2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

günaydınlar herkese buralar da soğudu ilk kez dün gece bebişe pijama giydirdim biz hala pikeyle yatıyoruz tahmin edin ne olsu kocaman kişiyle kavga ettik yine ama artık hiçbişey hissetmiyorum ne sinir ne nefret ne hiçbişey sadece boşluk ve buhiç hayraalamet deil

Günaydın, Doruk'un burnu tıkanıyor, serum fizyolojik kullanıyorum ben de, mevsim değişimi sebep oluyor belli ki. Aylin, uyku tulumu tavsiye ederim, kullanmıyorsan tabi, öbür türlü üşümeleri kaçınılmaz gibi geliyor bana...

Günaydın kızlarrr...

Bugün yine çalışacağız... Offff, şu annelere 2 yıl ücretli izin verseler....

Ahhhh...
Zaten zor çalışıyorum, delirtmeyin beni beaa -tatlicadiarzu-

günaydın keşke dediğin gibi olsaydı ama maalesef bebişler evde biz işteyiz:gitme:
bu arada dün istanbulda yine deprem olmuş hissettinizmi kızlar. Allah korusun hepimizi ve bebişlerimizi:Saruboceq:

Bu seferkini hissetmedim, hatta haberim de yok, şimdi senden öğreniyorum.
Amin, Allah yavrularımızı korusun.

Ohoooo daha dur sen yeni başladın, Burcuyla biz kaç zamandır çalışıyoruz, kızına kim bakıyor? bi de kocan askere gidecekti di mi gitmedi mi?

Hepsine katılıyorum.
Zamanım az, böyle idare edin :)

Kızlar, çok işim var ama aklıma çok takılan bir konuda yardımınıza da ihtiyacım var.
Aslında bebeğimi kimse ile karşılaştırmam ben, ama birkaç kitapta da görünce içim sıkıldı.
Doruk tam 7 aylık biliyorsunuz, ama bilinçli ya da bilinçsiz ba-ba, de-de ya da buna benzer sesler çıkarmıyor. Sürekli birtakım sesler çıkarıyor, çığlık atıyor, aaa--guuuu, ayyyy, yeaa falan diyor ama öbürleri yok. Normal midir bu durum? Gelişimiyle ilgili ters birşeyin işareti değildir di mi?

günaydın sevgili anneler.... olumunekankayizsmile

buz gibi İstanbul sabahına inat güzel neşeli bir gün diliyorum hepinize... zemuszemus

bu aralar kuzucuklara çok dikkat edin üşütmesinler...
bilmiyorumkismile
ben Selinimi her sabah sıcacık yatağından kaldırıp karşı caddedeki anneme götürmek zorunda kaldığım için çok üzülüyorum annemede söyleyemiyorum sen gel sabahları diye çünki oda kardeşimi okula göndermesi gerekiyor uyuşamadık bir türlü :gitme::gitme::gitme:

canım sen onunla konuştuğunda herhangi bi tepki veriyorsa sıkıntı yok, konuşması için sürekli onunla konuşman gerek. ama sana tepki vermiyosa kulaklarıyla ilgili bi sıkıntı olabilirmiş Allah korusun 4. ayda işitme testi yaptırdınızmı? ama benim yeğen 1 yaşındayken hala anne mama dede falan diyemiyodu bazen bebekler geç konuşabiliyo üzülme boşuna canım.

Gayet sağlıklı...sempatiksalakcinni
Ben iki yaşında konuşmaya başlamışımmafoldumben
Bebekle konusursan ona surekli babaaaaaaa dadaaaaaaaaaaa dersen, (özellikle mutlu oldugu zamanlarda) bu sesleri daha rahat ogreniyor...
Bir de birsey soylemesine konusmasına izin ver, soru sor, sohbet et (ne kadar anlamsız bir sohbet olsa da)
Ben hatırlıyorum bana soru sorarlardı ama cevap vermemi beklemezlerdi, ondan ben de çaba harcamazdım...

yapma pimpirikli anne benim etrafımda 8 ve 9 aylık birer bebek var ancak bir iki hece konuşuyolar o da bilerek deil bence hiçbişeyi yoktur doruğun gözlere ba cin gibi hiçbi sorun yoktur elişimiyle ilgili geçen sene bi komşumuz vardı bebekken yıkarlarken ellerinden kaymış küvetine düşmüş nası olduysa çıkaramamışlar havasız kalmış bir zeka geriliği vardı bebekte ve inan 10 metreden anlaşılıyordu hareketlerinde bi tuhaflık yoktu ama bakışından anlıyordu insan kulaklarıyla ilgili eminim test yaptırmışsındır sen seslenince tepki veriyosa zaten sorun yoktur

Son düzenleme:

Tepki veriyor canım, hem de ne tepki :)
Sürekli de konuşuyorum, annem de konuşuyor.
Doruk da konuşuyor da, benim beklediğim sesleri çıkarmıyor.
İşitme testi yapıldı, bir sorun yok çok şükür.

