2010 Kasım Annelerinin Doğum Hikayeleri...

semaveela senin hikayeni de gözyaşları içinde okudum.... gözünüz aydın tekrar. bebeğine kavuşmussun saglıklı bir şekilde darısı biz henüz kavusamayanların başına...

semavela hayırlı olsun,maalesef acı bir tecrübenin ardından yavruna kavuşmuşsun.Allah analı babalı sağlıkla büyütsün inşallah,ailece mutluluklar diliyorum..

teşekkürler canım
hepimizin inşallah

semaveela senin hikayeni de gözyaşları içinde okudum.... gözünüz aydın tekrar. bebeğine kavuşmussun saglıklı bir şekilde darısı biz henüz kavusamayanların başına...

sağol canım amin tez zamanda kavuşun sağlıkla inşallah

Eşimle 21.Aralık.2008 'de evlendik. Oldum olası anne olmayı çok istiyordum, evlendikten sonra da bu isteğim arttı. Eşime belli etmiyordum ama içten içe olması için dua ediyordum. Birgün bu isteğimi eşime ilettim, o da çok erken olduğunu ileri de olabileceğini söyledi. Bende büyük bir hayal kırıklığı oldu tabi ki..
Gel zaman git zaman ağlamalar üzüntüler stresler peşpeşe geliyordu.. Kapı komşumla bile dertleşir ağlardım.. Korunduğumuz halde olmasını beklemek anlamsız olurdu :)) Şimdi o günlere gülüp geçiyorum...
Ekim 2009 da ablamın aldığı test ile hamile olduğumu öğrendim, doktora gittim kese çok küçüktü boş gebelik olabileceğini söyledi.. aradan haftalar geçti kan değerlerim düşüyordu doktorum de gebeliğin kendiliğinden sonlanacağını, kese düşmezse 1 hafta içinde kürtaj yapacağını söylemişti.. o günün akşamı evde sancım oldu ve kese 12 Aralık 2009 da kendiliğinden düştü.. Ağlamamak üzülmemek elde değildi..
Son adet tarihim 29 Ocak 2010. evde iyice bunalmaya başladım, sürekli anne olmayı hayal eder dururdum.. kendimi iyice strese sokmuştum.. Hemen iş arayışlarına başladım ve Mart ayının ilk haftasında işe başladım.. Reglim 40-45 gün gecikmişti, test yapıyordum negatif çıkıyordu.. son aylarda reglimin düzensizleşmesini strese bağlıyordum.. İşe gidip gelirken kokulara olan tiksinmeleri, mide bulantılarım ve uykuya eğilim beni şüphelendirmişti, akşam test alıp yapmalıydım eşim akşamcıydı evde olmayacaktı. Hemen test aldım ve yaptım, kendimi işe vermişim 10 dk sonra testi gördüğümde pozitifti inanamıyordum hemen bir test daha aldım o da pozitif çıktı. Aman Allahım hamileydim... bir korku bir endişe sardı içimi, ya bu da düşerse bu sefer de olmadıysa...!!!
Gece eşim geldi ve testleri gördü bunlar ne diye sordu :) misafirimiz geliyor dedim.. hem şaşkınlık hem sevinç hem de korku vardı eşimin yüz ifadesinde... Sarıldık, doktora görünmeden sevinmek istemiyorduk ikimizde.. doktora gittik 6 haftalıktı bebeğim kalp atışları vardı..şükürler olsun... Mide bulantılarım uykuya düşkünlüğüm kokulara karşı hassasiyet hala devam ediyordu. aklımızda olmamasına rağmen bir anda yavrum kapımızı çalmıştı. daha yeni işe başlamıştım ev alacaktık çocuk planlarını ertelemiştik ama bebek kısmetiyle gelir derler ya doğruydu. 4 aylık hamileyken işten ayrıldım ev aldık ve kısa bir süre içinde taşındık. zaman sanki gçemek bilmiyordu.. yapılan testler çok şükür iyiydi.
40 haftamı doldurmuştum ve muayene günüm gelip çatmıştı. doktorumuz muayeneden önce artık sık sık yürüyüş yapmam gerektiğini söyledi.. olur dedim ben de :) bebişimin kafası biraz daha aşağıya inmişti, vajinal muayenede 5 cm açıklığım vardı doğum başlamış seni doğuma almalıyız dedi doktorum. annemi aradık doğum çantamı alıp gelmesi gerektiğini söyledik heyecanlandılar. eşimin surat ifadesi hala gözlerimin önünden gitmiyor şaşkınlık içerisindeydi :))) doğumhaneye çıktık ebe alttan muayene etti, lavman yaptı, suni sancı taktı ve nst ye bağladı. lavman öyle abartıldığı kadar kötü birşey değildi beni çok rahatlattı.
Aradan 1 saat geçti, hala sancım çıkmıyordu, ebe gelip muayene ediyordu hala açılmam aynıydı... bu işte bir hata vardı :))) doktorum çatala aldı beni açılmamın 7 cm olduğunu ve sancımı hissedip hissetmediğimi sordu, yoo gayet rahatım dedim :) hissetmiyor ya diyip gülüşmeler başladı nerden bilebilirdim bundan sonra canımın yanacağını
sonda takıldı, çok rahatlattı beni.. suyum patlatıldı ve sancı odasına geçtim. ablam gelmişti sancılarım artmıştı ablam bir yandan ben diğer yandan dualar okuyorduk, dakikada bir gelen sancılar beni zorluyordu ahh ahh keşke evde çekseydim sancımı demeden edemiyorum... diğer ebe geldi ve 9 cm açıklığım olduğunu ıkınmayıp nefes alıp vermemi söyledi.. saat 4 gibi çatala aldılar beni ve açıklık tamamdı. doktor gelene kadar ıkınmamı söylediler o arada sonda takıldı.. ohh be dünya vardı.
ıkınmak çok zordu, kuzenim ve ablamın yanında verdiğim destek çok çok hafif kalırmış.. doğurmak çok başkaymış.. o sırada doktorum geldi ve ıkınmam gerektiğini söyledi.. sancım geldikçe ıkındım sonra her fırsatta devam ettim ıkınmaya
iri yapı bir ebe karnımdan bastırdı bende ıkınmaya çalıştım doktorda kesik attı sonunda içimden birşey kaydı :) yavrum doğmuştu o an tarif edilemez bir duyguydu mutluluktan ağlayamıyordum bile iyi mi diye sordum çok iyi dediler..
yanıma geldi yavrum çok güzeldi müthişti harikaydı tarifsizdi Allahım şükürler olsun kavuşmuştum yavruma...
meleğim 2950gr 49cm doğdu..
4. gün sarılık değeri yüksek olduğu için ışık tedavisi uygulandı ertesi gün çıktı hastaneden.. o gece benim için çok zordu birkaç günde alıştırmıştı bizi kendisine minik yavrum.. 7.gün değerleri yine yükselmişti sütüm yetmiyordu emzirdim, süt sağdım ve mama verdim 10. gününde değeri düşmeye başlamış hamd olsun... işallah daha da düşecek.
Allah isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu

offf bı gun doğum hıkayesı okurken doguracam cokk heyecanlı kızlar,Allah sağlıkla buyutmeyı nasıp etsın darısıda ben ve benım gıbı gun sayanlaraa.... :)

