- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi minikcadimm83
-
- #40.861
sempatiksalakcinni saoll canımm bebişe yarasın anam bana yaramasnAfiyet olsun canım yarasın bebişinede sanada opuyorumnanaktan
benceherife söyle bundan bundan de küs tavır koy bir iki laf söyleDun eşim dısarı cıkmıstı kardesini eve bırakmaya eve geldikten sonra seytan durttu telefonunu karıstırmaya basladım gordum ki dısarı cıktıgı saatte işyerinden 2 kızı aramıs hayır niye yani benim yanımdayken aramıyorda dısarı ckınca arıor tamam kıskanc bırıyım ama iş içinde arıyorsa kıskanclık yapacak kadar salak da değilim yanii.şimdi konusmuyorum soruyor neyii var diye yaa diyemiyorum da senın telefonunu karıstırdm gordum niye boyle yaptın biliyorum cunku ben suclu duruma dusucem sanırım benim ki hormanlardan değil ben işyerindeki kızlara sarmıs vazıyetteyım su sıralar hepsini boğmak istiyorumklava: klava:
Ben odasında yatırıcam
sepet alıcaktım yanıma koymak için en fazla 3-4 ay taş catlasın 6 ay yatabiliyormuş sonra nereye kaldırıcam onu diye düşündüm ve almadım canım
Günadyınn canımm hayırdır bende hiç uyumadım gerek öfke gerek hastalık
hala aynı burnum arada akıyor aradatıkanıyor ne oldu belli değil benim sadece yanmada değil gırtlagımda tutuyor agzıma acı sular geliyor canımm
bogazım için dr önce olip sonra pastil dene dedi gecmezse dr git dedi
Sancı İlacımı İçmek İÇin uyandım neye yarar cok acayip kafamm
Günaydınn Burada
Günaydınn
EE hani beşikk? bende jahnson baby aldım bimden birde neyle başlarsan onla devam etmek gerekiyormuş bende cok ğahalı bişeyle başlamak istemedim devam ettiremeyeceğim için
Ebru benim gözüm döndü buaralar bende farkındayım
Dün o kdar sinirlendim kine evde kırıp dökmek istemediğim eşya yoktu ayırt etmezdim ama ya bebişe bişi olur diye yemedi
Günaydınnn hadii bakalım gözün aydın su gibi gecsin inşallah bu hafta senin için
Beşiğin resmini görebilcekmiyizz
Günaydınnn
Günaydınn canımm
Agrı böyle bazen gidip gelen bi agrı saplanır derecesinde
bazen zonklama
belde olan agrıyı acıkcası bende tam olarak adet agrısına hem benzetiyorum hem benzetemiyorum işin içinden cıkamıyorum
Günaydınn canımm
kaynanamı mevzu zemuszemus biri diyorya en orjinal kayannalar bizim sayfada hakkatten öyle galiba
güle güle büyüsün kızın inşallah odasında canım çok güzel oluyor sonradan alışıyorsun odanın gelmesine neredeys eben 2 hafta sürekli egenin odasında oturuyodum
Selam Gülencim.Evet mevzu kaynana .
Kızlar pazar günü kaynanam geldi.Ki hiiiiç gelip hatrımı falan sorma.Dayının kızın nişanı olaakmış.3 nisan size uygun mu dedi.Bana doktor 20 mart sezeryan demişti.bende ben gelemem ama hayırlısı olsun ona nezaman uyarsa ozaman olsun dert etmesin dedim.İyi demişmiyim?????
Gelelim asıl konuya.Kayanam dediki bizde 6 sında ümreye gidicez.daha babana söylemedim.teyzende gitcek dedi.bide bilmemkim varmış asıl o çok istemiş annelerim busenede gitmesini oa arkadaş olmak için.Kayınvaldem daha önce ümreye gitti.
