2010 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

cn bana gelirler arada öölesine ağladım bunalmışım farketmeden bebek huzursuzdu gece ondan uyuyadım perişanım

al birini vu r otekine alsanaalsanasmile
benimklide ole, ozeniyorum yemekler yapıyorum, guzel ama... guzel ama.. hep aması var, yada ne den sunu yapmadın neden bunu yapmadın... aman zor anacım ıstahlı adamla ugrasmak... ben de artık yemek yapmıkom, rejımdeyız ıkıkmzde dıyıp cıkıyorum ısın ıcınden zemuszemus

hasreti aradım bişi yok beklenen şeyler olmadı 1 saate girerim dedi
cerene kahvaltı hazırlıyomuş
a.s

alkisalkisalkisalkisalkisalkis

ben de sabırla düzelsin diye bekliyorum walla. bugün yine ağzını kilitledi hiçbişi yemedi. deli oluyorum artık(

:mymeka: bazen böyle olabiliyorlar işte

annem aradı az önce fatoş farkındamısın selin in ağzı dili yara içinde diye biz hiç farkında değiliz tabi ? gece mi oldu acaba ? ne yapmak gerek bilgisi olan var mı ? doktorunu aradım randevu aldım sağlık ocağı yakında orayada götürsem mi acaba ?

hahhah çok iyiymiş bu, benim de hemen rejime girmem lazım o halde:)) onun zaten ihtiyacı var. yemek yapmaktan nefret ediyorum-tatlicadiarzu-

geçmiş olsun cnm. yara derken nsıl bişi ki?? götürmende fayda vardır herhalde cnm

cn bana gelirler arada öölesine ağladım bunalmışım farketmeden bebek huzursuzdu gece ondan uyuyadım perişanım
ben de öyleyim yaa.hiç bişey yokken ortada eskileri düşünüp(eskiden çok üzücü olaylar yaşamıştım)hüzün yapıyorum.ama arada iyi de geliyo.bi de sigara tüttürebilsem.off off
eheh alemsin yaw.benikide ''merve bana bundan sonra fazla yedirme''diyo. ama hafif yemekler yapınca.bu kadar mı yemek var diyo.çıldırtacak beni.

ben de sabırla düzelsin diye bekliyorum walla. bugün yine ağzını kilitledi hiçbişi yemedi. deli oluyorum artık(

acaba sende bu balık yağından falan kullansan mı.hiç olmazsa yemeklerden alamadıkları vücut gereksinimlerini alırlar.

canım ateş falan oldu mu ki.bazn ateşten yara olur ya.isersen götür sağlık ocağına için rahat eder

benım ablam emeklemeden hoooppp yurumeye baslamıs :)))

yok canim inek sutu vermiyorum ben.

oda olanbilir aklinialirimsmile

Ben de vermiyorum.

Bozma siniriniiii...

a.s

Ohh, çok sevindim valla...

Doktoruna götür bence canım, sağlık ocaklarına hiç güvenim yok benim, ne yalan söyleyeyim...

hahhah çok iyiymiş bu, benim de hemen rejime girmem lazım o halde:)) onun zaten ihtiyacı var. yemek yapmaktan nefret ediyorum-tatlicadiarzu-

Ben uzun zamandır hafta içi yapmıyorum, ya annem yapıyor, ya yardımcı kadın, hafta sonları pek bi istekli giriyorum o yüzden mutfağa :)

acaba sende bu balık yağından falan kullansan mı.hiç olmazsa yemeklerden alamadıkları vücut gereksinimlerini alırlar.

Canım balık yağı da içeren bi vitamin veriyodum ona, önceleri içiyodu ama sonra kusmaya başladı her verdiğimde. ben de artık vermiyorum. acaba tekrar mı başlasambilmiyorumkismile

Ben uzun zamandır hafta içi yapmıyorum, ya annem yapıyor, ya yardımcı kadın, hafta sonları pek bi istekli giriyorum o yüzden mutfağa :)

e evet ben de sadece haftasonu yapmak istiyorumdelikafadulden

canım gotur bence doktora bi kontrol etsin...