Bende yazayim dogum hikayemi. Hep sanci nasil bisi diye merak ediyordum, hatta bununla ilgili forumda baslik açmistim. Herkesin yazdigi gibi adet sancisinin biraz daha siddetlisiymis. 18 kasim persembe sabahi esimle doktor kontrolune gittim. sanci makinesine bagladilar tabi 10-20-5 bazen 0 gosteriyor makine ama benim sancim vardi. neyse sonra çati muayenesi yaptilar 1. cm açilmam varmis. biraz elimle açicam dedi ebe. açilmasina yardimci olcak dedi. tamam dedik çokta acimadi. sonra biraz kanaman olabilir dedi. pembeyse onemli degil ama adet kani gibi kirmiziysa hastaneye gel dedi. eve geri donduk esimle.O gece 12 gibi yattim fakat hafif sancilarim vardi. dedim heralde bu yine yalanci sanci. hafifti çunku ve duzensizdi. sonra uyku tutmadi beni, surekli tuvalete çikiyordum kahverengi kanamam vardi hafif. Dedim acaba bu pembe olanmiii yoksa kirmizi olan mi anlamadim bi turlu. Neyse dedim yattim ama uyuyamiyorum hem sancim var hemde belim agriyordu. Gece 4'e kadar boyle kivandim durdu. Artik esimi kaldirdim hastaneye gidelim benim sancilarim artiyo dedim. Biz giyindik gittik. Ebe muayene yapti açilman 2 santim olmus dedi aksama dogumun olur dedi. bizi aldi bi heyecan. :18:
Sanci makinesine bagladilar yine beni makine yine saçmaliyodu 10-20-30 falan hep boyle gosteriyordu ama benim sancim siddetli sayilirdi.Neyse foruma ekledigim dogum videosundaki gibi o buyuk topun ustune oturttular beni. o iyi geliyordu biraz. sancin gelince daire çiz poponla dedi ebeler. Sonra kuvete sicak su doldurup içinde oturttular. o kuvet çok iyi geliyordu ya. top bir ise yaramiyordu ama. Neyse iste uzatmim.benim sancilar 5. dk da bir gelmeye basladi ve siddetlenmeye basladi.ama bana bunlar yalanci sanci duzenli degil diorlardi. ya eve gondercez yada suni sanci vercez ama muhtemelen yarin yine gelirsiniz dediler. zaten heryerimi delik desik yaptilar versinler suni sanciyi dedim. zaten esimde bende dayanamaz olduk sabirsizliktan , kizimizi çok merak ediyorduk.sancilarim arttikça ben basladim artik bi daha dogurmicammm çok aciyooo demeye .sancilarinizi doktora gostercez o kkarar verecek dedi ebe.Neyseki tamam verin suni sanciyi demis doktor. ama biz çok taraftar degiliz suni sanci vermeye dyorlardi, bu aralar herkese yapiyorlarmis. bu fransizlar normal dogum taraftari hep. zor bi durum olmadikça sezeryan yasak. epidural yapalimmi dediler dedim yapin yapin ne bekiyonuz. Epidural için serum takacaklardi elime. once uç hemsire geldi damarimi bulamadi sonra anestezist geldi adam damarimi bulamadi. neymis damarim oynuyormus. deli oldum hepsine. iki elimde delik desik oldu damar bulcam diye. serum bitince epidurali yaptilar. ondan sonra çok rahatladim. sanilarimi çok çok az hissediyordum. Oh be dunya varmis dedim. Benim açilmam arttikça serumun etkisiyle surekli kusuyordum. Heralde doguma kadar 8-9 kez kusmusumdur afedersiniz. Bunyem ilaç kaldirmiyor benim ya. Açilmam 6 cmi oldu saatte oglen 12 falanmi ne. aksam 5 te suni sanciyi verdiler, 5 saat sonra aksam 10'da açilmam 10 cm olmustu. Ebe dedi artik doguma baslicaz açilman 10 cm oldu. bu arada gorumcamde vardi yanimda sagolsun. sanci makinasina bakip ebe ikin dediginde ikinacaktim.ebe bana nasil ikinacagiida anlatti. tabi fransizca bilmedigim için gorumcem ve esim tercume yapiyorlardi bana. sancim gelince ebe ikin dedi.sag bacagimdan esim tuttu sol bacagimdan gorumcem. hadi saadet diyor daha hizli daha guçlu, az kaldi, falan. aglayacakti nerdeyse. benden çok heyecanliydi. çunku onlar goruyordu asagida neler oldugunu :) derin bir nefes alip ikinmaya basladim. çok guçlu diyordu nefesim tukenene kadar tum gucumle ikindim. nefesim tukenince hemen tekrar nefes alip tekrar aikindim. bunu uç kez tekrar ettim boyle tamam dinlen dedi ebe. makineye bakti sonra tekrar ikin dedi. yine ayni sekilde uç nefeste tum gucumle ikindim. ikinirken aklima bafo'nun yazdiklari geldi bir ara. derin nefes alip agzini kapatarak ikinmamiz gerektigini yazmisti. bende oyle yaptim. (sagol bafo)ebe dedi saçi çikti ellemek istermisin. dedim yok yok istemem. o anki psikoloji çok farkli bisey. bide ben sanci, aci hissetmiyorum ya çok tuhaf geliyordu bana. sonra iki kez daha ayni sekilde denemeyle kizimi kucagima verdiler. Aman ya rabbim nasilda gozlerini açmis kocaman banabakiyordu. goz goze geldik yavrumla. hemen ustune bir havlu sardilar usumesin diye.sonra esime gobegini kesmek istermisin dedi. esimde heyecanli ne yapcagini bilemedi. gosterdi ebe Allah musluman etsin kestirdi kocacigima kizimla olan bagimizi :)
kuzugumu goturduler sildiler giydirdiler. benimde plesentami çikarmam için tekrar ikin dedi ebe. çikti plesenta.ama megersem tam çikartmamis kadin. zaten o ayri bir maceraydi. az yirtilmam varmis. dikise basladi kadin.

