- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #33.021
Çok minikler değil mi? Ufacık ufacık...
ne mi düşündüm bebeğin bir an önce çıkmasını,,yoksa öleçeğimi düşündüm.nasıl olursa olsun bir an önce çıktım,bir ara dr me beni sezeryana al kurtar yada altı kes gitsin dediğimi hatırlıyorum.birde eşimi azarladığımı,hep senin yüzünden diye:) ilk bebekte hazırlıksızdımda...kazayla olmuştu..5 saat yattım çünkü kalkamıyordum aslında yürümek lazım ama suni sançı çok ağır...nefes bile alamıyordum...
ama herkesin doğumu kıendine özgüdür...ben çok ağrı çektim suni sançı olduğu için belkide..ama ablam hiç sancı çekmedi bile...çok rahat doğurdu...
Ağda da paket yaptırıyor musun?
Yaptırıyorsan pişik oluyor mu?
Benim oldu da:tomato:
Bence artık mentolsuz kopukle jilet kullan...
Gerci ben permatikle birkac kesik atmıstım, ama sen aynayla yavas yavas yaparsan birşeycik olmaz...
Hatta üstüne bir de aftershave kullansak:roflol::roflol:
Hımmm...ama ben dikkat ettim..sinirleniyim çok hareketleniyor, üzüldüğüm zaman çok hissetmiyorum onu sanırım üzgün iken rahatsız etmek istemiyorboshayallersmile
Benim pişik oldu da...
Şimdi tırsıyorum...
Eğer bu kavram doğruysa pek sevinicem doğrusu aklinialirimsmileBence dgoru olabilir,cunki ben bundan onceki aylarda hep 2 kilo aliyorken en son gittigim 2 hafta once sadece bi kilo almistim. Hatta simdi tartiya ciktim biraz once,bi kac yuz gramini geri vermisim.. CADIARZU
Dur bakalım şimdiden sonra anlayacaksın onu a.sDoğru olabilir... Gerçi ben hep çok kilo alıyorum ama...
opuyorumnanaktantontişlerim ben çok yorgunum öpüyorum hepinizi biraz uzanayım sonra görüşürüzzzopuyorumnanaktan
Eğer bu kavram doğruysa pek sevinicem doğrusu aklinialirimsmile
Dur bakalım şimdiden sonra anlayacaksın onu a.s
opuyorumnanaktan
Dün gece ben ağlarken hep tekme attı... Kızım benim...
Ama bugün uyuyor... Yoruldu tabii...
Evlat başka birşey olacak... Canım yaaa...
Selkiecim sen ve tecrübeli annelerimize bir sorum var; gebeliğin 2. trimesterinde anne adayı daha fazla kilo alarak, son 10 haftada daha çok gelişecek olan bebeğine stok yaparmış.. 30. haftadan sonra kg alımı düşer, son haftalarda da az alınır ya da hiç alınmazmış.
Siz ne diyorsunuz? Ben hep son aylar aşırı alındığını duyduğum için değişik geldi bana CADIARZU
Kizlar birsey soracam size,ben normalde assagiyi makineyle aliyorum,ama makineyle alamadigim yerlere tuy dokucu krem kullaniyorum VEET markasi varya... Hamileligim boyunca hep kullandim,acaba bebege bi zarari oluyormu tuy dfokucu kremlerin?
arkadaşalr bebeğimin beşiğini siparişini verdim 15 gün içinde ksımetse evimde olacak ... hani bu büyüyen beşikelr var ya onalrı tavsiye etmedi amcam kızım onların ielrde yatağını bulmak zor olur dedi birde öyle anlatıldığı giib çok kullanışlı değil dedi şimdi küçük olanını alacağız :)))))))
bakalım hepsi gelsin tam oalrak ben size de fiyatlarını bildireceğim normalde aldıkalrımın fiyatı katoloğa göre 1800 lira tuttu ama battaniyesinden alt açmasına ortopedik yatağından cibinliğine uyku setine beşik süslemelerine akdar herşey var çorabı ayakkabısı bakalım bana ne fiyat çıakrtacak ..... 300 lira bana sadece beişk ve yatak fiyatı vermişti ama büyüyen beşikte idi o fiyat .... normlin yarısına geliyordu inşallah şimdide şöyle bir 750-900 arasına kapatırım bu maliyei :):):)
almak isteyen arkadaşalrım vardı 15 gün sabrederler ise resimelrini çekip gösteririm ona göre oanrla da göndertireceğim amcam kabul etti :):):):) isteyene mağazanın telefonunuda veririm bilgi alırlar....
