2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

bende özel hastaneden alacağım dr umla konustum 1 hafta sonra verecek çalışabilir raporunu sgk ile anlasması olduktan sonra sorun olmuyo

günaydın annişler ağrılı bi sabah bugün benim için gece ellerimin sızlamasından ve zonklamasından uyuyamadım halen şiş ve sızlıyor aranızda varmı böyle olan doktoruna soran varmı normal bi durummu sanki damarlarım birbirinin üstüne binmişcesine sızlıyor bileklerim :gitme:

Ynurcum sağol canım, Allah hepimize kuvvet kolaylık versin.
Gerçi ben, şu anki planlarıma göre 5 Şubat'ta, yani 35. haftamın sonunda iki haftalık yıllık iznimi alıp ayrılacağım. Beklenenden erken gelme ihtimali gözümü korkutuyor :)
SSK ile uğraşmayacak olmak iyi oldu, bizim SSK bir de problem çıkarıp hemen vermiyormuş raporu...

4 günün mu kaldııııııııııııııııııııı?

Hadi gözün aydııııııııııııııınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn...

evet canım ssk ile uğraşmamak büyük kolaylık oluyor ama şu doğum parası ve süt parası olayı biraz karışık onu işyeri maaşımız kesersemi alıcaz yoksa maaşla bi ilgisi yokmu bu olayın anlıyamadım iş yerindede kimsenin haberi yok süprizzzzz

günaydın canımmm .... ya sende balon mu ne diyroalr hamilelikte olan durum o var snaırım sürekli kontro let bacakalrını bastırdığınd hemen yukarı çıkıyormu diye birde asla tuzlu yeme sen bence ben bir ara tuzu abrttım ve olmuştu şimdi hiç şişmiyroum çok şükür..ağrımda geçti dünki ağrı çok korkutmuştu beni .... kız sabır kız pazartresi kocan gelecek öyle yok şiştim indim ilk günden delirtme çocuğu :):)::):))

evet sinpac cnaım allah ksımet ederse bu pazar vuslat :):):)::)) tabi asker şafağı bu bebiş şafağı değil :):))))))))))

Günaydın güzel anneler nasılsınız .....
hayırlı bir gün olmasını diliyorum hepinize dün gece iyi uyudum ben.... zemuszemus
sadece 1 kere kalktım ilk kez tuvalete dün çok koşturduk ondan olsa gerek.... uyumak güzelll

Ynurcum süt parasını hiç bilmiyorum.
Ama bizim şirket izin süresince maaşı ödemeye devam edecekmiş.
Sonra ben SSK'dan parayı alınca getirip şirkete verecekmişim.
Ama gerçekten işyerleri çok bilgisiz bu konuda, ben çok araştırıp tırmaladıktan sonra öğrenebildim.
Bu uygulama şirkete göre değişebiliyormuş.

Bir de şimdi biz 32. haftada çalışabilir raporu alıyoruz ya... Sonra 37. haftada gidip doğum iznini yazdırmak ve onu şirkete getirmek gerekiyormuş. Bunu da bilmiyordum, doğru mu diye araştırmaya devam ediyorum. Tam bir yılan hikayesi yani...

Bu arada o dediğin ağrılar zaman zaman bende de oluyor, yazı yazacak gücü bile bulamıyorum bileklerimde. Doktor bu vakitten sonra kasılma olmayan bütün ağrılar normal artık dedi :)

günaydın kıslarr.bugün hiç iyi değilim çok uykusuzum bide hiç çalışmak istemiyorum tansiyonum düştü galiba...

canım iznini 37. haftadan öncede yazdırabiliyorsun mesela benim çalışıbiliyor raporunu aldığım iki hafta oldu ve haftaya gidip raporu tekrar vazdırıcam doğum iznimi başlatıcam yani doğum sonrasına iki hafta aktarmış olucam 8+2 hafta olucak doğumdan sonraki iznim iş yerlerinin bu konudaki cehaleti çok yoruyor insanı işte hep kendi araştırmalarımızla sonuca ulaşıyoruz :umursamaz:

Kızlarrr,

Tuz, Vücutta Na-K (sodyum potasyum) dengesini sağlıyor. Bu denge de hem normal zamanda hem de hamilelikte çok önemli... (Sinir sistemi ve kasların düzgün çalışmasını sağlar.)

"Hamilelikte ayaklarda ödem oluşursa tuzu kesmek gerekir", yanlış bir bilgidir. Tuz temel Sodyum kaynağımızdır ve tuzu kesersek Na-K dengesine zarar verebiliriz. Tuzu abartmayın, ama sıfıra da indirmeyin.

