- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #33.261
Merhaba arkadaşlar..
Doğum izni ile ilgili 32. haftada rapor alıp 37. haftaya kadar beklemek zorunda değilsiniz..
onun için tekrar doktordan rahatsızlandığınıza dair rapor alıp kalan haftalarınızı doğumdan sonraya aktarabilirsiniz..Kaldıki aktarmadınız o arada doğurdunuz aniden doğum raporu ile birlikte ssk ya gidip o kalan haftalar için işlem yaptırıosunuz..
Bu arada süt parası denen şey bir defaya mahsus olarak, çalışan annelere yada çalışan erkeklerin eşleri doğum yaptı ise 70 TL (2009 için) para veriolar bunuda doğum raporu ve vizite ile sgk dan alabilirsiniz
Bu arada benimde ssk primim asgariden ödeniyordu işyeri sırf ssk dan tam maaş almam için son 4 aydır brüt maaşı gösteriyor..ben kısmetse tüm maaşımı ssk dan alıcam..
Biliyosunuzdur belki ama yinede söyliyim ssk aldığınız maaşın tamamını ödemiyor 3/2 sini ödüyor..
ben kaan kocatepeyi çok seviyorum zaten sözünden dışarı çıkmıcam söz hihoyyyt hihoyyyt inşallah herşey çok güzel olucak canım salıda giremezsem o hafta içi mutlaka girmeye çalışıcam canım özelden atmayı başarabilirsem özelden atarım tatlım
arkadaşlar aranızda mide bulantısı yaşayan varmı 30 haftalığım 2 gündür mide bulantısı var bende
Canım bende dün toplantıdaydım ve genel müdürümle arge projeleri yüzünden hep tartıştık herseyi acil isteniyor en son duyan biziz.3 yıl bitti 4 yıla giriyorum bu şirkette ve 7 mühendis yetiştirdim 13 yıldan beri bu kimya sektörü için ama genel müdürüm kadar anlayışı kıt bir insan görmedim kendiside kimya mühendisi olmasına rağmen ama sonunda benim dediğim oldu.Sonra bisey yok muş gibi canım cicimli konuşuyor kadın genel müdürlerinden nefret ediyorum
Yaa dün bide bana genel müdürüm sen doğurcan kurtulcan burdan dedi kim yaptıracak bunları dedi yaaa 2 kişi eğitmişim bu saatten sonra dinlenmemiz hakkımız dedim,
iş keşke araştırmalarım ben bu şirkete girdiğimden beri sürüyor ama yok maalesef
arkadaşlar aranızda nefes darlığı yaşayan varmı sanki aldığım nefes bana yetmiyo boğulcak gibi oluyorum bazen aranızda bunları yaşayan varmı
Pancuben, sana o evin önceki hikayesini anlatayım mı?
O ev, eşimin ailesinin Ankara daki ilk evi. Eşimin babası almış, ev batıkentte. Sonra eşimin babası Ümitköy şubesine atanınca, burada Yaşamkentte başka bir eve girmiş. Ev 4 oda bir salon iki banyolu falan. Derken eşimin babası Yaşamkentteki evi ödeyemez hale gelmiş. Eşime demiş ki sen banka kredisi çek yüzbin dolar civarı birşey, ve Yaşamkentin borcunu kapatalım. Ben de batıkentteki evi sana vereyim. Ve eşim krediyi çekmiş, batıkenti üstüne almış.
Ben eşimle tanıştığım da cebinde çay parası olmazdı. Onu arabayla evinden alıp evine bırakırdım, yemek sinema ben ısmarlardım. Hep, bak ev borcu ödüyor dedim. Nişandan altı ay önce arabasını aldı. Ne iyi araba aldı dedim. Borcu olduğundan düğün istemedim, eşyamı ucuz aldım. Biz evlendikten sonra borcu bitti. Balayı paramızı şimdi işsiz olan kızkardeşim ödedi...
İşte bu ev o batıkentteki ev...
Niye bu kadar kudurduğumu daha iyi anlayabilesin diye yazdım pancuben.