Şimdi kızlar ben 22 sinde oğum yapsam 3 gün yatacakmışım çünkü tansiyon için birgün fazaladan tututcam dedi doktor.olucak ayın 25 mart.eeee bir haftada biraz azalırmış ağrı sezeryan olunca. tam benimdüzeldiğim hafta kaynana gidecek.benyarı kırk olmadan mevluum okunsun isterim. o gidene kadar yapmam.3ndede nişan var 6 sında gitck nereye sıkıştırcam.o gidince o yokken yapamam.ayıp yani.e beklersem lohusa kalmaz yatakda yatamam.ben yatağımda yatmak istiyorum yakışanı öyle ve o aradaır bizde. eşime de anlattım böle böle diye. oda olmaz gitmez dedi.neyse bide demezmi bize eeve bırak diye.bizim eşimle bi pazaımız var ikimizde çalışıyoz.ve bisürü işimiz var.onun dünyadan haberi yok ama bi sürü şey yapılıyor yani.onada kızdım.neyse aldık bunları eve götürdük.teyzeler önce indi.en son kaynana.dedim kaynanaya kesşn gitcen mi dedim.eveledi geveledi.bizi bırakcan yarı kırk çıkmadan dedim.aa yok gitmeden yaparız dedi.doğum yapacak benim o bana göre hareket etmeli ben ona göre deil ama diyemiyo insan.emde şimdi o arada ne ümresi yaa dedi.bakalım neolacak.insanı günahada sokar.ilk gitse neyse daha önce gitti.hem se kayınvaldesin otursana beim yanımda misafirimi karşıla bana yarımcı ol.çok bozuldum.şimdi deyiverin bakalım ne olur bu işin sonu?????bilmiyorumkismile
sempatiksalakcinni saoll canımm bebişe yarasın anam bana yaramasn
benceherife söyle bundan bundan de küs tavır koy bir iki laf söyle
dada yapmasın aaaa
Dun eşim dısarı cıkmıstı kardesini eve bırakmaya eve geldikten sonra seytan durttu telefonunu karıstırmaya basladım gordum ki dısarı cıktıgı saatte işyerinden 2 kızı aramıs hayır niye yani benim yanımdayken aramıyorda dısarı ckınca arıor tamam kıskanc bırıyım ama iş içinde arıyorsa kıskanclık yapacak kadar salak da değilim yanii.şimdi konusmuyorum soruyor neyii var diye yaa diyemiyorum da senın telefonunu karıstırdm gordum niye boyle yaptın biliyorum cunku ben suclu duruma dusucem sanırım benim ki hormanlardan değil ben işyerindeki kızlara sarmıs vazıyetteyım su sıralar hepsini boğmak istiyorumklava: klava:
Ben odasında yatırıcam
sepet alıcaktım yanıma koymak için en fazla 3-4 ay taş catlasın 6 ay yatabiliyormuş sonra nereye kaldırıcam onu diye düşündüm ve almadım canım
Günadyınn canımm hayırdır bende hiç uyumadım gerek öfke gerek hastalık
hala aynı burnum arada akıyor aradatıkanıyor ne oldu belli değil benim sadece yanmada değil gırtlagımda tutuyor agzıma acı sular geliyor canımm
bogazım için dr önce olip sonra pastil dene dedi gecmezse dr git dedi
Kızlar pazar günü kaynanam geldi.Ki hiiiiç gelip hatrımı falan sorma.Dayının kızın nişanı olaakmış.3 nisan size uygun mu dedi.Bana doktor 20 mart sezeryan demişti.bende ben gelemem ama hayırlısı olsun ona nezaman uyarsa ozaman olsun dert etmesin dedim.İyi demişmiyim?????
Gelelim asıl konuya.Kayanam dediki bizde 6 sında ümreye gidicez.daha babana söylemedim.teyzende gitcek dedi.bide bilmemkim varmış asıl o çok istemiş annelerim busenede gitmesini oa arkadaş olmak için.Kayınvaldem daha önce ümreye gitti.
