıyo annem veriyo aslında ben demiyim bi gün hazır kahvaltılık bigünde bebek bisküvisi hergün aynı yemesin diye dönüşümlü veriyoruz biz tahin hiç vermedim bende düşünüyodum aslında verilirmi diye ama emin olmadım

bende 1 yaşına girmesini sabırsızlıkla bekliyorum bu huzursuzluğu gider diyolar çok fena benim kızda hiç oturup oynamıyo bişeylerle hep tutulup kalkma derdinde sürekli ağlama pozisyonunda hep onunla ilgilenelim başka hiçbişeyle uğraşmayalım istiyo ama böylede olmuyoki sürekli yemek yemiyı ben veriyorum o tükürüyo ama annem bende yiyo sende niye böyle anlamıyorum diyo bazen benmi beceremiyorum diyorum kendi kendime ama yemek yedirmenin nesini beceemiycen sana naz yapıyo diyo eşimde bilmiyorum valla üzülüyorumda :59:

günaydın arkadaşlar hayırlı cumalar herkese

ben veriyorum bebe bisküvisi canım ama hergün değil dönüşümlü bi gün ekmekli kahvaltı hazırlıyo annem veriyo aslında ben demiyim bi gün hazır kahvaltılık bigünde bebek bisküvisi hergün aynı yemesin diye dönüşümlü veriyoruz biz tahin hiç vermedim bende düşünüyodum aslında verilirmi diye ama emin olmadım

Gunaydin canim zamanda hayırlı cumalar. Kizlar ben tahin vermiyorum sadece pekmez veriyorum ağır olur gibi me geliyo bebe bisküvisini de mama seklinde aşka yemiyor bende elimle kırıp bir tane anda yediryorum

slm annişler..........
Hastalara geçmiş olsun ve hareketlenen bebelere de kocaman maşallah:)
Bizde biraz hareketliyiz bugünlerde hiç bırakmaya gelmiyor.TV ünitesi ,pc masası ,koltuk tepeleri,çekmecelerin 2. katlarına kadar ulaşıyoruz artık maşallah.
yeme düzenimiz sürekli değişiyor ;önceden kahvaltı karışımı yapıyordum kaşıkla güzel güzel yerdik,sonra tek tek istedi öyle verdik ve şimdi( 3 gün kahvaltı
yapmayarak beni çıldırttı) kahvaltıya ne konuyorsa peynir ,zeytin ,ceviz ,maydanoz ve yumurtayı omlet yapıyorum onu yiyor.
akşam mama veriyordum onuda istemiyor ama bişey yemeden yatarsa beni çıldırtıyor o nedenle 8 gibi çorba veya et yemegi ne varsa onu veriyorum yarım
yamalak yiyor ama o bile bizi rahatlatıyor.
Birkaç gündür de öğlen 1 saatlık uykumuz var onu ii uyursa sonra çok güzel oyuncaklarıyla oynuyoruz ve bu anlarında yürümekde istiyor şimdilik 2 adım atıyoruz.
CETVELle yürüme çalışmaları yapıyoruz cetvelin bir ucundan o bir ucundan ben tutuyorum ondan destek alarak yürüyor.genelde tek elinden tutuyorum.
bizden bu kadar kendinize ii bakın .
bu arada oğluma şu 3 in 1 bisikletlerden aldık çok mutluyuz onla oynuyoruz geziyoruz favorimiz bu

tünaydın kızlar

gelemedim sabahtan beri dünhuysuzdu azcık dişine bakayım dedim izin vermedi zor bela soktum parmağımı oval olmuş çıkıcak belli
çıksın artık da diş buğdayı yapayım ya :) gece 1 kere kalktı çok şükür kalktığında yanıma aldım emzirdim beraber uyuduk sabah terlemişti
üstüne örtüğüm kalındı biraz..üstünü çıkardım uykuluyken nazlı nazlı uyandı uyanınca tatlı tatlı gerindi gülerek uyandı oyuna başladı hemen gözünü açar açmaz
bugun yarım dakika kadar desteksiz ayakta durdu öyle heyecanlndım ki annem şok geçirmiş bakıyo birden gelişecek bu çocuk dedi zaten 2 haftadır tek elle geziyoruz evde..ben işe giderken de ananesinin kucağında beni yolcu etti bay bay diyorum gülüyo kapıyı eliyle kapadı ..beni işe göndermeye meyilli bu çocuk :))

