2010 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri...

düsünmemlazim canim hikayende cok güzel oglunun saglik haberini duymakta cok güzel sükürler olsun rabbime evladinin tahlilleri temiz cikmis insallah bundan sonrada hicbir sorunla karsilasmassiniz oglunu benim yerimede öp

amin, insallah.
allah razi olsun, dua ettigin icin...

düsünmemlazim canim hikayende cok güzel oglunun saglik haberini duymakta cok güzel sükürler olsun rabbime evladinin tahlilleri temiz cikmis insallah bundan sonrada hicbir sorunla karsilasmassiniz oglunu benim yerimede öp

tamm canim seve seve operim.. insallah, duaya devam

bebeginin iyi olmasina sevindim. allh sifa bekleyen herkese acil sifalar versin..

canımmm nasıl sevindim anlatamam ağlattın beni şu saatte çok üzülüyordum inan durumunu duyduğumdan beri içim içimi yiyordu insan ne umutlarla yola çıkıyor ne hayaller kuruyor Allah bu yolda kimseyi yarı yolda bırakmasın inşallah bebeğinin iyi olmasına çok sevindim sağlıkla sıhhatle büyütürsün inşallah

amin...
hakikaten cok uzulduk, omrumden omur gitti ama elhamdulillah artik geride kaldi... simdi gelisimi gosterecek bize herseyi ama su an icin iyi, normal seyrinde... buna ne kadar sukretsem azdir. allah herkesin yuzunu guldursun, hem dunyada hem ahirette...

çok zorlu etkileyici bir doğum hikayem yok benim ama yinede sizlerle paylaşmak istedim

