2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

:lepi: hevali bende düşündüm nası olur küü acubaa anlamıda çok güzel arkadaş dost demek! heval...
heval ceren akkoyun
heval ceylin akkoyun:teselli:

Benceee Heval ceren akkoyun
Hadi banada bir akıl veri verin. Eylül olacaktı ya Didem olacak ama yanına bir isim daha arıyoruz Dideme uygun olsun istiyorum bana bir akıl verin kızlar.
Su yosunu hosgeldin canım Oğlusun olacakmıs senin Allah bağıslasın

benim kaynana da ne yıkoyon ki ne gerek var? diyor. Allah hidayet versin... sorsan titiz geçinir...
BENIM ANNEMDE ! yepyenı şeylerı ne yıkıyon dımı yıkamayıncada bı tuhaf testil kokuyıo yaww yumusatıcı bıtmek uzree amma makıne yıkadım da bı makıne peluş oyuncak var bırde mevlutte o sallama kundaklarını yıkıcam
Benım zıllımın adı da berra olacak nasıl sızce :ecrin_bebek:
cok guzel cook

Benim herif basima dikildiii nick mick ne varsa gordu valla..amannnn napimmm ..yazsana gulaycim su don olayini merak ettimm
boşver yaa gorsunn benımmkı bazen benım sıkıntım oldunda gugula yazıp okuyomuş hep bızım bura cıkıyomuş sempatiksalakcinni koydum kouydumm
kız ceylin yengeç anlamına gelmiyo kuranı kerimde geçiyo cennete açılan kapı cennet kapısı
evet ya benım yengemde ecrın ceylın ve esıla dedı esılayı begendık en cok
Bu arada yengec diyince aklima geldiii cok yengec burcu var burda...Ben de yengecimmmm he he he
ben akrebım benım adam yengec
kusura bakmayın takip edemedim benim kayınvalide geldide şimdi gitti bana pijama almışta onu getirdi olur mu olmaz mı diye
haa ooo nasıll oldumuu bende bugun ıkı tane gomleklı gıbı olan puıjemalardan alcam uzun ustlerı gıcımı ortsun pampersim gözükmesın hastanede
Kız gulay kaynanan napmıs öyle masallah kadına ama ya alkisalkisalkis

bızım kı bı halt almadı kötükedihüso
sempatiksalakcinni bıraz abartmış amaa
bende sizi sessiz sedasız okuyanardanım arada soru soruyorum don hikayesini merak ettim gülencim?
olumunekankayizsmile

he he heeeee kadin senin donuna kadar gordu yanimmm.. kanka olmusunuz kizzz istee..saka bi yana sen ne utaniyosun yatak odasina oyle kapi calmadan dalinir mi cik cik cik ayippp

Hasretcim bak Ceylin ismi ile ilgili bunu buldum gormussundur belki sende

Ceylin ne anlama gelir?
Ceylin Farsça olan ‘ceyl’ kelimesinden gelir ve ‘yengeç’ anlamını taşır.

Ceylin Cennet kapısı değil mi yani?
Hayır, Ceylin ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmiyor, bu maalesef uydurulmuştur. Kuran Arapça yazılmıştır ve içinde Farsça bir kelime barındırması imkansız. Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı. Ceylin diye bir Cennet kapısı olsaydı, bu neden yıllar önce bilinmiyordu da son senelerde ortaya çıktı?
Ceylin Farsçada da ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmez. Ceylin dediğim gibi ‘yengeç’ demektir.
Peki internetteki isim sözlüklerinde Ceylin’e neden ‘Cennet kapısı’ deniliyor? Diye düşünenler vardır kesin. Internetteki isim sözlüklerinin çoğunda yeni isimlere anlam uyduruluyor. Her yeni ismin anlamı kesinlikle ya Cennete bir çicek ya Cennette bir kapı... Bu gerçekten çok üzücü bir olay.

Ceylinaz/Ceylinnaz ne anlama gelir peki?
Ceylinnaz veya Ceylinaz internet sözlüklerinde yazıldığı gibi ‘Cennet kapısında bekleyen melek’ değildir. Zaten Farsça olan ve ‘naz’ olarak biten bir kelime nasıl Kuran’da geçsin ki?
Ceylinnaz/Ceylinaz ‘nazlı yengeç’ demektir ve gördüğünüz gibi bir hayli anlamsızdır.

Ceylin ismini değil de, Ceylinnur ismini kızıma koysam nasıl olur?
Günümüzde kötü anlamlı isimlere Nur eklenmesi çok yaygın oldu.
Evet, Nur güzel anlamlı bir isim, fakat Ceylin isminin arkasına Nur yapıştıralak, Ceylin iyi anlamlı bir isime dönüşmez. ‘Nurlu yengeç’ çok anlamsızdır... En iyisi şu Ceylin isminden vazgeçmek.