yok ben vermiyorum çok yağlı kaçar
bisküvide vermiyorum
eliyle yemeye alışsın diye hipp in organik bisküvisini aldım sadece

off offf benim oğlan sabah temizlik yaparken temizlik kovasını devirdi heryer su oldu anca temizldim çok kızdım bağırdım ama sonra üzüldüm sanki anladı beni
umutta uyumuyo gündüz belki bir kere falan gecede çok sık uyanıyo yanımda yatmak istiyo huy değiştirdi resmen:27:

oy maşallah yaramazmı yaramazmışş:9:
Hale ben de hiç vermedim bebe bisküvisi ..ekmek de vermiyorum kahvaltıda çünkü kilosu fazla, çok kilo alsın istemiyorum.bi tek çorbalara hafif koyuyorum tok tutsun diye o kadar...
Lady ben de hiç karışım kahvaltı vermedim kızıma hep tek tek verdim baştan beri öyle alıştı ..
Kopekop kendi uyuması için iyi yapıyosun ..çok çok ağlamadıkça bence alınmamalı ..hem onların iyiyliği için .ben de ufak bir mızırdanmada almıyorum kucağıma öyle ,kendi uyumaya alıştı ..çevreden nasıl alıştırdın diye hep hayretler içinde bana bakıyorlar...ayağımda hiç sallamadım ..geçen çok huzursuzlandı ne yaptıysam olmadı aldım ayağıma, korktu ilk başta sonra kendi kafasını bir o yana bir bu yana hızlı hızlı sallamaya başladı ben de sinir oldum bıraktım..çok çaresiz kaldığımda kucağımda uyutuyorum sonra yatağına koyuyorum dalınca...tabi kol falan gidiyo ...olsun onun kendi uyuması için herşey..ama gece beslenmesne gelince ben besliyorum ..bir kez kalkıyor zaten o kadar ama alt kesinlikle değiştirmem zaten gerek de kalmıyor ki..yatmadan önce yeni bez takıyorum sabaha kadar gidiyo ...
en iyisi bence tek tek vermek :21:
cnmmm gelemiyorum pek tatil dönüşü hazırlıklarımız başladı eee bu kadar beylik yeter evimi özledim :14:
toparlanıyorum kışlık domates filan yaptım işlerim vardı haftaya buralarda olurum inş..
ii bari kaybolmada :32: görüşürüz haftaya diyom o zaman :37:
ne haber annişler....:37:
iyiyikkk :8: sen nerelerdesınn :23:
Canim bende birkaç kez denedim birsey fark etmeyince vermedim çünkü benim fistigimda zombi boşuna ısırıyor dedim.ay inşallah geçer iki ay daha sikalim kizimiz ama neden oluyo ki ya
boşuna valla hiç uğrasma nede olsa aynı kalıcaklar :9:
bende 1 yaşına girmesini sabırsızlıkla bekliyorum bu huzursuzluğu gider diyolar çok fena benim kızda hiç oturup oynamıyo bişeylerle hep tutulup kalkma derdinde sürekli ağlama pozisyonunda hep onunla ilgilenelim başka hiçbişeyle uğraşmayalım istiyo ama böylede olmuyoki sürekli yemek yemiyı ben veriyorum o tükürüyo ama annem bende yiyo sende niye böyle anlamıyorum diyo bazen benmi beceremiyorum diyorum kendi kendime ama yemek yedirmenin nesini beceemiycen sana naz yapıyo diyo eşimde bilmiyorum valla üzülüyorumda :59:
üzülme kız Allah baska dert vermesin bi tek sen değilsin gece sık kalkan
slm annişler..........
Hastalara geçmiş olsun ve hareketlenen bebelere de kocaman maşallah:)
Bizde biraz hareketliyiz bugünlerde hiç bırakmaya gelmiyor.TV ünitesi ,pc masası ,koltuk tepeleri,çekmecelerin 2. katlarına kadar ulaşıyoruz artık maşallah.
yeme düzenimiz sürekli değişiyor ;önceden kahvaltı karışımı yapıyordum kaşıkla güzel güzel yerdik,sonra tek tek istedi öyle verdik ve şimdi( 3 gün kahvaltı
yapmayarak beni çıldırttı) kahvaltıya ne konuyorsa peynir ,zeytin ,ceviz ,maydanoz ve yumurtayı omlet yapıyorum onu yiyor.
akşam mama veriyordum onuda istemiyor ama bişey yemeden yatarsa beni çıldırtıyor o nedenle 8 gibi çorba veya et yemegi ne varsa onu veriyorum yarım
yamalak yiyor ama o bile bizi rahatlatıyor.
Birkaç gündür de öğlen 1 saatlık uykumuz var onu ii uyursa sonra çok güzel oyuncaklarıyla oynuyoruz ve bu anlarında yürümekde istiyor şimdilik 2 adım atıyoruz.
CETVELle yürüme çalışmaları yapıyoruz cetvelin bir ucundan o bir ucundan ben tutuyorum ondan destek alarak yürüyor.genelde tek elinden tutuyorum.
bizden bu kadar kendinize ii bakın .
bu arada oğluma şu 3 in 1 bisikletlerden aldık çok mutluyuz onla oynuyoruz geziyoruz favorimiz bu