Ceren hayatıma öyle bir anda girdi ki ne yapacağımı şaşırmıştım 2007 yılında severek evlendik eşimle belki çok acele etmiştikki sürekli sorunlar yaşıyorduk eşim bunların üstüne birde ben çocuk falan istemiyorum sevmem çocukları dedi o anda zaten ben bitmiştim çünkü evlilğe sıcak bakmamın en büyük nedeni çocuk sahibi olabilmekti hayattan kendimi iyice soyutladığım eve kapanıp akşamlara kadar içtiğim sabaha kadarda sızıp kaldığım günlerden biriydi onun için geç öğrendim zaten ben sarhoşluk zannederken meleğim gelmişti.....bir sabah çok fena mide bulantısı ve halsizlikte uyandım aynadaki yüzüm korkunçtu aptal dedim kendi kendime hiç birşeyi beceremiyorsun içmeyi bile beceremedin şu haline bak kontrol eşimdeydi çok dikkat ettği için aklımdan bile geçmedi hamile olduğum her defasında hiç umudum yokken test alır yapardım hep negatif çıkardı yaşadığım hayal kırıklığının tarifi yok
o gün kardeşim geldi bana eşimde yakın duruyor gönlümü almaya çalışıyordu neyin var doktora gidelim falan gitmiyorum ben biliyorum bana ne olduğunu dedim eşim bence hamilesin dedi dalgamı geçiyorsun diye tersledim hayır ben bekliyorum gerçekten dedi....test almak istediler asla dedim o hayal kırıklığını tekrar yaşamak istemiyorum aradan günler geçti rahatsızlığım devam ediyor bir akşam annemle kardeşim elinde gebelik testi geldiler regli tarihimde kafam karışıktı şubat ayı kısa sürdü ondan gecikmiştir falan diyordum ne alakaysa istemeye istemeye testi yaptım aman Allahım bu sefer ikinci çizgi vardı nasıl bir çığlık attığım meğer hayatımda daha önce hiç gerçek mutluluk yaşamamışım eşim geldi ben hamileyim ayrılmayı yine düşünüyorum ama bu çocuğu kendim için doğurucam sen zaten istemiyordun sorun yok o zaman çocuk benim olur dedim lafa bak eşim hemen sarıldı sıkı sıkı seviyorum seniler falanlar filanlar hemen beni doktora götürdü hey Allahım hemileliğin teydi için acil servise gidiyoruz :) kan testim yapıldı evet hamileydim yaşasın o gece eve dönerken ceren geliyor dedim.....ismi çoktan hazırdı kız olursa ceren erkek olursa efeydi ama ben emindim kızım olacaktı herkes tepki verdi nerden biliyorsun kız olduğunu diye hissettim işte kızdı
ceren hayatımıza girdikten sonra eşimde bende evliliğimizde yeniden doğdu sanki geçmiş hiç yaşanmamıştı kimse birbirine kırılmamıştı biz o gece evlenmiştik mutluyduk.......
sonra geri sayım başladı hamilelik bedensel anlamda benim için çok rahat geçti ama ruhen tükenmiştim hep bebeğimi kaybetmekten korkuyordum çünkü annemin hamileliğinin son ayında yaşadığı acı bir tecrübe vardı sanki genetikmiş gibi korkudan ölüyordum tam 3 ay sokağa çıkmadım markete bile gitmedim bana çocuk yolda düşmez korkma diyorlardı dillendiremiyordum ama korkuyordum işte bu korkuyla her günüm kabustu doktor ayda bir gel diyordu ben bazen haftada bazen 2 haftada bir gidiyordum iyi haberler alınca o gün mutlu oluyor ertesi gün yine karamsarlığa bürünüyordum ya onu kaybedersem diye oysa ki risk her zaman her durumda vardır şimdi keşke o kadar bunaltmasaydım kendimi diyorum sonra forumla tanıştım bana o kadar yardımcı oldunuz ki kızlar bir yerlerde aynı duyguları yaşayan birilerinin olduğunu bilmek harikaydı hepinize çok teşekkür ederim.......bir gün formda gezinirken karnında bebeğini kaybedenlerin yazdıklarını okudum 40.haftada 38. haftada....canım çok yanıyordu bir türlü o korkudan kurtulamıyordum hazırlıklara başladık meleğim 5 aylık koca kız olmuştu :) odası eşyaları derken herşey 10 gün içinde benim eee kaldı 4 ay uğraşacak hiç bişey yok otur evde kafayı ye zırt pırt doktora git
30 haftalık hamileydim bir gün doktoruma gittim konferansı varmış o gün yerine bir başkası bakıyormuş annemle babam götürmüşütü korkularım öyle abartılıydı işte tek hiç bir yere gidemiyordum...kadın ultrasona baktı baktı bu bebek doğum kanalına girmiş doğum çok yakın hay Allah çokta küçük haftasıda geriden geliyor dedi dondum kaldım hiçbirşey diyemedim hemen nst ye gir dedi o gıcık aletle o gün tanıştım bana prostegan mı ne deniyor doğumu geciktirsin diye ondan verdi 1 hafta kullandım ama nasıl berbat bir ilaç çarpıntı yapıyor sürekli uyutuyor zaten sinirlerim bozuk o dönemde yaşadıklarımı hiç unutmuyorum yavrumun odasına girer bütün eşyalarına dokunur saatlerce bağıra bağıra ağlardım sonra kendi doktoruma gittim ne aptalım hemen ertesi gün gitsene bana herşeyin yolunda olduğunu bu haftalardada doğum kanalına girebileceğini söyledi çocuk zayıfmış dedim sende eşinde minyonsunuz iri ir bebek olmaz zaten dedi...içim biraz olsun rahatladı ama son 2 ay sürekli yattım tabi yine çocuk her hareket etmedi doktora gittim kesinlikle ben normal değildim Allah kimseye benim gibi bir hamilelik yaşatmasın içimden hep sezaryan geçiyordu henüz doktorumla doğum konusunu hiç konuşmamıştık 36 haftalıktı gittim ben sezeryan istiyorum kesinlikle sezeryan istiyorum gerekirse doktor ve hastane değiştiririm dedim kadın kesin anladı benim delirdiğimi tamam zaten ben çok ısrar etmiyorum hastalarıma dedi sezeryan gününü aldım 11_11_2010 rüya gibi o güne kadar nasıl dayanacaktım ama geçti zaman çabuk geçiyor o gece sabaha kadar uyumadım erkenden kalktım eşime hadi cereni almaya gidelim dedim ama aklım hep aynıydı ya son anda cerene birşey olursa...........çok şükür girdim sezeryana spinal oldu tansiyon problemim vardı zaten tansiyonum 4 e kadar düştü kendimden geçtiğim bir anda anestezi uzmanı bebek doğdu dedi yavrumu getirdiler hem ağlıyor hem ne kadar küçük diyordum herkes güldü sen büyüteceksin bizden bu kadar dediler çocuk gitti ben hala diyorum ki neden ağlamıyor ağlar o dediler böyle işte yavrum kollarımda şimdi benim akıl sağlığım gerçekten iyi değilmiş kızlar bütün hamileliği kendime zehir ettim doğumdan sonrada doktorum geldi iyiki sezeryan olmuş çocuğun boynuna iki kez kordon dolanmış normal doğum kalp ritmini etkileyebirdi dedi ya yavruma bişey olsaydı nasıl dayardım ALLAHA BİNLERCE KEZ ŞÜKÜRLER OLSUN YAVRUMA KAVUŞTUM ALLAH BU YOLDA KİMSEYİ YARI YOLDA BIRAKMASIN

