- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #32.761
Yemeğimizi yedik geldik biz...
Gerçi doymadık ama napalım, idare edicez ara öğüne kadar.
Haftasonu doktor çıkışı, annemin müdahalesi ile geceliğimi pijamamı aldım çok şükür.
Kızım bu çocuk senet mi yaptı seninle 40. haftamda doğucam diye, delirtme beni, alalım artık ihtiyaçlarını dedi. Gecelik pijama sabahlıktan oluşan bir takım aldırdı bana. Ayrıca bir emzirme atleti ve sezeryan ihtimaline karşılık bir lohusa külodu da alındı. Annecim sağolsun, elini attı da bir stresten daha kurtuldum :)
Şimdi sırada hem benim hem bebişin kıyafetlerinin yıkanıp ütülenmesi var ki, dolabı kuramadığımız için bu işleri bir türlü planlayamıyorum. Yıkayıp ütüleyip bir bohça içine mi koysam acaba oğlumun kıyafetlerini, dolap kurulunca yerleştiririm. Ne dersiniz?
dün bir porf televizyonda açıklama yapıyordu olgun anne baabalr çocukalrına ikinci el mobilya alıyorlar yeni mobilyaların boyaları felan bbeğe olumsuz etki yapıyormuş dinleyen varmı ... katılıyormusunuz bu yoruma ?
merhaba arkadaşlar şimdi dr dan geldik, bebişim 1650 gr olmuş, normal doğum tarihi 25 mart gibiydi ama epidural sezeryana karar verdik 14-15 mart gibi alırız bebeği dedi, 20 gün de rapor aldım, 20 gün evdeyim süperalkisalkisalkis:))))
ben geldiiim a.s.
dr randevum iyi geçti kızlar kızım 1300 gr oğlum ani bir atakla kızımı geçmiş 1500 gr olmuş hala kafaları aşağıda karşılıklı bakışıyolar dr bu gidişle 36 da 2500 gr civarı olurlar dedi malum 36 da alınacaklar 1 ay değil ama 3 hafta sonra gel dedi buna canım sıkıldı biraz 2 hafta bekliyordum ondan sonra haftada bir herhalde aman iyiler demek ki sık kontrole gerek duymadı diye seviniyorum işte bizden haberler bu kadar
Benşm kızımda 2 kilo 136 gram olmus boyuda 43 cm. Herhalde doguma kadar da 3 kılo falan olur.
Ya ama bu nezle gibi şey nasıl geçicek arkadaşlar.surekli hapsuruyorum ve burnum tıkalı
kızlar napıyorsunuz?perşembe bir bozuldu benim internet yeni geldi... :))) sizi özlediiiiiiiiim....
bende hemen bakayım dedim..ne çooook kaynatmışsınız..okuyamadım geçmişi...neyse kızlar cuma günü ani bir kararla dr me gittim...cumartesi gidecektim ama başka işim çıkınca cumaya aldım....benim oğlan 32 hafta 3 günlüktü ve 2450 gr olmuş..boyuda 47 cm...
bir iyiyiz çok şükür...sizde bir yaramazlık yok inşallah???
gözün aydın canım bebiş baya tombiş olacak bizim oğlanda 36 haftaya girdi 2850 gr 48 cm olmuş drum 3200 3400 gibi doğum yaparsın 4 haftan var ama 3 haftaya kalmaz doğar dedi eyvahedigeldismile :sm_cool: delikafadulden
teşekkür ederiz kızlar selkie beni gördünmü olumunekankayizsmile
bu arada kızlar bana isim konusunda biraz yardım edermisiniz ya bi kaç isim arasında kaldık, düşündüğümüz isimler Elif , Ela, Miraç sizce hangisi güzel?
kızlar benimkinin eli neredeyse sol tarafımda sırtıma dolaşacakablam bçyle giderse doğar dedi
dr haftaya çağırdı 38 haftamda öatı muayenesi yapacak o zamana doğmazsa tabi eyvahedigeldismile
galiba ben üstüne adet görmüşüm yok son satım 23 mayıs sizler korkmayın daha var ben bile henüz korkmuyorum ne kadar az korkarsak o kadar güzel doğarmış sancıları hissetmezmişiz
Merhaba arkadaşlar herkese selamlar...
Ankaralı arkadaşların resimlerini gördüm, fakat minik Kaan'ın annesinin ismini yazmamışlaaarrr??
bende haftasonu bebişime alışveriş yaptım biraz...Bebek bezi bile aldım ve yavaş yavaş her gittiğimde 1-2 paket alıcam :) 2 hafta sonra toplu alışverişe gidicem..Son ay gidicektim ama belim çok ağrıo ayakta duramıyorum...
