2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

saol canım benımm ınsallah ıyı olur bır av evvel
zaten ılac verıyorum. 4 te paranox fıtıl yaptım

tamam işte ağrısını keser dişlerde onu etkliyordur merak etme ben çok pimpirikliyim herkess biz senin gibi anne görmedik diyorlar :) ben bile o zor zamanlrı atlattıysam herkes atlatır çocuk işte ateşlenecek düşücek kalkaıp büyücek üzülme olurmu

yoksa bi aksilik (maşalalh meleğime) sen bilirsin gözlemle biraz başlarsa hapşırma ateş öksürük veririsin ozman ne verid şurup peditus veya actidemmi?

slm kızlar iki gündür eşimle yavaş yavaş toplanmaya başladık o yüzden uğrayamadım eminim çok kaynatmışınızdır geçmişe bakamıycam zaten zamanımda yok yemek yapıcam herkesler iyidir inşallah
gelecek hafta sonu (yani sizlerin buluşup güzel vakit geçireceğiniz tontiklerin birlikte yapacakları oyunları göreceğinizmafoldumben yiyip içip eğlenip keyif yapacağınız:sinifsinif:)
gün taşınıyorummmm
ağlamak istiyorum ayrıca

artıkın gece fırsat bulursam bakarım hepinizi kocaman öpüyorum bidenelerim görüşürüzz

Oledro diye bir şurup...içinde de zorunlu olmadıkça 2 yaş altına kullanmayın diyo iyice tedirgin oldum aslında yerdiği ölçü çok az...

verme bence ozman sen bilirisn bazen dr verdikleri ilacın ne işe yaradığını bilmeden reçete yazıyorlar.. takip et bol bol ıhlmur sıcak şeyler ver böyle önlersin hem aklın karışmaz

kolay gele tatlım sorma onlar buluşup eğlensinler bende burda bu soğuklarla depelenem hem küsüm onlara ben 2 ay kaldımda buluşak demediler pisler:mymeka:

kolay gele tatlım sorma onlar buluşup eğlensinler bende burda bu soğuklarla depelenem hem küsüm onlara ben 2 ay kaldımda buluşak demediler pisler:mymeka:

valla burada kabahat bende maalesef daha doğrusu bize o tarihte ev teslim edenlerde aslında bugün yeni evde olacaktım eski tarihde verselerdi

ya bu arada boğazıma bişey gıcık yaptı ölüyorum şu an öksürükten

benim ki kraft ama tepsisi öle dar durmuo bakalım 1 yaşındn sonra görcez:) iyi etmişsin süt wermekle alışsın. afiyet olsun kuyuza

dün yedi dedim bugün emmedi işte ek gıdayı dayayınca emmio off bende emsin istiyorum yaa napcam :S akşam wermicem çorba fln emsin beni alla alla

çıldırma raddesindeyim daha öğle yemeği yemedim, şu an kucağımda o da yazmak için ağlıyo,sürekli kucak istiyo salyaları akıyo elimi ısırıyo uyumak istemiyo offff

slm anniş arkadaşlarım...düğüne gitcem.eşimi bekliyorum bi bakem dedim.herkes iyidir umarım..
hanifecim verme ilaç falan yavruya...asya 3 gün ateşli yandı.şimdide baya ağır grip..gözler kıpkırmızı salya sümük..buna rağmen vermiyorum hiç ilaç.sadece buruna serum fizyolojik sıkıyorum.kadir tuğcunun dediği gibi :ilaçla 1 hafta ilaçsız 7 gün...

canım yüksek değil ateşi telaş yapma..
canım üşütmüş sanırım, çabuk atlatır inşallaha.s.
ıhlamur falanda içir rahatlatır..

wah wahh allah kawuştursunlaelaelaelaelae
hadi leyynnsositososito
[

bu resme bayılıyorum şeymi çok tatlı ya sanki pışıııık diyo oğluş:)))))
mendee..
ıhlamur verıyorum ıcmıyor pekmezde koydum ıcıne banamısın dmeıyor yaaa
uykusundan uyanıp uyanıp aglıyor, uyuyamıyor yavrum :1no2:
rezene versem ıse yarar mı acaba
handikim rezene rahatlatr uyku veriri ver istersen..uyumuyosa..ıhlamura cok azcık şekerde katabilirsin veya dewam sütü..
huysuzluk bizdede had safhada..
dellendiriyor beni anlatamam
..
kıs kocam yanımda olsada kavga etsem len:)
yahuu benim kuzum çoooook normal...çooook keyifli...öksürük yok ,hapşırık yok, ateş yok (hamdolsun) bu nasıl grip başlangıcı (dün doktoru dedi)ben bu şurubu vereyim mi vermeyeyim mi?????????????
dr muhtemelen ciğerlerini dinledi..
benim dr da yagmur un gribini daha balarken farkedip peditus soguk alg.ilacı vermişti..
kullandım ve agır atlatmadık ..
ben öksürdüğünü farkettiğim an başlorum ıhlamur zencefile..
cok şükür bugüne kadar 2 kere grip oldu ateşimiz cıkmadı hafif atlattık..
kullan bence canım..