Son düzenleme:

mrb canım allah nasip ederse bende şubat 8 de kucağıma alıcam bebğimi senle aynı şeyleri yaşıyoruz bakıyorumda bende 9 ayı hep dr geçirdim hargün acaba bişeymi olacak diye karşıladım çok şükür aslında hiç bir problem olmayan bi gebelik geçirdim ama işte pinpirikli olmak böyle olsa gerek şuan herşey normal doğuma müsait ama ben istemiyom çünkü ya çatıda kalırsa ya oksijen gitmezse diye istege bağlı sezeryan olucam çünkü bu endişe ve korkuyla doğuramam işallah bende ela mı kucağıma alırım şuan tek korkum ona bişey olurda ya o hastaneden onsuz çıakrsam düşüncesi bile beni mahvediyo dualarınızı bekliyorum umarım rabbim herkese kucağına almayı nasip eder bebeğini olmaYANLARADA NASİP EDER RABBİM İŞALLAH DOĞDUĞUNDA geri bakıcam ve hamileliğim,i kend,me nasıl zehir atmişim diycem eminim

Merhaba bayanlar. 05 Kasım 2010 tarihinde kızım Dila doğdu. Ben tüm doğum yöntemlerini deneyip sonunda sazaryan oldum. Tüm muayenelerim boyunca doktorum çatı genişliğim v.s. müsait olduğu için normal yapabileceğime inanıyordu. Tabi aynı şekilde bende normal doğum yapmayı çok istiyordum. Son muayenemde doktorum 05 Kasım'a kadar doğum gerçekleşmezse suni sancı ile normal doğum yaptıracağını söyledi. Çünkü 40. haftayı tamamlamış oluyordum ve küçük hanımın dışarı çıkmaya niyeti yoktu. 5 Kasım sabah saat 08:00'de hastaneye gittim. Yatış işlemlerini falan tamamladık. Lağman yaptılar. Kan testleri falan yapıldı. Nst'ye bağlandım. Sonra serum vermeye başladılar. Önce herşey normaldi. Hatta sancı geldikçe bukadar hafif sancımı olur diye gülüşüyorduk. Başımda annem, kayınvalidem, kız kardeşim ve eşim vardı. Sonra sancılar daha uzun ve daha şiddetli gelmeye başladı. Sancılar biryere kadar çekilebiliyordu. Ama 10-15 dakika süren ve hiç ara vermeyen sancılar artık dayanılmaz olmuştu. Rahim 7 cm açıldı. Doktorum istersem epidurale çevirebileceklerini söylediğinde önce reddettim. Sonra baktım dayanamıyorum kabul ettim. Beni hemen amelyathaneye alıp epidural taktılar. Allahım bilsem baştan epidural yaptırırdım. Bir anda tüm sancı kesildi. NST'ye bağladılar. Bebeğin kalp atışlarından sancılandığımı anlıyorduk. Sonra uzun süren şiddetli sancılardan bebek olumsuz etkilenmeye, kalp atışları düşmeye başladı. Bebeğin kakasını yaptığını söylediler. Eğer beklemeye devam edersek hayatını tehlikeye atacaktık bebeğin. Sezeryan'a almamız gerekiyor, bebek kakasını yapmasa doğum 2 saat içerisinde gerçekleşir dediler. Kızımın hayatı tehlikeye girince sezeryana tamam dedik. Saat öğleden sonra 14:30 olmuştu. Beni hemen amelyathaneye aldılar. Bir epidural iğnesi daha yaptılar. 14:45 son gördüğüm saat oldu. Doktorumla sohbet ederken uyudum. Saat 14:55'de uyandırdılar. Kızımı yanıma getirdiler. Onlar daha dikiş atarken ben kızımı öptüm sonrasında onu alıp midesini falan temizlediler. 15:40 gibi odamıza çıktık ve hemen emzirdim. Canım kızım çok çok acıkmıştı. saat 23:00de ilk kaz ayağa kalktım. Ertesi gün öğlen hastaneden çıktık.

