2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba kızlar ben bugün muayeneye gittim.kızım 2000 gr olmuş sizce iyimi kilosu ya ben çok az buluyorum.

canım bence kilosu normal bende 33 de gitmiştim 2100 gr dı oğlum
maşallah bebeğine
bu haftadan sonra dahada çok alıyorlar merak etme bu arada pekmez ye sütünü ihmal etme pekmezin farkı oluyor gerçekten

Merhaba kızlar ben bugün muayeneye gittim.kızım 2000 gr olmuş sizce iyimi kilosu ya ben çok az buluyorum.

Maaşallah kızına. Ben 34+1'de gittiğimde 2100 gr'dı. Ben de doktoruma sordum çok mu az diye "tam haftasına göre, fazla olmasın zaten" dedi. Belki üzülmemem için söyledi diyeceğim ama çok açık sözlü doktorum. Dört boyutlu ultrasonografi kullanıyor ve orada da tam haftasında görüünüyordu. O günden sonra beslenmeme iraz daha dikkat ettim ama sağlıklı olması yetiyor şu anda. Sıkma canını...

Ben almanyada doğum kursuna gittim. Ordaki ebenin tavsiyesi de nefes egzersiziydi. Ama normal nefes almıyacaksın Biz oraya gidiyorduk ilk 10 dk dinlendirici müzik açıyordu biz yatıyorduk. Ellerimizi karnımıza koyuyorduk ve karnımızdan nefes alıyorduk.
Birde eğer yürüyüş açılma yapmıyorsa biyere (eşinine, duvara, yatağa) kollarını ve başını yasla ( yüzün duvara dönük olacak) kalçanla daireler çiz. bu bebeğin aşağı inmesini sağlıyormuş. ben bunların hiçbirisini yapmadım çünkü bol bol merdiven inip çıkmıştım. Onunda işe yaradığını söyiyebilirim. Burda varmı bilmiyorum ama almanyada genital bölgelere masaj yapabilmen için yağ satılıyor eczanelerde. Ben doğuma 4 hafta kala hergün onunla masaj yaptım esnesin diye. Eğer gününü geçtiysen ve hala tık yoksa ordaki doktorların tavsiyesi cinsel ilişki. Erkektei sperm sancılanmana neden olurmuş.
(bunu doğumuna daha vakti olanlar yapmasın!!!) Ikınma hissi olunca ıkınma yırtılırsın. Sancı geldiğinde sancıyla birlikte ıkın. Ikınırken kafanı göğsüne daya yoksa ben gibi 4 gün boyunca boyun ağrısı çekersin.
Birde batıl inançmı bilmiyorum ama doğuma giderken herkeze haber verme kaç kişi duyarsa doğum o kadar zor olurmuş. Ben sadece annemle gittiğim için bi onun haberi vardı.

Benim doğumum 3 saat sürdü dikişi bebeğin temizlenmesi içinde bu üç saatin.
Ben ufacık bi sancıda hastaneye gitme yanlısı değilim. Bebeğin geleceğini zaten anlarsın. Sancılar 5 dk araylaysa ve 1 dakika kadar sürüyorsa git hastaneye. Evde insan daha rahat. Hastanede o kadar rahat olunmuyor. Birde tabi su geldiğinde. gerçek sancımı değilmi onu da şı şekilde anlıyorsun. Eğer küvetin varsa sıcak su doldur ve içine gir. Eğer gerçek sancıysa suyun içinde devam eder ama eğilse kesilir.
Allah bir nefeste kurtarsın...

biz ilişkiden hiç kaçmadık
deneyin belki işe yarar
KIZLAR SUBAT ANNELERıNDEN ALINTI..

kızlar benim doğumum 29 mart...
izindeyim evdeyim ayrıca..
şu an içiin riskim de yok maaşallah..
anlatırsanız listeyi ben de yapabilirim..

çok teşekkür ederim canım evet bende bu yüzden çok endişeliyim ki bu endişemde tansiyonumun çıkmasına katkıda bulunuyor stres yapıyorum sanırım
hepimiz için en güzeli en hayırlsıı

canım daha tam geçmişli okumadım ama sana öncelikle şunu söyleyeyim. stress yapmadan ölç tansiyonunu. benim aleti gördüğüm anda doıktorda falan fırlıyor tansiyonum. doktor da hemen idrar tahlili yapıyor temiz çıkıyor maaşallah. bir de öyle oturur oturmaz ölçme en az 10 dk. sakin otur tansiyonu aklından çıkar öyle ölç. benim böyle yapınca 11 falan çıkıyor.

ebrucum maşşallah tosununa bu nasıl i güzellik ya,Allah analı babalı büyütsün inşallah,hasrete msj çektyim frambuaz sen ve bebeklerin iyi olduğunu ondan öğrendim sağolsun süper bişi bu ya içimizde biz bu minikleri mi taşıyoz yani çok ilginç,Allah çok büyük

frambuaz ne tatlı bir bebek bu böyle ya maşşallah ikisi de tosun gibi Rabbim nazarlardan korusun bebeklerimizi,Allah analı babalı büyütsün inşallah,kızlar başka doğum tarihi belli olan var mı

kızlar benim doğumum 29 mart...
izindeyim evdeyim ayrıca..
şu an içiin riskim de yok maaşallah..
anlatırsanız listeyi ben de yapabilirim..

tatlım ben bu cumartesi gitcem dra nstye bağlancaz ilk kez bakalım dr ne dicek,çatı kontrolü 37.haftada demişti,sorucam sizce tahminen doğum ne zaman olurd diye,bu arada bewnim kızçenin başı hala yukarda sanırım

yok şeker doğumuma evimden gidicem Alllah izin verirse cuma eve geçi,cem haftaya da annem gelicek antalyadana inşallah,ben iyiyim burada yemek herşey hazır olduğu için yorulmuyorum ve haliyle ağrılarım da azalmış oldu,kızçem iyi çok şükür bakalım ctsi kontrol var,benm kız bir hafta geriden geliyordu inşallah yakalamıştır haftsaını onun endişesi içindeyim şimdi,sen de kendini evde yorma cnm,uzan dinlen totonun üztüne fazla oturma kuşum

İnsallah canım haftasını tamamlamıstır :Saruboceq:
Hasret ı beklıyorum ne oldu hala gelmedı dıye merak ettım yoksa yatıcam CADIARZU

o cücüğü ben de merak ediyorum inşallah yolundadır,hhasret gerçi biraz geç gitti dra belki daha eve geçmemeiştir herşey yolundaıdr inşallah,neyse canlarım ben kaçar gidek artık,cuma akşamı evimizde olcaz inşallah,hepinizi öpüyorum canlarım ve meleklerinizi

herkese tekrar merhaba gündüz biraz girdim ama çok yorgundum hemen çıktım.
AZEMHEVAL CANIM çok geçmiş olsun.Tansiyon gebelikte çok önemli hastaneye yatmayı istemekle çok iyi etmişsin tansiynunu mutlaka kontrol altına aldırt güzel haberlerini bekliyoruz.
OKYAY canım bebeğinin kilosu gayet iyi.34 haftalık bir bebeğin kilo aralığı 2000-2200 artı 45 cm olmalı SENıN BEBEK 2000 gr 33+4 sün dahada alır bebek merak etme.Devamlı söylüyorum kilolu olması sağlıklı olması demek değildir zayıf olsun sağlıklı olsun doğduktan sonra iyi bakarsınki senin bebeğin zayıf değil zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…