2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Doğum sancılarının başlamasından birkaç gün önce bütün kadınlar "yuva yapma" içgüdüsü hisseder: bebeğin doğumundan önce en küçük ayrıntıyı bile temizleme, düzenleme ve hazırlama dürtüsü. Birdenbire kedi de dahil yolunuza çıkan her şeyi yıkama ihtiyacı hissederseniz, başka fiziksel belirtiler olup olmadığına bakın. Doğum sancılarının başlamak üzere olduğunu gösteren çok güvenilir işaretler vardır:

* Bir işaret. Doğum sancılarının başlamasından önceki günlerde ya da saatlerde pembemsi ya da kanlı bir sümüksü akıntı hissedebilirsiniz. Bu, rahim boynunu tıkayan maddedir. Bu akıntı bütün kadınlarda görülmez ve bazı kadınların doğum sancıları bu sümüksü tıkaç atılmadan önce başlar.
* Zarın (amniyo kesesi) patlaması. Su kesesi de her zaman doğum sancılarının başlamasından önce patlamaz; suyunuz sancılar başlayıp rahminiz iyice genişledikten sonra gelebilir. Bazı kadınlarda vajinadan az bir sıvı gelirken bazılarında su neredeyse fışkırır. Suyunuz gelir gelmez doktorunuzu ya da hastaneyi arayın.

ARTIK VAKTİ GELDİ!

Doğum sancılarının en iyi belirtisi düzenli sancıların başlamasıdır. En başta bu kasılmalar 20-30 dakikalık aralıklarla gelip giden adet sancıları ya da sırtın alt kısmındaki ağrılar şeklindedir. Sancılar gittikçe daha kuvvetli, daha rahatsızlık verici hale gelir ve süresi uzar. Kasılmalar da gittikçe sıklaşır. Doğum sancılarının gerçekten başladığını düşünüyorsanız, sakin olun ve sancılarınızın başladığını söylemek için hastaneyi arayın. Sizden hangi belirtileri gösterdiğinizi anlatmanızı isteyeceklerdir; ayrıca gelip sizi görmeyi önerebilir ya da ne zaman hastaneye gitmeniz gerektiğini söyleyebilirler. Doğum sancılarını evde karşılama isteğiyle hastaneye gitmekte çok geç kalmayın. En iyisi doğumun gelişimini bir profesyonelin takip etmesidir. Ayrıca, muayene için hastaneye çağrılsanız da sağlık görevlileri daha vaktiniz olduğunu düşünürse yeniden eve dönme fırsatınız bile olabilir. En önemlisi de sancılar sırasında bebeğinizi dünyaya getirme işini başarabileceğinizi ve hedefinizin artık çok yakın olduğunu bilmektir: güzel bebeğinizin dünyaya gelmesine artık birkaç saat kamıştır.

Kızlar ben bugun birşey öğrendim şok oldum ama

Bebeğin eşi dedikleri şey bebeğin dışkısıymış dışkı o eşte birikiyormuş

Hiç ben böyle olarak düşünmemiştim ya çok şaşırdım laelaelaelaelae

biz nie para werioz yaaaa

allahın delüsü nerden duydun onu ne dışkısı bebek ilk dışkıyı doğunca yapıo saftorozum bnim bebeğin eşi plesenta oluyo:mymeka:

Ya öyle dediler ama sen yalan de ne olur acayip oldum ya doktora bilem gidince sorucam kafamçokkarıştı

kızım mannakmısın kim söledi bunu sana gidip duyduğun kocakarı hikayelerini doktora sorupta cahil cühella olduunu düşünmesin!! elinin altında internet war dünya dewilmaz: merak ediosan yaz googlea bebeğin eşi die sana çıksın bi sürü bilgi ne gerek war doktora soruyosun, hiç takip etmiosun sen heralde gebelik.org sitelerini falan anca burda çene çalıyosun:mymeka:

yok daha neler?bebek ilk dışkısını doğduğunda yapıyor beniö bildiğim plesena bebeğe giden besinleri süzüyor...ondan sonra bebeğe aktarıyor...

Selkie, bilgiler çok güzel, teşekkür ederim paylaşımın için..

olumunekankayizsmile

Ne bilim canım hıc ne dıye merak etmemıstım kı duyuncada sıze sormak ıstedım.
bu kadar sınır yapıcanı tahmın etseydım ınan sormazdım.

yok daha neler?bebek ilk dışkısını doğduğunda yapıyor beniö bildiğim plesena bebeğe giden besinleri süzüyor...ondan sonra bebeğe aktarıyor...

olumunekankayizsmile

Tesekkurler canım bilgiler icin

Tesekkurler bilgi için canım

seminay ben takip cetvelimi bulamıyorum ya profilimde yazmıyor kontrol panelindne baktım ordada yok körmüyüm acababilmiyorumkismile

Kullanıcı panelinden gir, profili düzenle var sol tarafta, oradan gir, aşağıya doğru bak, sayfanın biraz aşağısında bir yerde olması lazım, kilo-boy-yaş v.s. takip cetveli yazan yere o linki yapıştır canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…