bende gecıkmıs dogum hıkayemı yazmak ıstedım.
7 kasım gunu dr.kontrolum vardı.dr.alttan muayne ettı tabı ben panık heralde benım kadar korkak yoktur ıcınızde.daha alttan muaynede benım tansıyon tavanlarda.dr.bole gıderse normal dogum yapamıycagımı cok heycanlandıgımı soyledı.bende o gun korktugum için sezeryan ıstıyorum dedım.oysakı dr.umu en cok normal dogumlardakı methı ıcın secmıstım.dr.da herseyın normal gıttıgını falan fılan soledı tabı ben artık sezeryana karar vermıstım.dr.yarın sabah gel o zaman dedı.bende yok ben sımdı hazır degılım dedım neyse ben 11 kasımı uygun gordum dr.o kadar durcagını zannetmıyorum demesıne ragmen .....eve geldık annem yanımdaydı bende kalcaktı o gun hafıf sancılarım kasılmalarım oluyodu ama dayanılmıycak gıbı degıldı.ama 8 kasım gecesı artık dayanamıyorum dedıgım sancılar ozellıkle belıme gıren agrılar oldu.gece dr.u aradım dayanamıyorumdıye tabı d.um guldu ve sabah 7 de hastanede ol.ben sana beklemez demıstım dedı.tabı sabaha kadar cektıgımı ben bılıyorum.ama gece dr. sabah hastanede ol dıyınce benı aldı bı telas hem aglıyorum sancıdan hemde banyo yapmam gerek dıyorum bı yandan ınanamıyorum sok sok sok.sankı hıc dogurmıycakmısım gıbı...tabı sabaha kadar hıc uyumadan hastaneye gıttık.kan aldılar ve amalıyat onluklerını getırdıler gıyındım sedyeye yattım gıdıyorum tabı annem,esım,kayınvalıdem,gorumcem,babam hepsı yanımda....ıste o an amelıyathane onune gelınce hadı gıdıyoruz dedı hemsıre ben basladım aglamaya benı bırakmayın dogurmıycam dıye ama nasıl hıckıra hıckıra ağlıyorum.bı elımle annemın elını tutmusum,bı elımlede esımın kı bırakmayın deyıp duruyorum.onlarda basladı aglmaya tabı ellerım boslukta aglıya aglıya gırdım amelıyathaneye dr.um ordaydı.agladıgımı gorunce benı sakınlestırmeye calıstı.baktı olcak gıbı degıl.sana bı sakınlestırıcı yapalımda oyle bayıltalım dedı meger o sakınlestırıcı narkozmus...uyandıgımda asansordeydım odama cıkarılıyodum.ve odamda yatyagha gectıkten sonra... o buyuk an....artık annelık duygusunu tamı tamına hıssetcegım an bebegımı getırdıler ben yarı ayık yarı baygın bı sekılde onu gordum .ınanamadım kuzum deyıp kokladım hemen dokunmaya bıle kıyamadım Allah ım bu nasıl bı mucızeydı...işte o andan berı kızıma asık bır anneyım...Allah herkese bu duyguyu yasamayı nasıp etsın..