Neyse biz odamiza gittik iste 3 gun sonra taburcu olacak ben pazartesi gece , esiminde yanimda olmadigi gece kizimi emzirirken oturuyordu popomu yataktan hafif kaydirdimki bir cart sesi!!! bir top kan pihtisi dustu yataga . sasirdim kizimi yatagina koydum. ayaga bi kalktimki benden oluk oluk kan akiyor. hemen hemsire alarmina bastim kosup geldiler. derdimide anlatamiyorum . esimde yok?saat gece 3. basladim aglamaya. beni banyoya soktu hemire yikayin dedi bacaklarinizi. yikiyorum yikiyorum kan durmuyor. durmadan telefon edip acil durum var diye doktorlara bildirdi. dedim esimi aricam, sonra dediler. hemen tekerlekli sandalye gtirip beni oturttular kkziinizi goturuyoruz bebeklerin odasina dediler, ben çok bilmesemde anliyordum biraz fransizca. dil bilmemek çok kotu. halbuki sabah taburcu olacaktim. beni gotumeden telefonum yatagin ustundeydi. telefonu kaptim hemen alahtan esimi aradim. hem agliyorum hem konusuyorum. esime dedim hemen gel bisey oldu bana. Hastane eve çok yakindi hemen geldi. benim kanamam azalmisti ,megersem azalmamasi gerekiyormus. içimi tam temizleyememis dogum yapan ebe. ameliyathaneye aldilar beni. karnima bastirip kalan kani temizdiler. bi kan fiskirdi. doktorun yuzune siçriyordu nerdeyse. Neyse sonra basima 6 tane doktor toplandi 3 tane deru taktilar. kan kaybettigim için demir ermu taktilar. oda etki etmezse kan vercez dediler. Ama Benim aklim kizimda. napiyor ust katta? agliyormu? surekli agliyorum ben. esim sokta zaten. neye ugradigimizi sasirdik. gece uçten sabah 11'e kadar ameliyathanede kaldim. ultrasonla baktilar rahmimi temizlediler falan. pihtilasan kan rahmime zarar vermis. tabi ben bi uç gun daha kaldim kizimla hastanede. esimde hiç ayrilmadi yanimdan. Garibim onunda o gun isi vardi sadece o gece kalmamisti yanimda. Allahtan taburcu olmamisim yoksa evde olsaydi bu olay mahvolurdum. hastaneden çikis yapinca tekrar almiyorlar bebegi. nasil emzirecektim bebegimi? kim bakacakti? Allah yuzume guldude taburcu olmadan oldu. Neyse iste simdi kireç gibi yuzle geziyorum kan kaybettigim için. iyilestim biraz ama emzrince rahmim aciyor. onun sebebide emzirdikçe rahim çalisiyormus. o yuzdende rahmim sancilaniyormus. Ilaç verdiler iste, demir hapi falan. iyiyim simdi biraz amam arada basim donuyor. kizimin durumuda iyi allaha sukur. Boyle iste benim hikayemde.

Herkese hayirli dogumlar diloyorum ben.

ekim 20 2003 te sevdiğim adamla evlendim.1 yıl bebek düşünmüyorduk nerden bilecektikki 1 yıl ertelediğimiz mutluluk 7 yıl sürecekti.ilk 1 yıl korunduk sonra bebek istemeye başladık ama olmuyordu bi türlü,doktora gitmeye karar verdik.polikistikoverli olduğum için zorlu bir sürece girmiş olduk.her ay yeni bir ümit,her ay hüsran yavaştan yavaştan yıpratmaya başlamıştı beni.eşim üzülsede belli etmiyordu.gördüğüm tedaviler kullandığım ilaçlar çok etkili olmuyordu, tedaviye cevap vermiyordu yumurtalıklar.doktorum kendiliğnden olur diyip tabiri caizse attı başından2 yıl ara verdik olmadı gelmiyordu bebişim panik atak oldum o arada, birileriyle konuşurken elim ayağıma dolaşıyordu.yeniden doktora gidelim dedik iyi bir doktor bulmuştuk ümitlerim yeniden yeşermeye başladı.tedavilerim olumluydu bu ay tamam diyorduk yine gelmiyordu nedense.neyi eksik yapıyorduk yada haketmiyormuyduk yoksa.1,5 yıl tedavi ve en sonunda aşılama kararı belki aşılama ile hamile kalacaktım,hadi yapalım dedik herşey yolundaydı yumurtalarım büyümüştü.aşılamam oldu sonuç alma zamanı geldi,her zamanki gibi 0,1 yazıyordu kağıtta bu ayda olmadı oysaki ne çok ümitlenmiştim olacaktı hamile kalacaktım aşılamayla.ama rabbim nasip etmeyince olmuyormuş takdir ilahi dedik boyun eğdik kaderimize.diğer aya hadi hastaneye pkolu olduğum için yumurtalar kiste dönüşmüştü o yüzden hamile kalamamıştım.diğer aya yine aşılama bu defa 10 tane iğne diyince doktor erteleme kararı aldık eşimle.çünkü ilk aşılamada 4 tane iğne olmuştum aşırı uyarılma yapmıştı, 10 tanesinin nasıl yapacağını tahmin bile edemiyorum.resmen kobay olarak kullanmak istedi doktor gülü seven dikenine katlanır diyerek.iyikide ara vermişiz hipertroid olduğumu öğrendik ve hamile kalmam mümkün değilmiş çünkü değerlerim çok yüksekmiş.tedaviye başladım ama aklımda bebek vardı hep değerlerim normale dönmeden bebek tedavisine başlamamam lazımdı.değerlerim normale dönemeye başlayınca genel cerrahi uzmanına bebek tedavime başlayabilirmiyim diye soruyordum ara ara, oda bekle biraz daha diyordu.troid tedavimin 1 yıl olmasına 1 ay kala adetim gecikti,her zamanki gibiydi oyun oynuyordu benimle diye düşündüm ama nerden bilirdim rabbim bebişimi göndermişti.troid kontrolüm vardı gebelik tahlilide istedim ama her zamaki gibi 0,1 çıkacaktı.öğleden sonraya kaldı sonuçlar nette açıklanıyordu.sonuçlar çıkmışmı diye bakmak için açtığımda oda ne 39,97 yazıyordu bu farklıydı değerim yüksekti ağlamaya başladım ellerim titriyordu,kalbim yerinden çıkacak gibiydi emin olamasamda.doktorumun hamilesin demesiyle dünyalar benim olmuştu çok şükür rabbim bizimde yüzümüzü güldürmüştü.kese,kalp atışı derken 9 ayı tamamladık bir an önce bebişimiz gelsin istiyorduk merak ediyorduk kime benziyordu nasıl bi duyguydu annelik babalık:)39+2de kontrolümüz vardı, bebişimizinde gelmeye niyeti yoktu.doktor amcamız bebişiniz çok kilolu normal doğmaz diyince sezeryana karar verildi.ertesi günü bebişime kavuşacaktım ama için buruktu annemle babam yoktu kutsal vazife için hacca gitmişlerdi,helede annemin yokluğu içime oturuyordu.ameliyat için aç karnına gitmiştim hast.saat 1,5 da doktor hazırlayın alıyoruz ameliyata diyince hem korku hem heyecan sardı içimi,eşimin gözlerinin dolduğunu farkettim ama ben ağlamamak için tuttum kendimi.giyindim yeşil önlüğü hasta bakıcı gelip tekerlekli sandalyeyle götürürken eşimle son kez el ele tutuşup ayrıldık.ve başladı ameliyat uyanıktım doktorlar uğraşıyordu başımdaki hemşire korkma bebeğin çıkarken karnına bastıracaklar dedi.bekliyordum ve karnıma bastırıyorlardı bebişim çıkıyordu,hemşire bi kızın oldu dedi çok şükür rabbim dedim.sonra diğer odadan bebişimin sesi geliyordu bu benimkisiydi ağlıyordu benimde bebişim olmuştu ne güzel bir duyguydu rabbim herkese yaşatsın işallah.melisamız bizimle aklıma bir gün anne olabileceğim gelmezdi.rabbim ol diyince oldu şükürler olsun.