oy oy hem de nasıl mini mini... özellikle çoraplara bitiyorum...
duyduğuma göre suni sancı vücudun doğal ağrı kesicisi olan endorfini bastırdığı için daha çok ağrı hissediliyormuş... ama tabii herkesin doğum şekli farklıdır. ağrı eşiği de çok etkili bu durumda.. yani ağrıya ne kadar dayanıklı olduğun...
benim her seferinde olur çünkü tenim çok açık renk ve hassas... 2-3 gün dokunamam bile...
oy oy bellerim koptu.. hiç bu kadar uzun ve güzel çamaşır asmamıştım. 2 yıllık evliyim ilk defa mandal çamaşıra yetmedi o da bebişin çamaşırları oldu kaydirigubbakcemile3 piticik piticik olunca kaydirigubbakcemile3 bir an önce kurusalar da ütülesem :hulya:
kuafördeki abla diyoki sen bu acıya katlandınya kolay doğurursun kaydirigubbakcemile3
çünkü iki kez mecburi jilet kullandım çok kötü olmuştu jiletten dönmek çok zor oluyor çok acıyor gerçekten
kendisininde çocukları var sancıya katlanırsan doğum beş dk ve hiçbirşey anlamıyorsun bile dedi biraz rahatlattı beni sağolsun
kızlar yaa....kaburgalarımın orları ve ol bölgedeki karın kaslarım çok açıyor..patlıçakmışım gibi...sizdede varmı bu ağrı...
aynen tam sağ kaburgamın altı ve karnımın sağ tarafı... sanki bebek içerden tırmalıyor karnımı...
kızlar yaa....kaburgalarımın orları ve ol bölgedeki karın kaslarım çok açıyor..patlıçakmışım gibi...sizdede varmı bu ağrı...
benim her iki taraftada ağrı var...çok kötü yaaa.hareket ettikce canım yanıyor..kimse bana dokunmasın istiyorum...bıraksınlar hep yatayım....
Canım bu biraz işyerinin nabzına kalmış.Benim bir çok arkadaşım bu durumda işyerlerinden hiçbirşey alamadı.sadece sigortanın verdiği.
Aynı dertten bende muzdaribim. Maaşım daha farklı ama asgari gösteriliyorum. Ve dün kesinlikle aradaki farkı vermem benim mecburiytim yok dedi bana .Hatta bu yetmedi işi evden takip etcen eve bir laptop ve internet al şmdden dedi. evde ben labtop ve internet almadım.gerek duymadım .adama bak ya! çok sinirlendim. zaten beni magdur ediyorsunuz dedim.ben sizin işinizi takip edicem bide harcama yapcam kendi cebimden dedim.o da bana prim alıcak yaptığın ihracattan dedi.ya yapamazsam dedi ya olmazsa.sonra tansiyonum çıktı ben fena oldum gibi konuyu kapattı.bilmem ne olucak.bugünde İMMİB den yazı geldi şirketimi ihrcat yapan türkiyede ilk 100 e sokmuşum.tek başıma .asistanım bile yok.hatta masraffı dye yurtdışı gezilerede göndermediler.oturduğum yerden sağladım ben bunu.mukafata bak.bugünde gelmiş bbana bunu söylüyor.acaba dün dediklerinden utandımı.uffff çok uzun oldu.sıkıtım sizi dimi.yani biraz zor arkadaşım.Patronlar vicdanlıysa olur.Benimki Hacı üstelik bi ayağıda çukurda ama vicdan yok hiç.klava:
Şöyle bir geçmişe göz gezdirdim de, nedir bu kaynanalardan çektiğimiz yahu...