...

Son düzenleme:
uzun bir hikaye sıkkılmadan okursunuz umarım hep yazmayı erteledim sonunda...........
1998 de başladı bizim hikayemiz üniversiteyi kazanmış mutlu mesut okuluma gitmiştimm hazırlıktaydım herşey yolundayken annem hastalandı ve kabus dolu günlerim basladı. okumamakla okumak arasında kaldım ama annem okumalısın kızım ben ii olacam demişti bende okula devam ettim ama her zaman eve dönüyordum bazen geç saatte şehirler arası otobüslere biniyordum çekiniyordum sonuçta yanlız bir kız ve otobüs yolculuğu ne bilim o zaman sıkılıyordum şimdi olsa gider gelirim ne var işte çocukluk eşimde arkadaşımdı o zamanlar beni yanlız bırakmamak adına benle gelirdi istanbula bu davranışı beni herzaman mutlu etmiş farklı hissetmeme neden oldu ve artık iki sevgili olduk bu arada canım annemide kaybetmiştim.anne olmanın anlamını şimdi anlasamda annesiz bir çocuğun mutsuzluğunu bir yarısının hep eksik olcağını o yaşımda öğrendim. Hayatta kimse sizi karşılıksız sevmez anneniz hariç ve o sevginin olmadığı zaman hep bir yanınız hüzün pınarında eksilmez.
eşimle 5 yıl birlikte okuduktan sonra ben kendi memleketime o kendi memleketine döndü ve ilişkimiz telle arada bir görüşmeyle 2009 yılına kadar devam etti. Bu zamana kadar herşey gayet mnatık sınırlarında birbirimiz çok ii anlayan iki mutlu mesut insandık.16 ağus.2009 evlendik onun memleketien gitmeye kara verdim dedimki kendimce mutluluk onun olduğu yerde dir yanılmışım.ailesinden ayırmamak için kariyerimi ailemi hiçe sayıp gittim. benim için evlilik buydu yuvayı dişi kuş yapardı anası anam babası babam olacaktı nitekim onlarda beni kızlarından ayırmayacaklarını söylüyorlardı.
ilk aylarda sabır ve hoşgörü eşimin de benden yana olmasından dolayı annesinin ve kız kardaşenin abuk subuk davranışlarına katlanıyordum benim amacım eşimle mutluluk aslında evlendik çünkü artık çocuk sahibi olmak istiyorduk.
rabbim bizi hiç uğraştırmadan oğlumu ver di onun varlığı beni mutlu ve cesaretli kılıyordu ama kv ve görümcen iice zıvanadan çıkıyordu.
artık herşey ii gitmiyordu eşimnde onlara uymaya başladı benimle gezmiyor konuşmuyor gelip oyun oynuyor du yapayanlız kaldım hiç tanımadığım bilmediğim bir memlekettekarnımda oğluşumla her akşam yürüyüşlere çıkıyorum tek başıma burda sıcaktan gündüz çıkılmıyordu kocam bir kez bile gelmedi neymiş oğlu kılbık değilmiş. 6 ay hamileyim evdeki çöpleri ben atıyorum oğlu çöp atamaz kılıbık değil... bunlardan bir sürü...
sadece pazar günü tatili olan eşim hersabah kahvaltıya annesine götürüyordu neymiş sosyalleşmek adına sonra evdeyiz çünkü onlar gezmeyi sevmezlermiş.
her ay oğlum için başka şehre gidiyoruz bu benim için bir değişiklik oluyordu hiç yanlız gidemedik ya kızkardeşi yada annesi gldi bu arada kız kardeşi bekar ve arabası var sürekli geziyor birkez sende gel demez
kontrolerimde hep onlar vardı yane birgün oğlumun ultrasonda renkli görüntüsünü istedim . kv nin tepkisi bu neden bana benzemiyor deyip kızmak.Ben pazar günleri onları görmek bile istemezken ve onları gördüğümde her seferinde evde hüzün yaşadığımızı bile bile eşim yine kahvaltıya oraya götürüyordu bunlardan kaçmak için erken kalkıp kahvaltıyıda hazıladım o hafta kurtulmuştum ama ondan sonra kv erken saatte kapıya geldi ve kahvaltıyı bizde yapın dedi hazır olunca çağırcam dedi. saat 8.30 dan 12 ye kadar hamile kadın bekledim artık eşim acıktığı için sabahın köründe kahvaltıya gelin deyipde bu saate kadar bekletilirmi diye kendi kızdı. meğersem