2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

kızlar ben biraz geç kaldım galiba aranıza katılmakta ama napalım artık.. benimde doğum tarihime 22 mart verio doktorum ama sankı bana daha once olucakmıs gıbı gelıo çok heycanlıyımm cook

canım hoşgeldin..bebeğin hayırlı olsun....
yani fazla gözükmemesi demem - sayısının fazla oldu belli değil demek istemiyorum
hangisi fazla belli değil bizim ellerimiz gibi hepsi orantılı 4 yerine 5 tane var bir tanede baş parmak

hımmm anladım canım........

baktırdım ben ellerine parmaklarına tam gözüküyor ama genede içime kurt düştü bende cıkmasada
yegenim için üzüldüm

merhabalar arkadaşlarr ben simdi doktordan geldim nasıl heyecanlıyım anlatamam haftaya bugun bu zamanlarda Allah izin verirse kızım kucagımda olacak doktorla 18 ine karar verdik sonunda cok korkuyorum hemde mutluyum ve heycanlıyım yani bir suru duygu bir arada.

hepinize iyi aakşamlar kızlar.çok çok yoruldum bugün malum dün demiştim misafirim vardı okuma yapıldı.biraz gerildim kaynanam yüzünden ama şimdi sakinim.bir geçmişe gözatayım bakayım.
bugün herkes gergin canım yaaa sakin ol bu arada hoşgeldiiinn :)

kızlar ben biraz geç kaldım galiba aranıza katılmakta ama napalım artık.. benimde doğum tarihime 22 mart verio doktorum ama sankı bana daha once olucakmıs gıbı gelıo çok heycanlıyımm cook
hoşgeldin canım hadi hayırlısı..banada doktor 22-23-25mart arası değişik tarihler verio her gittiğimde :) şuan enson 23 martta kaldık

sinirliyken bendede kasılma oluyor,sakinleşmee çalış...
şuan uzattım ayağımı düşünmemeye çalışıyorum ama karnımın sağ tarafı taş gibi kasıldı kaldı

YOĞUN SANCILAR

Doğum sancıları ve doğum yalnızca anne için değil, bebek için de zordur. Ama bebeğiniz bu güne uzun süreden beri hazırlanıyor ve doğum kanalındaki yolculuğu sırasında kendisine yardımcı olacak birçok gizli becerisi var. Kafatasını oluşturan bölümler henüz birbirine kaynamadı; bu yüzden başı, kasılmaların basıncından ve dış dünyaya çıkarken geçeceği dar kanalın sıkışından zarar görmeyecek kadar esnek. Küçük bedeni hareketli, kıvrak ve çok dar noktalardan bile kıvrılarak geçebilir. Ayrıca sancı evresinde ve doğum sırasında plasenta ve ince ayarlı sinir sistemiyle korunmaya devam edecek. Kasılmalarınız akciğerlerindeki sıvının boşalmasına yardımcı olur ve epinefrin salgılanmasını teşvik eder. Epinefrin hormonu kalp kanallarının kapanması ve akyuvarların harekete geçmesi gibi doğum sonrasındaki yaşamsal ayarlamaları başlatır. Bebeğinizin her ayrıntısı düşünülmüştür ve bebeğiniz suyla çevrili dünyasını bırakarak rahmin dışındaki yeni, heyecan dolu yaşamıyla yüzleşmeye hazırdır.

DOĞUM PROVALARI

Bebeğiniz rahmin dışına itilirken hissedeceği basınca tamamıyla yabancı olmayacaktır. Rahminiz son birkaç hafta boyunca sizin de hissetmiş olabileceğiniz, Braxton Hicks ya da "sahte" kasılmalar denen düzenli küçük alıştırmalarla bu ana hazırlandı. Doğum sancıları sırasında hissedilen daha güçlü kasılmalar bebeğinizin alışık olduğu sıkışma hissinin daha uç bir biçimi. Bebeğinizin küçük bedeni kanına salgılanan hormonları düzenleyerek doğum sürecinin gereklerine kendiliğinden cevap verir. Bu hormonlar bebeğinizin enerji düzeyini ve en uygun kalp atım hızını korumasını sağlayacaktır. Genellikle bebeğin nabzı kasılma sırasında yavaşlar ve kasılma sona erdiğinde yeniden hızlanır; bir sonraki kasılmada bu süreç yinelenir. Bebeğinizin kalp atışları bebeğinizin durumunun nasıl olduğunu gösterir; bazı durumlarda sancı evresinde ve doğum sırasında bebeğin kalp atışlarının belli aralıklarla izlenmesi gerekir. Bunun gerekli olması durumunda kaygılanmayın; doktorunuz yalnızca bebeğinizin mutlu olduğundan emin olmak istiyor.

Sezaryen neden gerekir?