Adamı uyurken gidip ıssırsam; acaba hırsım geçer mi? Sonunda çulsuz kalacak bu salakklava: klava: klava:
Kardes, para o kadar koymadı da, dun anneme hakaret etti, o daha koydu... Annem para biriktirebilelim diye 70 yaşında bana yardıma geliyordu... Ben de temizliğimi kendim yapıyordum... (Besinci aydan sonra doguma kadar ayda bir defa iki kadın alma kararı aldım) Tahmin et, İstanbul daki görümceme evlendiği günden beri haftada kaç defa kadın geliyor? (İpucu vereyim birgün gelip, birgün gelmezse kac cıkar)
hakikaten iyilik yaranmıyor şu erkeklere..nankörler...
Ben ocakta yağ kızdırmak için uyanmıştım. Tahmin et ne (daha doğrusu kim) için?kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso
neresine dökeçeksin ?????kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım benim eşim bilgisayar mühendisi bende orda altı ay dil kursu aldıktan sonra muhasebe bürsounda işe gireceğim banada oanda iş hazır kayınpereiminde dubleksi var iki tane bierini bize verecek ama benim eşim 3000-3500 maaşı zaten burda da alır tek fark ordaki sosoyal imkanalr ve kızımın eğitimi oalcak.... mesela burda bir bmw yi vbiz anca 10-15 senede alırız orda ise bir yılda bineriz o bmw ye gibi örnekelr.....
çanım hiç gitme..benim 2 ablamda orda..çoçuğum geleçeği için falan dersen pek bir beklentim olmasın ,eğitimleri öyle çokta iyi değil...bene tr de özelle yollarsan orda alaçağı eğitimden güzel eğitim alır...
gunaydin annisler.......
ya bisi sorcam 2 gundur ellerimde asiri karincalanma, eklem yerleri agrisi ve uyusma var. bunu yasayan var mi aranizda?
çanım ona karpal tünel sendromu diyolar....
fıstıklar günaydın nasılsınız bakayım?ben iyiyim çoook şükür....
ben yaşıyorum çanım..sanki boğuluyor gibiyim bazen....
senin bu adam zıvanadan çıkmış iyiçe,,çok yüz vermişsin...iyi bir ders ver ona....
çanım hiç gitme..benim 2 ablamda orda..çoçuğum geleçeği için falan dersen pek bir beklentim olmasın ,eğitimleri öyle çokta iyi değil...bene tr de özelle yollarsan orda alaçağı eğitimden güzel eğitim alır...
canım almanyaya gitmeyi düşünen bendim daha doğrusu kayınpederim ve kocam tarafından gitmeye ikna edileye çalışılan :):):): ) ama yok eşim gelsin burada güzel bir iş bulsun diye karar verdim dün gece :):)::))) yok yok gitmem yaa bak sinpac a türkiyede aldı eğitimin maşşalah ona burda bende kzıımal ilgilenir peşinde uğraşır güzel bir eğitim aldırım... sonra siterse ztne gene gider almanyada mastır yapmaya nasılsa babaannesi dedsi haalsı orada hem akıllanmış ve türk örf adetlerini almış olur o yaşına kadar ....
Allahım iyi ki bi doğum yapacaz, burnumuzdan getirmeseler olmuyor işte...
Sinirlenme canım sen, sık dişini biraz daha...
En çok zararı yine sana ve Hilal'e, biliyorsun...
Kaç haftan kaldı şimdi izne?
Kadın erkek hiç fark etmiyor inan ki...
Unuttum size anlatmayı.
Geçen hafta bizim genel müdür geldi, burda doğurma sakın falan diye takıldı, daha ne kadar burdasın dedi.
Ben de anlattım.
Eee, zaten doğumdan 40 gün sonra dönmezsen yerine adam bakıcam, haberin olsun dedi, şaka yollu...
Ben de şimdiden bakmaya başlayın o zaman, vakit kaybetmemiş olursunuz dedim.
Görünürde şaka yaptı ama ben çok iyi biliyorum ki, iznini sonuna kadar kullanma, erken dön mesajı var o şakanın içinde...
Ben de saf saf ücretsiz izin hayalleri kuruyorum burda...
Erken çağıracaklar büyük ihtimalle, ama dönmeyeceğim, atarsa da atsın valla, umrumda değil.
