2010 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri...

kızlar kısaca sıkmadan yazayım hıkayemı

ılıyorsunuz tup bebek ıle hamıle kalmıstım. 2 kasımda bekledıgımız bebegmız 8 kasıma kadar beklettı

ılk andan ıtıbaren hep normal olacak dıe kendımı sartladım. gunum gecınce her seyı sancı sanıyordum ama gerek sancıyı 7 kasım 08 30 da hıssedınce ''aha dedim doguruyorum''

saat 12 e kadar aralıkla geen sanclar 1 dn 5 e kadar 10 dakıkada bır saat gıbı geldı. hastaneye 5 te gıtmeye karar verdım. evde annemler kayınvalidemler halamlar falan benı panıklettıklerı ıcın oysa daha beklesem ıyı de olaılırdı

neyse 5 ten sonra sancılar gece 12 e kadar 5 dakıkada bır gelmeye basladı. ılk sok hıc acılma olmaması ıdı neyse gece 3 te artık 3 dakıkada bır e dusunce doktoru aradılar. geldıgınde acılmam 8 cm olmustu ben daha 10 cm e kadar bekledıgımden cılemın uzadıgını dusunuyordum doktor geldı hadı dedı doguma... sok oldum o an

hemsıreler sedye ye aırken ıkınma hemen gıdelım ebek gelıyor dedı ben zırt dıe dogacağını dusunuememedım hatta

neyse dogumhanede ekip beni tendirdıyot vs bişeer yapyordu. dr un dedıgını anlatayım

1*sancı gelınce dern nefes alıyorsun ve kesınlıkle agzını acmadan hatta sıkarak buyuk tuvaletını yapar gıbı ıkınıyorsun eger agzını acarda hava yutarsan dogum uzar bebek zorlanır dedı. bende aynen uyguladım.

3.ıkınmada bebegı kucagıma verdıler filmlerdeki gibi cıglıklar atacagımı, dr poposuna vurup aglaacagını sanıyordum hıc oyle olmadı. soktan aglayamadım bıle

ama super bir duygu klasık olacak ama...

normal dogum super bir duygu... dogumdan sonra zımba gııydım

ne lavmandan ne epizyodan ne sancıdan korkmayın... kotu hıkayeler okuyup moralınızı bozmayın

boyle ıste

helal olsun cnmm bir avazda kurtulmuşsun valla herkeze seninki gibi kolay doğumlar diliyorumm zeynep aryanın resmini bekliyoruz merak içinde

Bafocum ne kadar şanslısın kolaylıkla doğmuş bebeğin,tebrik ediyorum seni,bebeğinede uzuuuun ömürler diliyorum

süper anlatmışsın bafo. o kadar saat sancı çekmişsin ama sinek ısırığı gibi anlatmışsın :)
cesaret veriyorsun moral oluyorsun inşaAllah bi aksilikçıkmaz bend e oğluşumu normal vekolay bi doğumla dünyaya getiririm...
bebişinle uzun sana bir ömüüürr diliyorum sağlıklı sıhhatli bol huzurlu inşaAllahh...

bafocum, ay ne guzel ya insaallah benim dogumumda kolay olur. demek gerçek sanci siddetli oluyor kendini hissettiriyor oyl mi? hmmm o zaman bizim hafif hafif hissettiklerimiz sanci bile degil. yani ben oyle anladim. Allah anali babali buyutsun. Epidural bile yaptirmadin helal olsun valla.

bafo ne kadar güzel anlatmışsın.. ne kadar kolay..allah huzurlu sağlıklı bi ömür versin inşallah yavruna..
ben de tüp bebek annesi olucam inşallah.. çok korkuyorum ama normal doğumdan.. siz böyle anlatınca bi cesaret geliyor.. tamam diyorum, yapabilirim.. ama sonra yine ı ı ıh diyorum.. yok hiç heveslenme.. ay biliim ya..

bafocum cok güzel yazmissin yasadiklarinda cok güzel insallah bizlerde böyle kolay dogururuz

maşallah canım yaaa ne kadar güzel bir doğum hikayesi,o sancıların dayanılmaz olduğu söylenir hep sen ne kadar da güzel anlatmışsın,darısı bizim başımıza tebrik ederim,sağlıkla sevgiyle büyütün...

bafocum dogumunda yazdigin gibi kisa ve oz olmus kolay dogurmussun ne guzel darisi bekleyenlerin basina masaallah sana ve kizina saglikla buyut insaallah

bafo o kadar bekledin ve değmiş beklediğine ne güzelll. maşallah bebişine de sana da herkesin bünyesi dolayısıyla hikayesi farklı. senin ki senin pozitifliğinden de beslenerek özenilesi olmuş . darısı basımıza:))

Bafo süpeersin , evet kesinlikle lavman,intracet,epidural,sonda hiçbiri can yakmıyor.Siz ne kadar rahat girerseniz doğuma o kadar kolaylaşır herşey.Ben doğum yapalı 3 gün oldu, ooOOOoooo OOoooo herşeyimi kendim yapıyorum. Laylaylom gidin , Allaha dua edin o kadar.Doğuum en kolayıymış diyeceksiniz.