Şimdi kızlar ben 22 sinde oğum yapsam 3 gün yatacakmışım çünkü tansiyon için birgün fazaladan tututcam dedi doktor.olucak ayın 25 mart.eeee bir haftada biraz azalırmış ağrı sezeryan olunca. tam benimdüzeldiğim hafta kaynana gidecek.benyarı kırk olmadan mevluum okunsun isterim. o gidene kadar yapmam.3ndede nişan var 6 sında gitck nereye sıkıştırcam.o gidince o yokken yapamam.ayıp yani.e beklersem lohusa kalmaz yatakda yatamam.ben yatağımda yatmak istiyorum yakışanı öyle ve o aradaır bizde. eşime de anlattım böle böle diye. oda olmaz gitmez dedi.neyse bide demezmi bize eeve bırak diye.bizim eşimle bi pazaımız var ikimizde çalışıyoz.ve bisürü işimiz var.onun dünyadan haberi yok ama bi sürü şey yapılıyor yani.onada kızdım.neyse aldık bunları eve götürdük.teyzeler önce indi.en son kaynana.dedim kaynanaya kesşn gitcen mi dedim.eveledi geveledi.bizi bırakcan yarı kırk çıkmadan dedim.aa yok gitmeden yaparız dedi.doğum yapacak benim o bana göre hareket etmeli ben ona göre deil ama diyemiyo insan.emde şimdi o arada ne ümresi yaa dedi.bakalım neolacak.insanı günahada sokar.ilk gitse neyse daha önce gitti.hem se kayınvaldesin otursana beim yanımda misafirimi karşıla bana yarımcı ol.çok bozuldum.şimdi deyiverin bakalım ne olur bu işin sonu?????bilmiyorumkismile
Günaydınn Burada
Günaydınn
EE hani beşikk? bende jahnson baby aldım bimden birde neyle başlarsan onla devam etmek gerekiyormuş bende cok ğahalı bişeyle başlamak istemedim devam ettiremeyeceğim için
Dün o kdar sinirlendim kine evde kırıp dökmek istemediğim eşya yoktu ayırt etmezdim ama ya bebişe bişi olur diye yemedi
Günaydınnn hadii bakalım gözün aydın su gibi gecsin inşallah bu hafta senin için
Günaydınnn
Günaydınn canımm
bazen zonklama
belde olan agrıyı acıkcası bende tam olarak adet agrısına hem benzetiyorum hem benzetemiyorum işin içinden cıkamıyorum
Günaydınn canımm
kaynanamı mevzu zemuszemus biri diyorya en orjinal kayannalar bizim sayfada hakkatten öyle galiba
güle güle büyüsün kızın inşallah odasında canım çok güzel oluyor sonradan alışıyorsun odanın gelmesine neredeys eben 2 hafta sürekli egenin odasında oturuyodum
Bir kere canım benim sen normalmi yapacaksın ? sezeryanmi normal dogum tarihinden 10 gün önce oluyor sezeryanlar genelde
onun dışında sen nişanı gec gidemezsin nişana felan
kayanann gitmeyi şimdimi söylüyor ya ne ayıp yanii ..
bırak giderse gitsin herkezin kendi ayıbı senin yanındada annen kalır
bende ilk 10 günde yapmayı düşnüüyorum biliyormusun cok gelen giden oluyor evde bi rahat duramıyosun her dk zilin calınabilir durumunda oluyorsun üstün basın denk olmuyor cocuk durmaz evin dagnık olur bence o gidene kadar sen mevlüdü yap gitsin
bende ilk 10 günde yapıcam yengemden gördüm ben çok gelen giden konu komşu oluyor oda 40 yapmıştı mevlüdü galba
zaten gelen gelmişti yanii gelen insana bi kahve bi meyve suyu tutmak gerekiyor off cok zor yaa
bende yatagımda yatmak istiyorum ve o ilk anda cıksın gitsin mevlüt diyorum sonra artık yavaş yavaş annele r4evlerine giderler bende eşim ve cocugumla yeni hayatımıza motive oluruz diyorum
Günaydınn Burada
Günaydınn
Günaydınnn
Günaydınn canımm
bazen zonklama
Günaydınn canımm
Kendimi alıntı yapmışım gaffurr
Bir kere canım benim sen normalmi yapacaksın ? sezeryanmi normal dogum tarihinden 10 gün önce oluyor sezeryanlar genelde
onun dışında sen nişanı gec gidemezsin nişana felan
kayanann gitmeyi şimdimi söylüyor ya ne ayıp yanii ..