canım gecmişolsun..
bizde atlattık gribi cok sükür
ateş olmadı ama..

atanında bugun burun akıntısı başladı galiba dişleri zorluyo bugun ilk defa şimdi uyudu bakalım ne zaman uyanıcak yine çok huysuzdu bugün hep gözyaşıyla ağladı calgel sürünce rahatlıyo onu çok sürmek zarar verirmi ?

hasta olan bebeklerimize geçmiş olsun hava değişti başladı hastalıklar umarım hepsi hafif atlatırlar

buarada bir şey sorucam verem aşınızın yeri değişmeye başladımı ne zamana kadar değişmesi lazım bizimki hala aynı

aşı yeri değişmesi derken????
hala kızarık bi şekilde duruyo..
sivilce gibi..

biber dooooması yaptımmmm:)cokacimcoook
anamı bekliorum..
kadın bıktı benden ve torunundan..
ama bu gece son kalması ..

B]SOĞUK ALGINLIĞI VEYA ÜST SOLUNUM YOLU ENFEKSİYONU[/COLOR] Soğuk algınlığı bebekler ve çocuklar arasında en çok rastalanan hastalıklardan biridir. Genele sanılanın tersine soğukta kalmak yada üşütmekle olmaz. Boğaz ve burunda gelişen bir enfeksiyondur ve etkeni genelde virüsler olan bulaşıcı bir hastalıktır.

Akciğerlerin yada kulakların etkilenme tehlikesi olduğu için bebeklerde ve çocuklarda görülen soğuk algınlığı daha ciddiye alınmalıdır. Çocuğunuzda sıradan grip belirtilerinin yanında kırmızı lekeler de çıkarsa kızamık yada kızamıkçık çıkarıyor olabilir. Bu hastalığın belirtileri akan bir burun, hapşırma, burun tıkanıklığı, ateş, halsizlik, iştah kaybı ve kuru bir öksürüktür. ÜSYE bütün bir yıl boyunca görülebilir ve sebebi bilinen 100 virüsten biridir.

Genelde el teması veya hava teması ile geçer. Hastalık genelde üç ile on gün arası sürer, ancak küçük bebeklerde daha uzun sürebilir.

√ Bilinen kesin bir tedavi yoktur ama aşağıdaki yöntemler uygulanır:
• Bebeğin burun içi temizliğinin yapılması,eğer sert ise önceden serum fizyolojik damlatılıp yumuşatılması gereklidir.
• Ortamın havasındaki nemin arttırılması faydalıdır. Bu hem burun tıkanıklığını önler hem de bebeğin daha rahat nefes almasını sağlar.
• Bebeği sırtüstü değilde yüzükoyun uyutun. Bebeğin daha rahat nefes almasını sağlamak için yastık veya benzeri şeyleri yatağın altına koyarak başının bir miktar havada kalmasını sağlayın.
• Burun tıkanıklığını açıcılar (dekonjestan) doktorun tavsiye ettiği şekilde kullanılabilir.
• Vazelin türü ürünler burun dışına, alt taraflara ve çevresine tahrişleri ve deri kızarıklıklarını önlemek için sürülebilir.
• Öksürük ilaçları sadece uykunun bölünmesine neden olan kuru öksürükler için kullanılmalıdır. Öksürük giderici bir ilaç hiç bir zamandoktor reçetesi olmadan kullanılmamalıdır. Antibiotiklerde başka bir mikrobik durum ortaya çıkmadıkça soğukalgınlığında bir fayda sağlamaz.

√ Bebeği beslerken de şunlara dikkat etmelisiniz:
• Eğer sizde gripseniz bebeğe virus sütünüz ilede geçmiş olabileceğinden doktorunuza danışarak bir süre bunu azaltabilirsiniz.
• Sıvı gıdaların çok miktarda verilmesi ateş ve burun salgıları ile kaybedilen sıvıyı yerine koyacağından faydalıdır.
• Bebek yeteri kadar C vitamini olan gıdalar almalıdır.

√ Soğuk algınlığı bazen bebeklerde kulak enfeksiyonlarına veya bronşite neden olabilmektedir. Bu bebeğinizin ilk soğukalgınlığı ise; bebeğiniz üç aylıktan küçük ve ateşi 38 derecenin üzerinde ise; eğer ateşi aniden çıkar ve iki günden uzun sürer ise; kuru öksürük iki günden fazla devam ederse; bebeğiniz uyuyamaz ve beslenemez durumda ise; nefes alma zorluğunu dışardan hissediyorsanız; koyu yeşilimsi bir sümük oluşuyorsa; kulaklarını çekiştirerek aşırı bir biçimde ağlıyorsa bebeğinizi hemen doktora götürmeniz gereklidir.
[/B]

Son düzenleme:
merhaba güzeller,çok üzgünüm kocişimi 1 saat önce uğurladım belki ekimde gelir en geç ise kasım 9 da ben ve kızçem bayramiçin gidicez ama aralığın sonunda inşallah Allahın izni ile birlikte olucaz artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…