- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #33.181
O iş olmaz. Bu adam akıllanmaz... Donumuza kadar da harcarım ben, olan yine ev hayalime olur...
ya snei kend,me çok benzettim anlattıkalrını bende eşim ilk evlendiğimzide yerni mezundu annemelrin parası yok dedi durdu gittim spotçular çarşısından aldım eşyaalrımı uatnamz baabsı dediki alaamınız şöyle kalşte bir eşya seçmeyi beceremedi ndedi bana.... görümcemin evine bir gttiim düğünden sonra tüm eşyaalrı istikbal bellona bosh ve hepsini kayınpereim almış... eşime iki ay başının etini yedim hani babanın durumu kötü idi sne en salksın ablan akdar oalmadın dityhe neymiş ablası çok üzmüş evlilik olayında aielsini o üzemezmiş... ama karına lafoıs soktu ababn dedim ben ilememişim eşya alamyı dedim ... ve baan söz evrdi çamaşır makiansını qlmanyadan göndereceği mdiye bak 2 sene oluyor ben hala eşimin öğrencilikte aldığı makianyı kullanıorum.... elli kere lafını sokmama rağmen ses çıkmıyor kocam da sen dert etme gülüm ben en iyisini alacağım söz diyor aptal sanki ben bilmyiroum alamyı olay babnın alması ama anlamıyor ki salaklar....
valla sorma güzelim bnede uyuyamadım benimde başımda almanya belası var eşim hala beni ikna çabaalrında....
Para aşkı varsa bitmişsin sen... Allah kurtarsın... Eşin ne iş yapacak orada? Sen iş bulabilecek misin? 7000 eur iyi rakam... Burada ortalama aylık 2500 3000 TL lik yaşamı verir size orada... Ama tırtıklayan varsa tadı kaçar işin...
canım benim eşim bilgisayar mühendisi bende orda altı ay dil kursu aldıktan sonra muhasebe bürsounda işe gireceğim banada oanda iş hazır kayınpereiminde dubleksi var iki tane bierini bize verecek ama benim eşim 3000-3500 maaşı zaten burda da alır tek fark ordaki sosoyal imkanalr ve kızımın eğitimi oalcak.... mesela burda bir bmw yi vbiz anca 10-15 senede alırız orda ise bir yılda bineriz o bmw ye gibi örnekelr.....
valla sorma güzelim bnede uyuyamadım benimde başımda almanya belası var eşim hala beni ikna çabaalrında....
ben geldimde buralara ne oldu hic tavsiye etmiyorum aileni herseyi bırakıp gelmek o kadar zor ki. ilk geldigim zamanlar o kadar agladım ki
cok zor bi karar allah kolaylık versin sana iyi düsün
Esra,
Sizin orada herkes sarışın, renkli gözlü mü kız?
Eşin rahat dursun diye ne gibi önlemler aldın? (At gözlüğü, şap,):roflol:
Benimkisi orada yaşasa herhalde sağa sola bakmaktan yürüyemezdi...
Bir de bu huyu var...
Bu arada ben evlenirken acaba aklım neredeydi? Adamın elle tutulur yeri yokmuş yaw...
ben geldimde buralara ne oldu hic tavsiye etmiyorum aileni herseyi bırakıp gelmek o kadar zor ki. ilk geldigim zamanlar o kadar agladım ki
cok zor bi karar allah kolaylık versin sana iyi düsün
canım sende mi aileni bırakıp gittin yaa ben bırakamıyorum aslıda kararım kesinlikle gitmemek ama tek korkum işte acaba kızım için ielrde pişman olurmuyum.... ne bileyim....
Esra,
Sizin orada herkes sarışın, renkli gözlü mü kız?
Eşin rahat dursun diye ne gibi önlemler aldın? (At gözlüğü, şap,):roflol:
Benimkisi orada yaşasa herhalde sağa sola bakmaktan yürüyemezdi...
Bir de bu huyu var...
Bu arada ben evlenirken acaba aklım neredeydi? Adamın elle tutulur yeri yokmuş yaw...
ya isvicreliler genelde acık tenli ve renkli gözlüler ama o kadar farklı ırklardan insanlar varki. ama fıstık gibi kızlar cok var ben bile dönüp bakıyorum. bilmem hicbi onlem almadım ben bile baktıgıma gore oda bakıyodur sanırım.
yok ya ıllakı varmısdır bı yerlerı ama sımdı kızgın oldugun ıcın hep kotu yonlerı aklına gelıyor senın :)
canım benim eşim bilgisayar mühendisi bende orda altı ay dil kursu aldıktan sonra muhasebe bürsounda işe gireceğim banada oanda iş hazır kayınpereiminde dubleksi var iki tane bierini bize verecek ama benim eşim 3000-3500 maaşı zaten burda da alır tek fark ordaki sosoyal imkanalr ve kızımın eğitimi oalcak.... mesela burda bir bmw yi vbiz anca 10-15 senede alırız orda ise bir yılda bineriz o bmw ye gibi örnekelr.....