bırak giderse gitsin herkezin kendi ayıbı senin yanındada annen kalır
bende ilk 10 günde yapmayı düşnüüyorum biliyormusun cok gelen giden oluyor evde bi rahat duramıyosun her dk zilin calınabilir durumunda oluyorsun üstün basın denk olmuyor cocuk durmaz evin dagnık olur bence o gidene kadar sen mevlüdü yap gitsin
bende ilk 10 günde yapıcam yengemden gördüm ben çok gelen giden konu komşu oluyor oda 40 yapmıştı mevlüdü galba
zaten gelen gelmişti yanii gelen insana bi kahve bi meyve suyu tutmak gerekiyor off cok zor yaa
bende yatagımda yatmak istiyorum ve o ilk anda cıksın gitsin mevlüt diyorum sonra artık yavaş yavaş annele r4evlerine giderler bende eşim ve cocugumla yeni hayatımıza motive oluruz diyorum
ya bişi sorcam şimdi bebeğin 10 unda mı okutacaksınız... kırkı çıktıktan sonra okutulmaz mı mevlğt ?
bende bı yere kadar konuşuyorum sonra kendımden korkuyorumKız ben kavga edemem cok sınırlerim kendime ederim birde korkarım kavga etmeye dogururum mogururum diye sinirden bilmiyorumkismile
Şimdilik biriktiriyorum :tomato:
gözün aydınn bacımmGünaydın kızlar...
Bir iki saate kadar benim sevgili kaynanam, kocası ve görümcem geliyor. sempatiksalakcinni
Nasıl mutluyum anlatamam. Dün bütün gün temizlik yptık. Tatlı, börek, kurabiye vs. de yaptım. Kaç gün kalacaklar bilmiyorum ama yarın yine çok kar geliyor, inşallah hemen yağar geçer. :) Çok fazla tahammül edemem. En kötüsü de görümcem cadısı... Bana bi araba laf etti şimdi utanmadan evime geliyor. Yüzsüz salak... Çok uğraşıcam onunla...
Herkes iyi umarım.
Pancuben sanırım doğum gününmüş, nice mutlu yıllar diliyorum arkadaşım...
bende yarın hala olabılırımm laaben pek giremiyorum bu aralar ablam geldi doğumu için haftaya salı teyze oluyorum inşallah :dance: zaten ondan sonra da o teyze olacak a.s. birine telefon numaramı vericem haberleşiriz gerçi eşim ben yazarım sayfana diyor ama dalga mı geçiyo anlamadım :)))
:) şüphelenilecek bir durum olduğunu sanmıyorum canım.
Eşin senin huzursuz olduğunu anladıysa, o yüzden yanından aramamıştır.
Keyfini kaçırma bence...
Gülencim geçmiş olsun canım...
Hilos,
Sana da benim gibi, kayınvalide ne dese batmış :)
Ama umre konusunda haklısın.
Her ne kadar hiç hoşlanmasam da, doğumdan sonra ben de bir süre yanımda kalmasını, destek olmasını istiyorum.
Açık açık söyle bence, benim size çok ihtiyacım olacak diye...
Ben de pek bozuğum kayınvalideme bu aralar...
Yurtdışına gitti bizimki, kızının yanına.
1,5 ay oldu, karnım burnuma çıktı, daha bir kere aramadı nasılsın diye...
İşi düştükçe eşime mesaj atmayı aramayı biliyorlar anne kız, bir seferinde de ver karını da bi hatrını soralım diyen yok...
Tamam hiç haz etmiyorum ikisinden de ama beni umursamıyorsunuz, insan bebeği de mi merak edip sormaz...
Eşim bana soruyorlar diyor...
E iyi de hamile olan benim :))))
Annenle aynı sehirdeyseniz annen baksa sanada acıkcası ben hıc istemıyoum kayınvalıdem kalsın o nere 2 oğluda orda cunku işmiş de yapmıyor.en güze annelerimiz bakar valla.hilos kullanıcısından alıntı
Kızlar pazar günü kaynanam geldi.Ki hiiiiç gelip hatrımı falan sorma.Dayının kızın nişanı olaakmış.3 nisan size uygun mu dedi.Bana doktor 20 mart sezeryan demişti.bende ben gelemem ama hayırlısı olsun ona nezaman uyarsa ozaman olsun dert etmesin dedim.ıyi demişmiyim?????