kadının bana kusması gerekenler varmış neymiş efendim torununu çok seviyormuş ona eşyalar alıcakmış kendi evinde bir odayakoyacakmış eğer annesinin evine gitmek istemezse göndermeyecekmiş annesi kızarsa onuda dövecekmiş annesi yani beni dövecekmiş. bunları eşimde duyuyor ve normal bişi konuşuyormuş gibi dinliyor kimi dövüyosun bile demiyor. bu insan benim kocam olamazdıneyse biz bu gibi sebeplerden eşimle tartıştık 35 haftalık hamileyken çıktım evden otobüsle ist geldim tam 14 saatlık yolu deli cesareti sadece olanları aileme anlatırsam kavga olur eşimi döverler diye korktum ve kendim istemedim durmak diyerek aileme sığındım . kocamdan boşanmak istiyorum ama ya oğlum sırf iki kadın içinmi beni babasız büyüttünneden dayanmadın der diye ve babasizlığın zor olacağınıda düşünerek eşimin yalvarma sizlamalarıyla kv den uzak bir yere taşınma şartıyla geri dönmey karar verdim.Bu sırada 37 haftalığım onca yolu geri tep oğlumun bir yatağı bile yok çünkü onları kv ben doğururken beğenip alırmış.ben beğenmicem ben kimim ki annesimiyşm sadece taşıyıcı gibi davranıyorlardı bilmiyorlardı benim için anneliğin önemini kendisi doğurup başkalarına baktırdığı için nerden bilcek çocuk sevmiyorkar bu arada komşu çocukları ses yapıyor diye komşulalada kusler.neyse ben evimi yerleştirken 38 haftalık olduk kontrole gidiyorum bu arda oğlum yolculuklardan çok sarsıldığı için hareketsiz ve artık kilo almıyordu oğlum için güçlü duruyor moralimi bozmuyordum ama kocam hiç değişmemişti o kadar yol okadar konuşma boşunaydı.38+1 olduk kontrole gittim doktor nst ye baktı ve bebek çok hareketsiz biryerine bişey olmadan almalıyız dedi oysa ben bebemi normal doğuracaktım.kendi derdimden oğluma hiçbişey almamıştım sadece yatağı ve teyzelerinin hazırladıklarıbide benim ii günlerde özenerek aldığım bir ik tane zıbın hiç bişi yoktubenim oğluma özenerek aldığım ah be anacığım dedim bak gördünmü kızını okuttun ama oğluna bile bişi almaktan aciz ettiler psilojik savaşl içinde öz güvenini kaybetti kızın dedim ve bu üzüntü sinir içinde hastaneye yattırdılar dr bana anestezi türümü soruyor.
mutlaka uyanık olmalıyım oğlumu ilk ben görmeli ve o anı resmetmeliyimoğluma yıllar sonra o hislerimi anlatmalıyım çünkü o benim dünyam anlamımdı.hastanede kimseyi tanımıyordum aa herkes tek yakınım dı.eseye bebemi kimseye veme ben çıkana kadar diyorumkorkuyorum çünkü alıp kaçırmalarından tek dsıkıntım bu şimdi iğneden korkan ben hiçbirşeyi umursamıyor elden medet umuyordum oğlumu kimseye vermeyin diyerek girdim.spinal anestezi oldum hiç acı hissetmedim dr konuşuyordu. neler yapyığını anlatıyordu aqma ben tamamen sessizlik niçinde oğlumun sesini bekliyordum duymalıydı ilk sesi ve oğlum yetişdi anne der gibi geliyordu her ıngası canım oğlum bebeğim burdayım annem diyordum bana gösterdiler çatık kaşlı kara oğlumu kızma annem ben burdayım sana kimse bişi yapamaz seni sevgisiyle boğacak annen burda evladım korkma dedim bbemi götürsüler. hala klimseye vermeyin sakın diyorum.birden nefes alamaz oldum kusuyorum boğulacak gibi oluyorum.ölüyorum diye bağırdım.ne ok korktum oğlumu annesiz bırakmaktan . bu korkuyla o kadar güçlü çektim içime oksijeni ve iiyim aretık dedim artık oğluma gitmeliyim .
çıktığımda oğlum yoktu kv ve kp seviyorlarmış bebeğimi hemen bana getirindiye bağrındım .getirdiler oğlumu çok emeklerti varmış gibi bide seviyorlar bu arada bana bir geçmiş olsun diyen olmadı . işte buda benim hikayem umarım sıkmamışımdır.