ay canim ya Allah anali babali buyutsun demek 7 yil bekledin. Basindan ne kadar olay geçmis. Ama sabriniza ve Allah'a teslimiyetinize hayran kaldim. Masaalah subhanaallah

kızlar bende doğum yaptım ayın 22 sinde.ama benim doğum h,kayem pek iç acıcı değil hala ağlıyorum aklıma geldikçe o yüzden biraz zaman geçtikten sonra yazıcam.

kızlar bende anlatayım dogumumu
9 kasım gecesi saat 1-2 gibi artık düzenli gelmeye başlamıştı sancılarım 10 dk bir gelmeye başladı eşim hastaneye gidelim diye tutturdu ama ben yok dedim hemen gitmeyelim dayanırım belime ve kasıklarıma vuruyodu evde dolaşıp derin derin nefesler alıyodum sancı geçince yatıyodum daha 10 dk olmadan tekrar sancı geliyodu ve kalkıp dolaşıyodum bu bütün gece böyle devam etti sabah namazımı zorla kıldım ve dua mı edip yatagıma yattım tekrar uyandıgımda saat 10 du ve sancılar devam ediyodu eşim de işe gitmedi ztn dr.a gidicektik normalde de kontrolüm vardı ya ögle namazını kılmak için tuvalete girdiğimde leke geldi sümük gibi ama koyu renkteydi biraz heyecanlandım zaten gece ki sancılardan dogumun başladıgını anlamıştım hemen ablamı aradım anlattım tamam dedi hemen geliyrm gidelim hastaneye neyse saat 12.30 gibi gittik hemen alttan muayene etti açılman yok ama dogum başlamış zaten günün dedi işlemleri başlatalım dedi ablam yanımdaydı tamam dogum dememle ablam aglamaya başladı tabi bende kadınlar niye aglıyosunuz faln dedi dr.un dogum demesine kadar çok rahattım ama sonra ayaklarım titremeye başladı sancım devam ediyodu o kadar garip bi duygu ki sevinçli telaşlı korkak mutlu acaip bişi oluyosun eşim gelmemişti bizimle evi fln topla dedim eğer dogum olursa ararım dedim çünkü nişan gelmesinden sonra 2 gün sonra flan da dogum olabiliyo diye ona haber verdik yukarı çıktık işlemlerim yapıldı üstümü çıkardım lavman yapıldı bu sırada sürekli sancı geliyo yatak verdiler bana serum taktılar 2 tane ebe vardı zatn ordada bi muayene ettiler altan açılman 1 cm oda % 50 dedi çok az yani nst ye bağlandım kalp atışları faln herşey iyi sancıyı çekmeye devam ediyodum o sıada bi kadın geldi 6 cm açılması varmış birdn suyu geldi tekrar baktılar 8 cm dediler hemen doguma aldılar 10 dk sonra bebek sesi geldi ve anne yanımdaki yataga yattı süper dedim bende böyle dogururum ne olucak sancıların şiddeti arttı tabi bu arada kadınla muhabbet ediyrm ben ve biyandan aglıyrm artık karnımda olmucak diye oglum diye tekrar muayene ettiler hala açılma yok saat 5 oldu ve agrılar inanılmaz arttı dayanamıyrm dedim tekrar kontrol ve yine açılma yok dedm sezeryana ne zmn karar veriyosun 12 saat sancı çekicem bakıcaklar açılma yok sonra sezeryan dicekler 12 saati duyunca kafayı yedim bi kadın daha vardı oda aynı benim gibi sancı çekiyodu o sabahın 8 inden beri çekiyodu ve 2 tanede normal yaptıgı halde dayanamıyodu sancılara sonra aklıma geldi eğer açılmam çok olmazsa alttan kesicekler ve bu sefer orda dikişim olucak ve acısı yanıma kar kalıcak ben sezeryan istiyorum dedim saat 5 olmuştu dr.um 6 da çıkıcaktı hemen karar verdim ailemle konuştum bütün herkes vardı tabi benden haber bekliyolar eşim zatn beni öyle serumla görünce fena oldu agrımı da anlattım tamam dedi bu kadar çektin olmuyosa yapacak bişi yok dedi hemen sezeryan olsun dedi dr.umla görüştük sen bilirsin daha az agrı çekersin dedi hiç bi ilerleme olmadı dedi kendi isteğimle sezeryan olunca daha pahalı oluyo tabi eşimde onaylamış ve serumu sonunda çıkardılar ve rahatladım piskolojik olarak sanırım sonra sonda takmak için çatala çıktım canımı yakmayın artık ne olurrr dedim aglayarak korkma acımıcak dedi sondayı taktı ve çıktım kapının oraya gittim sedye beni bekliyodu ve çok tatlı bi hemşireyle birlikte sedyeye çıktım ailemin yanından geçtim sedyeyle eşime baktım gözleri dolmuştu annem de öyle kayınvalidem dualar ediyodu ameliyathane buz gibiydi ama hemşireler çok tatlıydı baya muhabbet ettik anestesi uzmanı geldi oda çok tatlıydı hem heyecandan hem üşümekten titriyodu ve sonunda dr.um geldi onu görünce çok mutlu oldum sonrasını hatırlamıyorum gözlerimi açtıgımda yine ameliyat odasında ve tatlı hemşirem bana sesleniyodu hafif acıktı gözlerim götürüyolardı beni tam sedyenin karşısında eşim vardı elimden annem tutmuş aglıyodu karanlık bi yerdeydi asansördeymişiz anneme aglama dediğimi hatırlıyorum kayınvalidemde yanındaydı karnımda hafif yanma hissediyodum ablamlalarım görümcem herkes odaydı herkesi görüyorum konuşuyolar gülüyolar ama ben tepki veremiyrm eşim yanımda elimi tutuyo yüzümü siliyo aglıyomuşum ***** oktay nerde gördünüz mü güzel mi diyorum eşim de çok çikin sümüklü bişiydi aglıyodu habire diyo sensin çirkin dedim bende herkes gülüştü hemşireler bile :) sonra tam ayıldım tabi odayı arayıp eşimi çagırdılar bebgin kıyafetlerini istediler geldiğinde suratı asıktı ne oldu dedim yok bişi dedi bakımda oglumuz dedi dışarı çıktı şuan zor yazıyorum o anları tekrar yaşıyrm çünkü sonra ablam geldi onunda suratı asıktı eşime baktım solunumunda problem varmış kuveze aldılar dedi ablam o sırada bebeğimi anlatıyo bana ellerini saçlarını ama dinleyemiyrm önemli bişi diil sadece hızlı nefes alıyomuş gözlem altında dedi görmek istiyorm dedim saat 10 da görebiliriz dedi saat 18.30 da ameliyattan çıkmıştım 22.00 a kadar yürüyemezdim oyüzden o saati geçirmiştik 11 de yürütmeye başladılar beni bebegime gitmek için canım yansa da yürüdüm bol bol şimdi görmeyin biraz daha iyi olun öyle dedi sabah görün dedi hemşireler sabırla bekledim hayatımda geçirdigim en zor gecedir heralde eşimle birlikte bütün gece kafamda bir sürü şey kurdum en sonunda özel hastane para alabilmek için böyle yapıyolar dedik kendimizi öyle avuttuk saat 11 oldu sonunda ve ben koşa koşa gittim ve oanı hiç unutamam bebeğim bi camın içinde 9 ay boyunca karnımda olan bebeğim çıkmıştı ve bi camın içindeydi ağlamamlıydım bebeğime yansırdı bu şuanda orda aglamamın acısı çıkarıyrm hıçkıra hıçkıra aglıyorum elleri ayakları yüzü gözleri heryeri hareket ediyodu herşeyi tamdı ama çok hızlı nefes alıp veriyodu bu açık ve netti saatlerce izleyebilirdim onu orda ama sonra tansiyonum düştü sanırım başım dönmeye başladı hemşire dışarı çıkardı beni ablam bekliyodu beni ona sarılıp agladım agladım tabi oda ve annem de eşim beni görmemeliydi o da kötüydü destek olmalıydık birbirimize hemen toparladım kendimi 2 gece hastanede kaldık dostlarımız hiç yalnız bırakmadı bizi sağolsunlar gece gündüz hep birileri vardı yanımızda eşim ve annem kaldı refakatçi olarak hastane o yönden iyiydi misafirlerimiz hiç geri dönmedi ve bana acaip moral oldu günde bi kez bebegimizi görebiliyoduk bizim bebegimizin yanında da erken dogmuş bi bebek vardı Allah onu bize halimize şükredelim üzülmeyelim diye gösterdi sanırım onu görünce hem ona dua ettim hem de şükrettim bebeğimin durumuna sağlıklıydı 3870 gr 52 cm dogmuştu elleri kolları hareketliydi agzı dudakları minickti ikinci kez görmem de yine tansiyonum düştü bu sefer gözlerim karardı taburcu olabilirsiniz dediler bebegimi almadan gitmem dedim dr.uyla görüştüm her 100 bebekten 10 ununda oluyomuş bebek dış dünyaya alışamıyomuş ve dogarken cigerlerine su topluyomuş onlar anne karnındaymış gibi yaşatıyolarmış orda şekerli suyla besleniyomuş serumla veriyolarmış bi sürü şey anlattı dr.ve beni ikna etti biz ona senden daha iyi bakıcaz merak etme dedi söz veriyorum dedi oglumu dr.a emanet edip eve gelmek zorunda kaldım hayatımda yaşayabilecegim en zor andır heralde bebegimsiz eve girmek evden çıkarken ogluma geri dönücem diye çıktım ama olmadı odama çok uzun süre giremedim beşiğine bakamadım dr.unu aradım bilgi aldım sürekli bişiler sormak için dr.u aradım rahatlamak için durumu iyiye gidiyomuş bu arada ben süt sağıp bırakmıştım onu içirmişler midesi tam kabul etmemiş tekrar denicez dediler çok şükür sütüm geliyodu en azından ona sevinmiştim ..
tam 15 gün küvezde kaldı bebeğim solunum sıkıntısından sonra enfeksiyon kapmıştı hastanelerde oluyomuş neyse antibiyotiğe cevap verdi ve iyileşti bebeğim ayın 25 inde gidip emzirdim ve aldım bebeğimi yaşadıpım en büyük mutluluktu ...