Şimdi kızlar ben 22 sinde oğum yapsam 3 gün yatacakmışım çünkü tansiyon için birgün fazaladan tututcam dedi doktor.olucak ayın 25 mart.eeee bir haftada biraz azalırmış ağrı sezeryan olunca. tam benimdüzeldiğim hafta kaynana gidecek.benyarı kırk olmadan mevluum okunsun isterim. o gidene kadar yapmam.3ndede nişan var 6 sında gitck nereye sıkıştırcam.o gidince o yokken yapamam.ayıp yani.e beklersem lohusa kalmaz yatakda yatamam.ben yatağımda yatmak istiyorum yakışanı öyle ve o aradaır bizde. eşime de anlattım böle böle diye. oda olmaz gitmez dedi.neyse bide demezmi bize eeve bırak diye.bizim eşimle bi pazaımız var ikimizde çalışıyoz.ve bisürü işimiz var.onun dünyadan haberi yok ama bi sürü şey yapılıyor yani.onada kızdım.neyse aldık bunları eve götürdük.teyzeler önce indi.en son kaynana.dedim kaynanaya kesşn gitcen mi dedim.eveledi geveledi.bizi bırakcan yarı kırk çıkmadan dedim.aa yok gitmeden yaparız dedi.doğum yapacak benim o bana göre hareket etmeli ben ona göre deil ama diyemiyo insan.emde şimdi o arada ne ümresi yaa dedi.bakalım neolacak.insanı günahada sokar.ilk gitse neyse daha önce gitti.hem se kayınvaldesin otursana beim yanımda misafirimi karşıla bana yarımcı ol.çok bozuldum.şimdi deyiverin bakalım ne olur bu işin sonu?????
Günaydın arkadaşlarım..
Sizi çok özledim ben yaa.. Ne kadar büyük bir aile olmuşuz da burda haberimiz yok haa.
Beni merak eden, bana ve kızıma dua eden, ilgilenen, arayan, soran, mesaj atan, herkese, kısacası hepinize çoookkk teşekkür ederim, arayanlardan birtek Sinpac ile konuşamadık, ortam müsait değildi açamadım telefonu, kusura bakmadın umarım Sinpacim, mesaj atmıştım sana sonradan almışsındır heralde.. Dualarınızı hissettim arkadaşlar, beni rahatlattınız inanın..
Gelelim asıl mevzuya, daha öncede yazdığım gibi en az 2 hafta daha içerde tutmaya çalışacak doktorumuz bizim yaramaz kızı :)) Daha fazla tutabilirsek daha iyi olur dedi ama bakacaz artık, rahimde kaç cm. açılma olduğunu söylemedi doktor ama açılmayı kontrol ederken parmağım bebeğin kafasına değiyor ona göre dedi, bebek epey bir aşağıda yani anlayacağınız, ışığı görünce ahaa bir yol buldum ben buradan bir geçeyim dedi heralde benim haylaz kızım :))) ciğer geliştirici iğne yapıldı 12 saatte bir, yine sancıları kesmek için iğne yaptılar, 5 ünitede serum yedim, hastaneden cumartesi öğlen çıktım, haşat olmuştu her yerim ama şu an daha iyiyim, hafiften sancılarım var ama bununla idare edicem artık, yatacakmışım 2 hafta boyunca, cumartesi günü yine kontole gidecem, nst de sancılarım 50 nin üzerindeydi hep, bu arada sancım artarsa yine hastaneye yatırabilir tabi doktor. Bunun dışında birde plasenta yaşlanması çıktı başıma, doktor normal olduğunu ama ilerlerse kötü olabileceğini söyledi, birde kesinlikle sezeryan olacak benim doğum şeklim, hatta bu hafta gittiğimde tarih bile verebilir bana...
Herşeyin hayırlısı, Allaha sığındım, tedbirimi de aldım, bekliyorum.. Hepinizi çok seviyorum ve çok öpüyorum, tekrar teşekkür ederim..
Canım inşallah bu kadarla kalsın . Kalkma barii hiç doktorunun dediği gibi Allahım esirgesin canım bebeğinide senide Dualarım seninleGünaydın arkadaşlarım..
Sizi çok özledim ben yaa.. Ne kadar büyük bir aile olmuşuz da burda haberimiz yok haa.
Beni merak eden, bana ve kızıma dua eden, ilgilenen, arayan, soran, mesaj atan, herkese, kısacası hepinize çoookkk teşekkür ederim, arayanlardan birtek Sinpac ile konuşamadık, ortam müsait değildi açamadım telefonu, kusura bakmadın umarım Sinpacim, mesaj atmıştım sana sonradan almışsındır heralde.. Dualarınızı hissettim arkadaşlar, beni rahatlattınız inanın..