yazım yanlışlarından dolayı kusura bakmayın oğlum kucak kuşu tek elle bukadar .

hani doğum anı resmi varya onuda kıskanç görümce silmiş fotoğraf makinasında yer yok diye acıklama yapıyor bide.

Allah yardımcın olsun umarım oğlun uğurlu gelir ve her şey düzelir, Allah kv dene ve görümcene akıl fikir versin ne diyeyim, burda küfür etmek yasak olduğu için anca bu kadar yazabiliyorum aslında sağlam bi küfürü hakketmişler, kusura bakma ama en başta da kocan hakketmiş...

selam bende bir kasım annesiyim 11 kasım 2010 da doğum yaptım...benim doğumum aslında tam gününde sayılr kızım yalnızca bir gün erken geldi.bir çarşamba sabahı kontrole gitmiştim herşey yolunda ve bir sorun olmadıkça doktorum normal doğura bilirsin dedi ve cuma sabahı beni normal doğum için çağırdı.Eve gittim ve beni öyle bir heyecan sardıki akşam oldu saat 21 30 da sancılarım başladı 20 dakikada bir geliyor fakat bundan evdeki hiç kimsenin haberi yok eşimde dahil,neyse ben zannediyorum ki gaz sancısı falan daha öncede buna benzer olmuştu çünkü derken sancılarım sıklaştı ve 10 dkda bir gelmeye başladı bütün gece böyle ama sabah oldu ve 5 dk düştü sancılarım fakat hala evdeki kimsenin haberi yok sancım olduğunda yalnızca eşime biraz bahsetmiştim oda işe gitti ve evde kimsecikler kalmadı.Ben artık dayanamıyorum derken eşim aradı ve hemen hastaneye gitmemi söyledi kayınvalidemle gittik ve doktorum doğumun başladığını söyledi hemen sancı odasına aldılar beni.ama o oda varya asla unutamam o çektiyim acıyı doğuma saat 14 20 de girdim ve 15 10 da benim canım kızım nisammmm geldi onu görünce bütün acılarım geçtibenim küçük meleyim yarın tam 4 aylık oluyo,benimde doğum hikyayem bu hepinizi öpüyorum..