Bebişinle sana Allah uzun ömürler versin.Darısı doğuracak anne adaylarının başına..

bafocuğum sana önce kocaman bir maşallah diyorumbebişine çok rahat bir şekilde kavuştun.Allah analı babalı büyütsün inşallah.hangi hastanede yaptın doğumu merak ettim

Bende Yeni katildim araniza arkadaslar 19 kasim dogum yapacagim normal olacak suan az az basladi agrilarim ama bakalim bekliyoruz heycanla ilk bebisiim

eveeett cimcimem uyuyorken bende yazıyım hikayemi aslında yazıcaklarım hem hamilelik hem doğum yani kısaca kızıma nasıl kavuştuğumun hikayesi

2,12,2006 da evet dedik aşkımla hemen bebek düşünmedik ben çalışıyordum evimiz kira az bi zaman geçsin dedik fakat gözardı edemiycem bişey vardı ben PKO luydum ve 4 yıldır doğum kontrol hapı kullanıyordum hapı bırakmıştım ama hala bebek düşünmüyorduk 1 yıl olmuştu evleneli biraz benim baskımla bu işe doktor kontrolü altında başlamaya karar verdik 3 ay yumurtlama tedavisi 2 ay bekleme derken 5 ayda kendiliğinden geldi ilk gözağrım ela'm
çok güzel bir gebelikti herşey yolundaydı bu arada bizde ev sahibi oluyorduk annem bize bir ev vermişti bizde içini yaptırıp taşınıcaktık eşim iş değiştirmişti tabi bütün işler bana kalmıştı yukarı koş sema aşa koş sema derken o kara gün gelmişti
22+5 akşam suyum geldi ama ben idrar kaçırıyorum sandım sonra nişan onu hiç kale almadım sabahı beklemeye karar verdim eşimin ısrarlarına rağmen gece sancılarım arttı üşüttüm dedim anlamamıştım beynim felç olmuştu sanki sabah doktorumu aradım koş çabuk koş dedi doğumhanesi olan en yakın hastaneye hemen tıp acile gittik beni doğumhaneye aldılar açıklık 3,5 cm doğum başlamış ben hala birazdan eve gidicem diyorum yaklaşık 12 saat sancı sonrası kızımı ölmüş olarak dünyaya getirdim sonra suni sancı eş düşürme kürtaj derken evime geldim kızımla vedalaşmadan 19,10,2008 canım kızım meleğim cennette

yaklaşık 14 ay olmuştu hiç unutulurmu asslaaa ama artık yeni bir melek beklemenin zamanı gelmişti 3 denemenin ardından yumurlama tedavisini 4. ve son denemeye karar verdik ve 14 ay sonra yeniden hamile olduğumu çok komik bi şekilde öğrendim
kendimi negatife okadar hazırlamışımki idrarı hazırlayıp eşime verdim sen yap dedim o damlattı ve çift çizgi inanmadım bi test daha yok onada inanmadım kan testi ve hamileydim

hem korkuyordum hem uçuyordum ama zorlu ve uzun bir sürecin beni beklediğini kestiriyordum

yaklaşık 18. haftaydı doktorum uyarıya başladı
sen riskli gebelik yaşıyorsun artık ufaktan yatağa alalım seni zaten bebeğin eşi aşada aman ha dikkat!!!

21. haftadaydım elamı kaybettiğim haftaya 1 hafta kalmıştı doktorum dahi tedirgindi bu haftayı atlat aman dikkat genelde yataktaydım hava sıcak klima açık tv ve ben
çok sıkılmıştım kalbim güm güm yürek ağızda ve canım arkadaşım gelicekti istanbuldan bikaçgün sonrada eşi karşıda annesinde kalıcaktı ama hep yanımda olucaktı ve geldi bikaçgün sonra eşi , o korkunç kaza ve canım arkadaşımın eşi hayata veda ettii donmuştum şoktaydım ogün feci geçti sabah kalktığımda altımdan kan boşaldı ve koştur acile

doktor: bebek rahim ağzına oturmuş ama kanama durmuş çok şanslısın
kendi doktorum: artık kati yatak istiriahati
derken 32. hafta geldi artık rahattım derken 33. haftada sancılandım 2 gün hastane yatış ve gene yatak istirahati her doktor kontorlümde artık yeter diye gittim doktorum sezeryan önermişti yaşadıklarımdan ötürü

sonunda geldi çattı 37+5 deyken nihayet günüm belli oldu 38+4 de perşembe günü sabah alıcam seni dedi doktorum ben nasıl grip ölüyorum kocamda hasta dökülüyoruz ufaktanda heyecan herşey hazır perşembe bekleniyor bütün ailenin yüreği ağızda