Kedi yavrusu mu doğurucam ben, 40 günlükken bırakıp işe gideyimklava:
ben yaşıyorum çanım..sanki boğuluyor gibiyim bazen....
senin bu adam zıvanadan çıkmış iyiçe,,çok yüz vermişsin...iyi bir ders ver ona....
canım almanyaya gitmeyi düşünen bendim daha doğrusu kayınpederim ve kocam tarafından gitmeye ikna edileye çalışılan :):):): ) ama yok eşim gelsin burada güzel bir iş bulsun diye karar verdim dün gece :):)::))) yok yok gitmem yaa bak sinpac a türkiyede aldı eğitimin maşşalah ona burda bende kzıımal ilgilenir peşinde uğraşır güzel bir eğitim aldırım... sonra siterse ztne gene gider almanyada mastır yapmaya nasılsa babaannesi dedsi haalsı orada hem akıllanmış ve türk örf adetlerini almış olur o yaşına kadar ....
çanım ben senin olduğunu biliyorum ama alıntı yaparken öyle çıkmış nedense....benim yiğenlerim falanda durumları pek iyi değil...çoçuklar doğru düzgün türkçe konuşmayı bilmiyor...ben hiç düşünmüyorum ama eşim yazları yollarız orda kurda dil öğrenir falan diyor ona bile sıçak bakmıyorum aslında şimdilik..çünkü ortam çok bozuk orda...şimdi gittiği okulda almanyadaki okullardan daha güzel eğitim alıtor..ben anaokulunu almanyada okudum sonra tr ye döndük...ablamlar orda kaldılar ...ve kıyaslıyorum erayı gönderdiğim okul benim gittiğimden çok daha iyi..ve oğlum baya bişey oğrendi...
Selkiecim sen ve tecrübeli annelerimize bir sorum var; gebeliğin 2. trimesterinde anne adayı daha fazla kilo alarak, son 10 haftada daha çok gelişecek olan bebeğine stok yaparmış.. 30. haftadan sonra kg alımı düşer, son haftalarda da az alınır ya da hiç alınmazmış.
Siz ne diyorsunuz? Ben hep son aylar aşırı alındığını duyduğum için değişik geldi bana CADIARZU
bekocum yeni gördüm sana çok geçmiş olsun ve başınız sağolsun çok üzüldüm gerçekten Allah kimseye yaşatmasın
fty canım senin bebişinede maşallah Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin
Haklısın canım, birazda patronun ve şirketin vicdanına ve anlayışına bağlı, o zaman ben şanslı olanlardanım ama dur bakalım, şimdi böyle dediler ama sonra üstüne yatıp unutturmazlar umarım... Senin işinde zormuş, taviz verme fazla...
Bekocum, çok geçmiş olsun ve uyarın için teşekkürler arkadaşım, okuduğuma inanamadım, bir süre aptal aptal ekrana baktım inna, Allah o anneye sabır versin, çok zor bir durum..
Bende sürekli sol tarafa yatamıyorum, sağ tarafta yatmak daha çok hoşuma gidiyor, hatta sırt üstü yattığım bile oluyor, doktoruma sordum, bişey olmaz dedi.
Fty, canım maşallah Kaan a, raporunda hayırlı olsun, kilo konusuna takılma bence, bebek sağlıklı ise gerisini boşver..
Bu arada gündüz benim kaynana bana baskın yaptı, aniden çıkmak zorunda kaldım forumdan, surat salladım ve yüz vermedim fazla ama yine de çay içti oturdu ve görümcemin çocuğunu avuttu benim evimde, sonrada sıkılınca gitti, böyle işte bu modeller, Allah bana da sabır versin :))
Bende acaba doğuma girse de görse mi nasıl acı çektiğimi diyorum bazen?
Kızlar dünden beri çok kötüyüm. Üniversitede uzun süre aynı yurtta kaldığım bir arkadaşımın domuz gribinden öldüğünü duydum. Hem de hamile... Ağlayamıyorum da... Sersem gibi oldum, içime bir şey oturdu. Haberi paylaşıyorum ama üzüleceğini düşünenler lütfen OKUMASIN... Sizi de üzmek istemem ama paylaşmak istedim
Bebeğini kucağına alamadan hayata veda etti - Mynet Haber
MERSAAYRİS VE SİNPAC canalrım dğn gece size iyi geceler diyemedim bilgisayarın düğmesine ayağım dokundu kapandı bende tekrar açmaya üşendim uykum gelmişti ... kusuruma bakmayın olurmu ... şimdi ikinize birden özel günaydınnnnnnnnnnnnn :))))))))))))))
ve tüm annelere günaydınnnnnnnnnnn............
ve bugün şafak 4 turkbayragi turkbayragi turkbayragi turkbayragi ağrı dağındayızzz :):)):)
allahım bu günleride görecekmiydim mevlam birde hayırlısı ile sağlıcakal gelmelerini nasip etse ....