Sinirlerim gerildi... Şurada en geç doğuracak adam 7 aylıktır. 7 aylık hamileye yapılır mı bunlar yahu...
Kızlar, Allah büyük, yapanın yanına bırakmaz, siz üzülmeyin:1hug:
Bir de kocalara kızıyorum, adamları koca diye aldık sığındık, halen bir annelerine sahip çıkamıyorlar... Eşlerine yükleniyorlar... Erkek mi bunlar?
Bütün sinirlerim tepeme çıktı, bir kocayla bir kayınvalide de bende var; özellikleri hepsinin aynı...
Dün yemin ettim, karnımda bebek olmasa boşayacaktım benimkini... Kızının sağlığına dua etsin, kızının başına birşey gelirse direk koyacağım kapının önüne benimkini... Yeter be, parayla mı verdiler bunu başıma... Gitsin çok sevdiği anacığı ile yaşasın... Şu halimle ne koca çekebiliyorum ne kayınvalide... Dün gece 3 e kadar ağlattılar beni... :a015:
slm kızlar.. ben geldim geçmişi okuyamadım umarım bi sorun yoktur kimsede,
benimde morelim sıfır eniştem vefat etti annemler alanyaya gitti ,bende dün çok agladım,
bebeğim sabaha kadar beni uyutmadı,çok tedirgin oldu, çok uykusuzum
kendimi dağıtmak için girdim, ayın 15 inde kontrolüm var dünde ögrendimki,
dr. hastaneden gitmiş,ne yapıcam bilmiyorum faceden buldum ama dr cvp yazmadı henüz.mafoldumben
kızlar uzun bir aradan sonra yeniden merhaba... uzun bir zaman oldu yazamayalı çünkü çok zor zamanlar geçirdim bir hafta hastanede yattım.hatırlayanlar bilir bir mantar mevzum vardı sagolsun doktorum ve hastanedeki dermatologum el birliğiyle mantarıma bide dermatit eklediler ben yanıyorum dedikce mantar ilaçcını degiştirip her seferinde baska bir mantar ilacı deneyip işi farklı bir boyuta tasıdılar bir ayın sonunda sükür mantar ilaçlarının bana alerji yaptığını anlayabildiler. evde agrılarım sancılarım kasıntılarımdayanılmaz bir hal alınca bir sabah kendim karar verdim hastaneye gidip yatmaya. ama hastanede hiç bir kar getirmedi. ne diazem igneleri ne steroit denilen bu agrıyı acıyı durduran igneler hiç işe yaramadı .hastanedeki beşinci günün sonunda dermatologum yeniden beni yakan kavuran eski bir mantar ilacına dönünce son gece sabaha kadar annem ve esim basımda aglayarak geçirdik agrı yanma artık dayanılmaz bir hal aldı sabaha kadar ıslak sargı bezleriyle o bölgeyi ıslak tutarak geçirdik ..hastaneninde yapacagı hiç bir sey yoktu artık ölüyordum..sabahında artık burdada yapılacak bişey kalmadıgını anladım ve kendim çıkmaya karar verdim..kızlar inanın her gece dogurdum ben o kadar acı agrı ve sancım vardı.. beni baglayın diye feryat ediyordum..neyse yine kendi kendimize üniversitenin bir dermatoloji prf dan randevu aldık ona gittik inananın kızlar hoca iki krem bi dezenfekte banyosuyla bir ay süren acılarımı bir haftada çok çok azalttı bu günleri hayal bile edemezdim..şimdi tedavim devam ediyor.. en azından dayanılır seviyede.. ama kullanılan okadar ilacamı yasadıklarımamı neye üzüleyim bilemiyorum.. ama allahıma sükür su anlara su huzura beni kavuşturdu...neyseki melegim iyi..yanlız arada almak zorunda kaldıgım antihistaminik surubum ve kesmeye calıştıgım( ki bir anda kesilirse krize sokarmış) steroid minigimde uyku yapıyor daha az hareket ediyor ..ayrıca steroid gebelik sekerinin yükselmesine neden oluyor.. tek olumlu etkisi bebegin akciğer gelişimini hızlandırmasıymış..erken dogum riski olan annelere bebegin çiger gelişimini hızlandırsın diye iğnesi yapılırmış.. bir tek buna seviniyorum kızlar.. biraz uzun oldu ama kusura bakmayın..