Afganistan ve Iran gibi Farsça konuşulan ülkelerde Ceylin isim olarak kullanılıyor mu?
Hayır, Ceylin onlar için güncel hayatlarında kullandıkları bir kelime. Biz nasıl yengeçten bahsediyorsak, onlarda da ceylinden bahsediyor. Düşünün, onlar kızlarına Yengeç ismini verseler, biz nasıl komik buluruz.. Bizde Ceylin ismiyle böyle komik bir duruma düşüyoruz.

Bir yerde Ceylin ‘yaprağın üzerine düşen ilk yağmur damlası’ olduğunu okudum. Bu anlam doğru mu acaba?
Hayır, bu anlam Ceylin ismini güzelleştirmek için uydurulmuş anlamlardan biri..

Ceylin Jaylin’in Türkçeleştirilmis hali mi?
Ceylin’in Jaylin’in Türkçeleştirilmis hali olduğunu söylemek pek mantıklı olmaz. Sonuçta Ceylin Farsça bir kelimedir. Fakat Jaylin ismi Ceylin’in popüler olmasında etkin olmuştur. ‘Aa, Ceylin kulağa ne kadar modern geliyor, aynı Jaylin gibi! Ilerde yurt dışına giderse sorun yaşamaz’ diye düşünenler olmuştur kesin.

Ceylin ismini koymak günah mı?
Günah mı, günah değil mi, bunu söylemek zor. Tabii ki Allahın bir kuluna hayvan ismi vermek pek doğru değildir. Ceylin’den daha güzel anlamlı bir isim koymak elbette daha doğru olur.

Ceylin’in anlamını Cennet kapısı sanarak bu isimi kızıma verdim.Gerçek anlamını öğrendikten sonra çok üzüldüm. Ne yapmam gerekiyor?
Siz Ceylin ismini iyi niyetinizle koymuşsunuz, kendinizi böyle üzmeye gerek yok, yapılacak birşey yok.
Bu durumda yapılacak en iyi şey kızınızın ismini değiştirmek veya başka bir isimle hitap etmek.(mesela göbek adıyla veya ikinci adıyla)
Ilerde bir çocuğunuz daha olursa, o’nun ismini daha iyi araştırdıktan sonra koymanızı tavsiye ediyorum.

Ceylin ismi sizce neden bu kadar popüler oldu?
Günümüzde isim arayan anne ve babalar 2 şeye dikkat ediyor: 1. Kuran’da geçmesine. 2. Kulağa modern gelmesine. Ceylin de bu 2 kritere uyar gibi durdu, çünkü Ceylin’in anlamı ilk başlarda ‘Cennet kapısı’ sanıldı.
Ceylin’in gerçek anlamı bilindekten sonra pek koyulacağını sanmıyorum. Bu yüzden son aylarda bu isimde bir düşüş var ve bu düşüş önümüzdeki aylarda da sürecektir. Aynısı Ecrin ismi içinde geçerlidir.

bnce eylül çok güzel... didem in anlamı ne? bnmde listmde war eylül eşimle eylülde aşkımız başladığ we 12 eylül darbesinden ötürü hep cazip gelir o isim

canım biraz önce kuranı taradım öyle bir sözcük yokkk...
içinde Mürşid programını kullanan varsa oradaki indeksi kullanarak da arayabilir..

da herhalde kadının gozunde bıtmışımdır :kedi:

hasret ; heval ceren uyuyor bence
ama cemre cok daha guzel

kuranda gecen ısımler arasında ceylinin anlamı varr

berra ne demek gıbı ya banada dıyın merak ettım

:CüvCüv: zarıfe ,didemın yanına senın dusundugun ısım varmı benım hoşuma gıden kız ısımlerı

nil
beren
berra
berrak
derin
defne
kutsal
neydı nann erkek ısmı dusunmekten unutmuşum

samanyolu ızlıyorum kafamçokkarıştı

Ya kizlar kizmayin ama ceren ve ceylin cok tikky ismi gibi geliyo bana ben bilkentte okudum orada o kadar cok gordumkii bu isimlerden ondan sogudum herallll ama sonucta sizin bilcenisss isss

yaww farsaçada şu demek bu demek biz arapmıyız bize ne farsçadan ceyl farsçada yengeçmiş miş türkçede ne ? o zamn herkes ismilerini hecelerine köklerine ayırsın dünyada ki tüm dillerde araştırsın hepsine uygun ortak bi isim bulup taksın ayyy hiç sewmedim bu işi ceylin koycam işte geldiler yine banaaklava:

bnce eylül çok güzel... didem in anlamı ne? bnmde listmde war eylül eşimle eylülde aşkımız başladığ we 12 eylül darbesinden ötürü hep cazip gelir o isim

Didem gözüm , gözüm gibi sevdiğim kıymetlim demekmiş.
Bizde eşimle Eylülde evlendik o yuzden olsun istedim ama herlkes bir laf soyledi.Eylül Hazan demek uzuntu demek napıcan dediler anlamı guzel olan bir isim koy dediler bende değiştirdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…