sinpac canım sormuşsun google felan mı diye yok şükür orası değil yoksa eşimi asla tutamazdım herhalde :))))))))))))))))))))
ama iş bankası oda kötü değil biliyorsunnnn(
günaydın kıslarr.bugün hiç iyi değilim çok uykusuzum bide hiç çalışmak istemiyorum tansiyonum düştü galiba...
arkadaşlar aranızda mide bulantısı yaşayan varmı 30 haftalığım 2 gündür mide bulantısı var bende
bence dogru cunku ben son 1 ayi askin zamandir nerdeyse hic kilo almamisim. bebisim depodan yemis anlasilan.
tesekkurler kizlar. darisi sizin bebislere.
ben esimin dogumda yanimda olmasini istiyorum. oda bu konuda istekli zaten. bakalim hayirlisi.
Allah rahmet eylesin. yakinlarininda basi sagolsun. Allahim hepimizi korusun.
canim cok az kalmis. bu 4 gunde gecmek bilmez degil mi? cok heyecanlisindir.
bu arada Almanya konusunda eskisi kadar olanaklarinin iyi oldugunu dusunmuyorum acikcasi. bence acele karar vermeyin. hele bi esin gelsin. karsilikli artilarini eksilerini konusun. aceleniz ne ki. sonucta ilerde de iyi bir is imkani cikabilir. sonrada gidebilirsiniz. simdi ki heyecaniniz sadece bir araya gelmek olsun.
artik uykular haram sanirim bize. simdiden alistiriyor aslinda vucudumuz bizi. bebisler gelince 3 kere gece uyanmak ya da uyku kacipta yatagin icinde dolanmak bile luks gelecek.
benimde son bikac gundur sabahlari hafiften gun icinde bazen bulaniyor ama cok rahatsizlik duzeyinde degil. umarimda olmaz....
canım dün geceden beri aynı şikayet bendede var gece elimin sızlamasıyla uyandım bi baktım avuç içim kıpkırmızı uyuşmuş resmen internetten araştırdım bi kaç kişiye sordum normal diyor herkes sinir sıkışması olurmuş bu aylarda kontrolüm salı günü bakalım salıya kadar şikayetlerim artmaz inşallah güçsüzlükte veriyor koluma
ayy çatlıyorum heyecandan ki hakkaten geçmiyor zaman :klava: klava: klava:
ya sorma şimdi eşim gelecek biz yeni ibr düzen kurmaya çalıaşcağız ya hani e iş arıyoruz bir yanda da tabi kayınpederim yılalrdır oğlunu yanına almak için uğraşmış almanya berlin teknik üniverstesine kaydını yaptırmış oğlunun mastır için eşim uçak biletini iptal ettirdi benle evlenmeye akarar evrdiğinde hemde gözlerimin önünüde :):):):):))) kayınpederim baan sürekli kara kedi giridn oğlumla araam der :):):):))) ona göre bu durmumuz bir zaaf ve fırsat oğlu torunu bide kara kedisi yanıdna oalcak cazip iknalar ile geliyor önümüze şimdi ... eşimde buna aknıyor tabi oda haklı o ailesinin ynıdna oalcak ve onun açısından kariyer olmuş oalcak çünki eğitimede devame decek bir yandna .... ama benim için nerden baksam olumsuzluk var..... gitmeyeceğimmmmmmm :))))))))
Rica ederim Bosnacım,evet süt barası çok düşük düşünsene, devlet teşvik amaçlı inek beslenmesi için bile buzağı başına 300-350 veriyor biliyormusunuz...
Yurtdışına gitme imkanları olan arkadaşlar bence iyice bi düşünün...Memura %2,5 zam verdiler..bu ne yaaaa...