Sezaryenle ilgili bilgiler
Konu bebek doğumu olduğunda tıbbi müdahale bir istisnadır. Bebek doğumlarının büyük bir kısmında hiçbir sorun çıkmaz. Ama istisnaları öğrenmekten zarar gelmez; doğuma yalnızca ihtiyaç duyabileceğiniz bütün bilgileri öğrenmiş olarak başlarsınız. Şimdiye kadar sezaryenle doğum konusunda kafanızda bir fikir belirmiş olmalı. Sezaryen bebeğin cerrahi yolla doğurtulması ya da annenin karnına açılan bir kesiyle rahimden çıkarılmasıdır. Son yıllarda sezaryen ameliyatlarının çok yaygınlaştığını duymuş olmalısınız. Bu söylentilere kulak asmayın. Doktorlar annenin ya da bebeğin sağlığını korumak için mutlaka gerekirse sezaryen yaparlar. Sezaryen hafife alınmaması gereken, ciddi bir ameliyattır.

ENDER OLARAK KARŞILAŞILAN ACIL DURUMLAR

Doktorlar anneleri sezaryene sokmadan önce ellerinden geleni yaparlar, ancak, en iyi seçeneğin sezaryen olduğu bazı durumlar vardır. Örneğin, annede aşırı kanama olması ya da göbek bağının sarkarak bebeğe oksijen gitmesini önlemesi nedeniyle annenin ya da bebeğin ciddi risk altında olduğu durumlarda acil sezaryen ameliyatı en güvenli yoldur. Ama böyle durumlara çok ender olarak rastlandığından, şimdiden bu konuda kaygılanmanıza gerek yok.

BEKLEME OYUNU

Sezaryenlerin çoğu "ilerleme güçlüğü" nedeniyle gerçekleştirilir. Doğum normal seyretmiyorsa, cerrahi müdahale anne ve bebeğin sıkıntı çekmesini önleyebilir. Doğum gerektiği gibi ilerlemiyorsa bebek sıkıntıya girebilir; ama sizinle ilgilenen tıbbi takımın cerrahi müdahaleden önce deneyebileceği başka yollar da var. Bu yüzden büyük günde her şey planlandığı gibi gitmezse telaşa kapılmayın. Doktorlarınız yalnızca bebeğiniz ve sizin için en iyisini istediğinden düşüncesizce bir karar da vermeyeceklerdir. Herhangi bir prosedüre başlanmadan önce size haber verilecek ve fikriniz alınacaktır.

DUYGULARINIZI DILE GETIRMEK

Mutlaka normal doğum yapmak istiyorsanız ve sezaryene kesinlikle karşıysanız, doktorunuzla konuşun. Sizin düşünceleriniz gerçek bir acil durumda olacakları etkilemeyecektir; ama doktorunuzun neler hissettiğinizi bilmesinde yarar var. ısteklerinizi açıkça belirttiyseniz doktorunuz da sizin çıkarlarınızı daha canla başla savunur. Sizin doktorunuza güvenmeniz çok önemlidir: Çünkü sezaryenin gerekli olması durumunda size en iyi tavsiye, bilgi ve desteğin verildiğinden emin olmak istersiniz.

DURMADAN OKUYUN

Farklı doğum yapma yollarıyla ilgili mümkün olduğu kadar çok şey okuyun. Bu bilgiler farklı normal doğum pozisyonlarını; aletli doğumlarda kullanılan prosedür ve aletleri (vantuz ve forseps gibi) içerebilir; ayrıca sezaryen ameliyatını gösteren bir film izlemeye çalışın; böylece acil bir durumda neyle karşılaşacağınızı bilebilirsiniz. Sancı evresinde ve doğum sırasında tercih edilebilecek pozisyonlarla ilgili şeyler okuyun; araştırmalar sancı evresinde hareketli olan kadınlarda sezaryen oranının daha düşük olduğunu göstermiştir. Sancı evresinde bol bol su için ve gücünüzü kaybetmemek için bu evrenin başında düzenli olarak bir şeyler atıştırın. Son olarak, mümkün olduğunca sakin ve rahat olamaya çalışın; her şey harika olacak.

Doğum sancıları başladıktan sonra bir şey yiyebilir miyim?

SANCILANMA EVRESıNDE YEMEK

Sancılanma evresinde bir şeyler yemeli misiniz? Evet, çünkü gücünüzü kaybetmemeniz gerekiyor. Ama sindirim sisteminizi zorlamayacak hafif yiyecekler yemeye çalışın.

BOŞ MıDEYLE KALMAK

Sinirlilik ya da heyecan, kasılmaların yoğunluğu ya da rahatsızlığı ya da verilen ağrı kesiciler nedeniyle bazı kadınlarda mide bulantısı ya da iştahsızlık görülür. Mideniz doluysa mide bulantısı kusmaya yol açabilir. Mideniz bulanırsa üzülmeyin, bu durum sancılarınızı etkilemeyecektir.

