2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Beknurcum teşekkürler bilgiler için...
Süt parasını çok veriyorlarmış gerçekten, sağolsunlar klava:

kaydirigubbakcemile3

arkadaşlar aranızda mide bulantısı yaşayan varmı 30 haftalığım 2 gündür mide bulantısı var bende

Canım 32. haftamı bitirmek üzereyim, bu aralar bende de başladı.
Bebeğin baskı yapmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum.

Allahım iyi ki bi doğum yapacaz, burnumuzdan getirmeseler olmuyor işte...
Sinirlenme canım sen, sık dişini biraz daha...
En çok zararı yine sana ve Hilal'e, biliyorsun...
Kaç haftan kaldı şimdi izne?

Kadın erkek hiç fark etmiyor inan ki...
Unuttum size anlatmayı.
Geçen hafta bizim genel müdür geldi, burda doğurma sakın falan diye takıldı, daha ne kadar burdasın dedi.
Ben de anlattım.
Eee, zaten doğumdan 40 gün sonra dönmezsen yerine adam bakıcam, haberin olsun dedi, şaka yollu...
Ben de şimdiden bakmaya başlayın o zaman, vakit kaybetmemiş olursunuz dedim.
Görünürde şaka yaptı ama ben çok iyi biliyorum ki, iznini sonuna kadar kullanma, erken dön mesajı var o şakanın içinde...
Ben de saf saf ücretsiz izin hayalleri kuruyorum burda...
Erken çağıracaklar büyük ihtimalle, ama dönmeyeceğim, atarsa da atsın valla, umrumda değil.
Kedi yavrusu mu doğurucam ben, 40 günlükken bırakıp işe gideyim klava:

fıstıklar günaydın nasılsınız bakayım?ben iyiyim çoook şükür....

arkadaşlar aranızda nefes darlığı yaşayan varmı sanki aldığım nefes bana yetmiyo boğulcak gibi oluyorum bazen aranızda bunları yaşayan varmı

ben yaşıyorum çanım..sanki boğuluyor gibiyim bazen....

senin bu adam zıvanadan çıkmış iyiçe,,çok yüz vermişsin...iyi bir ders ver ona....

Walla zaman değişti canım kimse için artık kendimi yoramam msnde eşim şimdi gece uyandırcaktım seni ağlama diye söyleyecektim dedi uyuyamamış benim yüzümden hamilelikte sorun yoktu miğdem dışımda ama bu stres yüzünden bebeğimde gerildi bende .... o yüzden
yaaa benim kedim vardı o bile erken doğum yapmıştı 40 gün dedin yaa 5 gün erken doğum yapmıştı resimleri bile var ayyy aklıma geldi şimdi özledim bakkk...Devir değişti canım artık hayat değişti artık heran hersey olabiliyor o yüzden ben 35-37 haftaya kadar çalışamam

Rica ederim Bosnacım,evet süt barası çok düşük düşünsene, devlet teşvik amaçlı inek beslenmesi için bile buzağı başına 300-350 veriyor biliyormusunuz...
Yurtdışına gitme imkanları olan arkadaşlar bence iyice bi düşünün...Memura %2,5 zam verdiler..bu ne yaaaa...

Arkadaşlar bence ciddiye alın ssk anlaşmalı öel hastane raporu alıp peşini bırakmayın bir yazı göndermek istiyorum size..
doğum izni işlemleri

--------------------------------------------------------------------------------
Soru (işveren)

yanımda çalışan bayan 28/02/2007 tarihinde doğum yapacak ve 25/01/2007 tarihinde hastaneden rapor aldı.Ben işveren olarak ssk ya ek-8 vererek ekine bu raporu eklicem ve onu istirahatli olarak göstercem benden ücret alamayacak ve aylık Prim belgesinde de istirahatli olarakmı göstereceğim.Bu rapor ssk ile anlaşmalı özel hastane raporu olabilirmi ek-8 ve istirahatli göstermem doğrumu cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler

--------------------------------------------------------------------------------
Cevap (08.02.2007 2200)

Merhaba,

Çalışmadığı süre için bu işçinizi istirahatli göstereceksiniz. Anlaşmalı hastahaneden alınan rapor için SSK onay isteyebilir.Bunu kurumdan sorunuz.

başka bir yazıda da lütfen işyerinizin bağlı olduğu kuruma ayrıca ssk ve devlet hastanesinden onay istiyormu diye sorunuz diyor...
Sonra sıkıntı çekmeyin bunlar çok can sıkıcı şeyler..Düşünün benim eski işyerinde çalıştığım kız ssk dan doğum parasını aldı diye işyerine baklava alıp dağıtmıştı hale bak...

bence dogru cunku ben son 1 ayi askin zamandir nerdeyse hic kilo almamisim. bebisim depodan yemis anlasilan.

tesekkurler kizlar. darisi sizin bebislere.