Arkadaşlar bence ciddiye alın ssk anlaşmalı öel hastane raporu alıp peşini bırakmayın bir yazı göndermek istiyorum size..
doğum izni işlemleri
--------------------------------------------------------------------------------
Soru (işveren)
yanımda çalışan bayan 28/02/2007 tarihinde doğum yapacak ve 25/01/2007 tarihinde hastaneden rapor aldı.Ben işveren olarak ssk ya ek-8 vererek ekine bu raporu eklicem ve onu istirahatli olarak göstercem benden ücret alamayacak ve aylık Prim belgesinde de istirahatli olarakmı göstereceğim.Bu rapor ssk ile anlaşmalı özel hastane raporu olabilirmi ek-8 ve istirahatli göstermem doğrumu cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler
--------------------------------------------------------------------------------
Cevap (08.02.2007 2200)
Merhaba,
Çalışmadığı süre için bu işçinizi istirahatli göstereceksiniz. Anlaşmalı hastahaneden alınan rapor için SSK onay isteyebilir.Bunu kurumdan sorunuz.
başka bir yazıda da lütfen işyerinizin bağlı olduğu kuruma ayrıca ssk ve devlet hastanesinden onay istiyormu diye sorunuz diyor...
Sonra sıkıntı çekmeyin bunlar çok can sıkıcı şeyler..Düşünün benim eski işyerinde çalıştığım kız ssk dan doğum parasını aldı diye işyerine baklava alıp dağıtmıştıhale bak...
bende çok kilo alıyorumbilmiyorumkismile 15 günde 1 kilo aldım yaaaa...Geçen ay daha iyiydim ayda 1 kilo almıştım...Öyle çok çokta yemek yemiyorum ama itiraf ediyim tatlının cazibesine dayanamıyorum...Birde hamileliğimin başından beri de öle hiiç hatırlamam tıka basa karnımın doyduğunu toplamda 10 kilo aldım..düşünün yani birde yesem duba gibi olurdum heralde...hedefim toplam 13 kilo ama geçecek sanırım...
doktorumu aradim gun icinde arayacak. ona da soracagim bakalim ne diyecek.
ama gercekten cok rahatsiz ediyor. dun sabah is yeride kalemi zor kullandim. gece surekli uyaniyorum elimin uyusmasindan dolayi. bu sabah telefonu tutamadim elimde. simdide avuc iclerimde yanma var ve eklem yerlerim agriyor.
selkie senin dedigini arastirdim. tam uyuyor bana. ama umarim degildir. bandajla azaltilabilir diyor olmadi kucuk cerrahi mudahele. ay hic olcak sey degil simdi ya da dogumdan sonra. umarim baska bisidir.
Hımm öyleyse şubat başı işlerini halledip hemen al raporunu, ki zaten öyle yapacaktın dimi boshayallersmileAklımı çeliyorsunuz yawww :)
Ben bu cuma izne çıkıyorum dersem, şirketten birkaç kişi kalp krizi geçirir kesinkaydirigubbakcemile3
Ama benim şubat ayının ilk haftasında burda olmam lazım, daha ay kapatmayı öğrenemedi ki bunlar
Sağlık ocağına ne için gideceksin arkadaşım?Günaydın herkese a.s.
Bugün sağlık ocağına gideceğim yarın doktor randevumuz var bebeğimi çok özledim hihoyyyt
her gece rüyamda ona park yatak aldığımı görüyorum bu konuda paranoyak oldum sanırım :umursamaz:
Harika :lepi:bence dogru cunku ben son 1 ayi askin zamandir nerdeyse hic kilo almamisim. bebisim depodan yemis anlasilan.
Bıktım valla bu ülkedeki anlamsız bürokratik işlemlerden...
Sabıka kaydı almaktan tut doğum iznine kadar gel, hepsi problem...
Hiç bir tutarlılık yok...
SSK hastanesine gideyim o zaman ben...
3 haftada 2,5 kilo almışım...
Bir de diyet yapıyorum ben, şekerim dengesiz diye...
Tatlı yok, karbonhidrat yok, meyve bile sayılı...
Rezalet yani...
FTY'cim çok geçmiş olsun, can sıkıcı birşey değildir inşallah...
Hımm öyleyse şubat başı işlerini halledip hemen al raporunu, ki zaten öyle yapacaktın dimi boshayallersmile
Sağlık ocağına ne için gideceksin arkadaşım?
Harika :lepi:
Ben bu depo olayını çok sevdim işte sırnaşık şey
Bıktım valla bu ülkedeki anlamsız bürokratik işlemlerden...
Sabıka kaydı almaktan tut doğum iznine kadar gel, hepsi problem...
Hiç bir tutarlılık yok...
SSK hastanesine gideyim o zaman ben...
daha yeni yaptı ablam doğum 1 hafta öncede SSK dan parasını aldı iyice öğreneyim neler yapmış sizlere anlatırım Özel hastanede yaptı bide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?