canım cok gecmiş olsun okurken o kadar tanıdık geldi ki hikayen benim kızımda aynı sıkıntıdan 13 gün yoğun bakımda yattı Allaha sükür simdi hepimiz iyiyiz önemli olanda bu zaten size uzun ve sağlıklı bir ömür dilerim

amin canım Rabbim hepimize sağlıklı huzurlu bir ömür versinn

benim bebeğimde 5 gün yogun bakımda kaldı. hayatımın en kötü günleriydi sanırım . hastaneden bebeksiz çıkmak da çokk kötüydü yinede çok şükür şimdi kucaklarımızda bebeklerimiz.. Allah sabrını bi şekilde veriyor , başa gelen de çekiliyor. geçiyr bi şekilde ama delip de geçiyor(

Bebeği küvezde kalanlara çok çok geçmiş olsun.. Allah bi daha yaşatmasın böyle bir acıyı hiçkimseye...

Canım oğlumun doğum hikayesini yazma sırası bana geldi.
Bebek sahibi olmayı daha evlenmeden hayal eder, isterdim hep. Bir kadın için en mübarek ve tabii şey olarak görürdüm. Hatta ortaokulda öğretmenler büyüyünce ne olacaksınız diye sorduklarında, anne olacağım diye cevap verirmişim arkadaşlarım anlatıyor.

Evlendikten bir buçuk sene sonra bebek istedik biz, şartlar o zaman müsait olmuştu. Bebeğimiz de bizi bekliyormuş ki anlaşılan, bizi bekletmeden hemen ilk ay geldi. Hamile olduğumu öğrendiğimde dünyalar benim olmuştu, ikinci çizgi var mıydı gerçekten inanamıyordum. KK'da okuduklarım üzere koşup bir kan testi yaptırdım, akşamında öğrendim bHCg değeri 80! Hep istediğim şey gerçek olmuştu, içimde bir hayat daha taşıyordum artık.

