2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Ellerine sağlık arkadaşım...Benim doğum tarihinde 38+4 olacak.Biliyorsun sezeryanda SAT tan 10 gün önce alıyorlar hem bebek gelişimini tamamladığı için hem de dışarıda alacağı kilo içeride alacağından fazla olacağı için...Ve tabi bir de biliyorsun 37 den sonra her an bebek gelebilir, anneyi ve bebeği böyle bir riskle karşı karşıya bırakmak istemiyorlarmış...Dün NST deyken yanıma bir bayan yattı normalde dr. perşembe günü bebeği alalım demiş o da hem hazırlıklarım tamam değil diye hem de bebek biraz daha kilo alsın diye 3-4 gün daha duralım demiş ama sancısı başlamıştı dün.Yani bu tür durumlarda olabiliyor...

Selkie; Hadi az kaldı annem az daha sık dişini bak benim ablam 4100 gr doğurdu hemde normal doğum yaptı.Doktoru 3850 demişti 4100 le doğum yaptı maşallah tosunuma benim

canım kısaca özetliyim ben sana durumları.
SİNANNURAY adlı arkadaşımız erken doğum yaptı 34 haftalık fakat bebeğini kaybetti.
ELİTU sezeryanlla doğum yaptı oğluşunun resimlerini koydu çok tatlı.
Hijyeniminde geçenlerde sancısı oldu biraz simenayı öğrendin zaten.
DOĞUMU BEKLENEN ARKADAŞLAR MUTLU03,SELKİE,18 ŞUBAT EYLÜL-CE,22 ŞUBAT TOPRAK28,27 ŞUBAT GÜLEN.

arkadaşlar simdi dr dan geldim karnım ağrıyo diye gitmistim tam 34 haftalığım bugün ,çok mutluyum oğlumu 1-2 saniye gördüm yüzünü kapattı yine elleriyle fot alamadık çok tatlı bişeyyyyyyyy .kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ya :)) yada bana öle geldi dünyanın en güzel bebeği .popo geliş dedi dönmeyebilir artık dedi olsun ben sezeryan yapacam zaten dedim

senin ki normal miş canım 38+4 ile ama bence normal doğumu tercih etmen daha iyi değil mi orasu öyle anne karnında 2150_ 2400 minumumda bile sağlıklı bebekler doğuyor hastane de çalıştığım zamanlardan biliyorum.Arkadasımın ablası 6,5 aylıkken doğum yaptı 2200 ile maşallah şimdi tosun gibi 3 yaşında sağlıklı bir bebek dünyaya geldi...Sezeryanı sağlık açısında bir problem yoksa tercih etmemeli hayılrısı artık sağlıkla gelsinlerde...

sağol tatlım ya kimseden haberim yok valla teşekkür ederim özet için bebiğini kaybeden arkadaşımıza çok üzüldüm allah sabır versin :Saruboceq: sadece mutlu ve selkie dışındakiler sezeryan ne güzel tarihin belli olması allah hepimizi bir avazda kurtarsın sağlıkla inşallah :Saruboceq: :Saruboceq:

canım gözün aydın maşalla oğluşuna beklenen doğum tarihi ne.

mart annelerinde kaçaklar var şubat ayı doğumlu hikayelerini dinlemek için can atıyorum....Ablamı hatırlıyorumda ilk doğumunda odasına çıkarırlarken ablamı normal doğum yapmıştı OHHH BEEE DÜNYA VARMIS dediği hala kulaklarımda yankılanıyor:dance::dance:

Ayyy canım benim. Bugün itibari ile bende tam 34 haftalığım. Kilosuna ne dedi doktor. Benim kızım da popo gelişti en son salı günü benim randevum bakalım neler diyecek.

Pancubencim çok doğru söylüyorsun normal doğum en iyisi hatta ben normal doğum istiyorum bu konuda da kendimi cesur hissediyorum ama bebikime 3. tüp bebekte hamile kaldığım için riskede atamıyorum.Bebek için en iyisi ve rahatı sezeryan olduğu için bu şekilde karar vermek zorunda kaldım...Hayırlısı artık...

Arkadaşlar size bikaç gündür birşey anlatmak istiyorum...ıçim çok sıkılıyor, paylaşmam lazım ama ablam filan burayı okursa çok kötü olur diye paylaşamıyorum...Ama bu son bir haftadır okadar stres altındayım ki paylaşmassam çatlıcam bebeğime bişi olucak diye korkuyorum..