konuşur balım merak etme sen evde şuan annen ve Doruk var bol bol müzik açsın ve dinlesin gerçi karşısına geçip konuşuyorsunuzdur ama bazı bebekler geçte konuşabiliyor.Yeğenim hakan 1 yaşına girdi ama hala aaaa diye sesleniyor yada ağlıyor pühhh,ba da ba da diyor sadece 1 yaşına kadar Hakan'ın Hilal gibi oturupta kendi kendine konuştuğunu görmedim.Benim zilli herşeye sesleniyor hele sabah yawru kedi gördü başladı ona söylenmeye çığlıklar atmaya..Canım gelişimiyle ilgili ters bişey olmaz merak etme sen

günaydın keşke dediğin gibi olsaydı ama maalesef bebişler evde biz işteyiz:gitme:
bu arada dün istanbulda yine deprem olmuş hissettinizmi kızlar. Allah korusun hepimizi ve bebişlerimizi:Saruboceq:
Keşkeee... Ah şu paranın gözü kör olsun...
Ohoooo daha dur sen yeni başladın, Burcuyla biz kaç zamandır çalışıyoruz, kızına kim bakıyor? bi de kocan askere gidecekti di mi gitmedi mi?
Annem bakıyor... Kocam okulu uzattı, seneye asker olacak...
Seninkisi yapmıstı di mi?

Hmmms herkes aynı herhalde...
Bu arada bugün benim evlilik yıldönümüm 2 yıllık evliyim artık...boshayallersmile

Ama bana 20 yıl gibi geldi...kaydirigubbakcemile

canım benim okuduğum bir yazıda her bebeğin bu dönemlerde farklı bir konuya odaklandığını ve o yönde kendini geliştirdiğini yazıyordu ... örneğin sadece beşiğinde yatarak etrafı izleyen bir bebeğin ise görme güdüsüne odaklandığını ve bu konuda kendini geliştirdiğini yazıyordu ... sanırım telaşlanacağımız bir şey yok...

hatta bir örnek daha selin geçen 2 haftaya kadar sağa sola dönmüyordu doktoruma sordum eğer oturuyorsa sorun yok tebbellkik ediyor kısa sürede öğrenir ve severse sürekli bu hareketi yapmaya başlar dedi sanki o an doktoru duymuş gibi eve gittik döne döne yuvarlanmaya ve hatta ulaşım sorununu bu şekilde halletmeye başladı

hemen herşey aynı anda olucak diye bişey yok sen bu yüzden panik atak olmazsan şaşmam walla sabırla bekle canım Doruk konuşur

Tamam tamam, anladım, sakinleştim :)
Ben de çok ihtimal vermiyorum aslında, cin gibi eşek sıpası, tepkileri falan çok belirgin, ama ne bileyim, siz hep söylüyorsunuz ya, bir de o kitabı okuyunca sorayım dedim.
Teşekkür ederim, şimdi faturalarıma dönüyorum geçici bir süre için :)

canım hoşgeldin... eşin ve bebeğin çok güzel bir poz vermişler ... sanırım eşin bebeğinden ayrılamadığı için uzatttı okulu kaydirigubbakcemile3

sizde çok yenisiniz ve bebeğiniz var biz gibi... sanırım bu biraz yoruyor evlilik müessesini :içelim: :içelim: yinede böyle düşünmeyelim ve nice mutlu sağlıklı uzun huzurlu bir ilişki dileyyelim kendimize ..........

verdiğin örnek bebeğe çok üzüldüm mafoldumben nasıl olmuşta havasız bırakmayı başarmışlar mevlam korusun .... sabır versin canım benim ... neyse sabah sabah fazla uzatmayalım bu konuyu zemuszemus

Son düzenleme:

Tamamdır :)

Evlilik yıldönümüz kutlu olsun canım...
Sen de benim gibi şanslı çalışan annelerdensin ki annen bakıyor.

İkna oldum opuyorumnanaktan

hemen herşey aynı anda olucak diye bişey yok sen bu yüzden panik atak olmazsan şaşmam walla sabırla bekle canım Doruk konuşur

Panik atak olacak bir durumum yok Ayfercim, merak edip fikir almak istedim sadece...

Allaha şükür o zaman seninki hecelemeden direk konuşacakkaydirigubbakcemile3 niye sıkıntı ediyon o zaman bacım, bizide korkuttun vallaakannehir kudurmaktan dikkatini toplayamıyodur bıcırık konuşur elbette.kaydirigubbakcemile5

Bak o da mümkün, dikkatini sürekli kudurmaya, zıplamaya, ortalığı karıştırmaya verdiği için olabilir. Fatma'nın dediği gibi, odaklanma meselesi :)

sukurler olsun kocam ve oglumla uyandıgım guzel bır gun.hepınıze gunaydın kızlar.
esım dun 22 00 de geldı.gecenın yarısında onunla yarısında oglumla uyudum.
uykuya dalarken hep sukrettım askım sag salım geldıgı ıcın.
az once yolcu ettım arabanın ıslerıyle ugrasmaya gıttı.agzını dıreksıyona basını cama vurmus.cam kırılmıs ama sukurler olsun kocamda bırsey yok.arkadan gelen araba fren yaptıgı halde vurmus bızımkıne.kazaya sebebıyet veren aracda kacmıs.
arabanın halıde ıyı degıl.saglık olsun gonul ısterse yenısı alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…