Şükürler olsun ki rahat bir hamilelik geçirdim. Ağrım sızım olmadı sadece bol bol uyudum. Hatta son ay hamileliliğim sona erecek diye üzülüyordum bile.
Velhasıl SAT'a göre beklenen doğum tarihi 10 Kasım'dı. Ayın 1'inde kayınvalidemler gelecekti doğumda yanımda bulunmak için. O gün bir sürü hazırlık ve yemek yaptım. İlk defa gelecekler diye biraz yoruldum. Bu arada birçok telefon geliyor sen hala doğurmadın mı diye, ben de yok diyorum azıcık sancı bile hissetmiyorum. Neyse akşam oldu yemeğimizi yedik, oturduk sohbet ediyoruz, bir sıcak akıntı hissettim, hamileliğimin başından beri böyle yoğun akıntı hissetmemiştim. Acaba suyum mu geliyor diyerek banyoya koştum. Kilotum beyaz kalıntıları olan bir suyla ıslanmıştı. Hemen tuvalete oturdum gelmeye devam ediyordu. Ayağa kalktım nasıl su sızdırıyorum aynı filmlerdeki gibi. Bebeğimin her zaman sancıyla geleceğini beklemiştim. Suyum gelince şok oldum. Elim ayağım birbirine dolandı heyecandan titremeye başladım. Suyun gelmesi demek kesinlikle doğumun başladığına işaretti çünkü…
Hemen kayınvalideme haber verdim, kocama söyledim ama o bana inanmaz gözlerle bakıyordu hatta bir gidelim belki değildir bile dedi. Kocaman bir havlu koydum kiloduma ve hastanenin yolunu tuttuk.

Suyum geldiğinde sancı namına bir şey hissetmiyordum henüz. Heyecandan titreyerek fakat güle oynaya hastaneye gittik saat 10:30 civarıydı. Suratsız nöbetçi ebeye suyum geldi dedim, kaç haftalık olduğumu sordu 38+6 dedim, peki kontrol edelim dedi, ilk defa açıklık muayenesi olacaktım. Kasım annelerinin hepsi çok rahatsızlık verdiğini söylüyordu muayenenin. Dedikleri kadar vardı, ebe parmağını sokarken bile ben anlamıştım henüz açıklık falan olmadığını. "1 cm ama doğum başlamış suyun gelmiş", dedi. Suyun geldiğini biliyoruz herhalde, neymiş bazıları suyum geldi sanıp geliyormuş da falan filan, la havle :) Sonra doktoruma telefon etti ebe ve yatışım yapıldı.

Damar yolu ve açıldı nts bağlandım. Bir süre sonra suratsız ebe geldi baya sancın var dedi. Ben henüz bir şey hissetmiyordum, gülüyorum hep böyle olacaksa oh ne ala diye. İlk iki saat çok hafif adet sancısı gibiydi gerçekten. Sonra aldım elime telefonu herkesi aramaya başladım doğuruyorum diye :) Bu arada da devamlı su boşalıyordu içimden sıcak sıcak…
Gece boyunca sancıların şiddeti artmaya başladı önce rahmim ağrıyordu şiddetli, sonra belime vurmaya başladı. Arada ebe gelip ntsden kontrol ediyordu, sancılarımın çok düzensiz olduğunu söylüyordu. Sabaha karşı 4:30'da doktorun 33 haftalık başka bir hastası kanamayla acile geldiği için doktor geldi beni de muayene etti; sen hala doğurmadın mı diye de dalga geçti bir de!? Artık sancılar şiddetlenmişti yorulmaya başlamıştım. Muayene sonucu: 2.5 cm, bebeğin pozisyonu çok iyi, yumuşama çok iyi dedi, saat 7'de suni sanci takılmasını söyledi gitti.. Benim tabii o kadar sancıdan sonra sadece 2.5cm açıklığı duyunca moralim sıfıra indi, bir de hep aklıma okudğum doğum hikayeleri geliyor her aşamada :). Bütün gece sancı çek ve açıklık olmasın.
Sabah suratsız ebe bana suni sancıyı takmadan gitti, ben de ses etmedim suni sancıdan korktuğum için ne kadar geç o kadar iyi diye düşünüyordum. Neyse saat 8:30 oldu mesai başladı, doktor hanım geldi bir sürü ebe gelip gitmeye başladı. Tekrar muayene ve açıklık 3.5 cm, ahh o kadar saat sancı çek açıklık ancak 3.5cm olsun. Velhasıl o lanet suni sancı makinası takıldı. Sancılar daha sık aralıklarla ve şiddetli bir şekilde gelmeye başladı.
Doğum sancısının tarifi yok aslında, ben depreme benzetiyorum, doğumdan sonra rahim toparlanırken artçı sancılar da olduğu için. Sancı geldiği zaman hiç bağırmadım ama ağrıdan inleyip kıvrandım. Kayınvalidem daha var sabret daha çok şiddetlenecek diyor, ebeler de aynı! Ben dedim saat 10 olmuş 12 saattir çekiyorum Allah'ım bu hiç bitmeyecek herhalde..
4cm gibi pes edip yalvarmaya başladım.. "Yok yapamıcam, çok ağrıyor, nolur yardım edin, bir şey yapamaz mısınız?" diye inliyorum. Ebeler de 5 cm olsun ağrı kesici yapıcaz diyorlar ama ben de sabredemiyom artık. Sancı geliyor kayınvalidemin elini koparacak gibi sıkıyorum, okumaya başlıyorum. Suni sancı verildiği için sancı aralarında dinlenemiyorsunuz, sancı gelince "geldii, geldii" diye inliyorum, ebe soruyor "ne geldi, bebek mi?". "!!??"
Bir ara sancı sırasında iyi nefes alamadığım için bebeğimin kalp atışı çok zayıfladı hemen oksijen taktılar. Ondan sonra sancı sırasında derin derin nefes almaya çalıştım.
En sonunda açıklık 5cm oldu ve beklediğim ağrı kesiciyi popodan iğneyle yaptılar. İğneyi yapar yapmaz başım dönmeye başladı, sarhoş etti beni hemen. Sancılar aynı derecede ağrıyordu fakat aralarda acayip dinleniyordum. 5cmden sonra kitlendim konuşmamaya başladım etrafımda olup bitenleri anlıyorum ama cevap vermiyorum artık, sancı geldikçe derin derin burundan nefes alıp ağızdan veriyorum.
Açıklık 7cm falan olunca lavman yaptılar, Allah'ım o kadar sancın var ve tuvalete yetişeceksin 15dk sonra.. Aslında gece boyunca zaten birkaç kez ishal gibi tuvalete çıkmıştım, vucüt doğal olarak lavman yapıyormuş meğer. Neyse sancı çeke çeke tuvalete gittim, oturuyorum kalkamıyorum, kalkıyorum yürüyemiyorum. Her sancı geldiğinde geçecek geçecek diyorum burun deliklerim patlayacak gibi nefes alıyorum. Artık yatırmadılar beni yatağa, bebek iyice aşağı insin diye biraz da ayakta sancı çektim ve o sırada, 'kakam geldi kakam geldi' diyorum, ebe diyor ki, 'kakan mı yoksa bebek mi geldi baskı yapıyor' diye soruyor, ben 'bilmiyorum, bilmiyorum' diyorum. Eğer lavmanı bu kadar yakın yapmasalardı belki ayırdederdim. Neyse sonunda bebeğim geliyor, tek düşündüğüm artık az kaldı, bitecek…
Beni tekrar yatağa yatırdılar baş ebe geldi kontrol etti; evet açıklık artık tam olmuş 10cm, şimdi diyor sana yardım edeceğim, sıyırma yapacağım, sancı gelince nefesini tut iki bacağını da dizlerinden tutup, hiç nefesini vermeden var gücünle ittir yani ıkın, oh tamam diyorum kendi kendime, bitiyor az kaldı. Neyse sancı geldi ben var gücümle ıkındım, o da eliyle sanırım bebeğin pozisyonunu düzeltti, tamam çok güzel dedi bebeğin başına dokunuyorum :). Böylece doğumhaneye gitme zamanı geldi, o sırada da ebeler sakın ıkınma diyorlar her an doğurabileceğim için.. Yürüyerek ebeye tutuna tutuna doğumhaneye gittik, beni çatala çıkardılar.
Ben ağrıdan yorgunlukladan başım dumanlı doğumhanedeki koşuşturmayı izliyorum aynı ER dizisini andırıyordu. Baş ebe devamlı olarak diğerlerine komut yağdırıyor, bacaklarıma bir şeyler giydirdiler yeşil örtüler örttüler üzerime. Doktor hanım teşrif etti artık, 'ay ameliyathane ne kadar soğuktu dondum' falan diyerek geldi gayet rahat.
Benim kafamda ebelerin söyledikleri, okuduklarım ve izlediğim sayısız doğum videosu var: açıklık tam olduktan sonra bütün iş anneye düşüyor ne kadar güzel ıkınırsa o kadar kolay doğurur!
Neyse pozisyonu aldık sancı gelince nefesini tutup hiç nefesini vermeden ıkınacaksın diyorlar. Baş ebe ben de karnına bastırarak sana yardım edeceğim diyor. Benim hiç sesim çıkmıyor hala, sancı geliyor ve var gücümle ıkınıyorum. Ses çıkarmadan ıkındığım için, doktorun diğerlerine seslendiğini duyuyorum "ıkınıyor, ıkınıyor." Öyle bir ıkınma ki sanki ruhum çıkmış kendimi dışardan izliyorum gibi geliyor. Çok güzel çok güzel ıkın ıkın diyorlar ve sancı gidiyor. Ardından gelen sancıda da aynı şey oluyor, doktor 'ıkınıyor ıkınıyor' diyor, 'evet biraz dahaaa' derken sıcacık bir şey içimden kayıp akıyor, kordonu hissediyorum çıkarken.. Ebe bağırıyor 12:56. Sonra bir anda bitiveriyor herşey, inanamıyorum başardım başardım diyorum kendi kendime.
Bebeğimi hemen bana vermediler. Yan masada gördüm ilk defa ebeler kontrol ederken, ilk söylediğim "aaa saçları vaar" oldu. Ama bitmiş bir vaziyetteyim, doğumdan sonra öyle bir yorgunluk ve uyku çöküyor ki anlatamam.
Bu arada doktor dikişe başlamış, eş çıktı mı diye soruyorum, 'henüz değil bu arada boş durmayalım değil mi' diyor. Sonra hafif bir sancıyla beraber eş de çıktı.
Dış dikişlerimi baş ebe dikti uzun uzun, doğumdan uzun sürdü diyebilirim. Benimle ilgilenen genç ebeye de öğretiyor bu arada, o da hayranlıkla, siz böyle güzel dikiş atmayı nerde öğrendiniz, diyor. Bu söz üzerine, güzel dikildiğime dair bir kanaat oluştu ben de :).