Birde arkadaşlarımızın bir kısmı şubat annesi olucaklar :)
Haftasonu biraz bunalımdım ben...Sebebini inanın bilmiyorum..hıçkıra hıçkıra ağladım durup dururken ama rahatladım :)...Bu aralar kendimi biraz mutsuz hissediyorum ve herşeyden sıkılır oldum..sizdede aynı duygular oluyor mu???
Teşekkür ederim Fty, herkes dersini aldı merak etme, şu an çok rahatım, keyfim yerinde, kimse karışmıyor bana, hatta üstüme düşmeye başladılar :))
beb,şin çamasırlarını kendi çamaşırlanızla beraber yıkamayın ve daha yeni oldukları için düşük ısıda yıkasanız yeterli olur..yıpratmayın bence...
ok sağolasın ben de öyle yapayım
umarım çabuk geçer bu durum
yoksa eşim de ben de çok yıpranıcaz :sinifsinif:
tamadır..
ayrıca bakın ne okudum;
soru:yeni doğan bebeğin giysilerini nasıl yıkamalıyız? normal detarjan (omo- ariel) kullanırsak bebeğe herhangi bir zararı olur mu?
cevap;yeni doğan bebeğin giysilerini toz sabunla yıkamanız gereklidir.
asla deterjan kullanmayın.
Uzm. Dr. Ümit Hazar
peki sabun tozu konabilir mi makineye??
okey yerimseniben
ama ben öncelikle dalan roxy denemek istiyorum
acaba her markette var mıdır? pek bilindik birşey olduğunu sanmıyorum çünkü :uhm:
Bebek Yatakları ve park yatakları > Katlanır Park Yataklar > Pierre Cardin-CAZAL Park Yatak 70-110 cm
budahamı güzel bilemedim ama sanırım 1cisi
babasıda bunu beğendi
Chicco Lullaby LX Park Yatak
satıcı kız dediki kumandası var bazen bebek kendi kendine uyusun isterseniz açık müziği sallanma tuşunu kendi kendine oynasın bazen çok ihtiyaç oluyor diyo kendide 4 ay önce doğurmuş bebek 42 haftalıkmış normal doğmamış sonra kızın 22 saat ağrısı sürünce belden ağrı kesici yağıp sezaryene almışlar
hamile kıza anlatılırmı bu
günaydın herkese
kızlar bebişlerimizin melek tarafından korunduğunu öğrendim biraz önce sizler biliyormuydunuz
seyyal afyona daha var canım sabret iki iki sayma benim memeleket afyon
bana ağrı girmiyor bilemiyorum nasıl bişey seninkisi belkide öatı mesafen genişliyordur
tuvaletinimi tutyorsun acaba
kızlar bu arada son haftalarda çok su içilecekmiş
bizim dayı kızına bebeğin suyu yüzde iki kaldı demişler 37 haftasında normal doğuramazsın demişler oda drunu değiştirmiş galiba özel olduğu için çok riskli demişler ama gerçekten doğumunu suni sancayla yapmış bol bol su iç dedi bana bende az içiyorum galiba gecede sadece 1 kere kalkıyorum vcye
ben o kadar duygusallaşmadım galiba
bizim babamızda hastalık var gibi ne olduğu araştırılıyor moralimiz bozuk
Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 1 saattir topikteyim,
Geçmişi okudum ve günlüğü okudum,
Seyyal'cim gerçekten işin zor karar vermen güç...Allah kolaylık versin..
Selkie'cim bende bu park yatağın değişik rengini gördüm almaya karar verdim ama ablam ilk doğduğunda bunu alırsan sallamadan nasıl uyutucan dedi..Benimde aklım karıştı...Napsam acaba yaa sallanan beşik mi alsak yoksa bunu mu alsam???
Mutlucum çok çoook geçmiş olsun tekrardan...Allah dermansız dert vermesin..
Bu arada o dediğiniz sağ karın sancıları bende uzun zamandır var ztn..Doktor banada size dediği gibi bağlar geriliyor dedi birde böbreklere baskı yapıyormuş bebişşş...
inşallah tedavisi vardır bebğimizi mutlu mesut büyütürüz
SİMENAY çok geçmiş olsun......
ben o kadar duygusallaşmadım galiba
bizim babamızda hastalık var gibi ne olduğu araştırılıyor moralimiz bozuk
Merhabalar arkadaşlar yaklaşık 1 saattir topikteyim,
Geçmişi okudum ve günlüğü okudum,
Seyyal'cim gerçekten işin zor karar vermen güç...Allah kolaylık versin..
Selkie'cim bende bu park yatağın değişik rengini gördüm almaya karar verdim ama ablam ilk doğduğunda bunu alırsan sallamadan nasıl uyutucan dedi..Benimde aklım karıştı...Napsam acaba yaa sallanan beşik mi alsak yoksa bunu mu alsam???