ANNE MENÜSÜ

Sancıların ilk evresinde karnınız acıkırsa bedeninizin ihtiyaçlarına kulak verin. Çünkü önünüzde bitirmeniz gereken büyük bir iş var ve sancılarınız şiddetlendiğinde bir şey yemek istemeyeceksiniz. Bu sırada yiyebileceğiniz az yağlı ve kolay sindirilebilecek yiyecekler şunlardır:

* Tanesiz çorbalar, et suyu
* Buzlu dondurma ya da mideniz bulanırsa buz kalıpları
* Sade tost ya da kraker
* Sade hamur işi
* Uzak durmanız gerekenler gazlı içecekler ve kafein
Yerken aşırıya kaçmayın! Ama bebek doğduktan sonra bunu güzel bir yemek ya da pizzayla kutlayabilirsiniz.

Dr. Zwelling'in sancı evresinde yemek yeme konusunda söyledikleri için tıklayınız
Sancılanma evreleriyle ilgili bilgi için buraya tıklayın.

ayyy ne güseeelll...18 şubat benim doğum günüüüümmm :)
Allah kurtarsın canım çok heycan duydum bende şimdi :)

merhaba canım...herzamanki sıkıntılar kaynanalar görümceler şimdi de analar katıldı işin içineee...eyvahedigeldismile

canım ne güzel bir haber bu,hayoırlısıyla kurtulursun inşallah.....

güzel şeyler düşün....bebeğini sev....

baktırdım ben ellerine parmaklarına tam gözüküyor ama genede içime kurt düştü bende cıkmasada
yegenim için üzüldüm

yani oda senin bir canın sonuçta....bende üzüldüm..

Canım bebeğiniz hayırlı olsun gozunuz aydın.Yengene agrı kesici yapmıyorlarmı ki agrı kesici işe yaramıyormu acaba.Allah daha buyuk sağlık sorunu vermesin bebişe de 2 yasından sonra duzelir umarım miniğin parmağı.

saglık sorunu değilde estetik bişey
iki elindede birer tane parmak fazla canım
yani on iki parmagı var
cok morelimiz bozuldu tabi allah dermansız dertler vermesin ama çok üzüldk biz

yengemin henüz haberi yok
gülencim öncelikle hayırlı olsun canım Allah analı babalı büyütsün.problem dediğin sende demişsin çok belli olmuyormuş keşke olmasaymış ama olmuş Allah başka dert vermesin tatlım.
bugün herkes gergin canım yaaa sakin ol bu arada hoşgeldiiinn :)
hoşbulduk canım evet biraz geçmişe baktımda herkes bugün gerginmiş valla.son dönemlerimizde bizi böyle kızdırıyorlar ya nediyeyim benklava:.

yaa birde bu annelre noluyor yav dertleri ne bunların kaynana gibi üzüyorlar kızları.

eylül-ce hadi gözünaydın canım tarih belli olmuş Allah sağlıkla kurtarsın hepimizi.

yapıyolarda agrı kesıcıyı ardardarda vuramıyolar 2 satte bır vureuyıolar anca
ben epidural olucam galba ya

zarıfee gozunn aydınn canımm
Gülaay teeşekkür ederim.Umarım benim dogumumda tum arkadaşların dogumuda sorunsuz geçer hayırlısıyla bebeişlerimizi alırımız kucagımıza

O zaman canım sen de Kova burcusuuun.Amin canım hayırlısıyla hepimizi inşallah

Teşekkür ederim selkie hepimiz inşallah :)

düşündüm ve bebişimi okşadım akşama balık yemenin hayalini kurdum keyfim yerine geldikaydirigubbakcemile5

Teşekkür ederim canım .Amin inşallah
yapıyolarda agrı kesıcıyı ardardarda vuramıyolar 2 satte bır vureuyıolar anca
ben epidural olucam galba ya
Bende yarın anestezi uzmanıyla gorusmeye gidecem onunla karar vericez epiduralmi spinalmi.

[sıze="2"][biyi akşamlar kızlar
nabersiniz doğum tarihleri yavaştan belli oluyor galiba
bende gittim bugün dra sezeryan olursam diye tahlil verdim sonra nstye girdim sancılar 160ları ohaoldumsmile görünce drum hemen alttan muayene etti açılma yokmuş ama drum normal doğuma müsaitsin dedi sezeryan olmayacak bende normal doğum için gün sayıyorum artık kayınvalidemde gelecek bakalım hayırlısı

selkie biz doğururuz derken baksana eylül sıramızı kapıyor galiba

gülencim allah şifa versin başka sorun varmı parmaktan başka ][/b]
[/

efeeetttt bende kova burcuyummm :)

efet bu aralar anneler biras kaynanalık yapıyo nedendir bilinmez onlarında hormonlar değişti herhalll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…