Beni odama götürdükleri zaman sinirlerim boşaldı artık, başladım hüngür hüngür ağlamaya… :) Hayatımda verdiğim en büyük sınavdı diyorum kocama. Sonra bebeğimi getiriyorlar onu görünce de bir posta ağlıyorum. Öyle güzel bir şey ki Allah'ım, kadın olmak ne güzel şeymiş diyorum.

Doğumun en zor kısmı açıklığın 5cm'e kadar olmasıydı, sonrası çok hızlı gelişti. Sancı çekmek çok çok zordu ama 5 cm'e kadar sabredebiliyorsanız, doğurdunuz sayın kendinizi :)
Bir de sancı çekerken söylediklerim: 1. Şimdi anlıyorum milletin neden bir daha doğurmam dediğini. 2. Sezaryen olanlar sakın ha doğurdum demesin:) 3. Niçin beni sezaryen'e alın dediklerini de anladım ama ben hiç demedim sadece ağrım azalsın diye dua ettim.

Son düzenleme:
canaycim birisi dogum hikayeleriniz cok güzelmis biran kendi yasadilklarim aklima geldi gercekten kadin olmak cok güzel hele anne olmak dahada güzel rabbim isteyen herkese bu duyguyu yasatsin

herkese selam!
malumunuz annem gelmisti, baya bi yogun gecti. yazamadim. simdi hikayemi yazayim oglum uyurken...