ve perşembe sabaha kadar sancı çektim hep dua ettim hayırlısı neyse diye

sabah 6:30 gibi kalktım yataktan eşim işten gelicekti ablam annem hepimiz gidicektik hastaneye hazırlandım üstümü giydim eşim geldi duşunu aldı yüzümüzde garip bir gülümseme ne yalan söylüyüm bende tırrrsssma :18: başladık fotoğraf çekilmeye adım adım her saniye arabaya binene kadar hastanenin kapısından girene kadar çekti eşim

ve gedlik doğumhanenin kapısına devlet hastanesi olduğu için sadece ben girebiliyordum ailem bekleme salonunda kalıcaktı
o koca göbeğimle paytak paytak elimde kızımın cicileri tek tek öptüm annemi ablamı kocamı yeğenimi ağlamıycam dedim ama geride bıraktıklarım ne hale geliceklerdi biliyordum kapıya kadar yürüdüm arkama döndüm el salladım derin nefes aldım ve doğumhaneye girdim beni beklemeye aldılar doktorum geldi nasılsın dedi ben ıııı ııııhhhh kötüyüm dedim :18: gel bakalım iyisin iyisin dedi ve ebem geldi tanıttı kendini ve yapıcağı işlemleri sonra o iğrenç sonda ameliyat önlüğü derken kapıda ebemle dokorumu bekliyorduk meğer doktorum seslenmiş hadi diye ben şapşal duymamışım neyse doktorum aa sen hala burdamısın hadi bakalım dedi ve beni bi ameliyathane doktoruna teslim etti

ameliyathanedeki doktor şuraya yat, ellerini aç damar yolu açıyorum acıycak dedi sonra sordu acıdımı dedi evet dedim ama titriyordum resmen ben sana dedim dimi dedi bana kızma dedi beni rahatlatmaya çalışıyordu bütün ekip neşeliydi bi hız bi tempo bi ben titriyordum derken anestezist geldi dosyama baktı genel dedi ben sadece hı hı dedim titriyerek

allahım çığlık atmamak için kendimi zor tutuyordum doktorum anladı seslendi ben burdayım korkma dedi sonra karnıma buzzz gibi bişey sürdüler ıhıyyyy diye bi ses çıktı benden ve anestezist yavaş yavaş veriyorum bişey söylemek istermisin dedi bende evet dedim mustafa beeeyyyyy bana uyanınca ağrı kesici yapıcaksınız dimi millet patlattı kahkahayı beni hazırlıyan doktor hayııır sana işkence yapıcaazzzz derkeeennn ben küüüt ..........................

bi koridordaydım birisi dürttü omuzumu hadi bakıyıım dedi bi ses allahım ya o nasıl bir acı heryer dönüyor boğazım feci balgam dolu öksürmek istiyorum yok mümkün değil baktım o doktor gene noldu dedi öksürcem dedim tamam canım dur dedi başımı tuttu karnımı tuttu biraz öksürdüm ama çıkmadı balgam ağlıyordum titriyordum bi ses .....ailesi ailesi diyordu bende evet ailem ailem demişim o anda baktım kocam annem hepsi başımda yatağa taşıdılar ben sayıklıyordum acıyoooo boğazıımmm öhöööö

birden aklıma bebeğim geldi nasıl dedim eşime nasıl kızım çok güzel çok iyi dedi heyecanla off işte o an

kızın geliyooo dedi bi ses bütün ailem hepsi başına toplandı allahım allahım diyorlardı beni bırakmışlardı ben görücem görücem diye sayıklıyordum ama herkesin gözü yaşlı mutluluk yaşları eşim aldı kucağına bana gösterdi azıcık gördüm o neydi o nasıl bir duyguydu aşık olmuştum o acı içinde herşeyi unutmuştum ve ebe geldi mememi sıktı sütü yok ama verin çeke çeke gelsin dedi hemen ayılmıştım bebeğimi verdiler cok cok diye sesler geliyordu allahım kıtlıktanmı çıkmıştı bu kız

bu arada ayılırken eşime demişimki bi daha çocuk doğurmasam olurmu can acısından

28,10,2010 kızım duru hediye gibi geldin hoş geldin
allahım sana şükürler olsun bütün isteyenlerin kucakları bebeklerle dolsun

akşam ayağa kalktık sabah desteksiz yürüyordum gazım hemen çıktı karnımda yumuşadı doktorum onayladı 2 gün sonra 2 kişi çıktığımız evimize 3 kişi olarak geldik 4. gün bulaşığımı yıkadım yemek yaptım ve kızımın herşeyiyle kendim ilgilendim hiçte korkulucak bişey değilmiş hem sezeryan hemde normal doğurmuş biri olarak söylüyorum ikiside acılı ama sonu güzelse ikiside dadından yenmez

biraz uzun oldu iki doğum iki hamilelik hikayesi bir arada ama acı başlayıp tatlı biten hikayemi paylaşmak istedim dilerim beğenirsiniz

Son düzenleme:
semavela hayırlı olsun,maalesef acı bir tecrübenin ardından yavruna kavuşmuşsun.Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah,ailece mutluluklar diliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…