Bende acaba doğuma girse de görse mi nasıl acı çektiğimi diyorum bazen?

ben esimin dogumda yanimda olmasini istiyorum. oda bu konuda istekli zaten. bakalim hayirlisi.

Allah rahmet eylesin. yakinlarininda basi sagolsun. Allahim hepimizi korusun.

canim cok az kalmis. bu 4 gunde gecmek bilmez degil mi? cok heyecanlisindir.
bu arada Almanya konusunda eskisi kadar olanaklarinin iyi oldugunu dusunmuyorum acikcasi. bence acele karar vermeyin. hele bi esin gelsin. karsilikli artilarini eksilerini konusun. aceleniz ne ki. sonucta ilerde de iyi bir is imkani cikabilir. sonrada gidebilirsiniz. simdi ki heyecaniniz sadece bir araya gelmek olsun.

günaydın kıslarr.bugün hiç iyi değilim çok uykusuzum bide hiç çalışmak istemiyorum tansiyonum düştü galiba...

artik uykular haram sanirim bize. simdiden alistiriyor aslinda vucudumuz bizi. bebisler gelince 3 kere gece uyanmak ya da uyku kacipta yatagin icinde dolanmak bile luks gelecek.

arkadaşlar aranızda mide bulantısı yaşayan varmı 30 haftalığım 2 gündür mide bulantısı var bende

benimde son bikac gundur sabahlari hafiften gun icinde bazen bulaniyor ama cok rahatsizlik duzeyinde degil. umarimda olmaz....

bende çok kilo alıyorumbilmiyorumkismile 15 günde 1 kilo aldım yaaaa...Geçen ay daha iyiydim ayda 1 kilo almıştım...Öyle çok çokta yemek yemiyorum ama itiraf ediyim tatlının cazibesine dayanamıyorum...Birde hamileliğimin başından beri de öle hiiç hatırlamam tıka basa karnımın doyduğunu toplamda 10 kilo aldım ..düşünün yani birde yesem duba gibi olurdum heralde...hedefim toplam 13 kilo ama geçecek sanırım...

ayy çatlıyorum heyecandan ki hakkaten geçmiyor zaman :klava:klava:klava:

ya sorma şimdi eşim gelecek biz yeni ibr düzen kurmaya çalıaşcağız ya hani e iş arıyoruz bir yanda da tabi kayınpederim yılalrdır oğlunu yanına almak için uğraşmış almanya berlin teknik üniverstesine kaydını yaptırmış oğlunun mastır için eşim uçak biletini iptal ettirdi benle evlenmeye akarar evrdiğinde hemde gözlerimin önünüde :):):):):))) kayınpederim baan sürekli kara kedi giridn oğlumla araam der :):):):))) ona göre bu durmumuz bir zaaf ve fırsat oğlu torunu bide kara kedisi yanıdna oalcak cazip iknalar ile geliyor önümüze şimdi ... eşimde buna aknıyor tabi oda haklı o ailesinin ynıdna oalcak ve onun açısından kariyer olmuş oalcak çünki eğitimede devame decek bir yandna .... ama benim için nerden baksam olumsuzluk var..... gitmeyeceğimmmmmmm :))))))))

fıstıklar günaydın nasılsınız bakayım?ben iyiyim çoook şükür....

