- Konu Sahibi CatladaPatla
-
Ben kızıma Fergan Bilge adını vermek istiyorum...
Sizce nasıl?
arkadaşlar, bu arada iki isim kullanacaksanız daha çok beğenmiş ve kullanacağınız ismi ikinci isim yapın çünkü özellikle okullarda birinci ismin baş harfinin yanına nokta konup ikinci isim söyleniyor, mesela benim kızımın adı umay bengisu, u. bengisu, oğlumun adı da mehmet umut, m.umut yazıyorlar, biz öğrencilere de öyle yapıyoruz, ikinci ismiyle sesleniyoruz, tuğra hayrettin değil de hayrettin tuğra koyun bence...
bizim de şimdi üçüncü geliyor, uras, bartu, tuna arasında kaldık, ben tuna istiyorum ama daha çok değişir herhalde, 32+2 yiz, anket bile açtık ama hala isim seçemedik, hepinize hayırlı doğumlar diliyorum...
benim de bir kızım olacak. Eşim defne diyor. Ben berin diyorum. Berin ulu demekmiş. Eşimin adıyla aynı anlamlı.
Güzel bir başlık. Bizim isimlerimiz gayet klasik. İki isim istememe rağmen iki isim koyuyorum:
Yiğit Eren.
Hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden itibaren Yiğit isimini düşünüyorum.
Biz de kararsızlardanız.
Oğlumun ilk ismi Harun olacak sanırım, eşimin babasının ismi olması münasebetiyle...
Aile geleneğiymiş...
Ama ben ikinci isim koyulacak ve o kullanılacak diye direttim ve kazandım.
Harun'un yanına hiç bir isim güzel olmuyor, zaten birlikte de kullanılmayacak.
Bu aralar Doruk, Levent ve Ateş arasında gidip gelmekteyiz, Doruk ağır basıyor gibi :)
Siz ne dersiniz?
Saydilarinin arasinda bencede Doruk daha güzel...opuyorumnanaktan
Bildigim kadariyla cocuklara Ates veya Alev ismini vermek pek uygun degilmis...
Cehennem atesini/alevini anlatiyormus cünkü...:sinifsinif:
Bosver uymasin isimler birbirine...
Bizde Hidayeti öylesin koyuyoruz zaten, yani sadece kimliginde ikinci isim olarak yazacak...
Esim Babam bisey demiyor ama ister ben biliyorum gönlü kalmasin dedi
bende tamam dedim...bizde Tugrayi kullanicaz...
Allah izin verirde bidaha oglum olursa ilerde onada simdiden Cinar diye düsündük
daha birini dogurmadan ilerde bidaha erkek olursa diye adini düsünüyoz...heyy Allahim ya kaydirigubbakcemile3
pardon, aklımda hayrettin kalmış, ben ilk çocuğumda o sorunu yaşamıştım da o yüzden uyarmak istedim, öyleyse problem yok, Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin...
Hayrettin degil Hidayet canim...kaydirigubbakcemile3
Burdada tam tersi, Almanyada yasiyorum ben..
Burda okullarda felan hep ilk isim kullaniliyor ikinci ismi kisaltiyorlar...
yani Tugra H.
Yada isterseniz okula felan yazdirinca sadece tek isimle kayit ettiredebiliyorsunuz...
Allah yavrularina uzun ömürler versin canim...:Saruboceq:
kesinlikle doruk...Biz de kararsızlardanız.
Oğlumun ilk ismi Harun olacak sanırım, eşimin babasının ismi olması münasebetiyle...
Aile geleneğiymiş...
Ama ben ikinci isim koyulacak ve o kullanılacak diye direttim ve kazandım.
Harun'un yanına hiç bir isim güzel olmuyor, zaten birlikte de kullanılmayacak.
Bu aralar Doruk, Levent ve Ateş arasında gidip gelmekteyiz, Doruk ağır basıyor gibi :)
Siz ne dersiniz?
fergan , mirkelamın ön adı, anlamı ne, kızlara da konuyor muymuş, araştırdınız mı, bilge güzel ama...
anlamı güzelmiş, hayırlı olsun...Işık saçan, ışıldayan, aydınlatan anlamında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?