26 nisan 2008 de evlendik. yurt disina geldigim icin ilk zamanlar cocuk istemedim. dil ogrenmeli, yasayacagim yere uyum saglamaliydim once.. sonra allaha cok sukur cok beklemeden bir bebegim olacgini ogrendim. dustu bebegim. erken dusuktu kalp atisini bile duymamaistim. 3 aylik bir aradan sonra tekrar hamile kaldim. o da dustu...
ne kadar zor geldi, canimdan can koptu sanki. 2. defa bu aciyi yasadim. ama nerden bilecektim daha buyuk uzuntulerin beni bekleyecegini..
neyse iste...
tekrar hamile kaldigimda doktorum temkinli davrandi. progesteron kullandim uc ay boyunca ve sukurler olsun bu seferki dusmedi. oglum olacagini 12. haftada ogrendim. hersey sahane ilerliyordu. ogluma 5. aydan itibaren ufak tefek alisverislere basladim, karnim da belli olmaya baslamisti...
turkiyeye gidemedim ama olsun.. oglumla giderdik yilbasinda. ben canim kocam ve oglumuz...
oglum karnimda buyuyordu ben kilo aliyordum ama mutluydum. elbette ki mutluydum... biricik oglum hayatimiza nese getirecekti, canimin ici, hayatimin gunesi..
7. ay bitip 8. aya girdigimizde keyfimizi kaciran o hberi aldik. bir suru doktorlar, uzmanlar, ultrasonlar, mr lar vs... mr sonucunu alinca gebeligi durdurmalisiniz denildi. dunya basima yikildi... yaptigim dusukler icin ne kadar uzulmustum.. bu haberi aldiktan sonra o uzuntulerimin devede kulak oldugunu anladim.. bu gune kadar ne cok seyi kendime dert etmistim, bosu bosuna ne kadar uzulmustum, esimi de uzmustum...
sonra annemin bizim ufakliklara hamile kaldigi vakitler aklima geliyordu.. ne kadar uzmustum annemi. ben de bosuna aglamis zirlamistim. hayirli olsun, saglikla gelsinler diye temenni edecegime anneme babama surat yapmistim, konusmamistim gunlerce. ne salakmisim...
dogumuma kadar gecirdigim o iki ay hayatimin en zor iki ayiydi. kendimi en aciz, en muhtac hissettigim anlardi. rabbime yalvardim hep... ona muhtactim cunku...
her doktora gittigimde aglayarak donuyordum... yasamayan hickimse anlayamaz bunu..
oglum belki dogumda ölecekti, belki yataga mahkum olacakti, belki aklilli olamayacakti.. belki goremeyecekti hic, belki duyamayacakti....
ozenerek neler neler almistim ogluma.. ana kucaginin oyuncaklarini cok sevecekti,, onu hayal ediyordum surekli..... aldigim gisilerin icinde oglumu dusunuyordum.... belki oglum bana hic anne diyemeyecek, belki yuruyemiecek, oynayamayacakti...
esim "kendini perisan etme, hazirlikli ol. seni de kaybetmeyeyim" diyordu. cok zordu... ama hic de umudumuzu kaybetmedik. allah icin hicbirsey zor degildi. doktorlar da gaybi bilmiyorlardi... biliyorduk ki bu hayatta her kotu sey baskalirinin basina gelmiyor, biz de sinaniyorduk. dunya hayati imtihan icin vardi...
doktorum dogum tarihini 25-27 kasim olarak belirlemisti. 22 kasim sabahi namaz icin kalktigimizda kan gordum camasirimda. zaten gunlerdir sancim vardi. ama kaan amcanin tarifine uyan dogum sancisi degillerdi ben de hastaneye gitmemistim.. neyse esyalarimizi alip hastanenin yolunu tuttuk.
8.30 da hastanedeydik. ebe beni dogumhaneye aldi. bakti ve 5 cm acilma vardi. ben nee! dedim. sok oldum. ne kolay acilmisti oyle! peridural isteyip istemedigimi sordu. 5 cm boyle kolay aciliyorsa istemiyorum dedim.
artik sancimin siddetlenecegini ve uzun surecegini soyledi. 2 saatte 10 cmi bulacak diye bir garanti yok dedi. yok dedim. istemiyorum duruma gore istersem soylerirm dedim.
tabi 6 cm olunca ben dayanamadim. ama istemiyordum hala.. esim de kolaylik varken bosuna aci cekme dedi. onun da israriyla hade bismillah yapalim bakalim dedim.
igne oldum ama agrim kesilmedi. epidural uzmani da bana kizdi igne yaptim bagirma diye.
canim acimasa bagirmazdim heralde
git gide agrilarim artti. ikinma hissi falan hic kaybolmamisti. sanki tuvalete gitmem erekiyor gibi hissediyordum. kaciririm diye ikinmaya cekiniyordum ama tutamiyordum kendimi...
artik cok yakindi oglum doguyoordu....
basucumda bir ebe iyi olucak, geliyo falan benimle konusuyordu, teselli ediyordu.. diger yanimda esimin elini tutuyordum siki siki..
onumdede ebe benim dogurtturuyordu. zenci bir kadindi cok iyiydi gercekten de..
bir makasla kesti seyimi. offf o nasi bi aciydi oyle yaa.. ben refleks olarak yanimdaki ebeyi tokatlamaya basladim. napiyosunuz diye iyice bi bagirdim..
artik dayanmisti oglum ama korkuyordum. cok aciyordu zaten. ikinamadim. hissediyordum basini ama ikinmaya korkuyordum. agliyordum... yapamiyorum diye agliyordum.... evet, yapabilirsin, geldi zaten diyordu ebeler, cok iyi gidiyorsun diyorlardi...
sonra son defa ikindim... maddi ve manevi rahatladim. ohhhhhhhhhh cektim derinden; gozlerimi kapadim..
oglumun sesiyle actim gozumu.. saat 12.55 ti.
agliyordum.. kordonu kesmeden gogsume yatirdilar oglumu. minicik gozleriyle bana bakiyordu... agliyordum, sukrediyordum, opuyordum oglumu...
ciyak ciyak agliyordu pasam..
pediatri uzmani geldi hemen. oglumu goturmuslerdi, kontolunu yapmis geldi yanima.. aglarken gorunce aglama baksana nasi bagiriyor, cigerlerinde bi sorun yok. kuveze girecegini sanmiyorum diyordu.. sevindik... hamdettik...
sonra oglumu getirdiler kucagima verdiler, dikislerim bitene kadar benimleydi, emzirdim. tabi sut yoktu ama cluk cluk emiyordu :)
goturduler oglumu ve beni odama cikardilar..
artik virusun aktifligine bakilacak, biyin ekografisi, eeg, goz, kulak kontrolu yapilacakti...
virus aktif degildi. bu iyi haberdi. elhamdulillah...
gozleri goruyordu. tek kulagindan sinyal alamadilar ama tekrarlayacagini soyledi. yeni dogmus bebeklerde bazen sinyal alinamiyormus, birkac gun sonra yenileyince sinyal aliyorlarmis...
beyinden eeg si temiz cikti. bir sorun yokmus. ekografisi de amileligimdeki gibi oldugu cikti. yani hasar buyumemis. ayniydi. rabbime hamdlsun, bunlar iyi haberlerdi..
artik oglumun enfeksiyon sebebiyle dusen kan degerlerinin yukselmesini bekliyorduk.
3 hafta 2 gun kadar bir sure hastanede kaldi oglum. sonra elhamdulillah evimize geldi. kendi yataginda uyuyor artik.
1 bucuk aylik oldu. normal bebeklerden bir farki yok. basini cok rahat kaldirip cevirebiliyor.. agulara basladi, gulumsuyor annesine. dinliyor, izliyor.. tabi keyfi yerinde olunca
stresten sutum kesildigi icin biberon vermek zorunda kaldim. haliyle cok fazla gazi oluyor ve sanci yapiyor... ama simdilik gayet iyiyiz elhamdulillah...
iste boyle... dua etmeye devam ediyoruz. pediatrimiz bekledigimiz gibi cikmadi dedi. insallah sapasaglam olucak oglum diye umid ediyoruz. sukurler olsun..
rabbim yuzumuzu guldurdu...
ne olursa olsun onun sevgisini nasib etti rabbim. her isteyene allah nasib etsin. bu sevgiyi tattirsin insallah..

çok sevindim düşünmemlazım...kasım annelerinde okuduğumda çok üzülmüştüm..dua etmiştim senin için.....herşeyin yolunda olduğuna sevindim...allah analı babalı büyütsün yavrunu...hepimizin yavrularını....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…