2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ben çok önceleri bağırsaklarımdan rahatsızlandığımda lavman kullanmıştım, hiç de zor bir şey değil, boşuna korkma. Birkaç kez tuvalete gitmek zorunda kalacaksın sadece. :)

canan, ben kronik kabız bir insanım, alışkanlık yapmasın sonra lavman kaydirigubbakcemile3

KOLAY DOĞUM YAPMAK İÇİN

-Ağrılarınız başladıktan sonra sıvı gıdaları tercih edin. Bağırsaklarınızın boş olması doğumu kolaylaştırır.

-Hastaneye gitmeden önce ılık bir duş alarak rahatlayın.

-Sularınız geldiyse ayakta durmayın, en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.

-Korkmayın. Korku ve endişe ağrılarınızın düzenini bozarak doğumun uzamasına neden olur.

-İki ağrı arasında düzenli nefes alıp vererek kendinizi ve bebeğinizi rahatlatın.

-Zamanı gelmeden ıkınmayın.

-Derin derin nefes alın. Sancı geldiğinde ağzınızı kapatın, çenenizi göğsünüze dayayıp, ellerinizle bir yerden (doğum masası veya yatağın kenardan) destek alarak bütün gücünüzle aşağıya doğru ıkının.

-Bebeğinizin başı doğuncaya kadar ıkınmalara devam edin.

-Bebeğinizin doğmasıyla doğum olayı henüz bitmemiştir.

Sıra plasentanın (eşin) doğumuna gelmiştir. Bu safhada fazla ağrı hissedilmez.

-Karnınıza yapılacak masajla eşin ayrılması kolaylaşır.

-Derin derin nefes alın.

-İlk yarım saat içerisinde bebeğin eşi ayrılacaktır.

-Böylece doğum olayı sizin de yardımınızla sağlıklı ve kolay bir şekilde tamamlanmıştır.

-Doğumdan sonra rahim eski haline dönmek için kasılır. Buna bağlı olarak da karnınızda hafif sertlik ve ağrı oluşur. Bu durum normaldir. Karnınıza yapacağınız hafif masaj rahimin çabuk toplanmasını sağlayarak doğum sonu kanamalarını azaltır.

-Doğumdan sonraki ilk yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeye başlayın. Bu hem doğum kanamalarını azaltır hem de bebeğinizle aranızda iyi bir bağ kurar.

iyi pazarlar arkadaşlar:) herkese mutlu günler diliyorum sevgi dolua.s.
çok kalamıycam eşim off a cıktı..bi kac gün ara ara bakarım selkie ile frambuaz ı cok merak ediyorumm
umarım cok kolay ve sağlıklı bir doğum olur ikisi için de:)
yarın dr a gidcem..bakalım ne diyecek ne kadar olmuş dönmüşmü benim sıpa..

canım çok zor bir şey mi lavman yapmak? korktum ben şimdi
ben işte böyle işlerden korkuyorum sonda, lavman, kanama... titizim de bu da gözünü çıkarmak oluyore ne diyeyim ben kendime... kaydirigubbakcemile

canım hiç korkma lavmandan..ilaçlı su veriyorlar bol bol kaka yapıyorsun:))barsakların boşalıyor.doğum esnasında yapman daha kötü:sinifsinif: :))

kızlar doğumu kolaylaştırmak için zeytinyağı döküp pamuk weya peçete koyun diolar oraya son 10gün falan etkisi olurmu acaba başliim hemen?

aman hasretcim sakın yapma öyle birşeylmaz:mikrop kaparsın falan herşey daha da zor olur..eğer kolaylaştırıcı birşey varsa dr söyler zaten

selkiecim vuslata saatler kaldı Allah seninde bebeğininde yardımcısı olsun canım sağlıkla kucağına al yavrunu inşallah güzel haberlerinizi heyecanla bekliyoruz

canım sağol,saatler geçmiyor sanki,,bir an önce herşey olsun bitsin istiyorum...

canım çok zor bir şey mi lavman yapmak? korktum ben şimdi
ben işte böyle işlerden korkuyorum sonda, lavman, kanama... titizim de bu da gözünü çıkarmak oluyore ne diyeyim ben kendime... kaydirigubbakcemile

yok canım çok kolay..böyle bir tüp gibi bişeyin içinde bir sıvı var,onu arkaya boşalıyorsun..sonra bir kaç defa tuvalete taşınıyorsun...

canım sağol,heyecan çok fazla...aslında zamanda durdu..içiyi sıkıntıda artmaya başladı...

kızlar doğumu kolaylaştırmak için zeytinyağı döküp pamuk weya peçete koyun diolar oraya son 10gün falan etkisi olurmu acaba başliim hemen?

sokma orana burana bişey şimdi hasret pamuk iyi değil oraya...zararı falan olur...

canım sağol,inşallah,Allah hepimizi bir avazda sorunsuz kurtarsın...