Mutlucum çok çoook geçmiş olsun tekrardan...Allah dermansız dert vermesin..
Bu arada o dediğiniz sağ karın sancıları bende uzun zamandır var ztn..Doktor banada size dediği gibi bağlar geriliyor dedi birde böbreklere baskı yapıyormuş bebişşş...
ya canim ben bebegin camasirlarini haftasonu yikadim dalan roxy ile. ama kendim icin aldigim yeni gecelikleri ve pijamalarida renklerine gore ayirarak hepsini beraber yikadim. sorun olmaz dimi. sen bebegin camasirlarini sizinkilerle yikamayin derken sonrasi icin soyledin sanirsam. yoksa icim rahat etmez bi daha yikarim ben camasirlari.
canim zaten bu dalan roxy makina ve elde yikama icin ayri ayri uretilmis sabun tozu.
dalan roxy yi her markette bulamadim ben. bi kac market gezmem gerekti acikcasi. bebek magazalarida hic aklima gelmemisti.
.
Hımm demek olağan birşey o zaman bu bosnacım
Benim de özellikle hep sağ kasığımda oluyor
Birkaç adım penguen gibi yürümek zorunda kalıyorum
Ben çapa ya gittiğimde dr.a sormuştum, normal rahim genişliyor iyice, yan bağlar geriliyor falan diye genel bir açıklama yapmıştı. Ama devlet doktoru ya, psikolojik olarak ilgisizce konuştuğunu ve takmadığını düşündüğüm için size açayım dedim konuyu :))
Mide bulantılarım hiç geçmedi benim bosnacım, ben ilk aylardan hiç kopamadım ki mafoldumben
umarım senin başlamaz boshayallersmile
Ben suyu çok bol içiyorum zaten 2-3 lt, bosnanın dediği gibi dilim damağım kuruyor devamlı, reflüden olsa gerek içmeden duramıyorum..
Tuvalete giriyorum çıkışta su içiyorum, giriyorum çıkışta içiyorum :)) günüm böyle geçiyor
ve gerçekten su başlı başına besin kaynağı bebeklerimiz ve bizim için yerimseniben
Hımm göbüş baya büyüdü demek, şunu bi göremedik ya olumunekankayizsmile
Selkiecim yalancı sancılar bu kadar erken başlar mı ya[/B]
sağolun hepinizde bi tür deri hastalığı çıktı ömür boyu devam eden arada geçecek ama yine tekrarlayacak tedavi olacak onu öğrenmiştik şimdi ikinci evresi olabilir dediler karaciğer ve dalak büyümesi çıktı karaciğer biraz kilolu olsan büyük çıkarmış ama dalak büyümesi tehlikeliymiş ayrıca koltuk altı araştırması yapılıyor ne olduğu belli olsada tam aydınlatsalar bizi
Haa unutmadan yazayım, ben bu sabah yine bir sorunla geldim foruma, bana akıl verin, çıldırmama az kaldı, eşim tutturmuş, kızımıza 2. isim olarak annemin adını verecem diye, delirmezsem iyidir, ben kadından uzaklaşmaya çalıştıkça kadın ismiylede olsa içime girecek yaa, eşime ne diller döktüm yok, sanırım benden habersiz, kimliğini çıkarttırıp getirecek kızımın, benim de o saatten sonra itiraz edemeyeceğimi düşünüyorlar sanırım... üffff... erken doğurmazsam bu sinirle iyidir...
Günaydın canlarım...
Geçmişi okudum, yazdığınız tüm şikayetler bende de var, tesadüfün bu kadarı yani, size soracaktım bende bugun, benden önce siz yazmışsınız, 2 gündür midem bulanıyor, sağ kasığım çok fena ağrıyor, oturup kalkarken, wc için sıkıştığımı hissettiğimde, kasıklarım patlayacak gibi oluyor, bunun dışında karnımın alt tarafında hafta sonundan beri süregelen bir sancı var.. yarın doktora gidecem, kontrolum var, bakalım neler diyecek doktorum, minik kızım kaç kilo olmuş, sağlıklı mı, çok merak ediyorum..
