2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bence yikayip utule ve bohcala. hazir olsun. sonra dolabin kurulunca yerlestirirsin temiz temiz.

ben kesinlikle katiliyorum. ama burdaki imkanlar nasil 2. el esyada onu bilemiyorum o yuzden guvenemiyorum. adam avrupadan bahsediyor. aslinda soyle bildik tanidik birileri satiyor olsa bebek mobilyasi dusunmeden alirim.

Benşm kızımda 2 kilo 136 gram olmus boyuda 43 cm. Herhalde doguma kadar da 3 kılo falan olur.
Ya ama bu nezle gibi şey nasıl geçicek arkadaşlar.surekli hapsuruyorum ve burnum tıkalı

kizlar masallah bebislerinize. ay ne guzel daha dun gibi icimizdekiler cekirdektiler simdi ne oldular.

bu arada kızlar bana isim konusunda biraz yardım edermisiniz ya bi kaç isim arasında kaldık, düşündüğümüz isimler Elif , Ela, Miraç sizce hangisi güzel?

Ben elif ismini oneriyorum canim.

Allah bir nefeste saglikla kurtarsin canim.

slm canim. minik kaanin anne adayi ben oluyorum. :))))) uzerimdeki kiyafet siyah oldugu icin yazi cikmamis anlasilan.
bazen o ruh hali bende de oluyor. agla agla agla ama tam olarak rahatlayamiyorum ki. agladiktan sonra iyice ruh halim bozuluyor. surat asik ya da bitkin bir sekilde geziniyorum neyse dogumlarimiza az kaldi.

Teşekkür ederim Fty, herkes dersini aldı merak etme, şu an çok rahatım, keyfim yerinde, kimse karışmıyor bana, hatta üstüme düşmeye başladılar :))

sakin hic taviz verme canim. simdi 2 gun sonra olanlari unuturlarsa sen buna izin verme. haftaicide yapma sakin temizlik. esin supursun silsin haftasonu. annesinin evini temizleyen adam kendi evini de temizleyebilir. birak pis diyeceklerse de desinler. rahat olmaya calis. dogumdan sonra istedigin herseyi yaparsin.

beb,şin çamasırlarını kendi çamaşırlanızla beraber yıkamayın ve daha yeni oldukları için düşük ısıda yıkasanız yeterli olur..yıpratmayın bence...

ya canim ben bebegin camasirlarini haftasonu yikadim dalan roxy ile. ama kendim icin aldigim yeni gecelikleri ve pijamalarida renklerine gore ayirarak hepsini beraber yikadim. sorun olmaz dimi. sen bebegin camasirlarini sizinkilerle yikamayin derken sonrasi icin soyledin sanirsam. yoksa icim rahat etmez bi daha yikarim ben camasirlari.

okey yerimseniben
ama ben öncelikle dalan roxy denemek istiyorum
acaba her markette var mıdır? pek bilindik birşey olduğunu sanmıyorum çünkü :uhm:

canim zaten bu dalan roxy makina ve elde yikama icin ayri ayri uretilmis sabun tozu.
dalan roxy yi her markette bulamadim ben. bi kac market gezmem gerekti acikcasi. bebek magazalarida hic aklima gelmemisti.

canim ikiside cok guzel. ama chicco pahali biraz digerine gore. bi bebek magazasinda yetkili bana chicco da digerleride ayni sekilde uretiliyor sirf marka olduklari icin pahalilar, kaliteleri ayni demisti. bence pahalisina gerek yok acikcasi.

evet bizim bebislerimiz melekler tarafindan korunuyor biliyorum. onlarda birer melek degil mi zaten.

ben o kadar duygusallaşmadım galiba
bizim babamızda hastalık var gibi ne olduğu araştırılıyor moralimiz bozuk

canim tedaviye baslanmisti gibi hatirliyorum yanlisim varsa duzelt lutfen. umarim bir sorun cikmaz. Allah acil sifalar versin canim.

EVET CNAIM NE YAPACAĞIM BİLEMİYORUMMMMM (((((((((

MUTLUCUM SABHTAN BERİ KAÇ KEZ YAZDIM AMA PC DEKİ SORUN NEDENİ İLE KAPANDI HEP İNŞALAH ÖNEMLİ BİŞEY ÇIKMAZ ÜZMMEYE ÇALIŞ KENDİNİ BAK ÇİÇEĞİN SON SAFHASIDA AÇMIŞ BEBİŞİNİDE ÜZME SAKIN ... DUALARIMZI SİZİNLE BİŞEYCİK OLAMAYCAK BAK GÖR :))))))))))))))) :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

SİMENAY çok geçmiş olsun......