Sağol canımcım...
Yok yaw, utangaç falan değil bizimki, numaracı sadece...
Her ultrasonda pipisini göstermeye utanmıyor da, yüzünü göstermeye mi utanıyor sıpa :)

Filizcim teşekkürler...
Hayırlısı olsun hakkımızda...
Acıcık tırsıyorum bazen :)

Kujum sağol canım, büyümüş valla...
Doktor artık doğursan bile erken doğum sayılmaz dedi hatta:)
Sen de hayırlı haberlerle gelirsin inşallah...

Hepatitcim teşekkürler...
İnatçı valla, doktor o kadar itti dürttü açsın yüzünü diye, hiç umursamadı bizim bıdık...

canim masallah oglusuna.normal dogum mumkunse daha iyi be yaw

at cantana hepsini hastanede hemsireye sorarsin o an icin hangisinin giyilmesinin uygun oldugunu

Sağol arkadaşım...
Ben bu gazla yapacam inşallah normal doğum :)

Ebrucum şimdilik olacak gibi görünüyor ama bebek doğum kanalına girene kadar yolu var dedi doktorum, sen daha iyi bilirsin zaten...
Hayırlısı, yapabilirim inşallah...
Önce senin ve Frambuaz'ın güzel haberlerinizi alalım da :)

Tüm Mart annelerinin Sevgililer Günü'nü kutluyorum...
Kocacıklarımızla ve kuzucuklarımızla olan aşkımızın her gün büyümesini diliyorum...

annişler sevgililer gününüz kutlu olsuunn....güğzel bi gün diliorum herkese..kızlar bişey sorucam bu arada..bebgin tatagının üzerine hani ortopedik idas yatak aldıkya bunun üzerine ne sericez üşümemesi için??ayrıyetten yün yorganmı almak gerek bebegin altına sermek için..cünki bu tek basına hem sert hem ısıtmaz ne sericez??cvp yazın tmmmı..arda acıp bakıorum..ha birde EBRU VE FRAMBUAZ her an dualarımız sizinle canlar...

ee çarşaf sermeyecek misin? ondan sonra battaniyeye sarıp yatırmayacak mısın? aslında polar kestirilip çerşafın üzerine serilebilir. bak iyi aklıma getirdin 1 mt. bir şey yeter.

slm kıslar yeni üyeyim ben burası çok hoşmuş ya zemuszemus bende mert gibi hamile kalmak istiyorum inş. hemen kalırmıyım ki sizce eyvahedigeldismile

ee çarşaf sermeyecek misin? ondan sonra battaniyeye sarıp yatırmayacak mısın? aslında polar kestirilip çerşafın üzerine serilebilir. bak iyi aklıma getirdin 1 mt. bir şey yeter.
canımcım yatak sert üzerine muhakkak bişey lazım bende polar battaniyeyi düşündüm önce ama poların terletenbi yapısı var bu geldi aklıma yün yada pamuk ince bi taban gerek naapsak yaa..

canımcım yatak sert üzerine muhakkak bişey lazım bende polar battaniyeyi düşündüm önce ama poların terletenbi yapısı var bu geldi aklıma yün yada pamuk ince bi taban gerek naapsak yaa..

şimdi anladım canım. benim annem pamuktan ince yatak yapacak şilte gibi. ya da altına yorganını da koyabiliriz. ama kış aylarında polar iyi olur bence. ben sana söyledikten sonra almaya karar verdim. kesitirtcem 1 metre.

inşallah canım normal olur....

canım benim ilk oğlandan kalma yün yorgan vardı onu serdim işimi gördü,,polar serip üstüne bir iki kat çarşaf sersende olurç..ama öyle ince bişey yaptırırsan fena olmaz...

slm kıslar yeni üyeyim ben burası çok hoşmuş ya zemuszemus bende mert gibi hamile kalmak istiyorum inş. hemen kalırmıyım ki sizce eyvahedigeldismile
canım inşallah bebişin gelir hemen...
]

Son düzenleme:
bişey sorucam hamile kalma süresi ne kadar 1 ay içinda kalırmıyım martta hamile olmak için yada mart içinde mi deneme yapsak :kedi:

Selkie ve frambuaz sizleri tebrik ediyorum şimdiden. Rabbim bebişlerinizi elinize sağ salim kavuştursun canlarım. Allah yardımcınız olsun.

bişey sorucam hamile kalma süresi ne kadar 1 ay içinda kalırmıyım martta hamile olmak için yada mart içinde mi deneme yapsak :kedi:

canım ben d.k. ile korunuyordum 3 ay sonra ancak hamile kalabildim...

Selkie ve frambuaz sizleri tebrik ediyorum şimdiden. Rabbim bebişlerinizi elinize sağ salim kavuştursun canlarım. Allah yardımcınız olsun.

canım çok sağol!amin...:Saruboceq:

selam herkese

öncelikle eşinin ve senin hamile kalman için bir probleminin olmaması lazım
eğer yoksa 1-2 ayda hamile kalabilirsin
senin ve eşinin hormonları sende kist varmı tüplerin açıkmı o kadar detaylı bir konuki
benim ilki 3 ay sonra oldu ikincisi için 4 sene uğraştık o kadar kolay değil inşallah sorununuz yoksa hemen olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…