Bmw yi gider gitmez de alırsınız, çünkü vergi az, yerli malı oluyor orada bmw:roflol::roflol:
Kardes, zor karar... Orada bavyera (bayern) de Türkler çok... Oturacağınız yer eğer Türk ağırlıklı olursa, senin çocuğun eğitimi getto da yalan olur... Alman mahallesinde yaşamak lazım orada... Yoksa senin çocuk iş, iş, iş diye diye konuşur, bozuk aksanla...
Zor karar... Burada kaybedecek birşeyi kalmayan gitmeli bence... Kendi dilin, vatanın bambaşka... KÜltürün bile kendine has, Allahın Almanları kaba insanlar...
canım sende mi aileni bırakıp gittin yaa ben bırakamıyorum aslıda kararım kesinlikle gitmemek ama tek korkum işte acaba kızım için ielrde pişman olurmuyum.... ne bileyim....
ben eltilerimin gorumcelerımın cocuklarının yaptıkları derslere bakıyorumda hıcde oyle ahım sahım bı egıtım yok burda. cok basıt bence burdakı okullarda ogretılenler. ben dıyorum kı bu cocuklar turkıyeye gıtse oradakı okullarda yapamazlar bu bılgıyle. ama yenıde senı yanıltmıs olmayayım benım gorusum bu. evet canım ben evlenıp geldım buraya ama keske bı sansım olsa hemen donerdım memleketıme( buralar eskıden cok ıyıymıs sımdı burda para bırıktırmek falan hayal bence....
ya isvicreliler genelde acık tenli ve renkli gözlüler ama o kadar farklı ırklardan insanlar varki. ama fıstık gibi kızlar cok var ben bile dönüp bakıyorum. bilmem hicbi onlem almadım ben bile baktıgıma gore oda bakıyodur sanırım.
yok ya ıllakı varmısdır bı yerlerı ama sımdı kızgın oldugun ıcın hep kotu yonlerı aklına gelıyor senın :)
Adın Esra di mi?
Yaşadığın ülke bence yaşanacak bir yer... Refah seviyesi çok yüksekti...
Kantonlarınız var di mi? Sen hangi Kantondasın? İnekler gerçekten Milka reklamındaki gibi mi orada?
Bir de tabiii ÇİKOLATA var... :hooray:Allahım, beni de yanına alır mısın? Bak süper çalışırım...
Bmw yi gider gitmez de alırsınız, çünkü vergi az, yerli malı oluyor orada bmw:roflol::roflol:
Kardes, zor karar... Orada bavyera (bayern) de Türkler çok... Oturacağınız yer eğer Türk ağırlıklı olursa, senin çocuğun eğitimi getto da yalan olur... Alman mahallesinde yaşamak lazım orada... Yoksa senin çocuk iş, iş, iş diye diye konuşur, bozuk aksanla...
Zor karar... Burada kaybedecek birşeyi kalmayan gitmeli bence... Kendi dilin, vatanın bambaşka... KÜltürün bile kendine has, Allahın Almanları kaba insanlar...
bide eşime anlatabilsem aynen dediğin gibi herşey babası senelrdir orda kız kardeşi güya çok iyi almnca biliyorda burya gelirse tercumanlık yapacakmış düğün alışverişinde bir mağazaya girdik adam almanca bişeyler sordu görümceme öylece bakaakldı tek dediği kasan farkı var anlayaamdım :):):):)))) neyse yaa yok güzleim mevlam burda hayırlı bir iş versin yazılım uzmanı ve ingilizcesi çok iyi burda en kötü ihitmalle koçsisteme girse 3500 maaşı avr oda bana yeter bmw değilde for da binerim dumleks evde değilde müstakil evde otururum ansılsa miras oalrka kaalcak illaki almanyadaki evlerden biri bize o zamn onu satar burdan alrıız dubleksimiz :):):):) emekliliğmizde yeriz :):):):))) varmı memeleketimin caihl insanalrı gibisii :):):):) hem artık türkiytede her ne kdar ktü görünsede aslıdan oldukça gelişöiş bir ülke kıızm snein kadar eğitim alsa bana yeter 3 d,l bide mastır o zman o isterse gene gödenririm ben on ubabnanesinin yanına üniverste okumay haksız mıyım ama..... sen akıllı bi kzıısn sen olsan böyle düşünmezmiydin canım ?
bu arada ben san göndereyim alman çukolatası istersen eğer :)))))))))
Seyyal, pişman olmazsın... Almanya artık kayıp jenerasyon ülkesi... Başka bir ülke olsa, belki diyeceğim ama Almanya değmeyecek bir yer...