Gelelim asıl mevzuya, daha öncede yazdığım gibi en az 2 hafta daha içerde tutmaya çalışacak doktorumuz bizim yaramaz kızı :)) Daha fazla tutabilirsek daha iyi olur dedi ama bakacaz artık, rahimde kaç cm. açılma olduğunu söylemedi doktor ama açılmayı kontrol ederken parmağım bebeğin kafasına değiyor ona göre dedi, bebek epey bir aşağıda yani anlayacağınız, ışığı görünce ahaa bir yol buldum ben buradan bir geçeyim dedi heralde benim haylaz kızım :))) ciğer geliştirici iğne yapıldı 12 saatte bir, yine sancıları kesmek için iğne yaptılar, 5 ünitede serum yedim, hastaneden cumartesi öğlen çıktım, haşat olmuştu her yerim ama şu an daha iyiyim, hafiften sancılarım var ama bununla idare edicem artık, yatacakmışım 2 hafta boyunca, cumartesi günü yine kontole gidecem, nst de sancılarım 50 nin üzerindeydi hep, bu arada sancım artarsa yine hastaneye yatırabilir tabi doktor. Bunun dışında birde plasenta yaşlanması çıktı başıma, doktor normal olduğunu ama ilerlerse kötü olabileceğini söyledi, birde kesinlikle sezeryan olacak benim doğum şeklim, hatta bu hafta gittiğimde tarih bile verebilir bana...
Herşeyin hayırlısı, Allaha sığındım, tedbirimi de aldım, bekliyorum.. Hepinizi çok seviyorum ve çok öpüyorum, tekrar teşekkür ederim..
canım hormonalr hızlı çalışıyor ondan dolayı böyle ... sakin olun bence....:):):)
bu arda u hafta sonu benim uzuzda beni çok üzdü... ben sekiz aylık halimle peşinde çarşı pazar dolaşıyorum giyinsem daralıyorum soyunsam üşüyorum böyle acayip bi haldeyim masraf olamsın diyede öyle bi dünya hamile kıyafeti almadım elimdekielri kullanıyorum uyuz şey bana utanmadan sana ne oldu böyle anlamıyorum pasaklı pasaklı dolaşmaya başladın dedi ... çok üüzldüm.... bana bişi olmadı sadece ahmileyim ve sen farkına varmıyorsun sanırım dedim
akıllıya bak yaaa kolay snıyoru hamielliği ve makyajımı yaptım üstütmüde güzel giyindim ama yürüyüşüm bile rahat değilki eskisi gibi attıra attıra gezeyim :):):)
Kızlar,
Herkes bebeğini kendi yatağının yanına mı koyacak?
Odasında yatıracak kimse yok mu?
Bebeği kendi odanızda tutmak için ne aldınız?
Günaydın kızlar ,
Simenaydan iyi haberler var çok sevindim umarım bundan sonrada hiç bir sorun yasamaz ve bebişi zamanında gelir annesinin kucagına.
Pancuben canım dogum gunun kutlu olsun eşinle ve bebişinle daha nice yıllara inşallah.
OOfff bende cok keyifsizim sinirlerim cok bozuk.Gece de uyuyamadım zaten dogru duzgun
vee şu sıralar coookk paranoyok bir insan oldum cıktımm sempatiksalakcinni
Günaydınn Burada
Günaydınn
Günaydınnn
Günaydınn canımm
bazen zonklama
Günaydınn canımm
Kendimi alıntı yapmışım gaffurr
Günaydın kızlar...
Bir iki saate kadar benim sevgili kaynanam, kocası ve görümcem geliyor. sempatiksalakcinni
Nasıl mutluyum anlatamam. Dün bütün gün temizlik yptık. Tatlı, börek, kurabiye vs. de yaptım. Kaç gün kalacaklar bilmiyorum ama yarın yine çok kar geliyor, inşallah hemen yağar geçer. :) Çok fazla tahammül edemem. En kötüsü de görümcem cadısı... Bana bi araba laf etti şimdi utanmadan evime geliyor. Yüzsüz salak... Çok uğraşıcam onunla...
Herkes iyi umarım.
Pancuben sanırım doğum gününmüş, nice mutlu yıllar diliyorum arkadaşım...
Günaydın arkadaşlarım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?