Teşekkür ederim canım..

ben o kadar duygusallaşmadım galiba
bizim babamızda hastalık var gibi ne olduğu araştırılıyor moralimiz bozuk

inşallah tedavisi vardır bebğimizi mutlu mesut büyütürüz

Mutlucum, çok geçmiş olsun, acil şifa diliyorum, umarım tedavisi olan bir şeydir, bozmayın moralinizi, dünyaya gelecek olan minik oğluşun, herşeye ilaç olacaktır eminim..

anım ilk zamanlar benim oğluş emerken uyuyordu hiç sallanma istemedi ama ne zaman 3-4 aylık oldu istemeye başladı oda baba alıştırdıda o nedenle..bu seferkini alıştırmak istemiyorum..çok yoruçu oluyor çünkü,,,
sen yine her ihtimale karşı sallanan bişey alsan iyi olur,ama istemezsede hiç alıştırma ,sonra büyüdüklerindede istiyorlar,baçakta sallamak falan işkençeye dönüyor...aslında iyi değilmiş bebişleri sallamak...benim beşik sallanmıyor..sallanan bişeyimde yok...bu park yatakların sallananları varmış galiba onlarıda bir araştır istersen...

çanım önelikle sağol,,
evet ben çamaşırları sonrası için sizinkilerle beraber yıkamayın dedim..sonuçta kendine aldığın eşyalarıda daha hiç kullanmadın..özellikle iç çamaşırlaıyla asla yıkamayın...

Günaydın canlarım...
Geçmişi okudum, yazdığınız tüm şikayetler bende de var, tesadüfün bu kadarı yani, size soracaktım bende bugun, benden önce siz yazmışsınız, 2 gündür midem bulanıyor, sağ kasığım çok fena ağrıyor, oturup kalkarken, wc için sıkıştığımı hissettiğimde, kasıklarım patlayacak gibi oluyor, bunun dışında karnımın alt tarafında hafta sonundan beri süregelen bir sancı var.. yarın doktora gidecem, kontrolum var, bakalım neler diyecek doktorum, minik kızım kaç kilo olmuş, sağlıklı mı, çok merak ediyorum..

Son düzenleme:

Dimplecım su her derde deva gerçekten, hiç ihmal etmemek lazım.
Herkes sevmez su içmeyi, bu kadar rahat içebiliyor olmak bizim şansımız olsa gerek.

Bulantılar konusunda ben 5. aydan şimdiye kadar rahat ettim ama artık eskisi kadar rahat olamayacağım, bu kesin. İnşallah hepimiz fazla hırpalanmadan atlatırız önümüzdeki günleri...

inşallah tedavisi vardır bebğimizi mutlu mesut büyütürüz

Mutlucum Allah dert verip derman aratmasın.
Bebeğinin şansı kısmeti sizin de üzerinize olsun, bir an önce iyileşşsin inşallah eşin...

çok sağolun hepinizde tedavisi sürüyordu ama farklı doktora farklı sorunlarla gidince o daha bi ilgilenmiş farklı tetkikler istemiş bende moralimizi bozmamaya çalışıyorum dert veren Allah dermanınıda veriri diyorum inşallah.

Günaydın guzel anneler hepimiz guzel bir gun gecirelim insallah
bi kac gundur okumaya dahi pek fırsatım olmadı annem vardı temizlik yaptık (haftaya kayınvalidemler geliyor 3 haftayada ben yolcuyum yurt dısına heyecanı basladı )

guzel haberlerim isee besigimiz ve sifonyerimiz geldi yerlestirdim yatagımızın tam yanında uyurken ve uyanınca bi sure onu izliyorum Rabbim saglıkla icinde bebisimizide gormeyi nasip etsin

cuma gunu dr a gitmistim yani 31+2 gunluktuk ve bebis tam gunune denk geldi ultrasondada.. kilomuz 1680gr dı yuzunu gosterdi anneannesine:) dr hanım bana benzetti boshayallersmile