Benim ablam ve hayırsızında hayırsızı eşi, başlarken daha batacağı belli olan bi şiket kurdu ve batırdı...borçları yüzünden binbirgüçlükle aldıkları evi satmak zorunda kaldılar ve bunu annemler babamdan sakladılar..Çünkü bu iki tencere kapak evlendiklerinden beri kredi kartı ev borcu vs vs sürekli borç ve faiz ödüyolar...Bana söylemek zorunda kaldılar (hemde bu halimle ben tüm bunlarla uğraştım) çünkü borçlarından dolayı eniştem kredi kullanamıyor ablamda kredi kullanması için maaş bordrosu yetmiyordu..Sonunda benden kullanmamı istedi ablam yeni bir ev almak için...Şımdi sinirimden ve annemlerin birşey bilememesinden dolayı günlerce sıkıntı içinde kaldım sinirimden ağladım durdum...hem ablama üzüldüm hemde bu sorumsuzluğun cezasını ben ve eşim ödeyemez diye kendimle savaştım... ( ben onlara kaçkez karşılıksız paralar verdim inanın toplamını hatırlamıyorum ama 2500 filan karşılıksız verdim ihtiyaçları vardı diye) ve dedimki onlara size 20.000 filan verebilirim satmayın evi dedim yetmez dedi ablam ve dün öğrendimki borçlarını sattıkları evin parası bile kapatmıyormuş mafoldumben...Yani 75000 tl den de fazla borçları varmış...Bu sefer ben kredi kullanmıcam diyince ablam bozulup üzüldü...Sonra banka ile görüştü bi şekilde kredi onaylanmıştı ama bu seferde kefil istiyolardı..yine bana kefil olurmusun dedi...bende kefil olmaktansa krediyi ben kullanmam daha iyiydi dedim...bu işe giremem abla seni düşünüyorum arada kaldım kararsızım ama senin eşine zerre kadar güvencim kalmadı dedim(çünkü aldığı borcu zaten ödemeyen biri)...tamam ben herşeyi babamlara sölicem artık dedi...bende söyle onlarda bilsinler onlar bana ne derlerse ben onu yaparım dedim..ÇÜnkü ben ablama güveniyorum ama o salak kocasının en ufak bir kıçı sıkıştığında iş değiştirdiğini ve işten çıktığını aylarca çalışmadığını bildiğim için hiç istemedim..

Ve dün babamla konuşmuş..Babamda kronik bağırsak kolidi var en ufak bir üzüntü stres bağısaklarındaki myomların kanamasına neden oluyor...Babam çok sinirlenmiş gözüm görmesin ikinizide demiş annem bağırmış çağırmış (ki ilk defa eniştemle bu şekilde konuştular hiç yüzgöz olmazlardı)..babm günlerdir uyku uyumuyor ve ağlıyormuş :gitme:
babama bişey olucak diye ödüm patlıyo kızlar ve hissediyorum kızımda şuan bendeki stresi hisswediyo ve oda sıkıntıya düşçek diye korkuyorum...
Allah bildiği gibi yapsın o adamı ne diyim..Hepimiz onun yüzünden üzülüp duruyoruz...Birde çocukları var...Ona çok acıyorum...
Babama ve bebeğime bişi olursa diye çok korkuyorum...

selam kızlar maşallah iyi kaynatmışsınız doğum tarihleri belli olan arkadaşlara gözü aydın diyorum allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin inşallah benimde modemde arıza var internet gidip geliyo hemde tam zamanında doğumlar yaklaşmışken bakalım bir çaresine bakıcaz benimde doğuma 13 gün kaldı ayın 26 da oğluşumu sezeryanla kucağıma alıcam inşallah çok korkuyorum dualarınızda beni unutmayın herşeyimi hazırladım bebişimin kıyafetlerini yıkadım ütüledim hastane çantamı hazırladım şimdi temizlik yapıyorum oda bitti sayılır az kaldı tek eksik bebeğimiz inşallah onuda hayırlısıyla kucağımıza alırız....

Hayırlısı canım en başta sizin sağlığınız istisna dışında diyorum zaten senin durumunda bir problem yoksa neden olmasın.Ben çok rastladım doktorlar olsun hastalardan da olsun Sezeryana yönelmeleri ilerde doğacak anne de rahatsızlıkları da bilmiyorlar en başta kilo problemi bile oluyor...Bacak kasılamları doğumdan sonra 3 ay devam ediyor boy ve kiloda varsa ....Neyse yaaa inşallah güzel olur hersey bebeklerimizle hayatımız bir an önce düzene girmesi dileğiyleee

Ben 10 gün önce gittiğimde 1550 dedi doktor. Bende çok az değilmi dediğimde popo geliş olarak gözüktüğü için ölçümler değişebilir dedi banada. gr olarak banada çok az geldi ama bir haftadır sıkı bir beslenme proğramı içerisine girdim. Hergün ceviz, hurma, pekmez, fındık, yumurta, süt ve proteinden yüksek besinlerle besleniyorum. ınşallah salı günü kilosu beni tatmin edecek bir şekilre çıkar. Tahmini doğum tarihi ne olarak gözüküyor ege43 senin.

Ayyy canım benim yaaaa seninde az kaldı bacım hadi bakalım haftaya da ben yıkayacağım kıyafetleri perşembe olucak pazar günü karşıya kayınvalideye gidicez çarşamba dönücem ondan sonra bebeğimin eşyaları ile ilgileneceğim ve çanta hazırlayacağım...Daha ördüğüm bebeğime battaniye dikillecek onu yarın diktirmeye vericem bir tek onu yıkadım ...Bisey kalmadı artık sayılı günlerrropuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

Beknurcum canım geçmiş olsun , her ailede mutlaka bu tarzda insanlar vardır.Sen de babanda takmayın bu meseleyi.Herkes kendini düşünmek zorunda.Sen de kendi evini düşünmek zorundasın ve bu gibi bir durumdan eşinde çok rahatsız oluyordur..

merak etme dr kilosu düsük demedikçe problem yok Allah sağlıkla kavusmamızı nasip etsin hepimize kolay hamile kalınmıyo hamilelikte zor bi süreç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…