bende geç kalan hikayemi yazayım. 5 kasımda doğum iznine ayrıldıktan sonra annemle beraber evimde ydik. kontroller iyiydi ve dr.um normal doğum yapabileceğimi söyledi. tek sorun bayram tatilinde çocuk dr.u olmaması yüzünden bebeğimin bayram sonrası doğması için allaha yalvardım. eğer bayram tatilinde doğsaydı bilmediğim bir hastanede tanımadığım ve güvenmediğim bir doktora sanki koyun gibi teslim olacaktım. dr.um bayramda evde yat ve hiç iş yapma dedi. annemde bayram öncesi evine gitti. bayramın ilk günü gelecekti. ben sadece yemek yiyor ve uzanıyordum arada makinaya çamaşır atıp tekrar yatıyordum. annemi beklerken bayramda gelmeyeceğini söyledi. tabi moralim çok bozuldu, eşim 3 gün çalıştı. ben tek başına kaldım. annem pazar günü geldi. pazartesi dr. kontrolune gittik. 24 kasım günü gel suni sancı ile doğumu başlatalım dedi. tamam dedik eşimle. doktoruma güvenim sonsuzdu. sancım gece başlarsa nöbette olan başka dr. girecekti doğuma. annemse suni sancıyla doğum yapma diye söyleniyordu. ertesi gün nişanım geldi. çarşambaya kadar dayan bebeğim diye dua ettim. o akşam banyomu yaptım sabah 7 de hastanenin yolunu tuttuk. beni sancı odasına aldılar. annem ve eşimde yanımdaydı. lavman yapıldı ve suni sancım 8.30 gibi takılmıştı. sancı giderek artmaya başladı ama adet sancısı gibiydi. derin nefes alıyordum. saat 10 da doğumhaneye aldılar. açılmama bakıp tekrar odaya göndereceklerdi. 5 cm açılma olmuş doğumhanede kalacaksın dedi ebem. içimden eşimi, annemi görmeden giriyorum doğuma dedim. sonra epiduralim takıldı. eşim ve annemi çağırdılar. sancılar artmış ama ben hissetmiyordum. ebem suyumu patlattı ve 11.15 te doğum başlıyor dedi. sancı gelince ıkın dedi bende ıkındım ama bunu bile hissetmedim. saat 12 ye doğru bebeğin başı görününce dr.um geldi son ıkınmalarla hemşire karnıma bastırdı ve 12.15 te oğluşum doğdu. ben kalakaldım. oğlum doğdu ama ben nasıl bu kadar kolay oldu diye inanamadım. dikişlerim yapılırken oğluşumu temizleyip giydirdiler. ağlıyordu paşam ama ben şaşkınlık içindeydim. sonra koynuma koydular. nasıl bir duygu anlatamam. anne oldum diyordum içimden. ben anne oldum. saat 13 de odamıza aldılar, oğlumu emzirdim. ertesi gün taburcu olduk. tabi ben emziriyorum diye seviniyordum. perşembe akşamı ağlamaları kesilmeyince sütüm yetersiz diye mama verdik. hastaneden küçük bir paket vermişlerdi sabaha kadar yetmeyecekti. eşim cuma sabah 7 de nöbetçi eczane aramaya gitti. mama bulup gelene kadar oğluşumu koluma yatırdım ağlamasın diye. eşim koşa koşa geldi. hemen mamasını verip karnını doyurdum. sonra pompayla sütümü sağayım dedim bir damla bile gelmedi. birkaç gün sonra uğraşa uğraşa 20 ml geldi. hem mama hemde çıkan sütümü verdim oğluşuma. emzirmeye çalıştım ama süt gelmeyince deli gibi ağlıyordu. sütüm gelseydi sağıp verecektim ama olmadı. az olan sütüm iyice azaldı maalesef. mecbur mama verdik. o kadar üzüldüm ki günlerce ağladım. sağlıklı olduğu için şükrediyorum rabbime.

Son düzenleme:
benimde benzer hikayem var suni sanciyla 25 kasim dogum yaptim. annem babam babaannem öldu diye memlekete gitmislerdi. dr. 27 kasim suni sanciyla dogum yapmamizi onerdi. annem o gun kadar ben donerim dedi. 24 kasim aniden bir kac damla suyum geldi esim hastaneye goturdu. acilmam 1 sm falandi dr. yarin erkenden gelin suni sanci yapariz dedi. ben o gece hic uyuyamadim. normal dogumdan cok korkuyordum. 25 kasim ablam esim ve kiz kardesim beni hastaneye goturduler. dr. beni iceri gotururken esim, kardeslerim arkamda kendimi hic tutamadim agladim. ablam arkamdan "hic korkma her sey guzel olucak" dedi. esimde cok heyecanli gulumsedi. beni sanci odasina aldilar suni sanci uyguladilar. ilk basta adet sancilar gibi hafif sancilarim vardi. 3 saat sonra gercek sancilarim basladi "lutfen ben yapamicam galiba ben sezeryan istiyorum" dedim ama nafile bebek artik yoldaydi. suyum geldi 1 saat sonra 2 kez ikinmayla bebegim dogdu veeeeeee dunyalar benim oldu. iyiki dogdun iyiki varsin kizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…