cok fazla okuyamadım sanırım herkes iyi:) umarım oyledir..
ama SEYYALcim yazını gunluklerde okudumda isin gercekten zor.. avrupa demek illa garantili bir gelecek anlamınada gelmiyor 20 yıl yasadım orda ve simdi 1.5 senedir turkiyedeyim farkı gozlemleyebiliyorum.. oranın hakları daha fazla evet ama buradada insanlar daha hırslı.. okumak istiyor buranın genci.. ve imkanlar olunca burada hayat cok guzel.. ama esinin ailesinin durumu orada iyi sanırım yerlesmisler maddi olarakta iyiler.. esinde gelince guzel bir baslangıc yapmak iyi olabilir.. ınsallah dogru ve hayırlı kararı verirsiniz:) anneden uzak kalmak inan zor.. bende evin tek kızıydım ve annemler genelde yurt dısındalar gurbeti sılada yasamakta baskaymıs Ama Allah sabrını veriyor
sen bebisin ve esin icin ve hepimiiiz icin guzel gelecekler versin Rabbimmm

Haa unutmadan yazayım, ben bu sabah yine bir sorunla geldim foruma, bana akıl verin, çıldırmama az kaldı, eşim tutturmuş, kızımıza 2. isim olarak annemin adını verecem diye, delirmezsem iyidir, ben kadından uzaklaşmaya çalıştıkça kadın ismiylede olsa içime girecek yaa, eşime ne diller döktüm yok, sanırım benden habersiz, kimliğini çıkarttırıp getirecek kızımın, benim de o saatten sonra itiraz edemeyeceğimi düşünüyorlar sanırım... üffff... erken doğurmazsam bu sinirle iyidir...

ayyy işin zor,nerden çıkmış bu şimdi...?anne kuzuları ne olçak?sende o zaman bende kendi annemin adını istiyorum de bakalım..9 ay 10 gün sen taşı zahmetini çek adını onlar karar versin ohhh ne ala...?istemediğini kesin dille söyle..biraz çirkef mi olmak lazım açaba bunlara...? öff şu erkek milleti ne uyuzlar yaaa....ay kusura bakma çanım yaa,kızdım şimdi...

sen kızına bağırsan şimdi kadın üstüne alınır..bunuda söyle eşine belki vaz geçer...

Son düzenleme:

insallah guzel haberlerle gelirsin canim.

masallah bebisine canim.

cok guzel soylemissin canim.

dimplehawk bosna yağmur opuyorumnanaktan
mutlu acil şifalar diliyorum..oğlun uğurlu gelsin inşallah
simenaycım zor bir durum yaa ne diyeceğimi bilemedim..misilleme yapsan o zaman neden benim annemin adı olmuyor filan desen...gerçi ataerkil toplumuz sökmez pek ama..dilerim hemn soğur eşin bu fikirden

ay canım boşver takma sende kendi annenin adı ile seslen onların yanında etki tepki onun annesi varsa seninde annen var alla alla ya abarttılar yani canım senin bu eşinde amma ana kuzusuymuş ya offf bak şimdi uyuz oldum yakötükedihüso

maşallah gelincik bebişine

Simenaycım hayırlı haberlerle gel inşallah doktorundan.

Anlaşılan o ki, şikayetlerimizin hepsi normal...
Hepimizde bir sorun olacak değil ya, Allah korusun.
Biraz zor geçecek sanırım ileriki günler...
Allahım kuzularımıza sağlık versin, o yeter :)

Allahım delirtecek bu anne-bana ismi problemi beni.
Sanki biz ağaç kovuğundan çıktık, biz niye tutturmuyoruz anamın babamın ismini koyacam diye...
Daha önce bahsetmiştim, bizde de var aynı mesele ve benim kurtuluşum yok maalesef, oğlum çift isimli olacak.
Kayınpederimi severim ama oğlumun onun ismini taşımasına hiç gerek görmüyorum. Gel gör ki, eşimin ailesinde gelenekmiş bu, eşim de dedesinin ismini taşıyor.
Sana ne diyeyim şimdi, kendim bu durumdayken bilmiyorumkismile
Sizde daha önce yoktu böyle bir muhabbet, kayınvaliden eşin üzerinde epey etkili anlaşılan, derinden derinden sokmuş aklına.
Allah kolaylık versin, umarım dediğin gibi bir emrivaki yapmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…