çanım ona karpal tünel sendromu diyolar....

doktorumu aradim gun icinde arayacak. ona da soracagim bakalim ne diyecek.
ama gercekten cok rahatsiz ediyor. dun sabah is yeride kalemi zor kullandim. gece surekli uyaniyorum elimin uyusmasindan dolayi. bu sabah telefonu tutamadim elimde. simdide avuc iclerimde yanma var ve eklem yerlerim agriyor.

selkie senin dedigini arastirdim. tam uyuyor bana. ama umarim degildir. bandajla azaltilabilir diyor olmadi kucuk cerrahi mudahele. ay hic olcak sey degil simdi ya da dogumdan sonra. umarim baska bisidir.

günaydın arkadaşlar...
bugün çok sinirli uyandım bomba gibiyim vallakötükedihüso sabah eşim işten geldi ona sardım durduk yere şimdi uyuyor o bile gözüme batıyor ..acaba bu duygu durum değişiklikleri ne zaman gececek?
temizliğe sardım ben de mutfak dolaplarını siliyorum biraz rahatlattı beni:)
herkese güzel ve mutlu bir gün diliyorum

ya belki ilerde gidebilirsiniz. ya ne biliyim belki 1 yil sonra. ama simdi buna acele karar kesinlikle vermeyin sadece. esinde bunu anlayisla karsilayacaktir eminim ki. kayinpederinde kara kedi yine girdin aramiza der en fazla :)))))

Bıktım valla bu ülkedeki anlamsız bürokratik işlemlerden...
Sabıka kaydı almaktan tut doğum iznine kadar gel, hepsi problem...
Hiç bir tutarlılık yok...
SSK hastanesine gideyim o zaman ben...

3 haftada 2,5 kilo almışım...
Bir de diyet yapıyorum ben, şekerim dengesiz diye...
Tatlı yok, karbonhidrat yok, meyve bile sayılı...
Rezalet yani...

FTY'cim çok geçmiş olsun, can sıkıcı birşey değildir inşallah...

Hımm öyleyse şubat başı işlerini halledip hemen al raporunu, ki zaten öyle yapacaktın dimi boshayallersmile
Sağlık ocağına ne için gideceksin arkadaşım?
bence dogru cunku ben son 1 ayi askin zamandir nerdeyse hic kilo almamisim. bebisim depodan yemis anlasilan.
Harika :lepi:
Ben bu depo olayını çok sevdim işte sırnaşık şey

merhaba herkese
nasılsınız kızlar ben iyiyim kalktım sonra tekrar uyudum gece 3 kere filan uyandım gece uyanması hiç iyi olmuyormuş bu arada
fty bende yok o sorduğun şeyden
bu arada patronlardan bahsetmişsiniz ben iznime 2 hafta var diye söylememiştim sonra pat diye drum 33 haftalık olmuş deyince raporumu alıp eşimle gönderdim aman söylesem gözlerini patlatıp aptal aptal yüzüme bakar biliyordu zaten ayrılacağımı ama yerime hala birisini almamış önceleri 4 kişiydik sonra 3 2 derken 1 tane şirket elemanı kaldı imza yetkisi bile yok tek kız 4 şubenin işlerine yetişmeye çalışıyor ama ben ne yapabilirimki
yurtdışına gitmeyi düşünen arkadaşlar var iş imkanınız iyiyse gidin tabi ama bu arada ordada çocuklar üzerinde hiç hakimiyetiniz olmuyor kafasına göre hareket ediyorlar türk geleneklerini tamamen unutuyorlar

sagol canim. bakalim doktor ne diyecek. cok can sIkıcı Bisi degil ama yinede gunluk yasami etkilyor sonucta.

evet evet bende cok sevdim. bastan 6 ayda 15 kilo alinca.

FTY canım gecmiş olsun ben yaşamadım öyle bişey umarım hemen gecer..
SEYYALTANER canım iyi düşün hangisi hayırlı ise gönlün ona yaklaşsın.
bir arkadaş demiş ya memura %2.5 zam diye onlardan biri benim:))

fty kollarımda gece uyuşma oluyor arada ama uyanınca geçiyor seninkisi tüm günmü sürüyor
bizim dayı kızıda doğumdan sonra bebeğini tutamamış şimdi geçti diyor kas güçsüzlüğümü ne oyle bişey demişlerdi

Bende bıktım canım Bürokrasi'den..Birde devlet dairelerinde çalışan insanların değişmesi gerek bence..Onların kafalarda çok eski olduğu için kolaylık sağlamıyorlar pratik zeka yok yani...Alternatif düşünemiyor adamlar yaaaa..Vizite kağıdı kalktı ona rağmen hala işini garantiye almak isteyipte vizite kağıdı alan ssk hastaneleri var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…