Adın Esra di mi?
Yaşadığın ülke bence yaşanacak bir yer... Refah seviyesi çok yüksekti...
Kantonlarınız var di mi? Sen hangi Kantondasın? İnekler gerçekten Milka reklamındaki gibi mi orada?
Bir de tabiii ÇİKOLATA var... :hooray:Allahım, beni de yanına alır mısın? Bak süper çalışırım...
yok canım adım esma. evet cok güzel bi yer ama sadece gezmek ve tatil icin. cok sıkıcı geliyor bana buralar herkes kendi halinde ne bi komsun oluyor nede bi arkadasın. evet kantonlar var ben zürich e 15 dakika uzaklıkta bi yerde oturuyorum. evet buranın milka degilde lindt diye cok ünlü bi markası var. gel valla arkadaslık ederiz yada yer degiselim siz buraya biz oraya kaydirigubbakcemile2
bide eşime anlatabilsem aynen dediğin gibi herşey babası senelrdir orda kız kardeşi güya çok iyi almnca biliyorda burya gelirse tercumanlık yapacakmış düğün alışverişinde bir mağazaya girdik adam almanca bişeyler sordu görümceme öylece bakaakldı tek dediği kasan farkı var anlayaamdım :):):):)))) neyse yaa yok güzleim mevlam burda hayırlı bir iş versin yazılım uzmanı ve ingilizcesi çok iyi burda en kötü ihitmalle koçsisteme girse 3500 maaşı avr oda bana yeter bmw değilde for da binerim dumleks evde değilde müstakil evde otururum ansılsa miras oalrka kaalcak illaki almanyadaki evlerden biri bize o zamn onu satar burdan alrıız dubleksimiz :):):):) emekliliğmizde yeriz :):):):))) varmı memeleketimin caihl insanalrı gibisii :):):):) hem artık türkiytede her ne kdar ktü görünsede aslıdan oldukça gelişöiş bir ülke kıızm snein kadar eğitim alsa bana yeter 3 d,l bide mastır o zman o isterse gene gödenririm ben on ubabnanesinin yanına üniverste okumay haksız mıyım ama..... sen akıllı bi kzıısn sen olsan böyle düşünmezmiydin canım ?
Valla çatır çatır yazmışsın... Akıllısın... Sen böyle anlat eşine...
yok canım adım esma. evet cok güzel bi yer ama sadece gezmek ve tatil icin. cok sıkıcı geliyor bana buralar herkes kendi halinde ne bi komsun oluyor nede bi arkadasın. evet kantonlar var ben zürich e 15 dakika uzaklıkta bi yerde oturuyorum. evet buranın milka degilde lindt diye cok ünlü bi markası var. gel valla arkadaslık ederiz yada yer degiselim siz buraya biz oraya kaydirigubbakcemile2
Lindt likörlü değil mi kız? Sırf çikolatasına gelinir oraya... Ne yenir ama var yaaaaaaaaa....
bu arada ben san göndereyim alman çukolatası istersen eğer :)))))))))
Yok çikolata İsviçre den... Almanya dan patates bira...
Lindt likörlü değil mi kız? Sırf çikolatasına gelinir oraya... Ne yenir ama var yaaaaaaaaa....
yok canım ya o kadar cok cesidi varki ickiliside ickisizide. hele yılbasında ve bunların yumurta bayramı oluyor o zaman o kadar cesıtlı cıkolatalar yapıyolar kı . yok be canım ınsan ıcınde olunca yemıyo cıkolatalı falan ben alıp gelıyorum alırken canım ıstıyor ama evde oyle beklıyolar.
kızlar iyiki girmişim valla zaten isteksizdim bahaneler arıyordum ama sizlerde gerçekten güzel yorumalr yaptınız çok teşekürler şimdi eşime sunacağım bi kaç sebep daha avr elimde istemiyroum bennnn almanyayııııı....... oanda ailen için gitmem yorumunu yapmam asla çünki bu kez beni onalra düşlamn görüp her dediğimi yanlış anlıyro :):))) evet almanya değil belki daha farklı bir ülke olur birgün ozaman olur :)):)):)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?