Günaydın guzel anneler hepimiz guzel bir gun gecirelim insallah
bi kac gundur okumaya dahi pek fırsatım olmadı annem vardı temizlik yaptık (haftaya kayınvalidemler geliyor 3 haftayada ben yolcuyum yurt dısına heyecanı basladı)
guzel haberlerim isee besigimiz ve sifonyerimiz geldi yerlestirdim yatagımızın tam yanında uyurken ve uyanınca bi sure onu izliyorum Rabbim saglıkla icinde bebisimizide gormeyi nasip etsin
cuma gunu dr a gitmistim yani 31+2 gunluktuk ve bebis tam gunune denk geldi ultrasondada.. kilomuz 1680gr dı yuzunu gosterdi anneannesine:) dr hanım bana benzetti boshayallersmile
cok fazla okuyamadım sanırım herkes iyi:) umarım oyledir..
ama SEYYALcim yazını gunluklerde okudumda isin gercekten zor.. avrupa demek illa garantili bir gelecek anlamınada gelmiyor 20 yıl yasadım orda ve simdi 1.5 senedir turkiyedeyim farkı gozlemleyebiliyorum.. oranın hakları daha fazla evet ama buradada insanlar daha hırslı.. okumak istiyor buranın genci.. ve imkanlar olunca burada hayat cok guzel.. ama esinin ailesinin durumu orada iyi sanırım yerlesmisler maddi olarakta iyiler.. esinde gelince guzel bir baslangıc yapmak iyi olabilir.. İnsallah dogru ve hayırlı kararı verirsiniz:) anneden uzak kalmak inan zor.. bende evin tek kızıydım ve annemler genelde yurt dısındalar gurbeti sılada yasamakta baskaymıs Ama Allah sabrını veriyor
sen bebisin ve esin icin ve hepimiiiz icin guzel gelecekler versin Rabbimmm
çok sağolun hepinizde tedavisi sürüyordu ama farklı doktora farklı sorunlarla gidince o daha bi ilgilenmiş farklı tetkikler istemiş bende moralimizi bozmamaya çalışıyorum dert veren Allah dermanınıda veriri diyorum inşallah.
Haa unutmadan yazayım, ben bu sabah yine bir sorunla geldim foruma, bana akıl verin, çıldırmama az kaldı, eşim tutturmuş, kızımıza 2. isim olarak annemin adını verecem diye, delirmezsem iyidir, ben kadından uzaklaşmaya çalıştıkça kadın ismiylede olsa içime girecek yaa, eşime ne diller döktüm yok, sanırım benden habersiz, kimliğini çıkarttırıp getirecek kızımın, benim de o saatten sonra itiraz edemeyeceğimi düşünüyorlar sanırım... üffff... erken doğurmazsam bu sinirle iyidir...
Günaydın guzel anneler hepimiz guzel bir gun gecirelim insallah
bi kac gundur okumaya dahi pek fırsatım olmadı annem vardı temizlik yaptık (haftaya kayınvalidemler geliyor 3 haftayada ben yolcuyum yurt dısına heyecanı basladı)
guzel haberlerim isee besigimiz ve sifonyerimiz geldi yerlestirdim yatagımızın tam yanında uyurken ve uyanınca bi sure onu izliyorum Rabbim saglıkla icinde bebisimizide gormeyi nasip etsin
cuma gunu dr a gitmistim yani 31+2 gunluktuk ve bebis tam gunune denk geldi ultrasondada.. kilomuz 1680gr dı yuzunu gosterdi anneannesine:) dr hanım bana benzetti boshayallersmile
cok fazla okuyamadım sanırım herkes iyi:) umarım oyledir..
ama SEYYALcim yazını gunluklerde okudumda isin gercekten zor.. avrupa demek illa garantili bir gelecek anlamınada gelmiyor 20 yıl yasadım orda ve simdi 1.5 senedir turkiyedeyim farkı gozlemleyebiliyorum.. oranın hakları daha fazla evet ama buradada insanlar daha hırslı.. okumak istiyor buranın genci.. ve imkanlar olunca burada hayat cok guzel.. ama esinin ailesinin durumu orada iyi sanırım yerlesmisler maddi olarakta iyiler.. esinde gelince guzel bir baslangıc yapmak iyi olabilir.. İnsallah dogru ve hayırlı kararı verirsiniz:) anneden uzak kalmak inan zor.. bende evin tek kızıydım ve annemler genelde yurt dısındalar gurbeti sılada yasamakta baskaymıs Ama Allah sabrını veriyor
sen bebisin ve esin icin ve hepimiiiz icin guzel gelecekler versin Rabbimmm
Günaydın canlarım...
Geçmişi okudum, yazdığınız tüm şikayetler bende de var, tesadüfün bu kadarı yani, size soracaktım bende bugun, benden önce siz yazmışsınız, 2 gündür midem bulanıyor, sağ kasığım çok fena ağrıyor, oturup kalkarken, wc için sıkıştığımı hissettiğimde, kasıklarım patlayacak gibi oluyor, bunun dışında karnımın alt tarafında hafta sonundan beri süregelen bir sancı var.. yarın doktora gidecem, kontrolum var, bakalım neler diyecek doktorum, minik kızım kaç kilo olmuş, sağlıklı mı, çok merak ediyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?