TUZ TÜKETıMıNı SIFIRA ıNDıRMEYıN. Hamilelikte ayakta ödem normaldir. Yüzde ve ellerde aşırı olması tehlikeli olabilir (Pre-eklempsi belirtisi) Ayaktaki ödem miktarınız aşırı ise bu konuda doktorunuza danışın. AMA DOKTORUNUZA SORMADAN ASLA TUZU KESMEYıN, BU VÜCUDUNUZA ŞıŞLıKTEN DAHA ÇOK ZARAR VEREBıLıR.

Son düzenleme:
Seyyal,
Kız, kocana özel ne yapacaksın?
Mükellef sofra?
Temizlik?
Dantel gecelik diyeceğim ama bu halimle bana pek durmaz...
Hmmmms anlat bakayım... Planların ne?

aaa öyle miymiş...
bak onu da bilmiyordum, ben raporu bi kere alınca 37. haftaya kadar çalışmak zorundayız sanıyordum, iyi ki söyledin canım ya...

günaydın kıslarr.bugün hiç iyi değilim çok uykusuzum bide hiç çalışmak istemiyorum tansiyonum düştü galiba...

Uykusuzluk perişan ediyor insanı, tansiyonun düşükse onun da sebebi uykusuzluk olabilir...
Aman dikkat et kendine...

Ben de okumuştum bu bilgiyi, çok önemli gerçekten arkadaşlar...

evet bosnacım bende doktorumdan öğrendim yani yıllık iznini sonrada alabilirsin kendini kötü hissettiğinde doktoruna tekrar gidip çalışamaz raporunu alırsın cuma doktorunla ayrıntılı daha ayrıntılı konuşursun canım

Dila o uykusuzluk beni de mahvediyo. bütün gün ruh gibi oluyorum. Artık deliksiz uyku hayal oldu valla..
Seyyal çok çok az kalmış şimdiden gözün aydın...
Bu arada ben de birazdan NST ye gidicem...

Dila o uykusuzluk beni de mahvediyo. bütün gün ruh gibi oluyorum. Artık deliksiz uyku hayal oldu valla..

canım ben hep merak ediyorum bu NST olayını doktorda sıra beklerken içerdeki sesleri duyuyorum gümbür gümbür geliyor miniklerin kalp atışları allahım mest oluyorum gelince anlatırsın artık canım dört gözle seni bekliyoruz güzel haberlerle gelmen dileğiyle

bosnacım sağol...frambuaz ya bu kadar erken başlamasına şaşırdım hani son bir ay alıştırmak için gece uykuların olmayacak demişti doktorum ama daha 2,5 ay var beaaa...

hadi yaaa eee şimdi ben diyelimki 32, haftamda raporu aldım 37. haftaya kadar çalışır diye sonra doktor dediki 36. haftada doğar bu zilli o zaman gidip raporu izne dönüştürebiliyorum ve diyelimki 3 hafta çalıştım o 3 haftayı doğumdan sonrya aktarabiliyorum doğru anlamışmıyım ?

Sinpac Seyyal,
Kız, kocana özel ne yapacaksın?
Mükellef sofra?
Temizlik?
Dantel gecelik diyeceğim ama bu halimle bana pek durmaz...
Hmmmms anlat bakayım... Planların ne?

önce onu gidip otogardan alacağız babalarla :):):):):)) sonra ababları eve bırkıp biz evimzie geçeceğiz... tabi cuamrtesiden ben gitmiş evimi ona özel hazırlamış olacağım.... dantel saten gecelik olmaz ne yazık ki evet ama yaa benim tke sitediğim valla onun bir elini kolumun altına bir elini göbeğime sarıp totomu ona dönüp ( bu göbüşle diğer türlü sarılamam herhalde :)))))) şöyle mışıl mışıl kucağında uyumak..... ne yapalım böyle geçiyor ancak içimden :):):)):)):)))9

yaaa ama bu kız hep böyle şişiyorum diyor o zamn çok alıyor demkkiiii .... zaten ekmekte felan almıyormuyuz o tuzu tamam tamammen kesmek doğrudur zarrlı olur ama ne bilem yavrum kaç kez söyledi bu kızcağız...

kız ynur git doktoruna sorsana o zman niye böyle şişiyorsun sennnnn :)))))))))

dila06 seyyal gözün aydın canım yaa şaka gbi 4 gün haaa?
çok az yaşasınn...

oyy oyy sorma valla şaka gibi bitti şükür askerlik darısı tüm göndereceklerin başına mevlam sabır versin .... hepisine....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…