ay canım benım kocam tok karınla hep rejıme gırer kaydirigubbakcemile3 acken dunyaları yer gecen gece rejıme gırıyorum bundan sonra sakın yemek yapm adedı, bende dun corba yaptım, yanına da karnıbahar hasladım yogurtla yerız deıdm
anammmm gelmiş, bu ne bole kızartma yapar ınsan , yanında bısıler yok mu flan fılan, bana bı geldıler, anacım sen rejımdeyım demedın mı bak dellendırme benı hıc yemek yapmam dedım, sustu oturup yedi

ayyy canım erkeklerle ugrasmak zor zanaat, bazen dıyorum ki doneyım isime geri, zor valla ev kadını olmak daha zor, evde oturuyorum ya benden beklentısı daha fazla oluyor

a.s

hadi hayırlısııı....

güzelmişş.. ::):):9

geçmiş olsun cnm. yara derken nsıl bişi ki?? götürmende fayda vardır herhalde cnm

götüreceğim birde araştırdım şöyle bir bilgi buldum

Pamukçuk; yeni doğanda ve süt çocukluğu döneminde dil, yanak içleri ve damakta görülen bir mantar hastalığıdır. Ağız içinin her iki tarafında beyaz lekeler oluşur. Bu lekeler, toplu iğne başı büyüklüğündedir ve ağızda süt pıhtısı görüntüsü verir. Prematürelerde, temiz bakılmayan hastalıklı ve zayıf bebeklerde daha sık görülür. Bebek, ağzı acıdığı için emmede zorluk çeker.
Anne memesinin ılık suyla temizlenip bebeğe verilmesi, memelerin temiz tutulması,biberon ve emziğin iyice kaynatılması, meme ve mamadan sonra bebeğe su içirilmesi (ağızda kalan süt artıklarının temizlenmesi için) pamukçuk oluşmaması için alınacakönlemlerdir. Önlemlere rağmen pamukçuk görülürse anne, işaret parmağına temiz bir tülbent sararak parmağını karbonatlı suya batırmalı ve bebeğin ağzını, yanak içlerini parmağı ile silmelidir.

Gün içinde bu işlem birkaç kez tekrar edilmelidir.Yine de geçmezse doktorun önerilerine uygun hareket edilmelidir.
Çocuklarda dilde, diş etlerinde ve ağız kenarlarında değişik türlerde ağız yaralarına da ık rastlanır. Ağız mukozası kırmızı, şiş ve ağrılıdır. Bu yaralar yüzünden çocuk, özellikle yemek yeme sırasında acı çeker. Vitamin eksikliği,çocuğun ruhsal durumundaki lumsuzluklar,yanak içi ısırmaları,temizlik kurallarına dikkat etmeme bu yaraların oluşmasına neden olabilir.
Çocuğa ağzını tahriş etmeyecek yumuşak kıvamlı besinler verilmeli, beslenme sonrasında çocuğun ağzı karbonatlı suyla temizlenmelidir. Çocuğun kullandığı emzik, ağzına götürdüğü oyuncaklar vb. kaynatılarak temizlenmelidir. İyileşme göstermeyen durumlarda doktora başvurulmalıdır.

hakkaten yaa.onlar sabah çalışıyo eve geliyo.biz sabah çalış,akşam çalış,gece çalış:)bizim mesai ne zaman bitcekkötükedihüso

kaydirigubbakcemile3

demek senin kocanda vitaminli kaydirigubbakcemile3

ben hiccccc yapmak istemiyorum yemek falan.offffff bu aksam ne pisirsem acep kaydirigubbakcemile3

günaydın diyeceğim öğlen oldu. Tünaydın hepinize Ayfer çok üzüldüm ucu ucuna hesap yapıp sonrada bunu yaşamak ne kötü bilirim.

Fatma çok geçmiş olsun da pamukcuk sadece yeni doğanlarda olmaz mı ya. Bizikiler 6. aylarını geçirdiler.

kaydirigubbakcemile3

demek senin kocanda vitaminli kaydirigubbakcemile3

ben hiccccc yapmak istemiyorum yemek falan.offffff bu aksam ne pisirsem acep kaydirigubbakcemile3

sorma oznurcum ya basım dertte onun ıstahıyla aklinialirimsmile
o dııl bana da yedırmek ıstıyor bıde kaydirigubbakcemile3

offffffff yaw yine alay konusu oldum.bulusma gunu bizim kombi dandiklik yapmisti.yeni kombi bakiyoruz.senol bitanesini begenmis banada gosteriyor anlatiyor garibim sanki teknoloji ozurlu karisi anlayacak adam oda termostatini anlatiyormus bende netten girip bakiyorum bu ne bicim kombi senol minnacik olur oyle kombi diyorum ve aninda dalga konusu oldum yine kaydirigubbakcemile3
aksamada bi dunya dalga gecer benimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…