bu arada sizleri üzmek istemem ama bi konu daha var paylaşmak istediğim benim mevzumdan çok daha önemli.. çok düşündüm anlatıp anlatmama konusunda ama belki okuyan birinin aklında kalır da daha dikkatli olur birine belki bi faydam olur diye yazıyorum. yoksa doguma bu kadar az zamanımız kaldı sizleri tedirgin etmek istemezdim.. kızlar eşimin kuzeninin gegen hafta bebegi oldu bebek 35 haftalık dogdu.. ama çok üzgünüzki bebegi maalesef kaybettik, hemde dogumdan bir gün sonra.... o kadar büyük bir acı ki tarif edilmez allah kimseye yasatmasın çok ama çok üzgünüz...bizim anladığımız kadarıyla ölüm nedeni hastanede yeni dogan yogun bakımının olmayışı.. bebegi alalade bir küveze koyuyorlar solunu destegi yok bebek ilk gün iyi ikinci gün bebegi annesi emziriyor sogudugunu hissediyor hemsirelere veriyor hemsireler küveze koyuyor kız kendi kendine 15 dak sonra bebegine bakmaya gidiyor bebegin basında kimse yok ve bebeginin hareket etmediğini görüyor..........................hepsi bu .........düşünün bu kadar ucuz insan hayatı.. dogum yaptıgı yerde diyarbakırda askeri hastane...kızlar tekrar özür diliyorum bu paylaşımım için ama uyarmak istedim hepimiz dogum planlaması yapmak üzereyiz herkezin aklında bir yerler var dogum yapmak için ama bu mevzu çokk önemli .. ben şimdi bunun arastırmasını yapıcam.. dogum yaptıgımız yerde mutlaka normal yogun bakımdan ayrı YENİ DOGAN YOGUN BAKIMI VE YENİ DOGAN DOKTORU olmalı ...acımız sonsuz................
kzlar size bişi sorcam ya gece uyurken hani hep derler ya sol tarafa yatın diye tamam ben çoğunlukla öyle yatıyorum ama benim omirilikte ve kalça kemiklerinde çok ağrım var inanın ağlıyorum ve hamile kaldığımdan beri uyku haram oldu bana doktor omirilikte düzleşme olabileceğini söyledi ama tomografi falan çekemedik egzersiz verdi ama erken doğum tehlikem olduğu içinde hareket her şey yasak bana ben uyurken sürekli olmasada yinede sağa da dönüyorum bi sakıncası yoktur dimi arkadaşlar
kizlar bizim dun doktor amcamizla randevumuz vardi. oglusum 1840 gr olmus. boyunu soylemiyor doktorumuz. ama saglikli oldugunu soyledi o yeter. bebisim dogum pozisyonuna gecmis. poposunu gosterdi bize :)))) kisa bir randevu oldu. bende pek bisi sormadim. doktorum kanama olursa suyun gelirse hemen arayip geliyorsun dedi. 15 gun sonrasina cagirdi tekrar. bu arada 5 haftamida aktarttim. raporum yaziliyor.
bi de dun doktorun tartisinda tartildim. 67.3 ciktim. bundan onceki randevumda 7 araliktaydi o zamanda 67 cikmistim. 1 ayi askin bir sure icinde sadece 300 gr. almisim. kiyafetlerden desem o da degil cunku ayni tarz giyinmistim. ama bu arada bebegim tam 800 gram almis. cunku 1 ay once 1060 grdi. beslenme seklimde de herhangi bir degisiklik yapmadim. doktorun tartisi dogrumudur yanlismidir bilmiyorum ama hamileligimi ogrendigimden beri orda tartiliyorum. cok enteresan degilmi? doktor normal dedi. :)))
Bende yok ama, az önce bir arkadaşımla konuştum, 33-34. haftasında olmalı, telefonda bana sağ tarafından dolayı kıpırdayamadığını söyledi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?