h geldin şazo ya maşallah serkana görüyom feysten maşallahı var paşanın

kızlaaar akşama doğru pek ıssızlaşıyor buralar,
huu nerelerdesiniz,
bebişler büyüdükçe daha az girebilir oluyo insa net.e filan dimii..
kuduruyo mı danalarınız?
ben evi aradım şimdi, anneannesiye oynuyomuş danam,
ay çok özledim yavrumu yaa...

laaaaaaady ultrason sonucu ne oldu merak ettim.....:26:

bende bir süre kendimi nadasa verdim he he..:) netten uzak tuttum kendimi....ama buraya kadarmış...:1:

bursaya gittik bayramda süpriz yaptık anneannemize.....çok sevindiler....

oğlumu kalp doktoruna götürdük dün....delik küçülmüş kapanmmamış henüz...ama bu doktorda önemli değil kapanır dedi...inşallah....

bu arada bir soru...: sizin bebişlerin göğüs altı kaburgaları ne alemde bazen bana çok çıkıyormuş gibi geliyor....gerçi dün göğüs filmide çekildi orda görünürdü sorun olsa dimi...:26:

Son düzenleme:
Selam infox
nerelerdesin okul mu başladı yoksam?
epeydir yoktun?

okulda başladı sema...pzt toplantı vardı...sonra gitmedim görevim yok diye...haftaya çağırırlarsa gidicem....çarş kurul toplantısı var kaç saat sürer bilmem.....değişiklik olmazsa okullar açılınca bismillah diyeceğiz bir yıl aradan sonra:27:

kızlaaar akşama doğru pek ıssızlaşıyor buralar,
huu nerelerdesiniz,
bebişler büyüdükçe daha az girebilir oluyo insa net.e filan dimii..
kuduruyo mı danalarınız?
ben evi aradım şimdi, anneannesiye oynuyomuş danam,
ay çok özledim yavrumu yaa...

kudurmak ne kelime.....hiç durmuyo evde kurcalamadık yer bırakmadı...bulaşık mak. bozuldu bulaşıkları bile yıkayamıyoprum.....tümünü biriktirip baba gelince yıkıyorum :( hep yanında olmama rağmen dün düşüverdi yine...oyuncak kutusundan oyuncak alırken düşüverdi...halbuki anlık dönmüştüm arkama...:(

BİR SORU DAHA:

ben oyun gurubu arıyorum...bu çocuk hep kalabalık, insan istiyor evde sıkılıyor babaanneye gidince kuzeni ile oynarken bayılıyor sesler gülücükler vs. nerden bulacağım oyun gurubu ya...araştırıyorumda ya uzak ya epey pahalı :(

Son düzenleme:
Back
X